Mám si oholiť tvár?
Ahojte baby mám na vás otázku mám problém s chlpmi(tie malé-veľké svine mi ničia život :D ) Chodím už pár rokov(cca 2) na laser zatiaľ celé horné končatiny 7x, celé dolné končatiny 6x chrbát 5x to budem musieť znova a brucho, hruď tiež si budem musieť dať(s intímnymi oblasťami sa hanbímtak tam len žiletka :( ) ale môj aktuálny problém a dilema je resp sú chlpy na tvári. Keď som sa na to pýtala kvôli laseru povedali že si to budem musieť oholiť ale mám strach že to bude ešte horšie že budem potom ako vlkolak teraz som len také mláďa vlkolaka :D To nie sú len tie jemné bledé roztomilé chĺpky to by mi bolo fuk, ale tieto sú čierne hlavne okolie tváre bližšie k vlasom mám ich tmavé skoro až čierne pokožku bledú. Mám bokombrady a tiež to mám na krku. Pridávam aj fotky. Čo mám robiť? Mám si to oholiť a tipujem že na druhý deň už budem mať strnisko aspoň na zvyšku tela to tak funguje a potom si to budem holiť každý deň. Na vosk nemôžem ísť mám citlivú pokožku keď som si v minulosti nechala tak urobiť chrbát a ruky mala som tam modriny a to na tvári nechcem. Poraďte mi čo s tým. Chodila som k endokrinologičke(síce už 2-3 roky nechodím lebo na autoimunitnú štítnu žľazu mi obvodný predpisuje lieky a ona sa odsťahovala) robila mi testy na hormóny a povedala že tam je len malinká výchylka že to nič nie je a že to mi toto silné ochlpenie nespôsobuje. Aj keď som chodila k detskej endokrinologičke tá tiež nič nenašla(niečo v spojení s chlpmi) a bola som 2x v Ľubochni tí tiež nič. No a naposledy tá endokrinologička mi povedala že ich proste mám a nevie sa prečo toľko a BODKA a povedala že sa to neoplatí riešiť lebo jediné čo by mi pomohlo je HAK ale tú kvôli iným liekom a chorobám brať nemôžem. Tak mi povedala nech si zaplatím laser. Čo iné mi ostávalo. Ako to riešite baby keď si tvár oholíte je to potom horšie alebo? Pridávam aj fotky. Neviem čo robiť, mať radšej chlpatú tvár alebo to oholiť a ísť na laser a medzitým sa holiť každý deň alebo max dva kvôli strnisku som ako chlap.......

@mimka1402 no tie bodky čierne poznám ja to mám vždy hlavne na nohách aj keď teraz už kvôli laseru to nie je také ale za cca 3 dni ich už vidím. Obočie si vytrhávam pinzetou raz za týždeň ale neviem si predstaviť vytrhávať pinzetou inú časť tela :D Raz som skúsila vytrhnúť pár chĺpkov na tvári(bokombrady) a potom som mala také vriedky(pupáky) :/
@andreatytler som rada že som ťa pobavila :D :D :D ja som na youtube videla videá baby z indie alebo južná amerika že to mali podobne ako ja ale väčšinou si to holili ja by som sa bála to vytrhávať na tvári epilátorom :D
@lamonita tak k úplne trvalému výsledku sa asi nikdy nedopracujeme :( :(
@anjelicek26 len na laser musím to mať oholené preto som sa tomu vyhýbala :(
@maribell bola som u dvoch kozmetičiek a výsledok rovnaký
@luccija v mojom okolí je problém s tými endokrinológmi že tu nie su (auto nemám) síce sú asi dvaja alebo už len jeden no neviem ale to sú taký že prídeš o 6 ráno tam a vezme ťa okolo druhej(starka k nej chodila s niečim) a ten druhý robí tri dni v týždni a to je tam horor tiež s vaječníkmi problém nemám keď som bola pred mesiacom cca u gynekologičky tak mi povedala všetko okay je no neviem ale hormonálne testy mi nerobila budem to musieť skúsiť sa jej na to opýtať nech mi urobí... :/
@jana_eyre_2 no neviem či mi bude depilačný krém fungovať :/ napr v minulosti som ho zo začiatku používala na nohy ale to iba 3x -4x a potom to už nefungovalo a musela som préjsť na žiletku lebo chĺpky boli silné už :/
@kornelies toho sa obávam že budem pichať ako chlap 😢
@lienka1969 moja bývala endokrinologička v tom problém nevidela takže áno
@lienkashcj Akože vravím, pichat ako chlap určite nie. Aspoň u mňa to na 100x nie je. 🙂 kamoska mala endo problémy a tiež musela holit si počas laseru a nemala tiež problém so zväčšim zarastanim. Ona mala ale vela mužských hormónov a teda mala výrazne ochlpenia aj na chrbte atd.. Ale na tvári to vždy mala ok počas tej liečby lasera. A podľa mňa depiláciou si zbytočne poskodis viac tvar a tie depilacne pasty čistá chemia... K laseru by som nevymyslala proste a riešila to takto. Ak sa bojis skus nejaké miesto s tými ziletkami na obočie a sleduj to.
@mimka1402 pôjdem na laser, ale vzhľadom k tomu že ide leto počkám do septembra(nohy mne urobia aj cez leto lebo ja nosím len dlhé nohavice :D tak to povolili :D ) . Ja sa síce slnku vyhýbam a ani sa neopalujem preto som biela ako stena :D ale tak práve tvár riskovať nebudem cez leto (predsa len nie som zavretá stále doma) a ja som s mužskými hormónmi vybehla na každú endokrinologičku ale každá povedala že to mám okay a to ochlpenie chlapské je bez príčiny ale je....chcela som si kúpiť dnes v drogérii(101) tie žiletky že to skúsim ale že oni to nikdy nemali ... 😒
@lienkashcj https://www.mojadm.sk/ebelin-pomocka-na-formova...
Tieto sú fajn 🙂
a baby čo po holení tváre? Viete odporučiť nejaký prípravok nejakú vodu po holení pre ženy? Alebo čo si mám dať na tvár? Či to isté čo aj na zvyšok tela keď sa oholím... :/
@lienkashcj skus toto 🙂 vonia pekne, na citlive oblasti
https://www.mojadm.sk/balea-osetrujuci-gel-po-h...
@sisa_s Ďakujem
@lienkashcj nebudeš mať strnisko ako chlap. Mužské fúzy sú oveľa hrubšie nedajú sa ani tak ľahko oholiť ako páperie ktoré ma napríklad pubertiak. Tebe to hrubnúť nebude lebo nemáš testosterón. Alebo nie toľko. Keď ti začnú znova vyrastať chĺpky tak budú drsné ale nebude ich vidieť tak ako mužské. Ani nebudú tak rýchlo rásť. Ja keď sa jeden den neoholim tak vyzerám hrozne. Keď však mám nejaké vytrvalostné akcie tak mi o 24 hodín nárastu kratšie fúzy pretože mám nízku hladinu testosterónu. Neviem či to medicínsky hovorím správne ale pri holení to skutocne cítim veľký rozdiel. Z dňového strnisko je zrazu pol dňové. A ty určite testosterónu nebudeš mat ani toľko. Možno u žien to ale neriadi testosterón neviem. Nemala by si sa ale holiť denne. Koža si musí po žiletke oddýchnuť viac ako 24 hodín. Skôr si daj potom nejaký odfarbovac na druhý den po holení a hoľ sa znovu až budeš niečo vidieť. Mimochodom mne sa také ochlpenie na tvári u žien páči ako máš ty. Je to milé. No chápem že naša kultúra a vzory určujú iné trendy.
Tiež mám stým problém už do detstva tiež som si prešla rôznymi vyšetreniami a všetko ok ..ešte niekedy na strednej som chodila na laser kde som pred tým si chĺpky musela oholiť(ale nikdy som na to nezobrala odvahu ) , len som ich ostrihala nožničkami ...za tie roky som vyskusa všetko od cukrovej pasty, po depilacne krémy,zosvetlovacie mastičky a neviem čo všetko ale mne to nerobí dobre stále sa mi robili zapálené vyrážky myslela som že zomriem od bolesti ..mne dokonca aj na nohách keď som použila depilator sa zapaľovali ,zarastqli chĺpky...teraz som v takom štádiu mám doma lumeu, chĺpky oproti tomu ako som mala niekedy mám už len fakt zopár tmavých väčšína je svetla ..tie pred tým ako použijem IPL len odstrihneme nožničkami len tie tmavé...používam ju na rôznych miestach a fakt že vidno rozdiel 🙂
@slovakboy tak to ďakujem(moc chlapov by asi nesúhlasilo) 🙂 ja keby som to nemala tak na lícach a na krku také tmavé(a viac toho) tak to asi neriešim, ale no dnešná doba je na takéto veci krutá... 😒 a predsa len sa lepšie cítim bez chĺpkov než s nimi
@certica22 mne keď som išla prvýkrát na laser povedali oholiť na hladko a vzhľadom k svojej citlivej pokožke ja si netrúfam použiť cukrovú pastu horúci vosku už dupľom nie a tie voskové pásiky skúsila som raz a katastrofa... :D tie zapálené vyrážky s tým súhlasím to som mala aj ja a niekedy keď sa na rýchlo holím alebo sa spotím tak sa mi urobia napr. na stehnách/ramenách alebo aj na chrbte nie veľa len sem tam(ešteže), nad tou lumeou budem musieť porozmýšľať už som si to chcela kúpiť, ale bála som sa že to nebude fungovať na mne.... :( ale hlavne kvôli niektorým partiám to asi budem musieť risknúť
@lienkashcj tiež som sa toho bála ..mala som dom Remington pred lumeou ale lumea je lepšia silnejšia efektívnejšia. Ja mám svetlú pleť a tmavé vlasy a tmavé chĺpky všade kde sa dá 😂 občas závidím všetkým ženám čo majú svetlé chĺpky a nemajú také starosti...viem aké to je od puberty stým bojujem a niesom stále spokojná..ale kašlem všetkým na hlavu 😂nemám silu, energiu sa trápiť ešte aj holením napr. rúk muž si už zvykol a postupne sa to lepší tak som spokojná aj ja najviac ma trápi tvár krk a brucho 😂..práveže ona nefunguje u svetlých chplkoch na tmavé je ako stvorená 🙂
@certica22 ja mám tiež bledú pokožku a tmavé chĺpky takmer až čierne tak hádam to bude mať efekt na mňa a nebudem nejaká výnimka 😂 a to som aj ja závidela babám čo majú svetlé chĺpky, ale neskôr som si povedala čo ak ich majú príliš veľa a aj laser im je houby platný (také šťastie v nešťastí) :D :D doktorka mi povedala že keď budem staršia sa to možno zlepší alebo možno po pôrode(alebo že to bude ešte horšie) alebo rovnaké 😂
Len taka otazocka,, nadoblicky, vajecniky su v poriadku? Co tak hladina androgenov? Vsetko je akoze v norme???? Nasa dcerka ma nozicky, rucicky, chrbatik. Dokonca aj nad perou, bokombrady a trochu pod ocami na licach. A to ma 2,5 roka. Ziadny doktor nenasiel nejaku napravitelnu zradu?? Ja dom chlpaty tiez,,ale som chlap. No ona to ma na miestach kde ja nie,,a to je to malinke dievcatko... ziadny lekar ti nedal nejake vysvetlenie??
@martinko18 ahoj, nie, všetko je ok u mňa síce mam aj autoimunnu štítnu žľazu ale podľa lekárov je to ok a že mám malinkatý výkyv pri hormonoch ale že to nič nie je a som úplne okay po tejto stránke. Tiež mi povedala endokrinologička že je to ochlpenie z neznámych pričiň čím má nepotešila ale povedala jediné čo by ešte mne mohlo pomôcť je hormonálna liečba a.k.a antikoncepcia ale vzhľadom k môjmu zdr stavu epi a sm to nemôžem brat tak mi povedala že nech si prichystam pár tisíc na laser a je to jediné čo mi pomôže aj keď nie úplne a musela by som tam chodiť stále aby sa to zlepšovali od hlavy po päty ale na to nemám peniaze a aj iné záujmy.
Je mi tvojej malej veľmi ľúto lebo bude trpieť v budúcnosť hlavne v puberte.
@lienkashcj no,, to je jasne 😢 preto sa toho tak bojim. Len mi nejde do hlavy ta antikoncepcia. Ved ta predsa upravuje hormony.. takze musi byt aj nieco s hormonmi 😮💨 alebo potom nejaky druh hypertrichozy. A to je porucha v genetike 😪
@martinko18 no ja mam autoimunnu štítnu žľazu ale nemám tam nejaké extra výkyvy. A mam tiež epilepsiu a sklerózu multiplex a kvôli týmto ochoreniam resp aj liekom nemožné HAK užívať. Ale mne nenašli nič takého čo by spôsobilo takéto ochlpenie takže som musela len na laser ...
@lienkashcj a na kolko ten laser vystaci?? Na rok?
@lienkashcj Ahoj, neviem či ti to pomôže, spomenula som si na podobnú diskusiu kde kočka písala že jej na spomalenie rastu chĺpkov pomohol spearmint olej.
@martinko18 no ono ho nestačí absolvovať iba raz. Ja som ruky/nohy mala 10 sedení a chrbát 5 sedení. Chĺpky sú stále tie nezmiznú úplne a odporúča sa potom 1-2x za rok chodiť na sedenie. Ja som ešte na ďalšom nebola(keďže som tam nechala dosť veľa peňazí) ale chĺpky to zjemní. Niektoré aj zblednu. A je to až od 18r
@katka700 o tom som nepočula ešte pozriem to ďakujem za tip
@lienkashcj no my este stale tak nejak dufame ze jej to vypadne.. aj ked kamoska ma neter ktora mala chlpky aj na chrbatiku atd,,az do 3 rokov +- . Jedna pani mi pisala ze tiez az neskor sami zmizli,, tak chcem tomu verit
no pocuj, zakladna otazka - sla si do medicinskeho centra, kde laser obsluhuje lekar? nie je laser ako laser, beauty salony maju zalostne vykonne stroje.
Plus ti odporucam najst si endokrinologa, lebo autoimunity mozu buchnut z nicoho nic a potom budes mat problem jednak nejakeho najst, jednak dostat normalny termin
@martinko18 chĺpky na chrbáte ma každý len keď je niekto blond nie je to tak vidieť. Avšak ona je ešte malá môže sa to meniť ale nechcem maľovať čerta na stenu. Tá intenzita sa môže rokmi zmeniť.
@kika193 ahoj áno išla som do medicínskeho centra. V tomto prípade sa beaty salónom vyhýbam. A s endokrinológom sú problémy stále u nás. Ale dávam si robiť sono štítnej žľazy a tam to vypadá všetko ok
@lienkashcj tak,,ja som na rukach, nohach a hrudi dost chlpaty,, a mam velmi tmave vlasy aj chlpy. Ale na chrbate mi ich nevidno aj ked su tam,,no ona ich ma cierne aj na chrbatiku :/
@lienkashcj, myslím, že holením si to zhoršíš, toto by som nerobila.
Skús nejakú odbornú konzultáciu, niečo ako Ústav lekárskej kozmetiky. Verím, že by mohli poradiť aj v súvislosti s reakciami ako modriny o ktorých píšeš…
Držím Ti palce, nech sa cítiš hlavne Ty spokojná 🍀
@martinko18 skúste malú objednať k endokrinológovi aby najprv urobil vyšetrenia popr. navrhol postup. Možno to je problém tam. Alebo jednoducho dedičné ak mala zdedila viac génov po tebe než po mame tak aj to to môže spôsobiť. V každom prípade najprv sa poradiť s endokrinológom.
@kaia začala som sa holiť v 13tich a bola som aj na endokrinológi v Ľubochni 2x a nič nenašli
@lienkashcj ano,, tam sme uz objednani

@lienkashcj môže sa laser používať, keď je autoimunitné ochorenie štítnej žľazy?