Ako sa donútiť starať sa o seba?
Ako sa donútiť o seba starať? Kedysi som bola kočka, chodila som ku kaderníčke, žehlila som si vlasy, nosila full face make up, umelé mihy, chodila na nechty, cvičila som. Lenže ako som sa vydala tak som sa neskutočne spustila. Pribrala som 15kg, spravili sa mi strie a celulitída, nechty dohryzené, na tvári dospelácke akné. Priznám sa že aj vlasy nosím mastné, lebo sa mi nechce alebo si to zle s umývaním vyrátam. Ja čo som sa kedysi hanbila ak som si nevšimla pri holení dole 2 chlpy, tak teraz chodím s chlpatými nohami aj do obchodu. Mám 1 a pol ročnú dcéru, starám sa o domácnosť a chodím do práce lebo sme na tom finančne zle, takže ďalšia vec je že si aj starostlivosť o seba jednoducho nemôžem dovoliť. Keď aj mám čas tak ležím vyflusnutá na gauči a pozerám seriál a jednoducho sa neviem prinútiť si ani nechty nalakovať. Ako sa motivovať robiť niečo pre seba?
Sa tu niektore na teba spustili ako supy. Mna nakopol rozvod. Spustila som sa po dalsej svadbe 🤷🏾♀️Schudla som, vratila do prace. Ale vlasy som si nikdy neumyvala kazdy den a ani neumyvam, lebo proste sa mi o to viac mastili. A a makeup artistky, hviezdicky si ich neumyvaju kazdy den. Tiez velakrat uspavam deti a zaspim s nimi, cize neosprchovana, neumyta tvar. Neviem aky makeup nosit nemusis. Ja som zacala chodit na lashlifting, popritom mi obocie upravia a hned vyzeram v tvari lepsie, dam si tam maximalne nejaky ruz. Vlasy som si podstrihla, trosku dlhsie ako mam plecia a tiez to dopomohlo.
Neboj, viacere sme si tym presli. Male dieta je narocne, do toho praca, malo spanku, unava. Ak cloveku nahodou zostane trosicka volneho casu, tak chapem ze radsej budes pozerat serial ako si holit nohy... Treba sa ale trosku vzchopit. Ak sa budes o seba viac starat, budes veselsia, budes mat viac energie. Na makeup, nechty sa vykasli. Staci mat umyte vlasy, cistu plet, ciste nechty a pekne oblecnenie, v ktorom sa citis dobre, cize ziadne rozgajdane tricko. Hlavu hore 😉
Ja som to tiež takto mala, keď som sa nakopla konečne a začala som chudnúť tých +5kg ktoré som mala, som po mesiaci dokonca pribrala ďalšie kilo. Vždy sa mi chudlo ľahko a zrazu som počas chudnutia ešte pribrala. Nakoniec som zistila ze som o5 tehotná a teda znova som na tom rovnako. Až na to ze o hygienu fakt dbam. Ale teda nekonečné celodenné nevoľnosti mi nedovoľujú vyzerať ako modelka 😅
Ako fakt?
Mam 3deti ale staram sa o seba viac ako kedykolvek predtym.
Nemusim ist kazdy mesiac ku kadernicke staci si umyt-upravit vlasy.
Nemusis mat manikuru. Staci jemny lak upravene ostrihane nechty. Hoc aj kratke.
Nemusis mat umele mihalnice. Staci spirala a ruz.
To je vsetko. O to viac ak mas dieta. Ziaden gauc. Kazdu chvilku sme von na dvore. Na prechadzke.
A nehovoriac ak chodis do prace. Je to uzasna prilezitost sa upravit.
Mne staci ist na rodicko a citim sa ako hviezda 😂
Nechodim do roboty. Mam 3deti. Dvor. Mini zahradku. Prvaka s ktorym sa poobede ucim.
Uvidim co napisem o 1-2roky 🙈
Ja som si napr.nikdy nechty nelakovala, ale znama ma naucila pri detoch, tak v lete na nohach si lakujem.
Je vela take dieta, praca a domacnost, ale umyte vlasy a oholene nohy su pre mna proste nutnost, kadernicka atd.uz nie. Mne stacilo ist do prace, aby som sa viac starala o to ako vyzeram.
Podľa mňa si vyčerpaná, bez života. Treba nájsť nejakú iskru, možno s mužom ísť dakde na večeru bez dieťaťa a to ta nakopne. Funguje Vám to spolu? Ja keď som mala prvú dcérku malú, ta bola velmi narocna, doma sme to vtedy mali so vzťahom všelijaké, nič ma nebavilo, ja som si ani zuby nebola schopná umyť a do obchodu som dokonca išla v pyžame. Všetko mi bolo jedno, taka som bola vyčerpaná a smutná zo zmeny v živote, ktorú som nedokázala stráviť. Človek sa musí vedieť v živote na niečo tešiť. Co ti robilo radosť pred materskou? U mňa sa to zmenilo, keď sme sa do domu presťahovali, mam rada záhradu. Plus s mužom sme si všetko vyrozprávali, od vtedy sa snažím, chcem aspoň ako tak vyzerať. Síce nechodím po kaderníckach, ale aspon mam vlasy vždy umyté, snažím sa aj dačo pekne na seba nahodiť, obcas sa primalovat. Nejak oživiť tu iskru, čo vo mne bola pred MD.
Chyba motivacia.....a velmi silna, aj mne chybala, bola som 25 rokov vydata+5 rokov sme predtym spolu chodili, ked sme sa brali, mala som 56kg a bola som uz v 5.mesiaci, pocas rokov s nim, som sa vyzrala na 114kg!!! Zlenivela som, bolo mi uplne jedno ako vyzerám, ale jemu nie....v aprili som zacala tusiť, ze niekoho ma ....oznamil mi to 10 .maja, ze uz to je par mesiacov, co ma priatelku a ze si mam aj ja najst niekoho, pre koho opat zacnem mat motivaciu sa o seba starat.....zivot sa mi obratil o 180°.... za 60 dni som dala dole 13 kg a chudnem dalej, po prvych kilach som sa odmenila tetovanim, po 10 rokoch vytiahla bicykel, zacala behat, dala sa ostrihat a citim sa neskutocne dobre.....drzim palce, hlavne sa neopustat, krok po kroku k malym zmenam😉
Inak možno ti pomôže takáto rada. Daj si ziletku na vanu, nech ju tam máš, keď sa budeš sprchovat. Keď ju tam budeš vidieť, možno to pôjde jednoduchšie. Povedz si, že skúsim oholiť aspoň jeden chlp a keď ten prvý chlp začneš holiť, tak už to určite aj dokončis 🙂 skus takéto male krociky, podľa mňa zama uvidíš, že sa potom budeš cítiť lepšie.
Mna trosku prekvapila veta - nemam umyte vlasy lebo si to zle vypocitam? Ved ked sa sprchujes kazdy den, tak aj kazdy den si umyvaj - ak by ti to nahodou zajtra nevyslo 🤣 ci prepocitavas, ci bude dost teplej vody, ci ako? 😂🤔 fakt nechapem...
O osobnej hygiene sa nediskutuje, to je proste samozrejmost.
Mamička nežiadala kritiku, ale povzbudenie. Pravdepodobne je v bludnom kruhu, bez energie a možno aj v začínajúcej depresii. Lebo tá sa presne prejavuje aj zanedbaným zovňajškom a nechuťou robiť čokoľvek naviac.
Poradím len toľko:
Na cvičenie si nájdi spoločnosť a ťahajte sa navzájom.
Založ si denník. Usporiadaj si v hlave čo chceš dosiahnuť a píš si to. Aj úspech aj neúspech. A zisti kedy sa ti s cieľmi darí a čo ťa naopak tlačí naspäť.
Porozprávaj sa s manželom a spoločne si určite presný deň a čas kedy sa budeš venovať len sebe. A kedy sa budete venovať sebe len vy dvaja.
@travelllerka presne ja mam žiletku stále na vešiak u medzi šampónmi
No vy ste jej nalozili podaktore...napr ja mam dlhe huste vlasy.kadernicke idem raz za rok na 10cm podstrihnutie, umyvam si vlasy 2x do tyzdna a aj tak stale vyzeram jak matoha.niekedy nemam cas to umyt.lebo to treba na 2x,plus fenovat 🤦♀️ ne to este zehlit.a to som si kupila taku tu fenokefu co aj vyrovnava.no ked sa blizi cas umyvania vlasov, ide ma slahnut.neznasam tu starostlivost,ale nepacia sa mi ani kratke vlasy.nechty mam hrozne 🙈 a nohy ked si oholim tak na 3ti den ich mam jak grizly 🤣 ja svojho chlapa uprimne lutujem niekedy ze co to ma vedla seba,ale on sa na tom len smeje.zatial 🤔
@banalu vies, ked ma niekto štyri vlasy na hlave, tak ta starostlivosť je o dost jednoduchsia ako ked ma niekto vlasy husté, dlhé alebo kučeravé. To je uplne iný level. Takže predpokladám, ze autorka nepocíta stav teplej vody, ale v podstate mi asi najviac vadí výsmevný tón tvojho príspevku, ktorý nikomu nijako nepomohol. Naco?
@dorinecka45 🤣🤣🤣 si perfektná
Kup si suchy sampon v spreji na vlasy a na tvar trocha makeupu.Na cvicenie asi nemas chut a energiu aspon kontroluj ci nejes hluposti
@dorinecka45 kokos, ja mam rada svoje vlasy ale som na tom rovnako. Ja mam normalne stres z umývania. Dlhé, vlnité az kučeravé, nastastie uz hustnu naspat a ked neumyjem 2x+maska+ neoplachovacia kura+ olej na končeky vyzerajú ako keby som strcila prsty do zásuvky.
@shee11 viem co je to starat sa o huste dlhe vlasy ☺️ osobne som sa dala cvaknut, nie uplne na kratko, tak aby sa dali zopnut do gumicky. Na kadernicku vtedy tiez nebol cas. Cvakla ma svagrina a kaderníčka by mozno zaplakala, ale bolo to rovne a hlavne dostupne. A moj dovod bol, lebo som nestihala udrzbu, ale teda umyt som ich umyla aj ked som potom sla spat s mokrymi, zapletenymi v cope. Zas z toho netreba robit vedu, teda ak clovek nepotrebuje vyzerat tip top, len chce prezit chvilu s cistymi v gumicke. Potom ked bude cas susit a zehlit potom necham dorast 😉 autorka nezvlada udrzbu, tak preco si to nezjednodusit..
Predpokladam, ze vlasy nosi v gumicke tak ci tak, ak by si ich pocas sprchy za 3 minuty umyla a aj nevysusila fenom, nechala volne preschnut a sla s takou hlavou spat, nebolo by to o nic horsie do tej gumicky, akurat by ich mala ciste a vzhladovo by vyzerala 1000x lepsie 🤷🏻♀️
@banalu ale to je tvoj nazor a pohlad. to, ze to tak robíš ty, neznamena, ze kazdemu to tak vyhovuje. napr. ja keby som si mala vybrat medzi vlhkymi vlasmi v gumicke na noc a mastnymi, vyberám si mastne,.pretože inak by som mala vlasy ako Monika na Barbadose. Ludia su rozni a kazdemu vyhovuje nieco ine. Dávať taketo návody je uplne zbytocne. Nechapem preco za každú cenu musia zeny davat same.seba.za.priklad a este k tomu pridat tri uštipačne poznámky, akoby vsetky ostatne boli nemožné sliepky s prepacenim. 🤷
Tak podla mňa je veľký rozdiel "starať sa o seba" v štýle byt vždy tip top upravená, to v reálnom živote naozaj nieje každý deň ani jedna z nás, ani len tie, o ktorých si to mozno myslíme 🙂Ale druhá vec je chodiť neoholená s mastnými vlasmi a nestarať sa o seba vôbec. Jednoducho si zlenivela+dieťa, práca a domácnosť. Je to náročné no nemusíš sebe venovať 1hodinu denne.... Ohryzane nechty, mastne vlasy a pod je u mňa už naozaj priveľa. Žena má byť upravená a čistá, a pôsobiť "sviežo", nato stači naozaj občas večer si urobiť pedikúru doma - po celom dni to navyše veľmi dobre padne, má mať upravené nechty a nemať mastné vlasy. Na pleť krém, prípadne BB krém a uplne to stačí. Navyše to nezaberie veľa času... skus si z toho urobiť taky relax pre seba, ber to tak, že si dopraješ trosku oddyhhu a relaxu a robíš to pre seba a svoje sebavedomie. Nemusíš chodiť na nechtarke, kaderničke, kozmetičke.... Naozaj sa to vsetko dá doma, stojí to par min času ktorý si na seba vyhraď a pár drobných. A budeš sa cítiť oveľa lepšie.
@shee11 je zaujimave, ze zo vsetkych negativnych komentarov si si vybrala, ze ti vadi moj.. a to vobec nebol najhorsi...
Ano, davam priklad seba, lebo koho ineho? Zjednodusila som si zivot? Ano. Chodim s mastnymi vlasmi? Nie. Pomohlo by autorke prestat hladat vyhovorky a zjednodusit si zivot? Ano.
Ty si tiez uviedla seba ako priklad. Nemame rovnaky nazor.
Je to virtualna hadka, ktora nema absolutne ziadny zmysel, lebo so mnou bojujes akoby som bola najvacsia hrozba a postrach zien 🤦♀️
Nepaci sa mi len jedno - ze si domyslas a vyjadrujes veci, ktore tak neboli myslene... Ty si napisala, ze zeny su nemozne sliepky - teda ze niekto si to mysli. Ja si to o zenach nemyslim. Ale ludia su rozni, a niektori maju radi chytat ludi za slovicka a urobit problem tam kde nie je.
@banalu ja súhlasím je rozdiel umyť si vlasy a umyť si vasy...tak ze sú tip top a môžem ísť aj na party a tak ze na tu chvíľu do ďalšieho umytia vydržia zapnuté v cope a co je lepšie mať mastné a snradlave alebo umyté len za 3 minúty bez kondicionéru a fenovania?takže autorke odporúčam tak isto radšej ten druhy level keď sa jej nechce za každým drbkat sa s vlasmi 30 minút, ja osobne si umývam keď deti spia poobede iba na rýchlo na stojaka v predklone vo vani niekedy je aj chuť na kondicionér niekedy nie, ale tak myslím, že tak to ma predsa veľa žien, nie sme každá tip top od hlavy po päty každý deň.Dávame to každá podľa svojho tempa.

@domak2 presne to som chcela napisat. Tu uz treba hladat problem hlbsie. Ostatne baby si len honia svoje ego, vobec jej tymito komentarmi nepomozu 😔. (Az na zopar vynimiek✌️). Podla mna uz spravila velky krok v tom, ze si uvedomila, ze sa zanedbava. Ze sa v tomto citi zle a zacala hladat radu. Aj ked, medzi tymito intelektualkami to nebol asi uplne najstastnejsi napad 🥴. Drzim palce a ak je toho na teba vela a ty sa nedonutis ani na zakladne denne cinnosti, vyhladaj urcite odbornika 🤞🍀.