Aký faktor opaľovacieho krému zvoliť na dovolenke v Turecku?
Ahojte, chystáme sa na dovolenku do turecka koncom júna. Chcela by som sa spýtať ze ako je to s celkovým pobytom na slnku, pigment mam dobrý skoro nikdy ma nespalilo. Faktor je asi potrebné používať 50ku, ale nerada by som celú dovolnku presedela v tieni.
@nikoletta1712 ako som napísala, tvoja voľba 🙂 Ak ti to za to stojí za to aj napriek širokej škále samoopaľovákov na trhu... choice is yours 🙂
@nikoletta1712 veď môžeš mať aj zdravú kožu a aj hnedú, na trhu sú samoopalovaky, ktoré nerobia oranžovú farbu
@marcellka32 Zlatá si, ale ostávajú fľaky po takýchto krémoch..
Je to vidieť, keď má niekto samoopaľovací krém a nepáči sa mi to…
@a_alexandra_a ano, to už mám poriesene celé palavky a pokrievku hlavy, je mi jasne ze sa nebudem môcť výpekat ako každoročne, ale nechcela by som prísť z dovolenky ako mumia a aspoň mat ruky a nohu opalene, nech to pekne v šatách vyzera
@nikoletta1712 Ja používam na vypeelingovanú pokožku samoopaľovaciu penu od St.Tropez, nanášam rukavicou a fľaky nemávam, len to treba naozaj poriadne rozotrieť 🙂
Autorka... neviem čo mám na to povedať 🙄 😕 je to o prioritách 🙂 a zdravom rozume
@nikoletta1712 treba píling urobiť a nie sú fľaky, dobrý je Bioderma sprej samoopalovak na telo, na tvár samoopalovacie kvapky pestle mortar
Ahoj,kedy idete? My ideme 24.6. Ja beriem 30-tku na prvé dni pre nás aj dcéru 😉.
Ako vidím, ľudia chodia na dovolenky prioritne preto, aby sa vrátili s hnedou pokožkou...
@jaris84 my ideme 22.6
Ja naozaj nechcem nikoho urazit, ale niektore komentare sa nedaju ani citat. Na Slovensku je ocividne nejake povedomie o ochrane koze pred slnkom este stale v plienkach...Urcite treba SPF 50, aj pre dospelych aj pre deti, slnecne ziarenie urychluje starnutie koze, sposobuje pigmentove skvrny (o to viac v tehotenstve - vlastna skusenost), a ano, aj rakovina koze je realna vec...
@stanzi 👏 👏 👏
Ako vidíš, pre niekoho je podstatnejšie mať opálené nohy, ako žiť bez rakoviny. Toto mne hlava neberie 🙈
@a_alexandra_a podľa mňa nie je tehotenstvo choroba, samozrejme všetko s mierou, tvar a brusko 50tkou ale ruky by som si chcela 30tkou, to sa ešte poradim s dr. Mam veľmi dobrý pigment, dúfam ze to nebude problém a ešte budem akurát v 15tt , kedy je vraj nebezpečnejší čas na dovolenku. Tak prečo si dovolenku neuzit, ale len skrývať sa pred slnkom.
Tak ja som nevedela, že dovolenku si užiješ len vypekaním na slnku 🙂 Ja nehovorím, aby si sedela v izbe a chodila von pod rúškom noci, ale určite by som sa natierala 50tkou na celom tele, keďže ako si sa už mohla vyššie dočítať, v tehotenstve je zvýšené riziko vzniku pigmentácií, ktoré mimochodom bohovsky vyzerajú na rukách, ako starecké škvrny.
@a_alexandra_a Určite vyskúšam, ďalujem krásne za tip..😊
Veľmi milé od teba…
@marcellka32 Ďakujem ti za tip, vyskúšam určite😊…
S manzelom pouzivame prve 3 dni SPF 50 bez ohladu na to kde sme na dovolenke a aky zaklad mame, zbytok pobytu SPF 30 (tym myslim pri mori ked sme vystaveny viacej slnku). Manzel nie je Slovak, pochadza zo slnecneho ostrova cize pigment ma super. Ja tiez nemam zly pigment. Zijeme tiez pri mori. ALE Napriek tomu sa vzdy chranime pred slnkom. Rakovina koze je svina, poznam mnoho ludi co si to privodili prave nepouzivanim ochrany. A o synovi sa hadam ani bavit nemusim stale SPF 50, aj pri “jarnom” slnku. A ma overal na plavanie 50. A ja celorocne na tvar SPF 50.
Ano teraz mozes byt OK bez pouziva, ale ono sa to vypomsti na pokozke na starobu. A podotknem my zijeme v UK pri mori, kde je slnko tak silne, ze ta pri 16st opali ci je zaciatok jari alebo koniec jesene a mozes byt natreta aj 50. Sama som neverila no zijem tu niekolko rokov tak slnko mam odsledovane. Ja len na porovnanie UK s letnou destinaciou ako Turecko. A este si tehotna? To by som ani nevahala a dala SPF 50 pocas celej dovolenky, koza je extra nachylna a mozes si privodit neprijemene pigmentove flaky, kt. sa len tak lahko nezbavis.
@anjelicek26 nechapem 🙈 Vacsinou mas rozumne rady, ale faktor 15 v Turecku, ked ty si svetla blondynka (a deti ani nehovorim) je kratkozrake rozhodnutie.
@a_alexandra_a Ani mne...hlavne ked uz je na trhu XY samoopalovakov na telo aj na tvar 🙈
@stanzi aky je ten St Tropez? Vcera som na neho pozerala. Kolko vydrzi umyti? Farbi oblecenie? Plachtu?
50? Nie
Ak máš základ kľudne 6 nohy 10 max.
Ja som síce akoby špinavý blond ale pigment perfektný viac by som nebrala.
No a spáli ťa ver mi.
Môj muž po zime minulý týždeň, nie je doma ako ja s deťmi že chodiť po slnku je vyložene typ Egypťan, tmavý tmavý. A zhorel ako fakľa bez krému.
Takže otázka aký máš základ
Ja som bola v chorvátsku v 22tt len sa slnila na brucho 15 ostatné nič dekolt 6 chrbát 6
Pigmentové škvrny nemám
@sono2 🙄 počkaj pár rokov, potom sa môžeme porozprávať 🙂
@srferreira Dobrý, vydrží cca týždeň a pol, ja si dávam na noc a tak zafarbí plachtu, ráno osprchujem a je vybavené. Teraz idem skúšať mousse od Baley
@a_alexandra_a kukam a nasla som od nich purity water. Zevraj ta nefarbi a nezlieza. Po jednom aplikovani tyzden a pol? Vyskusam. Uz dlho som pokukovala po nich.
@a_alexandra_a len zo zaujímavosti, mali ste covid?
Čo celkovo chorí cez rok?
Deti škôlka, antibiotiká?
@sono2 Prehoba čo má covid s opaľovaním?
@a_alexandra_a nič, len vitamín D pôsobí na celý imunitný systém. A ty keď sa krémuješ nonstop máš ho na nule.

@a_alexandra_a Som si toho vedomá, ďakujem za upozornenie…Ale mať biele telo v lete - to u mňa neexistuje;)…