Je normálne pochváliť samu seba za vzhľad?
🤔 Zdravím . Toto nemá byť žiaden výlev ani sťažovanie sa 😁 . 😒Ale často si všímam že keď ma niekto pochváli tak samozrejme poďakujem . Ale keď sa pochválim sama že dneska som si spravila dobrý make-up alebo že dneska vyzerám dobre tak už okolie reaguje tak ako kebyže ide o niečo zlé alebo nacistické 🤔. Ako kebyže mám brať pochvali iba od druhých ľudí 🤣a od toho závisí to ako dobré mám linky alebo ako mi proatane tričko čo mám na sebe . Čo si o tom myslíte?
Ja si tiez casto takto zo srandy nieco pochvalim, vobec na tom nic zle nevidim. Presne ako pises, ked mi niekto povie ze mam pekne toto a tamto tak poviem ano, viem 🤣
Zasa netreba brat vsetko tak vazne, vobec to nieje ani narcisticke ani trapne.
Nic na tom neni. Byt zdravo sebavedomy je pre mna viac ako falosne skromny. Milujem to ked zena sama o sebe povie, ze je kost a je si toho vedoma (a to nemusi byt vobec pekna ale dammit! to je to co treba. Mat sa rad. Aj ja sa pochvalim, napr ked nosim cervenu - riadne mi pristane. Niekto ma pochvali ze dobre vyzeram, poviem dakujem ja viem. A co ze sa citim super v tej chvili. Alebo ze mi niekto povie, ze vyzeram inak, dobre... Poviem dakujem to bude asi tym makeupom, pristane mi to ked sa namalujem tak-a-tak ako dneska. Je to problem okolia ked to nevedia v sebe spracovat. Ja zijem tu a teraz a krajsia ci mladsia uz nebudem.
Mňa ked niekto pochváli poďakujem, ale sa usmejem. Ked je to osoba s ktorou mam veľmi dobrý vzťah a povie napr-dnes vyzeráš super poviem - ďakujem ja viem 🙂 ale je to v rámci srandy, lebo ľudia mne blízky maju zmysel pre humor a ja tiež. Ale ja to hovorím tiež keď su to ľudia ktorých mam rada
Asi záleží od toho akým tónom a výrazom tvare to povieš 😃 ja tiež často odpovedám, ak mi niekto pochváli nejaku vec..napr. časť oblečenia: Ďakujem, ja viem 😂
Čo ma poznajú sa zasmejú a nevezmú to nijak divne, však logicky viem ze je ta vec pekná inak by dom si ju nekúpila 😃😃
Je to úplne normálne a správne.
Nepíšem, že sa máš chváliť kade chodíš a hocikomu.
Ale skonštatoval pred kamarátkou "všimla si si, že sa mi po sto rokoch podarilo mejkap?" A povedať to vtipne...nie ako výčitku, že ťa ona nepochválila.
Najotrasnejšie, čo môže byť, sú typické východoeurópske reakcie z čias socializmu - jooooj, nevšímajte si neporiadok...jooooj, torta sa mi veľmi nepodarila (torta vyzerá ako od profesionála)...joooj, vyzerám hrozne (ale citim sa pekná tak, ako už dávno nie)
Samochvála smrdí.Asi slečna nepozná takúto vetičku.Pochváliť sa môžeš úspechom a nie tričkom.To je totálne trápne.Ja by som si o tebe už myslela svoje.Takúto kolegyňu mať tak zbohom.👎👎
To ako sa cítim vyžarujem,nerozprávam o Tom.som dospelá. Stačí mi spokojný pohľad do zrkadla a ráno pohľad na váhu🤣🤣🤣🤣nemusím sa chváliť nahlas nie som od pochvaly zavisla
O samote pred sebou maximálne v duchu áno..
Zjavne si vztahovacna, teda ak sa mi dnes moje tričko páči a poviem každému, že je krásne, tak má nikto a nič nepresvedčí o opaku, ani “divne” pohľady. Teba ale hej, lebo ti zakezi , čo si kto mysli. Vztahovacna. 😛😛😛 To treba riešiť, nie pohľady.
U nas ludia skor ocenia ked o sebe hovorime negativne. Ked povies, ze boze, ake mam hrozne vlasy, ako som zostarla, atd. To nie je divne a nikto sa nepozera na teba ako na blazna. Ked sa clovek pochvali, tak to je uz naozaj nieco strasne. Co si ten clovek o sebe mysli? Nic, len je spokojny a kludne sa moze pochvalit. Este ked to povies ako reakciu na ich pochvalu.
Pride mi zvlastne sa chvalit tym ci mam dobry mejkap alebo tricko. Kludne sa doma manzelovi pochvalim ze mi vysiel meeting kde som nieco prezentovala, alebo ze projekt ktory vediem sme uspesne dotiahli atd.
Ale povedat hej dnes som si extra pekny mejkap spravila mi pride nie narcisticke ale prizemne 😅
Ked mi niekto pochvali oblecenie podakujem sa, ale nepotrpim si na tom. Ale odpovedat te hej ab ja sa sama sebe strasne dnes pacim je naozaj divne
Mala som kolegynu,mala,gulata,nikdy sa nelicila, obliekala sa ako muz...ale sebavedomie neskutocne. Ako potial by bolo vsetko snad fajn,keby nezhadzovala ostane,ako sa ta a ta hrozne doobliekala,aku ma dalsia rit,ci vlasy...
Ak by nebola taka extremne kriticka na ostatne,nik by sa nad nou nezamyslal...
Mozno by si sa autorka mala zamysliet,ako ty vystupujes voci ostatnym,ci tie obcas pochvalis,trebars to nove tricko kolegyni.
No a ja na rozdiel od väčšiny tu komentujucich žien nerozumiem, kde sa nám stratilo to čaro jednoduchej úprimnosti... Tá túžba malej princeznej byť očarujúca 🙂 Dcéra 2r keď sa ma dnes opakovane pýtala, či je krásna, prípadne hovorila som krásna však - myslela som na túto diskusiu. Naša krása nie je síce v tom, ako dobre som si práve spravila makeup, či aké mám práve šaty - sme vnútorne krásne, vzácne, očarujúce... A k tomu, aby sme sa tak aj cítili, občas potrebujeme dopomôcť krásnym oblečením, v ktorom sa cítime dobre. V tých lepších chvíľach to vieme aj bez toho.
Je podľa mňa krásne, že v hĺbke túžime byť očarujúce pre druhých, nielen pre seba. A je podľa mňa škoda, keď nám príde čudné, pyšné či trápne, ak to niektorá z nás dokáže povedať aj nahlas. Či už preto, že to z nej vytryskne vo chvíli vnútornej spokojnosti (tam je príležitosť nezavidiet ale skôr inšpirovať sa), alebo vo chvíli, kedy to hovorím, lebo potrebujem utvrdiť. Je taký problém povedať druhej žene "áno, si krásna, a je v poriadku, že to chces počuť..?" Škoda, že v našom vnímaní je slušnejšie na kompliment reagovať "ale nie...", než "ďakujem, aj ja sa dnes cítim krasna..." Možno ak by sme vedeli, že aj my smieme túžiť byť pre druhých krásne, netrhalo by nám tak žily keď to niekto iný prejaví nahlas. A hej, tričko či namaľované linky sú naozaj subjektívne, či sú krásne či nie - môžu sa mi aj nepacit. Vtedy by podľa mňa mohlo byť úplne ok povedať niečo v štýle "mne sa to tričko síce nepáči, ale vidím tvoju krásu aj napriek tomu" 🙂 Inak super kniha - Očarujúca.
Sama sebe pred zrkadlom si niekedy poviem ze celkom dobre som sa namaľovala alebo toto si oblečiem, celkom sa mi to hodí. Ako to však vnímajú druhí ľudia to neviem pokiaľ mi to sami nepovedia.Povedať o sebe pred druhými ze som pekná... A podobne veci to nie. Príde mi to trochu divné. Ešte som sa s tým nestretla ze by sa doslova takto niekto chválil. Možno malé deti? Neviem
Sa pochval sama doma prdd zrkadlom nemusi to nikto pocut..
Aj v tejto debate sa ukazala nasa slovenska mentalita. Je nepredstavitelne aby clovek nahlas vyjadril spokojnost so sebou samym, a je uplne jedno ci je spokojny s tym co si kupil zadovazil, ze citi, ze ma pekny uces, ktory jej pristane alebo povedzme len navaril. V nasej spolocnosti je pripustne len to co predviedla Vasaryova v Peliskoch pri svieckovej. So spolocensky vnutenou skromnostou skritizovat aj tu vynikajucu svieckovu, ktoru uvarila. Ak by povedala, ze je spokojna s tym ako sa jej podarila, tak by bola chvalenkarka.

Na toto spolocnost nie je zvyknuta. Pochvala od ineho sa vnima tak, ze ty mu mas podakovat. Ak ho potvrdis, zrazu je prekvapeny. Mozno preto, ze na nom nie je nic, za co by si mu mohla pochvalu vratit. Je to taka zvlastna situacia. Tiez to robim vynimocne, vacsinou len pochvalu podakujem. Doma to ale mame tak, ze sa bezne pred muzom v niecom pochvalime sami - a ten druhy to dalej rozvija do diskusie. Myslim vzhladu, schopnosti, co sa podarilo, atd. Je to prejav sebahodnoty. Ak ale narazis na jedinca, kde to narazi, tak tam byvaju take cudne reakcie.