Ako sa donútiť starať sa o seba?

21. jún 2022

Ako sa donútiť o seba starať? Kedysi som bola kočka, chodila som ku kaderníčke, žehlila som si vlasy, nosila full face make up, umelé mihy, chodila na nechty, cvičila som. Lenže ako som sa vydala tak som sa neskutočne spustila. Pribrala som 15kg, spravili sa mi strie a celulitída, nechty dohryzené, na tvári dospelácke akné. Priznám sa že aj vlasy nosím mastné, lebo sa mi nechce alebo si to zle s umývaním vyrátam. Ja čo som sa kedysi hanbila ak som si nevšimla pri holení dole 2 chlpy, tak teraz chodím s chlpatými nohami aj do obchodu. Mám 1 a pol ročnú dcéru, starám sa o domácnosť a chodím do práce lebo sme na tom finančne zle, takže ďalšia vec je že si aj starostlivosť o seba jednoducho nemôžem dovoliť. Keď aj mám čas tak ležím vyflusnutá na gauči a pozerám seriál a jednoducho sa neviem prinútiť si ani nechty nalakovať. Ako sa motivovať robiť niečo pre seba?

anjelicek26
21. jún 2022

1,5 rocne dieta a praca dokopi je proste narocne... kilo mejkapu nepotrebujes, kadernicku nepotrebujes nejako casto, nechty tiez nie, plet by sa ti zlepsila, keby schudnes (takze toto si daj ako prvy krok, upravit stravu)... pojde hore sebavedomie, energia (tahat 15 kil navyse telu teraz v lete tiez nepomaha), kazdodenna sprcha je standard, tam das aj tie vlasy a chlpy dole, tych par minut si proste musis na seba najst, to dieta ma aj otca, postrazi... sama si si to uvedomila, tak to zmen... nabehni na stary rezim aspon ciastocne, da sa to... unavu chapem, ale ono ti to psychicky prospeje, ked sa uvidis v zrkadle ako svoje lepsie krajsie ja kazde rano...

martul
21. jún 2022

Netráp sa, nedonucuj sa. Muž si nájde mladú, peknú, namalovanu, odchlpenu, to ťa nakopne.
Akože sory, nemusíš mať kilo make-upu, ale umyť si vlasy nemáš kedy?

simsalabim
21. jún 2022

Toto su iba vyhovorky, umyt vlasy a oholit nohy v sprche naozaj nezaberie tak vela casu. Cistota je zaklad! + pekne ciste oblecenie (nie teplaky) a hned clovek inak vyzera.

Lahky make up zaberie 5 minut - na youtube je milion tutorialov, ako to za 5 minut stihnut. Ako nudzova pomoc na mastne vlasy je suchy sampon. Kozmetiky nepotrebujes kilo a staci aj par lacnejsich kuskov. Takze - nevyhovarat sa, najst si par minut vecer a par minut rano. Inak sa ti manzel zacne obzerat po druhych.
PS Do prace som isla, ked mala mala - tretie dieta - 13 mesiacov. Viem, co je to nemat cas.

a_alexandra_a
21. jún 2022

Umyté vlasy a upravené nechty nie sú otázkou peňazí. Keď to tu píšeš, evidentne si uvedomuješ, že nie si so sebou spokojná, tak to zmeň. Premôž sa a uvidíš, že aj ty sama sa začneš cítiť lepšie. Samozrejme, že keď chodíš zanedbaná, tak rovnako sa aj cítiš.

rencina_4
21. jún 2022

nie kazda zena to ma tak ze ide ako z modneho casopisu vsade a kazdy tyzden ma cas 2 hodiny sediet v kadernickom a kozmetickom salone 🙂 napriklad ja si vlasy farbim sama doma a kupujem si masky z drogerky a uplne som s tym oka.

elizabet173
21. jún 2022

škoda, že si si to nezautomatizovala, ešte kým si nepracovala. A nehnevaj sa, máš predsa aj víkendy, umyjem si vlasy v nedeľu a potom ti hádam stačí ešte raz počas týždňa, ve=d to netrvá tri hodiny. Nechty máš prečo ohryzené? Upraviť ich predsa nevyžaduje žiadnu námahu a oholenie nôh je otázka chvíľky. Umelé mihy, ani umelé nechty, ani vyžehlené vlasy nie sú potrebné, vyzerať upravene môžeš aj bez nich. Ani si to nevyžaduje nejaké extrémne financie, raz za 5-6 týždňov dobrý strih a nemusí byť od najdrahšieho kaderníka v meste. Nehnevaj sa, ale úprimne, koľko času stráviš denne na mobile a koľko ho venuješ sama sebe? Som stará raketa, ale s mastnými vlasmi som ešte v živote nevyšla z domu a keď som mala dieťa vo veku tvojho, tiež som už pracovala, navyše sme stavali dom a chodila som do školy. A nejaké kilo navyše som tiež ešte mala, nie síce toľko, ale mala.

sojorez
21. jún 2022

Jedna vec je ta profi starostlivost (umele nechty, strih..) a druha zakladna hygiena - vlasy, chlpy... Ved to v ramci vecernej sprchy nezaberie vela casu. Ak mas nadvahu + teraz teple pocasie, tak tie vlasy zmyvaj kazdy/ kazdy druhy den a neexistuje, ze zle vyratas 🤦🏼 Akne po porode sa zblaznilo i mne, viac tekutin, dokladne cistenie, u mna pomohlo vynechat zo stravy vsetko mliecne. Nechty nakratko, nebudes mat co ohryzat a natri ich tym horkym lakom, nebudu ani chutit.

jaskolka
21. jún 2022

Nemusíš mať komplet mejkap, ani francúzsku manikúru, ani umelé mihalnice.
Ale mastné vlasy a ochlpenie na nohách? Veď to je záležitosť pár minút v sprche, neexistuje, že toľko času si nenájdeš. Dieťa hádam chodí spat (aj cez de, aj večer) tak chvíľa sa určite nájde.
Co sa týka nalakovania nechtov, manikúry - veď existuje aj víkend, otec dieťaťa robí čo? Veď mu normálne povedz, zlato, idem si robiť manikúru, postaraj sa o malú.
Bežná ranná hygiena - zuby, tvar, ucesat sa, to tiež nevyžaduje nijake peniaze a potrebujes len minimum času na to.
A ako sa motivovať? Proste si povedz, tetaz si 8dem umyť vady a oholim sa. Idem si nalakovat nechty. Idem si dat pekné letné šaty.
Hotovo. Ako inak sa to ma robiť?

kvetinka75
21. jún 2022

to je problém umyť si vlasy? Chudnúť sa dá aj pri dieťati. Pribrala si 15 kg, možno by na začiatok stačilo schudnúť polovicu. Oholenie zaberie pár minút. Nechty stačí nalakovať si, to aj keď dieťa zaspí stíhaš. Ja tiež nechodím po salonoch a nevyzerám neupravená

lasona
21. jún 2022

Pozri...moja mama mala tri malé deti..a ešte aj na polia chodili, nemala žiadne vymoženosti automatická práčka, sušička, či umývačka,..ale nepamätám si ju s mastnými vlasmi. Všetko je o nastavení a prioritách... A nie je to otázka peňazí...ja momentálne som tehotná, makam o sto šesť, mám dve roboty, a stíham aj domácnosť, a aj sa starať o seba...kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody ...masku na tvár si vieš nacapkat aj pri umývaní zubov..ak chces aby si muž našiel inú, tak fajn, pokračuj....a hlavne sa streda starať o seba...nie pre ostatných, ale pre seba, aby som sa ja cítila dobre vo svojom tele a bola so sebou spokojná..plakať v kúte mi nepomôže...

lejlaba
21. jún 2022

Ahoj nečítala som všetky komenty možno sa budem opakovať .... Tehotenstvo prináša so sebou aj hormonálne zmeny, plus adaptácia na bábätko nový život - už si matka plus stres ...prežívate asi aj existenčný krízu nakoľko musíš zarábať peniaze, možno máš trošku aj popôrodné depresie keďže sa nevládzem o seba starať. Treba načerpať nové sily, možno doplniť aj mineraly, z toho čo píšeš mi príde, že si trošku depresivnejsia, utlmená. Skús začať životosprávou, trošku slniečka vytvorí aj dopamín hormón šťastia, a pokúsiť si nájsť oporu nielen manžela ale aj odbornú psychologickú napríklad. Niektoré terapeutky dávajú aj zľavy pre matky na materskej a je to vynikajúca podpora. Tvoje problémy sú riešiteľné a cítim, že aj ty sama chcesz zmenu 😍🍀. Skús si dnes urobiť niečím radosť stačí málo, každý deň niečo...dnes napr.oholit nohy, zajtra si ich namaľovať. V takom tempe ako to budeš cítiť ty.

monuska112
21. jún 2022

ja mam len otazku, to v tomto stave takto chodis aj do prace? nechodis do kontaktu s akymikolvek klientami ci ludmi, pri ktorych by si mala byt minimalne cista?

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emmusska
21. jún 2022

Podstatne je, ze si to uvedomujes, to je dobry zaciatok. Skus zmenit stravu, to sa potom odzrkadli aj na vahe, aj na pleti. Sprcha musi byt, tym padom aj vlasy, nemusis byt stale tip top, mat make up, mihalnice a neviem co, ale proste to ze sa o seba nestaras, tak to je na cloveku vidiet, ze je sklesly, ani sebavedomie a to je na nic. Mne by ani do prace nebavilo ist.

larazivago
21. jún 2022

Kým si napísala príspevok, mohla si mat ostrihane nechty, aj masku na tvári. Tiež nie som denne v salónoch, ale ne umyté vlasy to u mňa neexistuje.

macikovaiveta
21. jún 2022

Kilá dole sebavedomie pôjde hore ✊

kiki234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dilino
21. jún 2022

Umyť sa je základ mastné vlasy no fuj.Ja mám dlhe a teraz v lete umyvam každý deň čo sa mi mastia.Sprcha je teraz moja najlepšia kamarátka to si nedokažem bez toho predstaviť deň aj 3 krát si ju dám za deň ked je horúco.A v zime každý deň fajna tepla vaňa.Umyť sa, umyť zuby 2 krát za deň a vlasy sú pre mňa rituáli každodenne.Koľko zaberie uyvanie vlasov mňe tak 15 minút.Takže nehovor že nemáš čas pišeš že si lenivá a len tak ležiš na gauči.Namiesto toho si umy vlasy a ohoľ nohy.

charlottelavender
24. jún 2022

Starať sa o seba znamená len základ, nemusí sa to preháňať a to čo ti sedelo kedysi nemusí teraz a môžeš všetko robiť ovela decentnejšie 😊

shee11
24. jún 2022

presne som vedela, ze Ťa tu dajú mk-zeny dole a budu ti dávať za príklad same seba 🙂 ( teda az na 2-3 príspevky - super baby). Ja si myslím, ze je to proste obdobie. Mas ine priority. A tiez - vsetko su to veci, do ktorých ťa núti tento svet. Ved je to choré, snažiť sa naplniť nieco co ti druhí diktujú. Neoholene nohy? Si menej hodnotná zena? Nie! Mastné vlasy? Daj siltovku, no a co 🙂 Ine je ked ide o zdravie - zuby, nadváha... ale to sa tyka kazdeho z nas. Ale kvoli neoholenym noham este nikto neumrel. Vratis sa.k tomu ( alebo nie), ked budes chciet, ked sa zmenia okolnosti, prirodzene, hlavne treba byť vnútorne slobodný 👌

lenka1441
24. jún 2022

Ja viem že máš toho dosť .ale skús upraviť stravu vyrad pečivo, pleť sa upraví keď upraviš aj stravu a ja si robím napríklad sama doma peeling na pleť kávu plus krém raz do mesiaca jak teda nepomôže už zainvestovať do kozmetičky bohužiaľ ..... Zacvič si doma pusti si nejaké video.Lakhy makeup vlasy umyť 🙂 nechty trošku vypilnikovať nalakovať.Mne sa tie umelé mihy nepáčia ....takže dá sa aj tak .Budeš sa cítiť sebavedomejšie a lepšie ...držím palce

sundew
24. jún 2022

@lejlaba konecne dobry koment

zoeeoz
24. jún 2022

Základ je, že si to uvedomuješ a to si už len krôčik od toho aby si s tým začala niečo robiť. Tiež som akurát v takom období nejakom nepodarenom, že chodím ozaj sem tam jak príšera a po porode +10 kil🙈 takže chápem...začni drobnostami a postupne prejdeš aj na tie veci co zaberu viac času 🙂 každý z nás môže mať chvíľku aj zlé obdobie

zuzitko74
24. jún 2022

Musíš sa o seba starať aspoň tak, ako sa staráš o svoje dieťa. Umyté telo, umyté vlasy a zuby, čisté oblečenie, zdravá strava, dostatok pohybu a dostatok spánku. To je základ, na ktorý by si si vždy mala nájsť čas.

breznica
24. jún 2022

Prečo jej tu skoro všetky píšete, že si chlap nájde inú? Ja som mala tiež 1 a pol ročné náročné dieťa,s ktorým bolo treba 3x denne cvičiť a chodiť po lekároch,do toho domácnosť a chlap 12 hodín denne v robote.bola som štíhla, vždy upravená a hádajte čo? Odišiel za rajdou s veľkou nadváhou a IQ 15🤷

lejlaba
24. jún 2022

@sundew ďakujem, myslím, že táto žena je natoľko sebakriticka aby na sebe videla nedostatky, jej psychikę pomôžeme pochopením a nie hejtmy, že naše babky rodili v poli, prípadne ju porovnávame sami, že ja som s xy deťmi zvaldla toľko a tolko- toto jej krehkosti ešte viac ublíži, ona sem prišla pre podporu a nie ešte výčitky od nás a kritiku, že je neschopná. Ona práveže je dostatočne kompetentná pretože sa chce riešiť a kritická ku sebe a je úplne normálne, že ak musíte popri materskej pracovať tak sa trochu z tej radosti asi zo zivota aj stratí, materstvo je obrovská zmena, možno nemá externú pomoc od rodiny a na všetko sú s manželom sami. Buďme k sebe citlivý a empaticky, všetci sme zažili lepšie aj horšie dní a práve v tých horších nám dobre padlo slovo povzbudenia a poznonaj pohľad toho druhého že aj keď sme na dne tam za niečo stojíme.

vifoncitta
24. jún 2022

Samé výhovorky 😃 baba s umelými nechtami,mihalnicami a nadrizganym kilom makeupu na ksichte není žiadna výhra... Stačí si umyť hlavu oholiť nohy a ostrihať nechty...to je prirodzená vec v-po sprche čo ti večer po práci a keď dieťa spí nezaberie veľa času...

domak2
24. jún 2022

Nie som odborník, ale mne skôr príde ze mas minimálne nábeh na depresiu, ak ju už aj nemáš. Treba vyriešiť príčinu, potom budeš mat energiu aj na seba. Tipujem, že vzťah nie je ideálny a finančné problémy tiež vedia dat dole, že je človeku jedno, že ma nohy chlpaté.

barborachors
24. jún 2022

Toto nie je o financiách, ale o obyčajnej lenivosti a pohodlnosti, spúšťačom = porod, materstvo a veci s tym suvisiace. A ked mas este doma lenivého chlapa co ta ani do kina ci veceru nevytiahne, len lezi na gauci, tak preco by si sa mala o seba starať. Vela žien tak dopadlo, proste sa "našli" v materskom zivote a prestali byť ženami. Nic to. Evidentne ti to tak nevadí, lebo keby hej, tak spravíš maximum pre seba, ale nic ta do toho nenuti, tak zas nerobis nic. Ked sa ten tvoj zahladi do upravenej 20rocnej micky, tak uz bude na spamatamie sa neskoro. A, študentky tiež su chudobne a vela z nich vyzerá dobre, hmm cim to asi bude...

vanilka83
24. jún 2022

Nic si z toho nerob....ja som na tom dokonale rovnako ,no ja mam 2,5 a 5 roč.deti plus psa a muž robí nonstop do noci v robote ,nevládzem sa o seba starať tak ako keď som bola bezdetná, lebo pre mňa je priorita,aby bolo doma proste poriadok a upratané,keďže som na to všetko sama,muz mi pomôže to je fakt,ale len cez víkend keď je doma a aj to chodíme vtedy s detmi von,na výlety,chodí za otcom do domova,hlavne mne najviac robili zle tie depky z toho a výčitky,takže som si to musela zariadiť tak aby aj koza bola celá aj vlk sýty 😁 nikdy nemaj na seba prehnané očakávania a požiadavky,proste zacni žiť tak ,ze každý deň niečo pre seba urobíš, aspoň 1 vec,nikdy nechci urobiť všetko naraz a hneď,potom jasne ze sa ti nechce a vyprdnes sa na to,takže vždy každý deň keď si v sprche urob aspoň jednú vec,1 deň si ohol nohy,1 deň vlasy ,bikiny,atď....no ja som si začala vlasy umývať už aj mimo sprchy teda len na stojaka v predklone vo vani,podľa mňa je to lepšie, rýchlejšie, nestravim tak v sprche dlhú dobu,a pomedzi sprchu a vlasy si niečo porobím, väčšinou vlasy si rýchlo kým deti spia,no každý deň ráno v sprche obehnem ziletkou vždy aj keby tanky padali podpazušie to máš fakt minútu tri pohyby to je minimum co pre seba môžem spraviť každý deň,neznášam chlpy pod pazuchami,keďže tie mám najbližšie 😅 potom sa človek aj viac potí smrdí a z toho sú depky a zlý pocit.Umele mihlalnice a nechty vážne nie sú potrebné, aby žena bola upravená,to ti tu povie,myslím každá,nechty si ja osobne neupravujem nijako celý zivot,hlavne je,že sú vždy ostrihane a čisté. Makeup tak isto nie je podľa mňa potrebný,dôležitá je hlavne čistá a osetrena pleť takže popracuj hlavne na tom akné ,dá sa to,tým ze zmeníš stravovanie a vypijes minimálne 2-3 litre čistej vody denne. Ver mi viem co hovorím,tak isto som sa s tým trápila dosť dlho.Ako som začala piť vážne veľa čistej vody denne,prestala jest čokoládu a blbosti pleť sa krásne vyčistila.Obocie si neznášam trhať a tak isto nechodím po kozmetických salónoch, no hold smola to sa prinutim vytrhat len za pochodu,proste nie vždy dokonalo a perfektne aspoň pár chlpov medzi umývanie zubov každé dva tri dni aj to je niečo 😉 Pamätaj nikdy nechci aby si bola ako na oscary každý deň,každý deň proste pre seba správ niečo, a na konci týždňa budeš mat dobrý pocit keď budeš mat všetko oholene,nie mastné vlasy,upravenú pleť, teraz sú aj tie masky na tvár také lenivé na trhu,keď kukas do mobilu na gauci stačí si tu textilnú masku capnut na xicht a po 20 min.vyhodit do koša ani zmyvat si to nemusíš,nebuď na seba príliš prísna.