Dlhodobé účinky botoxu. Skúsenosti a názory po 10 rokoch
Ja chapem, ze kratkodobo to urobi maly zazrak. Ale mna zaujimaju dlhodobe ucinky, aj tie vedlajsie.
Tie co ho mate 10 a viac rokov, ako to hodnotitens odstupom casu?
Rada by som aj uz nieco ucinne pouzila, ale pred botoxom mam respekt.
Ked si clovek zlomi ruku, uz po 3 tyzdnov sadre je ta ruka taka ochabnita, svaly, koza.. Ked niekto viac rokov pouziva botox a potom zrazu nemoze, napr. kvoli chemoterapii, ako bude vyzerat?
Taka Kate vyzera hrozne. Ano , ma velku charizmu, je krasna a zial brala chemoterapiu. Ale aj tak to vyzera, ze uz nejaky cas asi uzivala botox, potom musela kvoli chemoterapii prestat a teraz vyzera ako 50+
Ja viem , ze vela robi aj genetika, ale predsa zeny , ktore sa o seba primerane staraju, sportuju, maju normalnu vahu a ziadny botox a kyselinu casto vyzeraju lepsie ako tie co maju tieto vylepsenia.
Ako hodnotite teda botox po rokoch? Vyhody a nevyhody? Dali by ste si ho znova ako 30 rocne?
Jedna mlada ma tu presviedcala ze ona ako 30ka ma prevwntivny botox a ze v 50ke bude vdaka tomu vyzerat ako 30ka, no neviem... ked pozeram tie vsetky celebrity po 40ke..
@anonym_autor ale botox nefunguje tak, ako si myslis. Mas zlw informacie. Botox vyprcha. Nie, svaly a koza nebude ovisnuta po vysadeni botoxu. Mnohe vrasky vznikaju nadmernou mimikou, mracenim, toto sa botoxom eliminuje, cize zena po vysadeni botoxu tieto vrasky mat nebude, nevzniknu, respektive vzniknu ovela menej a bude vyzerat mladsie. Botox sa ma pichat v rozumnej miere, aby celo nezostalo uplne znehybnene, lebo potom to vyzera komicky. Jednoducho, spravna aplikacia je kluc.
Vekom prirodzene padaju kontury.Starnutie je fyziologicky proces. U niekoho je pokles viac viditelny u ineho menej. Tento proces vies spomalit roznymi procedurami, ale iba spomalit.
@anonym_abbccb u kazdeho ucinok trva inak, mne 10 mes.uplne v pohode. kolegyne chodia raz za rok. dolezitym faktom je, ze aj ked ucinok botoxu vyprcha, clovek si tu mimiku strazi, prirodzene sa menej praci a ovela viac kontroluje. kvalitny lekar sa spozna prave podla toho, ze klienta nepresviedca a netlaci, len aby zarobil. ja som si chcela dat v jeseni zlahka pichnut celo a lekarka ma odhovorila, ze na co, ze to este nepotrebujem.
@matkahelka áno najskôr aj mne cca 8 mesiacov vydržal, ale rokmi stále menej a menej, až vôbec. Preto netreba často chodiť.
@kiki68 chodím na botox roky, naposledy som bola v júni a nemam nic ovisnute, ani som zázračné nezostarla a 10 rokov. Tiez nemam žiadne zdravotné problémy z botoxu. Vrásky su oveľa jemnejšie keďže botox ta odnauci od prehnanej mimiky
@anonym_d4f0b0 ja vdaka autizmu nemam nejaku vyraznu mimiku, iba ked musim mat, inak sa doma vypnem do auti rezimu. Ja neviem ako ludia vedia napr zdvihnut jedno obocie, ja to neviem vobec spravit 😂😂🙈 Ja mam len trosku vrasky od smiechu v podstate 😂 Rada sa smejem. Nejako tiez ten xicht musim doriadit, ze 😀
Ja si lepím také náplaste na noc, sú tam trojuholníky, obdĺžniky, podobné ako silikónové.
Vždy som ráno vstávala dokrkvaná a ako ich používam pleť mám hladkú aj sa mi vyrovnali trošku vrásky, vidím to, používam to krátko.
Ak nikam nejdem nalepím aj cez deň, zabraňujú mi mračeniu a roznym grimasám, keďže mám silnú mimiku, vrásky sa mi neprehlbujú. Sú transparentné a ani ich nevidno.
8.2.2026 Dr. Koperniech dostal otazku zmiznu mi hrcky po aplikacii kyselny hyaluronovej. A zmiznu? Su to tie granulomu, fibroza? Pomoze ten enzym hyaluronaza ci ako sa vola alebo kortikoidy? Alebo nepomoze nic? Mate s tym skusenosti niektora?
@matkahelka áno najskôr aj mne cca 8 mesiacov vydržal, ale rokmi stále menej a menej, až vôbec. Preto netreba často chodiť.
@anonym_abbccb možno to bolo starnutím zmenou pokožky a nie časťou aplikáciou.Co mám kamarátky tak jednej vydrží max 4 m a druhá chodí po 8-9 m záleží aj od pokožky, mimiky.
@anonym_autor ako 30 r nie nedávala by som si tak skoro, keď to nie je prísny výraz tváre tá glabela hlboká..
Ja som vyskúšala botox raz do čela a kyselinu do vrásky hnevu a nosovustne.Efekt bol krásny to som mala 44 r.Botox by sa mi zišiel na čelo, ale kyselinu by som si už nedala.Nejako som sa zľakla kamaratka chodí k plastickemu chirurgovi a po x aplikácii jej ovislo obočie a viečko neviem asi jej to zle pichol tak dost dlho trvalo, kým sa to vyrovnalo.
Aj tu som čítala často poradňu MUDr.Kopiernecha a dosť negatív, ale ja som uzkostlivec🤣mnou sa neriad
Áno, kamarátky majú krásne čelo mne to je aj neprirodzene nemať skoro vôbec vrásky.A je to aj komické, keď vidím moderátorky v TV, že čelo a glabela bez vrásky a na boku nad obočím vrásky.
Nikto ťa nebude tlačiť lekár povie názor a rozhodnutie je na tebe.Vyskusas raz a uvidíš.Samozrejme, že sú profesionálne zdeformovani a povedia ti co by bolo treba.Ja mám plné lica a tiež mi povedala, že časom mi to bude ťahať dole a ovisnu mi líca mám taky typ tváre ako Ivana Christova slovanský typ😆

@matkahelka to vsetko mam, ale konecne sa diskusia ubera niekde, kde ma to zaujima. Lebo clovek zvazuje a je mi jasne, ze klinika chce mat 500 eur a nie, ze ma odplasia po 5 min. Okolo mna to ma iba par zien a okrem jednej o tom nechcu hovorit.
@kiki68 ale ten botox trva len par minut, to nie je hodinova zalezitost. a ako som pisala vyssie, klinike, kde cloveka presviedcaju a tlacia len skrz zarobok by som sa z kilometra vyhla.