icon

Kedy ste začali šedivieť?

4. jún 2023

Ahojte baby. Kedy, v akom veku vám začali šedivieť vlasy? A ako? Od korienkov všetky naraz, alebo najskôr iba niekoľko vlasov? Pýtam sa len tak, zo zvedavosti a rozmýšľam kedy to čaká mňa 🙈👵🏼😂

lapersefona
5. jún 2023

V 27 rokoch 2 tyzdne po spontánne potrate

galioska
5. jún 2023

aj genetika zohrava rolu, ja ked som stretla prvy krat muza mal 21 a uz sediny a cim je starsi tym lepsie vyzera😀🥹

petrooshka
5. jún 2023

Od 16tich 😩 mam to po mame a dedovi...najprv jeden,potom par vlasov,a teraz mam 34 a od korienkov uplne 😄 moje krasne cierne vlasy su v....riti 😩😭

alexka89
5. jún 2023

Ja pri synovi som osedivela...od nejakej 32ky si vidím sivé vlasy

alexka89
5. jún 2023

@alexka89 ale ešte to nie je také badateľné

khr2016
5. jún 2023

Ja som začala teraz na 37 rokov, vždy si nájdem nový šedivý vlas na hlave. Môj otec bol v mojom veku uz celý šedivý a moja mama ma 59rokov a má menej sedivych vlasov ako ja 🙈

marca12
5. jún 2023

Par sedivych vlasov aom objavila okoli 20tky,ale nic dramaticke. Postupne pribudaju a po 35tke ich je coraz viac. Zatial nefarbim a dufam,ze este dlho ani nebudem musiet. Mam spinavy blond,takze to az tak nevidno. Inak keby ma na to neupozornila jedna kadernicka,tak si to ani nevsimnem.

skajkalet
5. jún 2023

Prvé šediny som si našla, keď som štatnicovala. Mala som 25,zrejme zo stresu.
A už len pribúdajú. 😪 ale u nás v rodine, skoro všetky ženy začali skoro šedivieť, tak si myslím,že tam zohráva úlohu aj genetika. 🤷🏻‍♀️

060106
5. jún 2023

No ja asi v 25 a moj syn mal prve asi v 13 teraz ma 17 a vlasy tak pol na pol ma to ako melír

vanilka83
5. jún 2023

Asi okolo 21tky som si našla úplne prvé sediny

skodulienka
5. jún 2023

Prvé v 18tke. Teraz v 33 mam pol hlavy sedivej. Rozhodla som sa minuly rok prestat farbit, lebo kazde 2 tyzdne sa farbit ma uz prestalo bavit.

maxalla
5. jún 2023

Ja zatial asi nic. Kedze som prirodzene chladny blond, tazko povedat. Mam zopar svetlejsich vlasov na vrchu hlavy, ale to vyzera skor len ako vytahane od slnka. Vek 30+

lusiza
5. jún 2023

Okolo 43r. zopár šedivých vlasov som začala pozorovať a pár postupne pribúda...

lavender273
5. jún 2023

Ked som mala 29. Kadernicka mi nasla prvy sedivy vlas. To bolo ked ma cesala na svadbu. Z muza si robim srandu ze odkedy sme spolu som zacala sediviet. Rokmi mi uz odrastaju take sedive vlasy v kombinacii s tmavymi. Nie je to koniec sveta.

vvrka
5. jún 2023

28 (po porode) - rastu mi total ze biele vlasy celoplosne. Ked mi odrastie farba, mam v cesticke biely pruzok (sem-tam strieborne, inac fakt ze biele vlasy)!
Najradsej by som si tie sediny nechala vyrast a prdela na to, je kopec fotiek napr. na instagrame, ako to zenam svedci, ale kadernicka hovori, ze by ma to zostarovalo (mam 39).

zoeeoz
5. jún 2023

Hm, mozno v 18ke alebo 20ke

vulka
5. jún 2023

Všímate si, že aká je toto mierumilovná téma? Už máme 4 strany príspevkov a nikto na nikoho nútočí, nevyčíta. Super.

ester83
5. jún 2023

Ja mám 39 a už na obočí mám dva biele chĺpky a asi 5 šedivých vlasov...jeden teda určite. Ono je to ťažké určiť, keďže mám blond melír. Ale už to začína 😱.

lulu0123
5. jún 2023

Ja cca v 25.Ale napr.moja svokra ma cez 60 a ziadne sedive vlasy.

zitaje
5. jún 2023

Ja mám 47 a keby som si vlasy nefarbila, vyzerala by som ako babka. Skúšala som počas covidu, pol roka som sa nefarbila, vyzerala som aspoň o 10 rokov staršie... Mám tak tretinu vlasov bielu (pocitovo, nepočítala som). Aj obočie mám úplne svetlé. Pôvodne som mala tmavohnedé vlasy.
Prvé biele vlasy sa mi objavili ešte na vš, po 35-ke to začalo intenzívnejšie a cca. od 40 mám pocit, že bez farby to nevyzerá dobre.
Moja teta začala šedivieť veľmi skoro, okolo 20, má super hrubé, husté vlasy, ktoré odolávali aj farbám, tak to po čase vzdala. Teraz má vyše 60, hustú bielu hrivu 🙂 vyzerá to veľmi fajn.

sasesoe
5. jún 2023

Tusim to zavisi i od farby tvojich vlasov 😀 brunetky niektore uz pocas VS... pri svetlejsich vlasoch si to tazsie/neskor vsimnes 😀 co mam odpozorovane, tak to byva po par vlasov kde tu al na niektorej casti hlavy

alicka99
6. jún 2023

Silné, lesklé husté vlasy mám po otcovi, (aj chĺpky čo už) ... ja som mala prvé šediny v 22, otec má cez 60 a má ich minimum.. Mamka blond, jej to vôbec nevidieť. Nič si z toho nerob.

alicka99
6. jún 2023

@alicka99 ozaj, sorry. Začína mi to v spánkovej oblasti a presne na vrchu hlavy. Samozrejme že tam, kde je to najviac vidieť 😉

andreatytler
6. jún 2023

Moja mama vzdy vravela ze 40 horucky co mal brat ked bol maly jej sposobili sediny. Ja som deti nemala a aj tak som zacala mat prve niekedy v 30ke. Najskor na ofine a spankoch. DRobila som si svetly melir na tie partie a tak sa to stratilo. Asi 5 rokov som to takto riesila. Potom uz boli vsade. 😠 Hrozne ma nebavi si farbit vlasy ale v sedinach fakt vyzeram zle.

taily30
6. jún 2023

Myslim, ze to je geneticky dane. Ja aj sestra sa farbime uz dlho, obe sme si prve vlasy nasli koncom strednej myslim. Mame cez 40

sisaka
6. jún 2023

Genetika. Moja mama šedivé vlasy už v 25, otec prvé okolo 50ky, už ma cez 70 a stále nie je úplne šedivý. Ja som na 100% zdedila po ňom, prvé som si našla okolo 45ky, mám 48 a stále len pár vlasov (mám tmavo hnedé vlasy, tak to určite nie je tým, že by som si nevšimla)

megan777
6. jún 2023

Ja mam 45 a teda iba par sedivych asi geny

mladena
6. jún 2023

to je ináč zaujímavé že v podstate ľudia začinajú šedivieť pomerne skoro - teda ako kto, ale nie je to nič nezvyčajné.

lucycertik
6. jún 2023

Mam 33 a uz som si nasla zo 5 sedivych. Tiez som z toho bola mierne v soku 😂😂😂

lucy_ms
6. jún 2023

V 18-19 som si našla prvé šedivé vlasy a to som ani stresy nemala 😃😃