Načo slúži SPF 30 na pokožku?
Ahojte ženy reálne načo je spf 30tka keď všade sa píše ze musí sa alebo mala by sa používať 50tka? Pre deti asi tiež nie však? Majú citlivú kožu svojim dávam 50 a aj tak sa spalia 30 by asi nemala efekt. V zime tiež nestačí na tvár 30 tak načo sú? Alebo tie 10tky oleje a masla? Ako to využívate?
@anonym_autor a aby som napísala aj k téme.
Nuž, ponuka reaguje na dopyt. Ako vo všetkom, aj v kozmetike a zdraví všeobecne, je povedomie ľudí veľmi nízke. Preto sa tieto akože krémy na opaľovanie s veľmi nízkym faktorom stále predávajú..
@zuzanka.zuzu čo je na tom smiešne? Keď niekto tvrdí že si nebude dávať na seba celoročne chémiu? Tak je asi fajn vedieť, čo to tá chémia je a že by sme tu vďaka nej neboli a že nám každodenne pomáha. A nie ňou strašiť ľudí.
@kkovacovak aj podľa dermatologov, nadmerné množstvo kozmetiky pleť neprimerane zaťažuje.
Preto je potrebné zvazit čo/ kedy/ koľko toho pouzivame..
A inak, ty si majsterka v prekrúcani a vyťahovaní z kontextu..
Je to zámer, či nepochopenie?
50tku pouzivam len v lete, ked je to slnko proste silnejsie. inak 30 celorocne. 🙂 podla mna je to tak aj spravne a absolutne to postacuje. zbytocne si budem na seba capat 50tku, ked je chladno alebo slnko poriadne ani nesvieti...tento pouzivam uz dlho a za mna super https://www.alza.sk/madara-opalovaci-krem-na-tv...
@zuzanka.zuzu čo je na tom smiešne? Keď niekto tvrdí že si nebude dávať na seba celoročne chémiu? Tak je asi fajn vedieť, čo to tá chémia je a že by sme tu vďaka nej neboli a že nám každodenne pomáha. A nie ňou strašiť ľudí.
@kkovacovak slovom chémia sa bežne označujú zložky kozmetiky/potravin, ktoré nie sú prírodné a sú škodlivé.
Ty musíš byť tá, čo v každej téme o SPF tvrdí, aké sú sunscreens neškodné, pritom to nie je pravda. Sú škodlivé.
Používam spf50 a aj tak sa musím dodatočne chrániť klobúkom a dať si bielu košeľu, inak sa spálim. Mám velmi bledú pokožku, neviem sa opáliť, hneď idem do červena a to sa mažem skutočne poctivo a takmer neustále.

Mam 40 r. a nikdy som 50ku spf ani len doma nemala 🙂 deti pouzivaju od mala cez leto 30ku - biodermu v spreji a nikdy speceni neboli. Ja na SR nepouzivam nic a pri mori prve dni 30 a potom 15. Som tmava, vzdy idem do hneda , nebyvam spalena a nie som ani mnoho znamienkova a skvrnita 😀 takze pouzivanie spf je individualne