icon

Domáce farbenie vlasov - zlepšováky a rady

andreatytler
26. jún 2023

Ahojte.
Mate nejake osvedcene zlepsovaky a rady na domace farbenie vlasov?
Dlho mi to trva naniest farbu. V predu kam dovidim, si rozdelujem pramene vlasov a tak nanasam. V zadu len nanesiem podla hmatu. Trva mi to dobrych 10-15 minut a teda ta cast kde zacnem ma farbu podstatne dlhsie ako ta cast kde skoncim.
Vzdy narobim pri tom bordel. Kvacky vsade.
Nosim staru mikinu pocas farbenia ale aj tak v zime mrznem tych 40-50 minut.
Neznasam to.☹

Strana
z2
lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
nikaa951
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
26. jún 2023

@andreatytler kde mrznes?

andreatytler
autor
26. jún 2023

@babulkomale No doma. Ked si davam farbu tak som hore bez. Potom si dam tu mikinu, potom dat zvysok farby, zase hore bez, potom umyt, potom dat kondicioner na 10 minut a zase umyt. Vkuse vyzliekat obliekat a v zime chodim v 2 vrstvach. V tej jednej mikine mrznem.

andreatytler
autor
26. jún 2023

@lenka_aknel Na to viem prist aj sama. Po cele sa buchat nemusis.
Nerada chodim ku kadernicke.

andreatytler
autor
26. jún 2023

@nikaa951 A je to aj na vyslovene sedive vlasy, alebo len na zmenu farby?

babulkomale
26. jún 2023

@andreatytler roky som si farbievala sama ked som mala tmavu a rozne experimenty, ale taketo komplikovane som to nemala.
Moja cela rodina si od sociku farbili doma vlasy navzajom, odrasty - na blond, mame desatrocia skusenosti.
Nejak nechapem co robis s tou mikinou a preco, ked ti je zima. Ved da sa zapravit do teplakov kvoli nahynaniu nad vanu a snad nema kapucu aby ti padala. Sice budes vyzerat jak Bohous taka zapravena, ale nikto ta nevidi.
Dalsi napad - nauc to kamosku, manzela...je ovela lepsie sediet, nech ti to niekto nafarbi, dat foliu okolo a kupit si kadernicky plast a nic nebude okyckane....

andreatytler
autor
26. jún 2023

@babulkomale Farbim to na 2 razy. Najskor odrastene korienky a potom o 20 minut zvysok vlasov. Aspon taky je postup na farbe co mam.
Viem, to by bolo najlahsie mat niekoho na farbenie, ale nemam. ☹
Mamu som farbila dlhe roky a to bola paradicka. Ziadny bordel, islo to rychlo. Hlavne mi vadia tie kvacky. Tak rozmyslam ci su na to mozno nejake specialne hrbene co sa nasadia na flasku s farbou alebo kefky.

babulkomale
26. jún 2023

@andreatytler ja som to robievala plastovou flaskou s tenkym zatvaracim hrdlom, co som si nechala z nejakej farby. Skus taku farbu najst.
Prechadzala som po cestickach a stlacala flasku a naniesla rovnomerne farbu.

babulkomale
26. jún 2023

@andreatytler taka ako uplne vpravo

babulkomale
26. jún 2023

@andreatytler a preco si hore bez, ved si urci stare cierne tricko a bud v nom alebo rovno natelnik s dlhym rukavom. Len na farbenie ti vydrzi roky.

cimage
26. jún 2023

Ked nevymyslam s roznymi odtienmi a melirom, tak si zafarbim najradsej sama. Raz dva to natriem a uz len cakam kedy to treba umyt. Ja mam misku, stetec a hreben na farbenie. Mame som zvykla aj s obyc zubnou kefkou volakedy. Skusala som aj s flaskou, ale ten stetec je pre mna naj.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
nikaa951
Odpoveď bola odstránená
saraxyz
26. jún 2023

@andreatytler ja som v minulosti mala všade farbu. Teraz po prameňoch farbim ľavú stranu, potom pravú,zoberiem zrkadlo, toto zafarbené dam do štipka a idem od vrchu až dole. 25-30 min. Mam tričko na farbenie, alebo starý krátky župan

andreatytler
autor
26. jún 2023

@babulkomale No budem musiet nejaky natelnik si na to urcit.
Tu flasku s uzkym hrdlom presne to mam, ale na to potrebujem 3 ruky.
V jednej mam hreben, ktorym si rozdelujem cesticky, v druhej mam tu flasu a nanasam farbu a tretou rukou si rozotieram tu farbu po vlasoch.

andreatytler
autor
26. jún 2023

@saraxyz To akoze tym stipcom si rozotries farbu od korienkov az ku koncekom?

andreatytler
autor
26. jún 2023

@nikaa951 Dakujem, pozriem sa na to. Sampon je urcite aj setrnejsi.

oli18
Autor odpoveď zmazal
cucica
26. jún 2023

Ja si dam na taburerku zrkadlo take kozmeticke vacsie na podstavci a sadnem si zadkom k obrovskemu zrkadku na chodbe. Urobim vzdy cesticku od cela po krk, vpredu natriem odrasty pozerajuc do toho na taburetke a vzadu si to vidim v odraze vo velkom🤣. Aby som videla, pokial mam odrasty, lebo ja som blond a nechcem nicit zvysne vlasy.

saxana000
26. jún 2023

Neskusala.si tu penovu farbu?normalne to nabrbles vsade ako sampon ziadne cesticky a zdlhave farbenie.

aliaray1
26. jún 2023

@andreatytler ahoj, za mna topka zmiesat tieto farby v miske a preliat naspat do pribaleneho aplikatora. Aplikator ma na vrchu plastovy hreben, ktorym zaroven tecie farba a zaroven prebehnes tym hrebenom od korienkov. Nafarbene za chvilocku a kvalitne a doma. Detaily das kludne aj starou zubnou kefkou namocenou v tej farbe.

Na okolie pokozky proti zafarbeniu je super aj klasicka indulona.

Tieto farby maju aj fialovy sampon a kondicioner proti nezelanym odleskom (fakt funguje).

No a na farbenie si daj stare cierne tricko kludne.

andreatytler
autor
26. jún 2023

@oli18 Tiez rozmyslam ze farbu zacnem robit v miske a nanasat stetcom. Tak som to robila mame a bolo to velmi pohodlne. Ale myslela som ze pohodlne to bolo preto, lebo som farbila vlasy niekomu inemu.
@cucica, @oli18 Vidim ze aj v zadu si robite cesticky. No obdivujem vas. To by mi trvalo hodinu to iba naniest ale urcite je to setrnejsie na vlasy.
Ale ten napad s rozcesavanim farby na zvysok vlasov sa mi velmi paci. Urcite skusim, dakujem.

andreatytler
autor
26. jún 2023

@saxana000 Nie, neskusala. Pozriem, dakujem. Je to ten Palette Colour sampon?

andreatytler
autor
26. jún 2023

@aliaray1 To nepoznam. Pouzivam Loreal Preference. Idem urcite pozriet. Presne nieco take by sa mi zislo co ma hreben/stetec uz na tej flasticke, ze to tym zaroven aj roznesiem po vlasoch.
Dakujem aj za napad s indulonou. Vzdy si pofarbim celo aj sluchy, usi aj krk.🙂

cucica
27. jún 2023

@andreatytler No ja odkedy si farbim sama, mi lepsie rastu, aj su zdravsie. Ja si to presne len tak natriem, aby som ich zbytocne neoslabovala. Ale ked mas tmavsie farby, tak to tak nevadi. Len tie blond su take ekrazity.

radkaradix
27. jún 2023

ja mam dlhe huste kucerave vlasy a nanasanie mi trva aj polhodinu veru, ale nemam s tym problem. Vzdy si obleciem tricko urcene na farbenie, na to si dam stary uterak okolo krku, na hrudi ho uviazem gumickou, nanasam tou tubou s uzkym spicom, co je v baleni a druhou rukou rozotieram (hreben by sa mi zasekol hned), zacinam vzdy vpredu, vzadu len tak hmatom podla citu, frkne mi sem-tam kvapka dva na zem, to neskor utriem, stojim vzdy v kupelni pred zrkadlom. Na celo a usi si natieram krem, aby ta farba tak nezafarbila kozu a ked uz mam na vlasoch sacok, tak si to poutieram alpou alebo kremom do cista. Pockam 20 min a umyjem.

nika_val
27. jún 2023

@andreatytler ten šampon od Palete je čiste zlo na vlasy..ja som mala take suche krepate vlasy po tom katastrofa
Nechceš prejst na profesionalne farby? Ked si ich zarobiš doma tak nie su take tekute ako drogerkove (su take viac krémové a teda neokvapkáš tým všetko)
Mne nanesenie farby trvá tak 20-25min cela hlava
Najskor spredu len odrasty a potom sa predklonim nad vaňou, dam vačšie množstvo farby na zadnu časť hlavy a pooooriadne to všade premasirujem (tak farby aj odrasty vzadu) a hneď potom farbim aj dlžky tak isto iba si ruk nanesiem farbu a nad vaňou to tam premasírujem do dlžok.
Vaňu hneď umyjem aby sa farba nazažrala do vane.
Ja tento postup podstupujem v podprsenke (mame do teplo stale) a ked je tebe zima ako píšu baby vyššie vyhrať si 1 tričko stare a maj ho cely cas na sebe kludne kašli na to že sa okvapkáš a pod 🙂
Kym si po sebe upracem (očistim štetce, hrebene, misku, vždu rovno umyjem aj umyvadlo) tak prejde 15min potom sa už len motkám v kupelni aby som nemusela behat po byte (upravim si obočko napr)
Kym mi posoby kondicioner tak vždy umývam vaňu ( aj sa zahrjem pri upratovaní 😁 neznasam drhnut vaňu aj mi prejde čas) 😁😁

sashabb
27. jún 2023

@andreatytler nepoužívam hrebeň, ale ten špic z danej flašky. Bez problémov si ním viem vlasy deliť.

andreatytler
autor
27. jún 2023

@sashabb Neviem preco som toto este neskusila, ze namiesto hrebena budem rozdelovat valsy tym spicatym koncom na flaske... Lebo je to dobry napad a odpadne mi proble s tym ze musim v jednej ruke striedat flasku a hreben. Dakujem za radu.

Strana
z2