Najmenej škodlivá farba na šediny
Ahojte baby, nakoľko mi extremne vypadávajú Vlasy a liečim to, potrebujem. Co najviac šetrnu farbu na vlasy. Aká mi zničí vlasy co najmenej? Mam už riadne viditeľné šediny, tak to potrebujem prekryť, no na druhej strane tých pár vlasov co ostalo, nechcem zničiť. Poraďte.
Biokap
Za mňa Henna prírodná farba je síce jej nanášanie komplikovanejšie ale nemá žiadne chemické látky. Len treba vyskúšať.
henna, najlepsie ta uplne cista prirodna
Casting
Jedine henna. Zachránila mi vlasy zničené peroxidom.
Henna, ale čistá, bez prídavných látok. Farbí a zároveň regeneruje a ošetruje.
@0silvia0 môžem sa spýtať, ktorú konkrétne používaš, ktorý odtieň a akú máš svoju farbu vlasov?
Ja hennujem cca 3 roky, s hennou som veľmi spokojná, ale trošku výraznejší odtieň by ma potešil.
Ja mám tmavšie hnedé vlasy a dávam si medený odtieň. Vlasy majú len také medené odlesky a teda šediny mám zasa až oranžové 🙈
@szdan pouzivam pure henna khadi. Vlasy mam velmi sedive. Svoju povodnu mam stredne hnedu. Pri farbeni pouzijem 90 stupnovu vodu pri zarabani henny a nechavam posobit 2 hodiny. Mne to vyborne chyta sediny. Medenu pouziva dcera, ta sa aj vymyva. Mne tato cista henna drzi a nevymyva sa. Ale dofarbujem len odrasty, lebo keby som kazdy mesiac farbila cele vlasy, mala by som to moc tmave
Desaťročie používam jedine hennu a k priemyselne vyrábaným by som sa nevrátila ani za nič.
Ja používam farbu INOA od Loreal Profesional, pretože je bez amoniaku a som s ňou veľmi spokojná. Ale tým, že nemá amoniak, tak sa aj rýchlejšie vymýva. Farbím si vlasy raz do mesiaca. Henu som nikdy neskúšala, ale tak po týchto príspevkoch vyšie možno vyskúšam.
Baby. A odkiaľ kupujete tie henny? Nanáša sa to ako obyčajná farba, alebo treba niečo špeciálne inak robiť??
Hennu predávajú niektoré bioobchody, ale ja objednávam z ich stránky www.khadi.cz
Je to taký sypký prášok, ktorý sa zalieva vodou, červené odtiene 90 stupňovou, hnedé 60 stupňovou. Vymiešaš na hustotu horčice a nanesieš na vlasy. Ja si to nanášam po prameňoch sama, bez hrebeňa, chytím do ruky po troške dávky toho maglajzu a rukou natieram. Samozrejme mám rukavice. Dám na hlavu igelitovú čiapku, ktorá je priložená, prekryjem uterákom a nechám pôsobiť 2 hodiny. Dcéra používa medenú farbu a necháva pôsobiť len hodinu.
Ja som prave zacala "hennovať", pouzila som Khadi. Kvalita vlasov uz po prvom farbeni (color prep + orieskovohneda) sa s tym chemickym neda porovnat. Zatial sa trochu vymyva, uvidim po viacerych farbeniach.
Je to taka trochu babracka, ale zvyknem si, vysledok stoji za to.
Dievčatá, tie ktoré už máte skúsenosť. Na dlhé husté vlasy treba dve balenia? Lebo klasicka farba mi jedno balenie nikdy nestačí.
A ešte otázka na úplne tmavohnedé vlasy si môžem dať tú orieškovohnedú? Ide mi o prekrytie šedín, nie o zmenu farby vlasov.
@kajus_a podľa mňa ti stačí jedno balenie (100 g), možno jedno a pol. Ja mám tmavohnedé, už riadne šedivé vlasy. Kupovala som orieškovohnedú a prípravnú (color prep), no keď som prečítala leták, čo prišiel v balení, dočítala som sa, že pod túto farbu color prep netreba. Pýtala som sa teda obchodu, pani mi volala a povedala, že keď už color prep mám, mám ho použiť, že celkovo zlepší stav vlasov (tak aj bolo, no chytil načerveno, tak aj mal). Následne (po pár dňoch, lebo sa mi už nechcelo v ten deň chodiť ďalšiu hodinu s igelitom na hlave) som dala farbu, na začiatku šediny neprekryla na 100 % (aj je písané, že farba potrebuje pár dní zrieť), no teraz je už super aj na tých tmavohnedých vlasoch, aj na šedinách. Vidím, že zo šedín sa vymýva viac ako chémia, ale nevadí mi to. Teraz už budem dofarbovať len odrasty (bez color prep).
@alex7584 na stránke khadi.cz máš ukážky farbenia, ženy tam fotia vlasy pred a po. Niektoré len po. Klikni hore pre konkrétnu farbu o ktorú máš záujem a uvidíš ukážky:
https://www.khadi.sk/ukazky-farbenia--1
Žeby blbá otázka.... Ale keď sa mi napr paci podľa foto ORIESKOVOHNEDA.. tak stačí objednať len to? Ci sa k tomu objednáva ešte neico s čím to treba zmiešať? Nesmejte sa, no o henne počujem. Prvý krát 🙂a celkom sa mi to pozdáva, asi skúsim.
@mandzula co je to ten color prep prosím? To sa musí objednať spolu s farbou?
Ja na tvojom mieste by som vyskusala ako ti ta orieskovohneda chyti na sediny. Kazdy vlas je iny a kazdemu inak chyta. Kupila by som orieskovohnedu, podla navodu naniesla, treba dodrzat teplotu. Nechala na vlasoch aj 2-3 hodiny. A podla vysledku uvidis.
Ak ti chyti, nemusis robit nic. Ak ti nechyti, druha moznost je dvojfazove farbenie. Najprv nafarbit cistou hennou alebo tou prep, aku som dala hore na foto, budes rysava. Ona ti urobi pigmentovy podklad a na takto zafarbene vlasy nanesies tu tvoju orieskovohnedu.
https://www.khadi.sk/khadi-rastlinna-farba-na-v...
Autor, skopírujem opis zo stránky:
predpigmentácia pre dvojkrokovú metódu farbenia
na farbenie šedivých a veľmi svetlých vlasov natmavo
pre použitie pred farbením odtieňmi vyžadujúcimi predpigmentáciu
farbený základ - teplý, zlatavo hnedomedený
intenzívne ošetruje vlasy a vlasovú pokožku
bez syntetických látok, 100% rastlinná
certifikácie: BDIH - Kontrolovaná prírodná kozmetika, Vegan
Autorka, vyššie (12:33) som písala, aký postup mi bol odporučený pri orieškovohnedej.
Má niektorá z vás, ktoré používate Hennu, vitiligo? Chytá vám aj na depigmentované vlasy?

Za mňa Schwarzkopf Perfect Mousse 👍