icon

Je normálne pochváliť samu seba za vzhľad?

15. feb 2024

🤔 Zdravím . Toto nemá byť žiaden výlev ani sťažovanie sa 😁 . 😒Ale často si všímam že keď ma niekto pochváli tak samozrejme poďakujem . Ale keď sa pochválim sama že dneska som si spravila dobrý make-up alebo že dneska vyzerám dobre tak už okolie reaguje tak ako kebyže ide o niečo zlé alebo nacistické 🤔. Ako kebyže mám brať pochvali iba od druhých ľudí 🤣a od toho závisí to ako dobré mám linky alebo ako mi proatane tričko čo mám na sebe . Čo si o tom myslíte?

dadis
15. feb 2024

@ahhola Aj mne sa na mne pacia moje vlasy. Tiez mi "len" narastli 🤷‍♀️..co je na tom divne?? Mne skor pride divny ten, kto taku stupidnu otazku kladie pani prezidentke..pytal sa na toto niekto chlapa prezidenta? 🤔

masinka
15. feb 2024

@egonsk to je super ked to vies podat vtipne (toto myslim ako kompliment), u niekoho to vyznie arogantne a potom sa cuduje ze co sa ostatni cudne tvaria

siska53
15. feb 2024

Sak si to povedz len sama.pre seba.

mk1111111111
15. feb 2024

Zle odpovedas. Povedz, ze dakujes a si rada, ze sa im paci. A nie, ze, ved preto som si ho kupila. V tom je ukryte to caro. V tvojej odpovedi to vyznelo pohrdavo, preto sa tak tvaria

bloger
15. feb 2024

Myslím si, že je úplne normálne sa pochváliť. Aj sebaláska má svoj zmysel.

petronellla87
15. feb 2024

@viestta absolútny súhlas
@autorka ja som si hned spomenula na detstvo a na moju babku ako mi vštepovala že si nikdy ani len nemôžem pomyslieť o sebe že som pekná lebo to je hriech😀

vlastnynazor
15. feb 2024

Zopar exotiek to tak tiez robi - zvycajne ide o povahy, ze vsetky oci musia byt na nej - potrebuje pozornost a je mimo, ked pochvaly dostane ina zena. Bez cudzej pozornosti je nestastna. Ja sa na takychto typoch akurat tak vnutorne zasmejem.
Ked ide o kamosku a obcas sa pochvali, a ja vidim, ze je na dne, tak potvrdim jej tvrdenie (bez ohladu, ci to je pravda, nebudem take chudatko zbytocne zhadzovat). Ak to vsak robi stale, tak ignorujem alebo sa od takeho typu distancujem. A potom som sa stretla este s takym pristupom, ked 1 byvala znama tiez mala furt taketo reci, tak jej ciel bol, ze ked to o sebe stale hovori, tak ludia tomu uveria. Co viem, tak sme sa radsej stretavali bez nej a riesili normalne veci, ako pocuvat jej kydy, na to nech si najde kamosky jej povahy. Ci si nasla, uz netusim 😂, ale my to uz nemusime aspon pocuvat.

gleep1
15. feb 2024

Ano na Slovensku je to divne.
V amerike je presny opak, lebo strašne silny feminizmus a women empowerement a všetky zeny su 10/10. To je chore... Ale mentalita na svk tiez nie je okay, su to 2 extrémy, ty si možno niekde v strede co je fajn, ale pre slovakov nieco nezvyčajne. Ja sa chváliť nezvyknem, ale ked vidim človeka co sa vie pochváliť a chvali sa vhodne, akoze mu uznam za pravdu a myslim si to aj ja - napriklad kamoska hovorila ako jej paradne spravila kaderníčka vlasy- tak mi to je sympatické viac nez ked niekto na seba nadava a zhadzuje sa, to mi je vždy ľúto a rozmýšľam prečo to ten človek robí, ze sa verejne zhadzuje

mamickalisticka
15. feb 2024

Tak ja bežne keď sa pekne ošatím (nemalujem sa) a urobim si vlasy, tak sa odfotim, pošlem mame kamoške a sestre, že kukaj aka som dnes krásna 🤣🤣🤣

iwesska
15. feb 2024

Nie je to narcisticke,je to trapne sa sama vychvalovat🫣 Mozes si to mysliet o sebe,ale nevnucuj svoj nazor cudzim ludom.

mimikarol
16. feb 2024

Pochval sa sama pred zrkadlom aká si krásavica a hotovo. Ale keby mi dospelá žena hovori aká je pekná, má pekné vlasy... tak ju pochválim, že áno máš pekné ale myslím si svoje.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
lucia245
18. feb 2024

Treba sa vedieť aj pochvalit🙂

dominikamacakova
18. feb 2024

Uvedomuješ si, že ostatným sa to tričko (ty, mejkap a ostatné) páčiť nemusí? To je presne ako inzerát na bazári: "predám toto KRÁSNE tričko". Podľa mňa je to tričko otrasné, tak aký má význam, že si niekto napíše "krásne tričko"? 😂

sapa20
18. feb 2024

Božinku.
Tak keď sa mi vydarí niečo v práci čo robím bežne ale v ten deň sa mi o niečo lepšie podarilo, pochválim sa nahlas.
Baby to tiež tak majú.
Pochvala oblečka.... O aká si pekná, aké máš pekné tričko,.... Ďakujem veľmi sa mi páčilo v obchode.
Niekedy si ukážeme na nete čo si ideme kúpiť a potom sa s tým pochválime jedna druhej už v tom oblečené. Úplne normálne.
Aj pri make up-e to platí.

Treba však mať kolo seba ľudí ktorí sú rovnako nastavení ako ty.

dominikamacakova
18. feb 2024

@viestta a ako vieš, že je ten mejakp dobrý? Veď ostatným sa nemusí páčiť. Tak čo jej majú na to povedať keď je podľa nich otrasný 🤔 Iné je, keď sa človek pochváli, že napríklad prestal fajčiť, schudol 30kg , alebo vyliečil z rakoviny. Ale takéto subjektívne veci sú divné keďže každému sa páči niečo iné. Lepšie je povedať napríklad: "dnes sa cítim super" a nie "mám krásne tričko". To je extrémne divné...

valeria_h
18. feb 2024

Pochváliť sa sama je v poriadku, aj ja si poviem že som pekná, mám pekne toto a tamto, ale teda hovoriť pred druhými že aká som pekná mi príde také divné. Mierne povedané.

viestta
18. feb 2024

@dominikamacakova joj, zas sa v tom neryp az tak do hlbky.
Spokojny clovek je stastny clovek, to z neho vyzaruje aj moze byt spokojny aj s blbym make up alebo novym trickom a preniest svoju dobru naladu aj na tych okolo. Len nespokojny clovek hlada chybu na druhom, aby sa utvrdil v tom, ze nie je na tom az tak zle a kazi atmosferu aj tym okolo.
(zarad sa kde chces)

lullabysweet02
18. feb 2024

@ahhola Otazka neznela, co je jej naj zasluha, ale co sa jej najviac paci ;) Preco by sa jej nemohli pacit vlasy, s ktorymi mala ozaj stastie? Aj mne sa pacia 🙂

dominikamacakova
18. feb 2024

@viestta ale veď uznaj, že to nemá so sebeláskou nič spoločné, keď príde za tebou nejaká žena, že pozri aký mám dobrý mejkap. A pritom má oranžový ksicht, krivú očnú linku a rúž na zuboch 😂 Ale autorka nenapísala ako jej okolie reaguje. Čo znamená to "zle". Možno reagujú smiechom, možno plačú, možno začnú robiť stojky.

1111sandra1111
18. feb 2024

@dadis presne, stupidna otazka a nie odpoved.

1111sandra1111
18. feb 2024

@ahhola a co mala povedat? chichotat sa ako patnastka a povedat ze nic? Otazka neznela, co sa vam na vas paci o co ste sa nepricinila. Ale jednoducho co sa vam na vas paci. Ja by som tiez z fleku odpovedala zuby a pery, lebo to viem, ze mam pekne, aj ked sa s tym na pockanie nechvalim. a tiez som sa o pery nepricinila.

kassandra25
18. feb 2024

Myslim si, ze tvoje smajliky v texte vyjadruju primitivitu a ze ked sa niekto pred druhymi pochvali, uz nema o com tlachat. Pochval sa sama seba pred sebou, lebo nikto na tvoje úvahy zvedavý nie je

viestta
18. feb 2024

@dominikamacakova zbytocne sa v tom rypes. Nemyslela som to tak ako to vidis ty a nechce sa mi rozpisovat to do hlbky.
Len tolko k tomu, ze trosku (dost) sebavedomia a spokojnosti so sebou samym je rozhodne lepsie ako nasou spolocnostou vnutena neprirodzena skromnost, pretoze sa nepatri sa chvalit, lebo v tychto koncinach sa to povazuje za priznaky pychy, nadredenosti... (ano, aj to to moze byt, ale to je na inu debatu).
Pochvalit sa novym trickom, ktore sa mi paci, v ktorom sa dobre citim, na ktore som si zarobila nie je nic co by bolo prehreskom proti dobrym mravom. A robnako si nanarokujem to, aby sa pacilo kazdemu. Normalne dovolim okoliu aby sa im moje tricko nepacilo a mozu mi to aj povedat. Hlavu im za to neodtrhnem. Ale potesi ma aj ak ho uprimne pochvalia, vsak aj ja som len clovek.

diana20
18. feb 2024

Nečítala som celú diskusiu ale tak napríklad ja si teda vôbec o sebe nemyslím, že som pekná... nejde o skromnosť ale o to, že nie som sebavedomá... ale keď napríklad idem s kamarátkou ,alebo si dobre rozumiem s nejakou kolegyňou a napríklad mám nafarbene vlasy alebo vyzehlene vo ja viem.. tak mi nepríde divné povedať, že sa mi to páči.. záleží od toho komu to hovoríš a ako.. ja by som skôr povedala, že celkom sa mi páči keď mám také vlasy ak druhý o tom začne hovoriť... určite nie niekomu s kým sa casto nerozprávaš alebo máte čisto profesionálny vzťah len tak povedať ze videl si ako dobre dnes vyzerám ?

rous777
18. feb 2024

Nie je na tom nič,je to normálna vec.
Keď si krásna tak buď vďačná a kľudne to povec.
Mňa sa často spýta manžel že si pekná?Odpoviem stále áno..A vieš prečo?Nie preto lebo si myslím o sebe a namýšľam si to ,ale preto lebo som vďačná pánu Bohu že som taká aká som a hlavné za to že som zdravá!!! Takže ženy Ste krásne nech ste ake Ste.😇
A určite mi dáte za pravdu veľa žien, pretože určite Vás často niesto pochváli a povie Vám Pekná si.😊

natalka13
18. feb 2024

@ahhola a tebe sa na tebe co najviac paci?
Fakt iq otazka novinara🙈 co mala podla teba odpovedat?

natalka13
18. feb 2024

Mna by zaujimalo kolko ma autorka rokov?
Podla textu 13-15.

natalka13
18. feb 2024

@viestta nooo zas handry ci topanky za uspech nepovazujem.
Neviem si predstavit ze pride kolega rano na poradu a povie - dnes mam krasnu koselu aha ako mi ide k pleti😄 by sme sa rehotali este tyzden.

asenet
18. feb 2024

Toto mi pripomenulo jeden vtip 🙃
Mladá žena sa pri spovedi pýta kňaza: "Je to hriech, keď sa pozerám do zrkadla a hovorím si, aká som pekná?"
Kňaz sa na ňu pozrie a odvetí: "Slečna, to nie je hriech, to je omyl."