icon

Domáce farbenie vlasov - zlepšováky a rady

andreatytler
26. jún 2023

Ahojte.
Mate nejake osvedcene zlepsovaky a rady na domace farbenie vlasov?
Dlho mi to trva naniest farbu. V predu kam dovidim, si rozdelujem pramene vlasov a tak nanasam. V zadu len nanesiem podla hmatu. Trva mi to dobrych 10-15 minut a teda ta cast kde zacnem ma farbu podstatne dlhsie ako ta cast kde skoncim.
Vzdy narobim pri tom bordel. Kvacky vsade.
Nosim staru mikinu pocas farbenia ale aj tak v zime mrznem tych 40-50 minut.
Neznasam to.☹

Strana
z2
andreatytler
autor
27. jún 2023

@nika_val A to kupujes u kadernika tie profesionalne farby? Urcite idem hladat nieco hustejsie, lebo tie z drogerie kvapkaju a to mi hrozne vadi. Ta blond farba je na nasej bezovej dlazke velmi takzo vidiet, takze uz sa mi velakrat stalo ze som vynechala nejaku kvacku a potom tam ostal skaredy flak. Preto si farbim v kupelni co je stara a potrebuje prerabku.
To je dobry napad umyvat kupelnu kym cakas na zmytie. U nas umyva kupelnu muz. Ja to tiez z duse neznasam drhnut vanu. 😀

andreatytler
autor
27. jún 2023

@radkaradix Presne tak isto to robim aj ja. Ja mam tiez dlhe ale aspon nie kucerave. No obdivujem ta ze to davas s takym kludom.🙂

nika_val
27. jún 2023

@andreatytler normalne na internete ich objednáš
Len tam sa kupuje zvlášt farba a zvlášť peroxid (6%)
Ja mam napr: loreal inoa, ale je ich velmi vela
Loreal profesinel Marijel, Schwarkopf professional igora, inebrya,... toto su take najznamejšie 🙂
Ja davam ciernu takže to na vani hned vidno, a ked to tam necham dlhšie tak zostavaju na nej flaky co ide dole len savom..
Je to efektivne využitý čas 😀 bohuzial vlasy farbim len raz mesiac a kupelku treba umyvat kazdy tyžden🤦‍♀️😀

andreatytler
autor
27. jún 2023

@nika_val No super. To som nevedela ze cez internet sa da. Idem to urcite pozriet. Dakujem.❤

saraxyz
27. jún 2023

@nika_val ahoj, idem si objednať inoa a neviem aky peroxid si mám kúpiť . 3, alebo 6%?

saraxyz
27. jún 2023

@andreatytler nie, stipec používam na tie vrchné vlasy kým si farbim zadne

nika_val
27. jún 2023

@saraxyz ja používam 3% ale ja farbim na čierno
Pri takom farbení tón v tóne, pripadne červene odtiene, alebo vyrazne stmavovanie (ako mam robim ja ze orieškovo hnede odrasty farbim až na čierno) tak stačí 3%
Pri blond odtieňoch, zlatistych, popolavo hnedych radšej 6%

saraxyz
27. jún 2023

@nika_val ja som bola odfarbena 1x z tmavo hnedej. Teraz v lete mam pauzu. Chcem zosvetlit, takže 6% by som mala kúpiť, ze? A ešte sa chcem opýtať, aké dlhé máš vlasy a koľko minies farby (tubu) na jedno pouzitie

nika_val
27. jún 2023

@saraxyz so zosvetlovaním pozor doma.. to sa nerobí farbami ale zosvetlovačmi a nasledne zosvetlene vlasy sa musia vždy natónovať ešte na požadovaný odtieň ..
Ale ano aj zosvetlovanie sa robí 6%, pri hrubých vlasoch tvrdých aj 9%
Pozri moje foto tam presne vidis ake mam vlasy 😀 z predu mi koncia teesne nad prsia
Ja vždy len dofarbujem odrasty takže si miešam len 30g farby + 30ml peroxidu
(Čo je u mňa presne polka tuby farby takže 1 farbu mám na 2použitia) do dlžok vždy len votriem a rozmasírujem to čo mi zostalo
Ale ja nemam moc husté vlasy taky priemer 🙂

saraxyz
27. jún 2023

@nika_val mne zosvetlovali v kaderníctve. A farbu chcem bez amoniaku. Tie drogerkove sú na..... no skusim ten 6% kupit. mam takú dĺžku cca ako Ty ma profilovke.

andreatytler
autor
27. jún 2023

@nika_val A ktoru konkretne farbu niesas? Ci oni maju rovnaky pomer miesania z tych co si menovala? Alebo je to vzdy na navode aky pomer dat?

nika_val
27. jún 2023

@saraxyz po tom čo som skusila farbiť doma profesionalnymi tak drogerkove už nikdy viac 😀

@andreatytler ja mam loreal inoa a tam sa mixuje pomer 1:1
Na každej farbe to vždy musi byt napisane že v akom pomere sa miešaju
Najčastejšie to je 1:1 ale blond maju niekdy inak
Určite to musi byť napisane buď v popise na stranke kde chceš kupiť alebo potom na krabičke už 🙂

dahra
27. jún 2023

@andreatytler - aj ja si vlasy farbím sama dlhé roky (asi 15). Len raz som bola v kaderníctve. Pre mňa relax. Dám decká spať, okolo 21.00 sa ide na to. Mám vlasy pod lopatky. Používam skoro stále ten istý odtieň. Takže nefarbím celé. Najprv si nastavím youtube hudbu alebo niečo užitočné na počúvanie. Potom si rozdelím vlasy na pramienky a povypinam. Základných 10 vypnutých prameňov postupne spúšťam tak, že ich ešte delím na 2-3 pramienky. Farbím smerom od zátylku hore, posledné idú ofinové vlasy. Postupne ich spúšťam. Najčistejšia robota, zafarbené ležia na plastovom vreci, dokonca ani rukavice nemusím mať v tejto fáze, lebo sa natretého nedotknem. Používam veľkú zubnú kefku a namiešané to mám v sklenenom pohári. Som len v podprde, ale nie som zmrzlina. Zima mi nerobí problém. Na plecia si dám idelitové vrece, vpredu si ho zopnem "zicherkou" 🙂 Hotové bolerko. Igelitové vrece vie dobre zahriať 🙂. Farbu prenášanam na štetinách, kefku otriem o kraj pohára. Nestalo sa mi, že by bolo všetko okolo zašpinené, umývadlo len - v ňom mám postavený pohár. Nanášanie trvá tiež okolo 15 min. Potom nasadím rukavice a ešte pomasírujem celú hlavu prstami. Potom použijem odličovacie tampony a vatové tyčinky, aby som utrela kožu okolo vlasov. Potom cca 30-40 min sedím v izbe aj s "bolerkom". U nás si všetky ženy farbíme vlasy samy doma.

andreatytler
autor
27. jún 2023

@nika_val Dakujem

raffaella
27. jún 2023

@andreatytler ahoj, ja osm si tiez zacala farbit doma. Roky som chodila iba do kadernictiev. Avsak minuly rok v lete som si dala zosvetlit vlasy (normalne mi stiahli, "vycistili" od predoslych farieb a naniesli novu farbu - studeny blond, ktory na mojich tmavych vlasoch je taka velmi svetla karamelova farba az do blond). Cize toto vsetko spravili v kadernictve a potom som chodila vyse roka kazdych 6tyzdnov na farbenie odrastov. Ja som vsak platila za moje vlasy po plecia (ziadna hriva, ale jemne vlasy) kazdych 6 tyzdnov okolo 80-90 eur a ked som si to zratala za rok, tak ma skoro prekotilo.
Uz si farbim sama normlane profi farbou (Joico) tym odtienom, ktory pouzivala moja kadernicka a ku tomu aj developer, ja konkretne mam 9%. Farbim si postupom ako aj kadernici - rozdelim si hlavu do kvadrantov, zacinam predkom, zvysne kvadranty si zopnem kadernickou sponou, najprv ten kvadrant ktory farbim namazem farbou a potom uz idem pramen po prameni (iba korienky - asi 3-4cm). Na jednotlive pramene pouzivam koniec kadernickeho hrebena (dlha spicka uzka, dobre sa tym prehadzuju pramene), najprv nafarbim pramen z jednej strany, prehodim, nafarbim ho zo spodnej strany a idem dalej. Vzadu farbim rovnako s tym, ze mam dalsie zrkadlo ktore mi zrkadli prve zrkadlo (znie to komplikovane, ale je to easy). Farba mi posobi 30 minut. Nasledne idem to vane, pridam trochu vody, vytvorim penu a necham si 5-7 minut posobit farbu na dlzky - tonovanie. Presne takto to robila aj kadernicka a na YT su super skvele navody ako si zafarbit hlavu sama.
Ja neskromne poviem, ze vysledok je identicky ako ked som chodila do kadernictva. Dolezite je, ze si drzim farbu a developer taky, aky mi urcila kadernicka. Nesla by som do zmeny sama - myslim z tmavej na svetlu a viceversa.
Ja som si to cvicila aj nasucho - to prehadzovanie pramenov, umiestnenie zrkadla na zadnu cast hlavy. Vzdy si vsetko prichystam pred farbenym, obleceny mam stare tricko, nefrkam nikde (mam kremovy developer, mozno to je aj tym ze to ma dobru konzistenciu).

raffaella
27. jún 2023

@andreatytler tuto je pekne vysvetlene to rozdelenie do kvadrantov, namazanie obvodovej linie a tiez ake tenke maju byt tie pramene a ze je dolezite ich nafarbit zvrchu aj zospodu pramena:

https://www.youtube.com/watch?v=80XEJGraNnY

Este tento chalan Brad Mondo ma skvele videa, odporucam aspon par pozriet, on aj vela vysvetluje ako spravne farbit:
https://www.youtube.com/@BradMondo/videos

andreatytler
autor
27. jún 2023

@dahra To je skvely napad si tie vlasy najskor rozdelit a vypnut a zacat od tych co su na spodu. Takto sa daju lahko nafarbit aj vlasy vzadu. Parada. Dakujem za radu. Urcite to skusim.

andreatytler
autor
27. jún 2023

@dahra Zda sa ze aj ty pouzivas kremovu farbu. Aku konkretne?

andreatytler
autor
27. jún 2023

@raffaella Presne tak, hrozne drahe to je v kadernictve. Ja som bola 2x a nemozem povedat ze by som videla az taky rozdiel medzi tym co urobili oni a tym ako nafarbim ja. Ale hlavne sa v kadernnictve citim neprijemne.
Dakujem velmi pekne za tie linky na videa. Urcite to idem pozriet. Ja tiez tak farbim ze najskor zospodu a potm zvrchu, namazem ten isty pramen.
Zaujimave ze na zvysne vlasy nechas posobit len tak kratko. Ja nechavam aj 20 minut. Skusim aj ja kratsie, lebo tiez pouzivam stale ten isty odtien a tym padom by tie konce vlasov nemali mat byt preco znova a znova farbene.

nika_val
27. jún 2023

@andreatytler ja som ešte minuly mesiac skúšala (ale to si myslim že pojde len tmavým farbám, neviem 🤷‍♀️)
Zarobila som si len 15g farby+15ml peroxidu a k tomu som prisala myslim že to bolo cca 20g(alebo až 30g) masky na vlasy cele som to zmiešala a len naniesla na vlasy ako masku
Pooooriadne premasírovala všade, zabalila vlasy do potravinovej folie a nechala dobrych 40min na hlave a čuduj sa svetu ono mi chytilo 😁😁 ale ako som pisala na mam čiernu takže to môže byť aj tym
Ale možno raz môžeš skúsiť aj ty ale nerarucujem vysledok 😀

raffaella
27. jún 2023

@andreatytler vieš čo, to pôsobenie mám tak od kaderníčky, že tie dĺžky sa iba tónujú a možnože to závisí aj od farby.

andreatytler
autor
27. jún 2023

@nika_val Dakujem, vyskusam.🙂

andreatytler
autor
27. jún 2023

@raffaella Urcite to skratim aj ja.

aliaray1
27. jún 2023

@andreatytler tie farby co som ti poslala maju riedky plastovy hreben namontovany na konci flasky s farbou, ides a neriesis spic. Mne ten spic pri rozdelovani vlasov trhal vlasy, mam tenke a hrozne huste.

andreatytler
autor
27. jún 2023

@aliaray1 Dakujem. Toto idem pozriet ako prve a potom skusim tie profesionalne farby z netu.

aliaray1
27. jún 2023

@andreatytler pozor na ne. Ja mam inoa, lenze sla som do zelena, kadeco som skusala ale neslo mi to nafarbit a to mi priamo v kadernictve vraveli ako na to 🙈🙈🙈. A nemala som to tak dobre ako teraz ani z kadernictva. Moc ti drzim palce.

andreatytler
autor
27. jún 2023

@aliaray1 Ved prave, ze mam voci tomu trochu respekt, kedze to treba miesat a dodrziavat ten pomer. Ja len taku klasiku stredny alebo tmavy blond. Ale mozno sa aj ja rozexperimentujem. 😀

rarasok
10. mar 2025

@saxana000 Dobrý deň, chcem sa spýtať o akú penovú farbu ide, ďakujem.

Strana
z2