icon

Kedy ste si prestali farbiť šediny?

28. máj 2025

Ahojte, komplet šedivá som od 35 rokov, genetika. Brat ošedivel ešte skôr.
Ide mi na 50tku, už ma to popravde nebaví, stále riešiť odrasty, farbiť. Šediny mám také "viacodtieňové", teda podľa mňa to nevyzerá zle.
Ste tu také, čo ste sa prestali farbiť? V akom veku? Alebo vaše mamy a babky? 👩‍🦳

3petka
29. máj 2025

ja mam 37 a tiež už katastrofa ale tak ja som už dlhšie presedlávala na blond, raz som sa tiež dala nafarbiť na hnedú lebo som mala strašne zničené vlasy. A keď mi vyrastali šediny tak som vyzerala katastrofálne. Takže znova hustejší melír a zakryje čo treba. Kde tu idem na dotónovanie a melír tak 2-3 krát do roka.

nyusika
29. máj 2025
@minenkaa

Vysvetlí mi niekto prečo niekomu vadia šedivé vlasy ,veď to je to iste ako vrásky ,celulitída ,pigmentove fľaky úplná súčasť tela,starnutia ,života . Prečo by päťdesiat ročná zena nemala mať šedivé vlasy

@minenkaa napriklad by ich ta pattdesiatnicka nemala mat preto, lebo sa jej nepacia.

OK - ak sa to niekomu paci - v poriadku, mne je to uplne jedno.
ale preco mate potrebu sa obhajovat, ked niekto iny napise, ze je to (podla neho) otrasne.
podla mna ziadna zena, ziadna na svete, nevyzera lepsie so sedinami, ako s dobre tonovanymi vlasmi...alebo aj s netonovanymi, ale vlastna farba...len nie sedive...

minenkaa
29. máj 2025
@nyusika

@minenkaa napriklad by ich ta pattdesiatnicka nemala mat preto, lebo sa jej nepacia.

OK - ak sa to niekomu paci - v poriadku, mne je to uplne jedno.
ale preco mate potrebu sa obhajovat, ked niekto iny napise, ze je to (podla neho) otrasne.
podla mna ziadna zena, ziadna na svete, nevyzera lepsie so sedinami, ako s dobre tonovanymi vlasmi...alebo aj s netonovanymi, ale vlastna farba...len nie sedive...

@nyusika treba si prečítať poriadne potom odpísať

veronicka1901
29. máj 2025
@matkahelka

Nepoznam zenu, ktorej sediny pristanu. a ta, ktora to o sebe tvrdi, si to len mylne nahovara. sediny pridavaju roky a sedive zeny vyzeraju zanedbane. ja byvam v ulici, kde je 80% dochodcov a este aj 80 rocne zeny chodia po zahrade bez odrastov, neviem si predstavit 50-nicku v pracovnom procese chodit medzi ludi sediva. a teda, pre mojho muza su sedive zeny a zeny s obhryzenymi nechtami vrchol nevkusu a osobne nepoznam chlapa, ktoremu by sediny pripadali sexi.

@matkahelka Tak pre niektore zeny mozno nie je prioritou, aby sa citili sexi. Niekomu staci, ze je spokojny sam so sebou 🙂.

nyusika
29. máj 2025
@minenkaa

@nyusika treba si prečítať poriadne potom odpísať

@minenkaa
reagujem na tento tvoj komentar...a teda vysvetlujem, ako si chcela vediet

Vysvetlí mi niekto prečo niekomu vadia šedivé vlasy ,veď to je to iste ako vrásky ,celulitída ,pigmentove fľaky úplná súčasť tela,starnutia ,života . Prečo by päťdesiat ročná zena nemala mať šedivé vlasy

0silvia0
29. máj 2025

Ja sa teda ospravedlňujem za reakciu, že sa mi šedivé ženy v relatívne mladom veku nepáčia a že mi pripadajú ako babky. Možno nejaké instagramové upravené hviezdy s hustými vlasmi, ok, ale tam je výrazná, upravená tvár, upravené vlasy. Bežné ženy to podľa môjho názoru zostaruje. Tiež mi je jedno, keď sa to niekomu páči, nech to nosí, ale dovolila som si napísať svoj názor, lebo v bežnom živote stretávam bežné šedivovlasé ženy, instagram nemám, takže instagramové hviezdy nepoznám ani nie som v obraze ohľadom rôznych celbrít.
Tak isto ako som si napísala napísať svoj názor do staršej diskusie, kde 90 percent žien tvrdilo, že žena 40+ nemá nosiť dlhé vlasy, ale treba nosiť slušivé strihy od kaderníčky, kde som zasa nesúhlasila ja, lebo sama mám dlhé vlasy a vraj som už na dlhé vlasy stará. Ďalšia užívateľka v každej diskusii tvrdí, že dlhé vlasy nie sú účes a je to škaredé nosiť dlhé vlasy, len krátky strih je to pravé orechové. A nejdem sa strihať kvôli nejakému názory nejakej anonymnej ženy, nosím si svoje dlhé vlasy, lebo sa MNE páčia.
Píšeme názory, treba to tak brať, že sú to subjektívne názory. Netreba to nejako ďalej extra riešiť ani sa urážať.

benit
29. máj 2025

Ja tu davam fotky ceskej herecky. Pekna zena(45), ale tie sedive vlasy jej minimalne 10rokov pridali. Ma male deti a vyzas babky. Naozaj tie sediny zostarsuju a nepridaju na krase nikomu, ani celebritam.

nyusika
29. máj 2025

bez ohladu na to, kto ma a kto nema sediny...komu pristanu (nikomu 😀 ) a komu nie - nema to ziaden vplyv na jeho charakter a ludsku hodnotu.

iba idiot bude cloveka komplecxne hodnotit na zaklade vzhladu.

mne sa vela ludi fyzickt nepaci...ale ked som ich spoznala, slo to uplne bokom. nepisem, ze sa mi zrazu ich vzhald zcal apci - to nie, Ale neriesim to, nie je to pre mna dolezite

nyusika
29. máj 2025

na rozdiel od zien su muzi so sedinami brutaaaaalne sexi 😀

lina169
29. máj 2025
@nyusika

@nyusika s tymto suhlasim 🙂

jana_eyre_2
29. máj 2025
@0silvia0

Ja sa teda ospravedlňujem za reakciu, že sa mi šedivé ženy v relatívne mladom veku nepáčia a že mi pripadajú ako babky. Možno nejaké instagramové upravené hviezdy s hustými vlasmi, ok, ale tam je výrazná, upravená tvár, upravené vlasy. Bežné ženy to podľa môjho názoru zostaruje. Tiež mi je jedno, keď sa to niekomu páči, nech to nosí, ale dovolila som si napísať svoj názor, lebo v bežnom živote stretávam bežné šedivovlasé ženy, instagram nemám, takže instagramové hviezdy nepoznám ani nie som v obraze ohľadom rôznych celbrít.
Tak isto ako som si napísala napísať svoj názor do staršej diskusie, kde 90 percent žien tvrdilo, že žena 40+ nemá nosiť dlhé vlasy, ale treba nosiť slušivé strihy od kaderníčky, kde som zasa nesúhlasila ja, lebo sama mám dlhé vlasy a vraj som už na dlhé vlasy stará. Ďalšia užívateľka v každej diskusii tvrdí, že dlhé vlasy nie sú účes a je to škaredé nosiť dlhé vlasy, len krátky strih je to pravé orechové. A nejdem sa strihať kvôli nejakému názory nejakej anonymnej ženy, nosím si svoje dlhé vlasy, lebo sa MNE páčia.
Píšeme názory, treba to tak brať, že sú to subjektívne názory. Netreba to nejako ďalej extra riešiť ani sa urážať.

@0silvia0 tak ano, človeka prekvapí ak si tu prečíta, že kto si myslí že je to v pohode, že klame, alebo že je zanedbany a podobne vyjadrenia, ťažko by si to nevztiahol na seba ak má sám šedivé vlasy a je s tým v pohode a vidí koľké to kritizujú..

ja si síce priznám že som vztahovacna (viem že sa to nenosí v dokonalom modrokonikovskom svete, kde sú všetky ženy vždy za každých okolností pevné ako skala a nikdy ich nič v komentároch neovplyvni), ale určite nie urazena, zase mi príde trocha zvláštne riešiť výzor, druhých nazvať to nejako a očakávať že sa to nedotkne nikoho kto sa nejako oblieka/strihá/upravuje..

u2jana
29. máj 2025
@nyusika

@nyusika mozno su sexi, lebo od nich nik neockava, ze si tie sediny budu farbit.

Od zien, sa to proste ocakavama, vidno to aj tu. Generacie zien si musia farbit vlasy az “do hrobu”, lebo ich spolocnost presvedcila, ze inak su stare.

A pritom su to rovnake sediny.

nyusika
29. máj 2025
@u2jana

@nyusika mozno su sexi, lebo od nich nik neockava, ze si tie sediny budu farbit.

Od zien, sa to proste ocakavama, vidno to aj tu. Generacie zien si musia farbit vlasy az “do hrobu”, lebo ich spolocnost presvedcila, ze inak su stare.

A pritom su to rovnake sediny.

@u2jana
nemusia si farbit vlasy.
mne je uplne jedno, kto si co o tomto mysli.

podla mna su sedive vlasy na zene skarede - ale ako pisem vyssie - nie je to ziadne kroterium pre to, aku je clovek a ci i je sympaticka a mam ju rada.
konkretne comu nerozumies ?

stupidity o "diktate mody...o diktate spolocnosti...ocakavaniach" a podobne pisu zeny, ktorym na tom zalezi.
mne je uplne jedno, co inym podsuvaju socialne siete, spolocnost a okolie - vlasy si farbim preto, lebo sa to mne paci, staram sa o vzhlad preto, lebo sa to mne paci, udrzujem si stihlu postavu preto, lebo je to zdrave a obezita je hnusna...a ked priberiem par kil, hned to citim a VADI mi to - obtazuje ma to, horsie sa mi dycha, hybe sa mi tazsie, zle sa citim.

bodka 🙂

0silvia0
29. máj 2025
@jana_eyre_2

@0silvia0 tak ano, človeka prekvapí ak si tu prečíta, že kto si myslí že je to v pohode, že klame, alebo že je zanedbany a podobne vyjadrenia, ťažko by si to nevztiahol na seba ak má sám šedivé vlasy a je s tým v pohode a vidí koľké to kritizujú..

ja si síce priznám že som vztahovacna (viem že sa to nenosí v dokonalom modrokonikovskom svete, kde sú všetky ženy vždy za každých okolností pevné ako skala a nikdy ich nič v komentároch neovplyvni), ale určite nie urazena, zase mi príde trocha zvláštne riešiť výzor, druhých nazvať to nejako a očakávať že sa to nedotkne nikoho kto sa nejako oblieka/strihá/upravuje..

@jana_eyre_2 ale to je to isté, keď niekto kritizuje dlhé vlasy u 50-ničiek. Totálna väčšina je presvedčená, že dlhé vlasy sú fuj, že čím staršia žena, tým kratší účes. Ja som išla opačne, čím staršia, tým dlhšie vlasy. Nezrútila som sa z tých reakcií, veď nech si strihajú, ja nebudem. Keď má niekto riedke vlasy, jasné, že si nenechá dlhé, ako by to vyzeralo? Ja mám husté a mne sa páčia, tak to strihať nebudem, už som sa nastrihala dosť, teraz si chcem užiť dlhé.
Možno sa aj mňa dotkli nejaké ostrejšie komentáre ohľadom dlhých vlasov a veku, už sa nepamätám, bolo to dávnejšie.
Toto je to isté, nech si nechávajú šedivé, ja budem farbiť. Veď každému sa páči niečo iné. Ja napríklad nechodím na nechty, ani kozmetičke, ani na omladzovacie procedúry, ja som sebestačná čo sa týka starostlivosti o seba, jediné, čo robím, že si farbím vlasy. Tiež mi niekto môže napísať, že som zanedbaná, že správna žena chodí kozmetičke a že to treba. Komu treba, nech chodí. Všetko sú to len subjektívne názory vyvodené z osobných preferencií.
Viac k tomu nemám čo dodať.

nyusika
29. máj 2025
@0silvia0

@jana_eyre_2 ale to je to isté, keď niekto kritizuje dlhé vlasy u 50-ničiek. Totálna väčšina je presvedčená, že dlhé vlasy sú fuj, že čím staršia žena, tým kratší účes. Ja som išla opačne, čím staršia, tým dlhšie vlasy. Nezrútila som sa z tých reakcií, veď nech si strihajú, ja nebudem. Keď má niekto riedke vlasy, jasné, že si nenechá dlhé, ako by to vyzeralo? Ja mám husté a mne sa páčia, tak to strihať nebudem, už som sa nastrihala dosť, teraz si chcem užiť dlhé.
Možno sa aj mňa dotkli nejaké ostrejšie komentáre ohľadom dlhých vlasov a veku, už sa nepamätám, bolo to dávnejšie.
Toto je to isté, nech si nechávajú šedivé, ja budem farbiť. Veď každému sa páči niečo iné. Ja napríklad nechodím na nechty, ani kozmetičke, ani na omladzovacie procedúry, ja som sebestačná čo sa týka starostlivosti o seba, jediné, čo robím, že si farbím vlasy. Tiež mi niekto môže napísať, že som zanedbaná, že správna žena chodí kozmetičke a že to treba. Komu treba, nech chodí. Všetko sú to len subjektívne názory vyvodené z osobných preferencií.

@0silvia0 mam 51 a vlasy skoro po pas 😀

0silvia0
29. máj 2025
@nyusika

@0silvia0 mam 51 a vlasy skoro po pas 😀

@nyusika no veď aj ja, aj vek sedí, aj dĺžka, sme na tom rovnako.

jana_eyre_2
29. máj 2025
@0silvia0

@0silvia0 ale prečo to ženies do takých extrémov, kto sa z čoho rúca - proste niekto niečo povie a druhá strana sa na to ozve, prečo by to malo byť nejaké rucanie a urážanie ak sa zastane defacto sám seba?

Ja mám tiež dlhé vlasy a myslím že ich budem mať aj keď budem mať 50 a tiež sa nebudem meniť pre nejaké anonymne ženy, ale nerozumiem prečo je také nežiaduce sa ozvat..

0silvia0
29. máj 2025
@jana_eyre_2

@0silvia0 ale prečo to ženies do takých extrémov, kto sa z čoho rúca - proste niekto niečo povie a druhá strana sa na to ozve, prečo by to malo byť nejaké rucanie a urážanie ak sa zastane defacto sám seba?

Ja mám tiež dlhé vlasy a myslím že ich budem mať aj keď budem mať 50 a tiež sa nebudem meniť pre nejaké anonymne ženy, ale nerozumiem prečo je také nežiaduce sa ozvat..

@jana_eyre_2 ok, veď sme sa navzájom ozvali, vysvetlili, ospravedlnili, zastali, neviem čo mám k tomu ešte napísať.

vroni
29. máj 2025

Ja chápem, že sa to niektorým ženám páči, keď sú šedivé. Alebo si vlasy nefarbia, lebo im nedobre chytá farba alebo si tým nechcú vlasy ničiť. Nezdieľam ich názor, ale v pohode, ani nemusím. Ale nechápem, prečo by som sa za názor, že šediny zenam nepristanu a vyzerajú s nimi staršie mala ospravedlňovať alebo čítať primitívne kydy, ako im zavidim. Úvodný príspevok sa niesol v duchu, že sa po 50 už "neoplatí" farbiť si vlasy. Čiže nie, že sa to autorke páči, ale "už" nemá na to farbenie vek. Z toho vyplývala otázka, či je nejaký všeobecné záväzný predpis, že po 50 musí žena behať so sedivou krátkou frizurou, lebo je podľa zákona x a §y je už na polceste na cintorín a nemala by stráca čas zbytočnosťami ako farbenie vlasov. No. A niektoré sme sa tu napriek tomu opovazili poznamenať, že nie sme fanúšičkami sedivych hlav, na čo sa zniesla vlna ničivej kritiky na naše farbené hlavy. Nevadí. Kým je čo farbiť či nefarbit a nie sme nutene, šedivé či nesedive, obhajovať krásu a prirodzenosť plešiny, sme na tom fajn.

evansova
29. máj 2025
@zuzubb007

@biba_18 môže, ale nepoznám takú zatiaľ ani som nevidela, ak nemá šedivé vlasy samozrejme načo farbiť, ale ak už sú šediny riadne netreba zbytočne zo seba robiť babičku, ale to je môj názor, ak sa niekomu páči, že vyzerá o 30 rokov viac nech

@zuzubb007 Máš pravdu. Ja uz som štvornásobná prababicka a kadernicku navštevujem každý mesiac. Nielen kvôli farbe či meliru, ale kvôli strihu. Vidavam dámy môjho veku (78) s rozpustenými vlasmi, väčšinou to vyzera trapne a drdol každej pridá 10 rokov.
Podľa mňa kvalitný strih, kvalitná farba sa prejaví na každej dáme.

havlicka11
29. máj 2025
@mandzula

Ja mam 44 a som takmer komplet sediva, po rokoch farbenia klasickou chemiou som presla na hennu, som velmi spokojna. Viem, ze sa pytas na ine, no ja osobne som nazivo nestretla zenu, ktorej by sediny nepridali na veku. Ale, samozrejme, ak to niekomu nevadi, je to v poriadku, ja s tym stotoznena nie som, tak som zvolila alternativu, po ktorej mam vlasy zivsie ako po tej chemii.

@0silvia0
@mandzula prosim poradite mi aku hennu kupit? A schova sediny dobre? A nefarbi potom oblecenie a vankus? Dakujem ♥️ ja som farbila asi rok, potom ma to prestalo bavit, rok a pol nefarbim ale mam vrch hlavy sedivy a je to strasne, mam iba 34 rokov....vlasy uz nemam take huste a nechcem si ich znicit farbou....viem ze henna je lepsia ale neviem sa odhodlat 🫣 dakujem za rady

mandzula
29. máj 2025
@havlicka11

@0silvia0
@mandzula prosim poradite mi aku hennu kupit? A schova sediny dobre? A nefarbi potom oblecenie a vankus? Dakujem ♥️ ja som farbila asi rok, potom ma to prestalo bavit, rok a pol nefarbim ale mam vrch hlavy sedivy a je to strasne, mam iba 34 rokov....vlasy uz nemam take huste a nechcem si ich znicit farbou....viem ze henna je lepsia ale neviem sa odhodlat 🫣 dakujem za rady

@havlicka11 ja si kupujem Khadi, nie je to čistá henna, obsahuje aj kadejaké iné rastliny na dosiahnutie širšej palety odtieňov. Na veľmi šedivé vlasy odporúčajú použiť produkt Color Prep, potom farbu podľa odtieňa. Ja som najprv skúsila orieškovohnedú, síce chytila, no nie 100 % a rýchlo sa vymyla. Teraz som si dala tmavohnedú, tá je o poznanie lepšia.

0silvia0
29. máj 2025
@mandzula

@havlicka11 ja si kupujem Khadi, nie je to čistá henna, obsahuje aj kadejaké iné rastliny na dosiahnutie širšej palety odtieňov. Na veľmi šedivé vlasy odporúčajú použiť produkt Color Prep, potom farbu podľa odtieňa. Ja som najprv skúsila orieškovohnedú, síce chytila, no nie 100 % a rýchlo sa vymyla. Teraz som si dala tmavohnedú, tá je o poznanie lepšia.

@havlicka11 ja tiez khadi. Ja pouzivam cistu hennu, bez prisad, mne prekryje sediny uplne, ziadne zafarbene vankuse, ale nie kazdy chce mat rysave vlasy. Postup pri hnedych odtienoch ti napisala
@mandzula

mandzula
29. máj 2025
@havlicka11

@0silvia0

@havlicka11 a teraz pozeram, ze som nereagovala na farbenie oblecenia/vankusov - nie, nefarbi.

havlicka11
29. máj 2025
@0silvia0

@havlicka11 ja tiez khadi. Ja pouzivam cistu hennu, bez prisad, mne prekryje sediny uplne, ziadne zafarbene vankuse, ale nie kazdy chce mat rysave vlasy. Postup pri hnedych odtienoch ti napisala
@mandzula

@mandzula
@0silvia0 dakujem vam ♥️ hlavne aby som si tie odtiene nemusela miesat ja pred tym mam respekt 😁 tiez som rozmyslala ci by mi vadilo byt rysava asi ani nie obdivujem tuto farbu uz dlho 🥰 bojim sa ze ked budu rozne odtiene ze mi to chyti moc na tmavo, nechcem tmave az cierne vlasy skor take pekne hnede ja mam taku divnu popolavu hnedu 🤷 da sa s tym aj obocie farbit aby som to mala jednotne s vlasmi? A dala by si foto vlasov prosim ale rysave su? Dakujem ♥️

havlicka11
29. máj 2025

@mandzula to som citala ze na sediny odporucaju dvojfazovo farbit, ze na prvykrat to neschova sediny. Musim to este nastudovat 👍 a teda mate skusenost ze ta khadi je original 100% prirodna henna citala som ze niektori vyrobcovia tam miesaju aj chemicke zlozky 🫣 a teda naozaj je henna tak prospesna pre vlasy? Mate ich pekne, zdrave, silne neznicene?

0silvia0
30. máj 2025
@havlicka11

@mandzula
@0silvia0 dakujem vam ♥️ hlavne aby som si tie odtiene nemusela miesat ja pred tym mam respekt 😁 tiez som rozmyslala ci by mi vadilo byt rysava asi ani nie obdivujem tuto farbu uz dlho 🥰 bojim sa ze ked budu rozne odtiene ze mi to chyti moc na tmavo, nechcem tmave az cierne vlasy skor take pekne hnede ja mam taku divnu popolavu hnedu 🤷 da sa s tym aj obocie farbit aby som to mala jednotne s vlasmi? A dala by si foto vlasov prosim ale rysave su? Dakujem ♥️

@havlicka11 ak ti nevadi byt rysava, nemusis dvojfazovo. Kazdemu to chyta inak, mne cista henna chyta takto, zafarbi aj sediny, neskor zmazem, tie zafarbene sediny su o odtien bledsie, vid foto.

0silvia0
30. máj 2025
@havlicka11

@mandzula to som citala ze na sediny odporucaju dvojfazovo farbit, ze na prvykrat to neschova sediny. Musim to este nastudovat 👍 a teda mate skusenost ze ta khadi je original 100% prirodna henna citala som ze niektori vyrobcovia tam miesaju aj chemicke zlozky 🫣 a teda naozaj je henna tak prospesna pre vlasy? Mate ich pekne, zdrave, silne neznicene?

@havlicka11 a ohladom henny pis radsej do spravy, nech to tu nespamujeme.

pieksamaki
30. máj 2025

Podľa mňa pouzivaj ten sprej na prekrytie a iba občas farbí....to by sme museli vodiet fotku, niekomu pristanú šediny, niekomu nie

mantilka
30. máj 2025

Jednoznačne, kým to zdravie dovolí budem si farbiť. Mám švagrinú o dosť mladšiu a jej syn mi hádal menej rokov na oslave mojich narodenín. Mali ste vidieť to jej zaksichtenie. Keď ma šedivé vlasy, nech sa nediví.
Šediny vzdy pridávajú vek, keď máš mladšieho partnera tak čakaj že budeš vyzerať ako jeho matka.