Dávate v kaderníctve tringelty?
Dávate v kaderníctve tringelty? Napríklad keď je cena rovná (80€) date viac?
Dávam, ale nie tak veľa. Som dôchodkyňa😉
samozrejme, ze davam, nech je suma akakolvek. ide skor o to, kolko mam pripadne v hotovosti, ci tych 10% ako sa ma dat, alebo teda, ked sa plati kartou, sa to tak snazim zaokruhlit, aby to tolko bolo.
Nie, ale raz som chcela dať 5€ navyše, ale vrátila mi ich.🙂
Nie nedavam...chodim k sukromnicke co robí sama na seba...
@anonym_autor keď je rovná tak nie. Keby je napr 86 tak jej dám 90
@anonym_460c0d 🤨
Dávam ale len euro naviac.
@anonym_460c0d 🤨
@anonym_bb95f9 ?
Ak dostanem príjmový doklad z pokladne (čo 90% nedáva) tak niečo navyše dám, bez neho má "tringeld" v plenej výške, tak nie je dôvod dať niečo navyše.
ja som kedysi v salone robila, vzdy nas tringelty potesili, boli sme zamestnanci. a tringelty davali castejsie ludia, co mali menej penazi, jednoducho, cim bohatsi clovek, tym mensi tringelt :D
@anonym_autor nie. Kedysi som dávala, keď som chodila ako stály zákazník k jednej. Ale teraz chodím do salónov, kde sa mi vždy venuje niekto iný. A platím kartou. A navyše som si všimla jednu vec - mám dlhé vlasy a podľa cenníka platím najviac, však za dlhé vlasy. A je jedno, či mi len podstrihne 2-3 cm a s vlasmi sa viac nehrá, alebo mi vyslovene robí nový strih…
Pokiaľ idem k osobe, ktorá pracuje sama na seba tak nie. Ak idem do kaderníctva, kde sú klasickí zamestnanci, čo zarábajú prd makový tak hej.
Keď dostanem doklad tak, áno. Keď nie tak nevidím v tom zmysel, celá cena je ako keby tringelt.
Keďže platím 115 eur, nie tringelty nedávam.
Nie nedávam. Keďže za farbenie a podstrihnutie končekov platím 100€
A sme doma😅😅 takéto úplatky im pchať, veď "majú zaplatené za robotu"
Niekedy ani tá čokoláda čo dám lekárovi toľko nestojí čo tu ľudia pchajú v iných službách ako tringelty.
Nechápem.
Jaj,to je iné to sa nemôže porovnávať 🤣🤣
samozrejme, ze davam, nech je suma akakolvek. ide skor o to, kolko mam pripadne v hotovosti, ci tych 10% ako sa ma dat, alebo teda, ked sa plati kartou, sa to tak snazim zaokruhlit, aby to tolko bolo.
@sweetyna prosím ťa na to je nejaký zákon,paragraf že sa MUSÍ v určitých odvetviach dávať 10%?
Pokiaľ idem k osobe, ktorá pracuje sama na seba tak nie. Ak idem do kaderníctva, kde sú klasickí zamestnanci, čo zarábajú prd makový tak hej.
Tringelt nedávam, ale bloček nedostávam ani ho nevyžadujem.
@procrastique to sa mám každého opýtať akú má výplatu či dostáva prd makový aby som pridala k platbe tringelt?
Nech potom majú na prevádzke klobúk a ľudia budú hádzať do klobúka ako pouličným umelcom alebo žobrákom.
Nie , aj tak stojí veľa 😂
Ja áno, okolo 5€, nechodím k súkromníčke, ale do salónu, kde sa všetko dáva na bločik, beriem ako vyjadrenie spokojnosti s prácou - lebo naozaj som vždy veľmi spokojná...
Tringelt považujem za vyjadrenie spokojnosti zákazníka so službou a áno, keď som spokojná, tak ho dávam aj v kaderníctve
ja som kedysi v salone robila, vzdy nas tringelty potesili, boli sme zamestnanci. a tringelty davali castejsie ludia, co mali menej penazi, jednoducho, cim bohatsi clovek, tym mensi tringelt :D
@babushkaem tak potom každý zamestnanec by mal dostávať tringelty, nie iba za jednotlivé služby
@babushkaem tak potom každý zamestnanec by mal dostávať tringelty, nie iba za jednotlivé služby
@sisska96 hlavne že keď je reč o lekároch tak sa tu plieskaju o zem a človeka by zavreli za čokoládu lebo veľký úplatok🤣🤦🏻♀️
Nie,nedavam, platim taku sumu,v akej je bankovka. Nevidim dovod. Robi si svoju pracu,ma svoje ceny,ja ich respektujem. Ja tiez ked v praci niekomu pomozem,necakam tringelt,lebo mam plat.
nie, nedavam, takisto, ako nedostavam nikdy blok
Jasné že nie. Je to snáď ich práca. Aj predavačke dáš tringelt za to že ti nablokuje tovar? 🤦♀️čašníkovi za to že ti prinesie jedlo k stolu a nemusíš si preň ísť sama?
Nie, nedávam, pri tých ich dnešných cenách nevidím dôvod, najmä nie u súkromníčok. "Patrí" sa dať kaderníčke, kozmetičke, čašníkovi, kuriérov, lekárovi... komu ešte, pokladníkovi, že pekne nablokoval? Nebudem polovicu mesiaca robiť len na tringelty.
Ja nedávam nikde tringelt. NIKDE
@anonym_autor nikdy som nedávala. A úprimne, ani ma to nenapadlo.

@anonym_autor keď je rovná tak nie. Keby je napr 86 tak jej dám 90