Ako upraviť vlasy?
Ahojte, mám také nepodarené vlasy, umývať si musím každý deň a nemám ani rovné ani zvlnené, len sa tak občas niekde divne otočia, väčšinou vyzerám po chvíli od česania ako strapatá 🙄 rozmýšľam aký strih si dať alebo ako zlepšiť vizáž vlasov. Šampóny na mňa neplatia, tie som vyskúšala už od najobycajnejsich po drahé. Žehliť sa mi ráno o 6 veľmi nechce a aj tak to ničí vlasy. Kto máte také nijaké vlasy čo nevyzerajú dobre kým pri nich nestravite polhodinu? Čo by sa dalo s nimi robiť? Závidím tým čo majú pekné rovné, alebo vlnité ☺️
@andreatytler nie nepomôže mi prestať umývať každý deň, skúšala som to na MD. Mám to geneticky dané, aj pleť mám mastnú a pritom cítim len micelarnou vodou a make up nepoužívam
@luciamatiad Presne, kondicioner na jemne vlasy je pohroma. Kondicioner vseobecne ked sa pouziva pravidelne a pridlho je pohroma na kazde vlasy a vsetky z neho otazeju a splasnu a stratia objem.
@foxyfox Ja ti verim ze to mas geneticky. Tiez som tak mala. Ale ked das vlasom a hlavne pokozke prilezitost, tak sa to zlepsi. Ty budes musiet umyvat asi kazdy 3-4 den oproti niekomu komu staci raz za tyzden.
Potrebujes vylucit chemiu a najst prirodzeny sposob ako sa starat o vlasy, lebo tvoje vlasy su na prvy pohlad velmi znicene a unavene. Ta trvala ti ich podla mna vysusi ale bude to kratkodobe riesenie, lebo ich zaroven velmi znici.
Kolko mas rokov? Mne tak velmi mastneli az do 35 roku. Potom sa mi ukludnili hormony a aj plet sa mi az vtedy uplne vycistila. Celkove vekom mastnenie ustupuje, takze aspon nejaka dobrava sprava pre teba.
Neviem ci som zaujata, ale mne este ziadna kadernicka dobre neporadila. Vzdy som mala dojem ze mi len nukaju svoje sluzby (ostrihat, trvala), alebo produkty.
@andreatytler och to si robis srandu. Taketo vlasy su uplne nevhodne pre tento typ ucesu.
@foxyfox ta ofina je dobry napad, druhy den ked uz hudu mastne, mozes umyt len ofinu, zvysok natupirovat a dat do copu/drdola. Strih nakratko neodporucam, lebo kratke vlasy sa nedaju dat do copu a prave preto je s nimi paradoxne viac prace. Ale urcite sa porad s kadernickou sj koznou, dam dostanes odbornejsie rady. Inak odnaucenie od casteho umyvania moze trvat mesiace, to neprejde za par dni.
Este mozes umyvanie striedat so suchym samponom.
Alebo si daj urobit take tie tenke zapletane copiky, to vydrzi dlho, budes mat pekny uces a nemusis umyvat.
A zacni jest lanove semienka, to je top na vlasy/nechty. Bud ako lanovy olej alebo semienka rozmixuj a daj do jedla (dilo rizota, do nejakej kase...smoothie, hocijam)
Baby tak dala som si tú trvalú, vlny takmer nemám, ale predsa majú vlasy aspoň nejaky tvar a väčší objem a nemastneju mi tak. Neskôr si dám tie dredy 🙂
@foxyfox neeee trvala neee, vyzera pekne chvilu. A bob urcite nie, to bude este horsie. Zmyvanie denne je ok, ale iba jemno, len ich tak pofufnaj, nedrhni. Kondicioner az tak netreba, ja mam dlhe a nepouzivam vzdy i ked ja nefarbim. Skus si do koncekov jemno, malicko dat olej. Odfotim a poslem ti aky

@foxyfox Z vlastnej skúsenosti viem, že čím častejšie si vlasy umývam, tým skôr mastnejú. Aj ja som si ich umývala každý deň a mastneli ako šialené. Kaderníčka mi poradila neumývat tak často, každý 4. alebo 5. deň. Zo začiatku to bola hrôza vydržat, ale potom sa to upravilo a už tak rýchlo nemastneli. Pokožka hlavy svrbí, lebo je veľmi vytrápená toľkým umývaním. Ja napr. nemôžem používať kondicionér, lebo mám pocit, že vlasy splastnú, stratia objem a sú veľmi jemné a to mám pocit, že na hlave nič nemám.