icon

Kedy ste si prestali farbiť šediny?

28. máj 2025

Ahojte, komplet šedivá som od 35 rokov, genetika. Brat ošedivel ešte skôr.
Ide mi na 50tku, už ma to popravde nebaví, stále riešiť odrasty, farbiť. Šediny mám také "viacodtieňové", teda podľa mňa to nevyzerá zle.
Ste tu také, čo ste sa prestali farbiť? V akom veku? Alebo vaše mamy a babky? 👩‍🦳

vroni
28. máj 2025

Mám po 50 a rozhodne sa nemienim prestať farbiť. To čo, ako že po 50 už len skok do truhly trénovať a s vykosenou sedivou hlavou byť za sexi babičku? No dik, neprosim. Väčšina žien vyzerá so sedivymi vlasmi proste staro. Nie že by mi inak hádali 30, ale prečo sa mám dobrovoľne ostarovat aspoň o dekádu? Zostarnem aj bez tohto zbytočného úsilia..

biba_18
28. máj 2025
@zuzubb007

@biba_18 veď nechávam nech každý robí ako uzná za vhodné, ale akože poznámky od rodiny by ma nútili porozmýšľať, zase podľa mna aj ženy by sa mali držať aby boli pekné pre okolie aj seba, potom muž pokukuje 😬

@zuzubb007 žena môže byť pekná aj s nefarbenými vlasmi predsa ...

terezkaarthuramax
28. máj 2025

. Moja mama ma 73 rokov a stale nie je celá šediva. Neviem vobec čo je pričinou.😃 Farbenie vlasov ani nevie čo je. Ani sa nikdy špecialne nestravovala ziadne specialne sampony, nič.

jana_eyre_2
28. máj 2025

Ja sa nefarbim aj viac ako 15rokov.. mám dlhé tmave, hnedé vlasy a najmä na temene hlavy a pri cele šediny.. farby mi na hlave nedrzia, asi pred 8mimi rokmi som skúšala, kaderníčka nafarbila a do pár týždňov to bolo dole, netuším prečo.. vykaslala som sa na to, komu sa nepáči, nech sa na mňa nepozera.. stále mi ľudia hádajú o 10rokov menej (mám 41) a tak ma to teda netrápi.. keď osediviem viac, uvidim čo urobím.. najskôr si to nechám nejako zladiť u kaderníčky..

zuzubb007
28. máj 2025
@biba_18

@zuzubb007 žena môže byť pekná aj s nefarbenými vlasmi predsa ...

@biba_18 môže, ale nepoznám takú zatiaľ ani som nevidela, ak nemá šedivé vlasy samozrejme načo farbiť, ale ak už sú šediny riadne netreba zbytočne zo seba robiť babičku, ale to je môj názor, ak sa niekomu páči, že vyzerá o 30 rokov viac nech

sevrin
28. máj 2025

Šediny nerieš, staraj sa o to, aby si mala pekný a elegantný účes. To vždy spraví viac ako nejaká farba.

sevrin
28. máj 2025

Požiadal som AI a nevyzerá to zle, načo to farbiť?

vroni
28. máj 2025
@sevrin

@sevrin, pekne. Až na to, že toto je farba a nie šediny, ta pani má maximálne 40 a na ksichte asi štyri tony make upu (k téme "prirodzene")

biba_18
28. máj 2025
@vroni

@sevrin, pekne. Až na to, že toto je farba a nie šediny, ta pani má maximálne 40 a na ksichte asi štyri tony make upu (k téme "prirodzene")

@vroni tá druhá fotka nevyzerá na maximálne 40 😉

mimaapeto
28. máj 2025
@sevrin

@sevrin ver že toto nie sú klasické šediny ale sú nejak upravené dofarbené

simsalabim
28. máj 2025
@terezkaarthuramax

. Moja mama ma 73 rokov a stale nie je celá šediva. Neviem vobec čo je pričinou.😃 Farbenie vlasov ani nevie čo je. Ani sa nikdy špecialne nestravovala ziadne specialne sampony, nič.

@terezkaarthuramax moja mama zomrela bez jedineho sediveho vlasu. 61 rokov. Ja mam sem tam sedivy vlas, ake teda ako rysavka skor blondavy. Zatial je to ok. Mam 55.

vroni
28. máj 2025
@biba_18

@vroni tá druhá fotka nevyzerá na maximálne 40 😉

@biba_18, ale je. To hladké hrdlo nepustí. 😇

luccija
28. máj 2025
@sevrin

@sevrin toto určite nie je natural, ale tónované.Su ľudia čo majú šťastie a majú pekne šediny, ale niekomu to ide do žlta, hnedá zvláštne odtiene.Moka kaderníčka má 38 r a má zaujímavé šediny skôr v takých pásoch okolo hlavy vyzerá to ako melír svoje vlasy má mysacie hnede dlhé.
Ja mám malo sedin a mám melír a ani neplánujem prestať farbiť, tonovat.Mama má 68 a tiež ma melír.Babka sa farbila ešte v 85 r
Keď už nie farbu aspoň hennu, tonovac

biba_18
28. máj 2025
@vroni

@vroni ak je hrdlo doretušované, ale tvár nie je 40 ... ale to je jedno, ak niekomu vadí farbiť odrasty, nech skúsi farbiť na sivo a bude to vidieť menej ...

nyusika
28. máj 2025
@sevrin

@sevrin mne sa to absolutne nepaci...a je tam filter jak fras

nyusika
28. máj 2025
@vroni

@vroni ja som nedavno absolvovala jednu proceduru a ver mi, take hrdlo, ako som po nej mala, som nemala ani ako tridsatrocna 😀 😀
skoda, ze efekt trval len cca dva tyzdne....ale ze po par opakovniach ostava ovela dlhsie

lina169
28. máj 2025
@vroni

Mám po 50 a rozhodne sa nemienim prestať farbiť. To čo, ako že po 50 už len skok do truhly trénovať a s vykosenou sedivou hlavou byť za sexi babičku? No dik, neprosim. Väčšina žien vyzerá so sedivymi vlasmi proste staro. Nie že by mi inak hádali 30, ale prečo sa mám dobrovoľne ostarovat aspoň o dekádu? Zostarnem aj bez tohto zbytočného úsilia..

@vroni presne, ja mám 50 a cítim sa fyzicky aj mentálne na 35 🙂
Cvičím, zdravo sa stravujem, robím, čo ma baví, deti máme dospelé a sebe aj mužovi sa chcem stále páčiť 😉
Mám už aj vnúčatá, ale to neznamená, že budem babka ako z rozprávkovej knihy, myslím vizuálne, kydle a šatka na hlavu
Ja si vlasy farbím a hodlám v tom pokračovať, neznášam sivé odrasty.
A poznám pár žien, ktoré to s farbením vzdali, naozaj šedivé vlasy ženu zostarievajú, áno, určite je pre vlasy zdravšie nefarbiť, ale žiaľ, pre mňa tadiaľ cesta nevedie

lina169
28. máj 2025
@vroni

@vroni máš recht 😀

lllaila
28. máj 2025
@vroni

@vroni povedala by som, že pani má 60...

vroni
28. máj 2025
@nyusika

@vroni ja som nedavno absolvovala jednu proceduru a ver mi, take hrdlo, ako som po nej mala, som nemala ani ako tridsatrocna 😀 😀
skoda, ze efekt trval len cca dva tyzdne....ale ze po par opakovniach ostava ovela dlhsie

@lllaila, určite nie, aspoň nie v tejto úprave. Možno partia okolo očí je staršia, ale tá tvár rozhodne nie.
@nyusika, akú? Daj tip....

nyusika
28. máj 2025
@vroni

@lllaila, určite nie, aspoň nie v tejto úprave. Možno partia okolo očí je staršia, ale tá tvár rozhodne nie.
@nyusika, akú? Daj tip....

@vroni JALUPRO mezoterapia...ale bolí to ako fras

u2jana
28. máj 2025
@suzitok

Mňa by skôr zaujímalo, tie ktoré ste si nechali vyrásť šediny, ako ste vydržali to obdobie? Lebo ja už roky si chcem nechať prirodzene vyrásť, ale akonáhle mám vonku 1-2cm, okamžite kupujem farbu, lebo to vyzerá katastrofálne.

@suzitok cca pol roka mi trvalo, kym mi to vyrastlo.
Paradoxne to riesia len zeny, svokra, krstna, moja mama 😀 vsetko damy po 70-tke, pre ktore je to nepredstsvitelne. To je ta generacia fialovo, modrovlasa - lebo tak sa to musi, farbit, farbit az do hrobu. Lebo coby ludia povedali 🤦🏻‍♀️
Mam kolegov, ktori maju 35 rokov a su sedivi, nik neriesi. To len, my zeny, mame pocit, ze musime, lebo nebudeme pekne.

vroni
28. máj 2025
@nyusika

@vroni JALUPRO mezoterapia...ale bolí to ako fras

@nyusika, auuu, no, nič, keď ma ta v zrkadle zase raz vydesi, tak sa na to dám 🤣

sevrin
28. máj 2025
@vroni

@vroni preboha, že 40 rokov. 40tničky čo ja poznám, sú všetko mladé baby. Na fotkách sú ženy okolo 50tky.

nyusika
28. máj 2025
@sevrin

@vroni preboha, že 40 rokov. 40tničky čo ja poznám, sú všetko mladé baby. Na fotkách sú ženy okolo 50tky.

@sevrin ja som žena okolo 50...na fotkách sú mladé baby počítačom upravené na staršie

vroni
28. máj 2025
@sevrin

@sevrin, 🤣🤣🤣 pobavil si. Tie fotky sú čistý fake. Pod tým nánosom makeupu sa môže ukrývať od tridsiatničky po babičku ktokolvek. Baba má zvýraznené vrasky okolo očí (asi majú evokovať vek), ale pleť na licach napnutu do absolútnej dokonalosti, proste toho je ťažko spracovaná fotka v reále by si tu babu nespoznal (ani ja, len si nerobím iluzie o autenticite fotiek tvorených AI)

matkahelka
28. máj 2025

Nepoznam zenu, ktorej sediny pristanu. a ta, ktora to o sebe tvrdi, si to len mylne nahovara. sediny pridavaju roky a sedive zeny vyzeraju zanedbane. ja byvam v ulici, kde je 80% dochodcov a este aj 80 rocne zeny chodia po zahrade bez odrastov, neviem si predstavit 50-nicku v pracovnom procese chodit medzi ludi sediva. a teda, pre mojho muza su sedive zeny a zeny s obhryzenymi nechtami vrchol nevkusu a osobne nepoznam chlapa, ktoremu by sediny pripadali sexi.

aandrea9
28. máj 2025

Ja. Prestala som farbiť pred 8 rokmi. Tiež mám také všelijaké vlásky, niektoré do zlata, niektoré do strieborna, nie úplne biele šediny. Treba sa s nimi naučiť žiť a pre mňa to bolo jedno z dobrých rozhodnutí.

minenkaa
28. máj 2025
@matkahelka

Nepoznam zenu, ktorej sediny pristanu. a ta, ktora to o sebe tvrdi, si to len mylne nahovara. sediny pridavaju roky a sedive zeny vyzeraju zanedbane. ja byvam v ulici, kde je 80% dochodcov a este aj 80 rocne zeny chodia po zahrade bez odrastov, neviem si predstavit 50-nicku v pracovnom procese chodit medzi ludi sediva. a teda, pre mojho muza su sedive zeny a zeny s obhryzenymi nechtami vrchol nevkusu a osobne nepoznam chlapa, ktoremu by sediny pripadali sexi.

@matkahelka môj,vôbec mu to nevadí aj moje decko mi povedalo,že to mám dobre a vôbec nevyzeram staršie

zooeynka
28. máj 2025
@minenkaa

@matkahelka môj,vôbec mu to nevadí aj moje decko mi povedalo,že to mám dobre a vôbec nevyzeram staršie

@minenkaa nic v zlom, ale tvoj si len proste zvykol. A dieta to posudit nevie.