icon

Prečo si ženy po vydaji strihajú vlasy na kratšie?

7. feb 2023

ahojte, jedná sa len o moju zaujímavosť 🙂
prečo zvyknú ženy ked sa vydajú si ostrihať vlasy na kratšie?

Strana
z2
andrejka1974
7. feb 2023

Až pri deťoch radi sticuju

beata_k
7. feb 2023

@andreatytler Aj zmena statusu, aj z ktoreho kraja pochadza, aj aka je bohata. Ma vela vyznamov.

sense
7. feb 2023

Som 40+ mam dlhé vlasy resp pod lopatky

konikkon
7. feb 2023

Aj ja si to všímam. Po svadbe, vekom, po deťoch. Nebaví ich sa už starať o dlhé vlasy. Zleniveli na materskej. Nemajú čas na seba. Asi tak nejako. Hovorím o ženách, ktoré dlhé vlasy nosili a potom s tým sekli. Nie o ženách, ktoré celý život nosia krátky účes, lebo sa im proste páči.

autor
7. feb 2023

mne napadlo, že či to nie je niečo s minulosťou, že mladé mjaú mať dlhé, lebo to pôsobí akoby mladšie a ostrihajú aby bolo jasné, že je vydatá žena

autor
7. feb 2023

lebo na mňa väčšinou ženy s kratšími vlasmi pôsobia staršie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
7. feb 2023

@elizabet173 to nie je pár prípadov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
7. feb 2023

po vydaji ani nie, ale vela zien sa da ostrihat po porode, takmer kazdej sa zmeni kvalita vlasov a tiez pri malom dietati ani nie je cas na nejake extra ucesy - kratke vlasy a hotovo

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
martinka13
7. feb 2023

Ja veru také nepoznám....

vilma7
7. feb 2023

Ja som si dala preto, lebo aj tak som ich mala stále v drdole. A pri dvoch deťoch tie vlasy potom tak aj vyzerali 🤣🤣🤣

elementissa
7. feb 2023

No ja som si dala na strednej spraviť trvalú (chcela som mať veľké vlny, nevydalo - kaderníčka mi spálila vlasy). Takže v 19 som skočila z vlasov po vrch lopatiek (čo bolo dovtedy moje maximum) na ultra krátky otočený Bob, najdlhšie vlasy mali 12cm, najkratšie boli vyholené až k temenu hlavy. Bola to katastrofa na údržbu - každé jedno ráno to bolo treba kulmovat, tupirovat a lakovat, aby to malo nejaký vzhľad. Každé ráno som pri tom zabila cca pol hodinu- hodinu. Ani nehovorím o tom, aké to bolo pre moje vlasy nezdravé, vystavovať ich takej záťaži. Okrem toho boli spálené, chodila som na keratín potom. Manžela som spoznala v 21, keď som vlasy mala stále takéto krátke. Za ten rok a pol mi už úplne tie spálené odrástli a mala som opäť taký ultra krátky Bob, ale už zo zdravých vlasov. No stále- kopa roboty a ničilo to hrozne vlasy. Po tom druhom strihaní v 21tke som si už nechala vlasy dorastat. Ale išla som naozaj z veľmi veľmi krátkych, najdlhší prameň mal 12cm. Postupne mi dorastali. V 23 som sa vydávala, vlasy som mala pod uši, ale do účesu pomohol prícesok a nebol žiadny problém. Celý život sa mi ale vlasy lámali a hoci mi odrastaju celkom rýchlo, ešte rýchlejšie sa mi polamali. Po svadbe som presla na non-toxic život, vyradila som všetku chémiu zo svojho života a svojej domácnosti a 5 rokov som používala iba vodu a citrónovú šťavu na umývanie vlasov. Potom sa organická čisto prírodná kozmetika rozšírila aj na Slovensku a teraz už viem zohnať tuhé mydlo na vlasy presne také, ako si predstavujem. Počas týchto 5 rokov mi vlasy výrazne zhustli, narástli a ozdraveli, napriek tehotenstvu a pôrodu, no stále sa mi velmi lámali. Zhruba pred rokom som prišla na parádny trik - začala som si na noc zapletat vlasy do vrkoča. Prvý krát v živote som presiahla svoju hranicu (vlasy po vrchnú hranicu lopatky) a dnes mám vlasy takmer po pás (chýba mi už len pár cm). Je to omnoho pohodlnejšie a jednoduchšie na úpravu. Keďže spím so zapleteným vrkočom, tak mám vlasy stále krásne vlnité a teda ráno to iba precesem a zopnem do nízkeho či vysokého chvosta, alebo to precesem a zapletiem nanovo, prípadne spravím nejaký jednoduchý zapletený drdol. Celá moja starostlivosť o účes ráno trvá dve minúty, možno ani to nie. Mám ich pekné, vláčne, nedolamane a zdravé. Takže ja som si naopak, po svadbe a pred 30tkou, keď všetci vlasy už zhadzujú, vypestovala dlhé vlasy a chcem mať ešte dlhšie, až po pás a tak to budem nosiť dokým sa mi to bude páčiť. A potom uvidím 🙂 ale nijako vydaj nespôsobil túžbu po schovavani vlasov. Však nežijem v 15. Storočí :D

tiezjedna
7. feb 2023

tak takúto paralelu nepoznám... kde si na to prišla?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elementissa
7. feb 2023

@elizabet173 hej, na "starých" žensch vyzerajú dlhé vlasy po pás fakt zle. S vekom sa zhoršuje kvalita a väčšinou tie vlasy vyzerajú ako stará metla alebo ako vypelichany lisci chvost. Asi nepoznám ženu, ktorá by v 50tke mala krásne hebké, lesklé vlasy po pás. Tie čo majú také dlhé vlasy vyzerajú ako jezibaby. Ale myslím, že do tej 35 je to celkom akceptovateľné a potom si už žena vyberie, aká dĺžka je vhodná 🙂

mimirka32
7. feb 2023

Ja mam dlhe vlasy, vzdy som mala a po svadbe mi ani nenapadlo,ze by som sa mala ostrihat😳 raz v detstve ma kadernicka ostrihala po plecia, vobec mi to nepristalo a ja som preplakala niekolko dni. Takze strihat na kratko sa uz nechystam, dlhe vlasy sa mi pacia. A ani starostlivost o ne nie je narocna. Ja si len umyjem samponom, dam kondicioner, necham vysusit prirodzene. Maximalne obcas pouzijem zehlicku na vlasy a to fakt obcas. Inak s vlasmi nic extra nerobim, neviem co je narocne na dlhych vlasoch. Ked zavadzaju urobim cop 🤷‍♀️

lavinis
7. feb 2023

@zuzubb007 čo sa tebe páči je irelevantné
Každá môže nosiť vlasy také aké chce;)

0silvia0
7. feb 2023

@lavinis presne, aj vystrihane na muzatku aj dlhe na jezibabu (pre obstarozne damy)🥴

tiezjedna
8. feb 2023

@konikkon niektoré si vlasy ostrihajú pri malých deťoch čisto z praktického hľadiska

mimikarol
8. feb 2023

Ja mám 37 rokov a asi 3 roky mám účes "long bob". Ráno si ozehlim a mám upravené vlasy celý den. Praktické a pohodlné. Dovtedy som mávala dlhe vlasy ale časom mi začali vadiť, a aj tak som ich nosila v cope

mamkalentedkova
8. feb 2023

Tiež si myslím,že sa nestíhajú preto ,lebo sa vydali .skôr dlhšiu dobu pred svadbou nechávajú vlasy nárast ,aby ich mohla kaderníčka pekne zacesat a po svadbe pride čas vlasy trocha upraviť

maryetta
8. feb 2023

Veru. Ja som si pestovala-aby bolo z čoho spravit uces.
Ale zase nie hned po svadbe som sa ostrihala. Tak som mala stale po plecia. A teraz takmer po 10.rokoch od svadby mam este dlhsie nez na svadbe 😂 takze je to ozaj individualne. Kazdopadne po “vyroci svadby” sa tiez ostriham-darujem a čakam ešte na par cm. Dlhe mi uz lezu na nervy.

loliku
8. feb 2023

Mne skor pride ze po porode sa strihaju ..po svadbe som si nevsimla. Ale je to individualne, zas si po case nechaju dlhsie, vacsina si to strieda nebudeme mat stsle tdn isty uces 🙃

loliku
8. feb 2023

@elementissa 🤣len do 35? 🤣😁 no tu zas plati, 100ludi,100chuti 🙃 mne sa zas nepaci ked zeny okolo 50 su ostrihane na kratko, ved 50 rocne zeny su este kocky, ale kazdeho vec

0silvia0
8. feb 2023

@loliku no ja uz sa v tychto temach ani radsej vyjadrovat nebudem. V teme o makeupe som sa dozvedela, ze starsia zena bez podkladoveho makeupu vyzera hrozne. Tu som sa dozvedela, ze zena okolo 50ky s dlhymi vlasmi vyzera ako jezibaba a otrasna vypelichana zena. Idem sa ja radsej niekam zakopat. Mam o chvilu 49 rokov, dlhe vlasy (do polovice chrbta, nie po pas) a nepouzivam podkladovy makeup.

marcela64
8. feb 2023

Kedysi to tak bolo, aspoň okolo seba som to vnímala, ale teraz už nie, práveže teraz aj kamošky si skôr dávajú aj po svadbe predlžovať, nie strihať. Ale tak každý ako uzná za vhodné. Podľa mňa sa krátke nehodia každému.

loliku
8. feb 2023

@0silvia0 no to clovek nevie ci sa ma smiat ci plakat 😅 co sa tu dozvie 🙃

ivangeline
8. feb 2023

Ja ten pripad nie som.

Strana
z2