Recenzie a skúsenosti s vankúšom proti vráskam
Dobrý deň milé žienky. Chcem sa opýtať na recenzie tých, ktoré máte skúsenosti s vankúšom ktorý je tvarovaný aby nevznikali ležaním vrásky. Našla som jeden ale ten stojí viac ako 300€ čo je pre mňa šialená cena tak som samozrejme našla aj cenovo lacnejšie ale niesom si istá či sú fajn kvalitou. Budem rada ak mi tu zanecháte pozitívne tak ja negatívne recenzie na daný produkt a môžte pridať aj link odkiaľ ste objednávali. Ďakujem vám krásne a pekný deň prajem ❤️😊
@oceanahory chápem ale ja som skôr chcela predísť tomu neskôr ako viem že nejaký jeden vankúš mi nepomôže 😊
@lubka_001 Za tie prachy radsej zainvestuje do poriadne kvalitnej kozmetiky, stravy a dopraj si co najviac pohybu, myslim, ze to bude mat ovela vacsi efekt 😉👍.
Vrasky lezanim? Vrasky vznikaju kvoli znizovaniu elasticity pleti v dosledku veku tak isto vekom ma plet predispozicie byt sucha - dehydrovana ale to nie je pravidlo u vsetkych len drvivej vacsiny, nehovoriac o tom, ze okolo 25roku zivota telo postupne prestava samo sebe produkovat dostatok kolagenu a okolo 40 ho dokazale len na problizne 40% a okolo 60 len 20%. Ale vrasky urcite sa netvoria lezanim! Treba si trochu nastudovat aspon zaklady biologie a neuverit kazdej blbosti.
Ale ano, vrasky vznikaju aj lezanim, tym ako sa sklada pokozka na vankusi, rovnako tak v dekolte pri velkych prsiach a lezani na boku… jasne, ze nie len lezanim, zohrava tam ulohu aj elesticita pokozky atd, ale presne tak isto ako vznikaju vrasky pri smiechu ci mraceni, vznikaju aj otlacanim tvare pri lezani. Akurat netreba zazracny vankus proti vraskam, ale stacia “obycajne” hodvabne obliecky, z ktorych sa tvar menej otlaca, prevencia…
@shee11 Spankove vrasky sa tvoria mechanickym tlakom a opakovanemu stlaceniu koze na vankus a tvoria sa primarne kvoli tomu ako som uviedla po 1. Dehydratovana plet preto je obzvlast vhodne hydratovat plet najma na noc nie len rano 2. Neelasticka plet. Co je dovodom preco napr babatkam, detom, tinedzerom sa netvoria spanove vrasky maju dostatocne elasticku a hydratovanu narozdiel od starnucej pleti s moznym nedostatkom kolagenu. Satenove alebo hodvabne povlecenie je vhodne ako prevencia najma preto lebo na nom sa plet az tak neotlaci ako na inych materialoch. Vrasky sa tvoria aj rozpravanim a akoukolvek mimikou tvare a budu sa tvorit kazdemu neexistuje nic proti nim ked uz sa raz vytvoria okrem botoxu alebo vyplneniu kyselinou hyaluronovou. Pomoct moze pred ich vznikom spravna starostlivost cim viac elasticka a hydratovana plet tym tazsie sa na nej budu tvorit pripadne aj tymi oblieckami na vankus ale ziaden vankus ani obliecky nepomozu ak bude plet dehydratovana a neelasticka je to blud.
@shee11 nie, nie je to inými slovami. Inými slovami je to DÔSLEDOK, ktorý vzniká PRÍČINOU neelastickej a dehydrovanej, starnúcej pleti a nedostatku kolagénu, ktorý je okrem iného jednou z najdôležitejších zložiek pre elasticitu pleti. Riešiť treba primárne príčinu nie, čo vzniklo dôsledkom. Dôsledkom vzniku vrások okrem iného je aj mimika, rozprávanie, žmurkanie... ak budem riešiť dôsledok a nie príčinu budem len v začarovanom kruhu a nič nepomôže naopak ak budem riešiť príčinu dôsledky neelastickej, dehydrovanej pleti budú menej viditeľné pretože pleť bude mať všetko, čo potrebuje a vtedy môže spať človek na čomkoľvek, byť vyrehotaný od rána do večera a vrásky sa tvoriť ťažšie, pozor nie vôbec ale ťažšie.
Vrásky sú vec genetiky. Ak máš dobré gény, nebudeš mať vrásky ani v 50ke ani krémy ani Sera nemusíš používať, proste ich nemáš. Ak máš zlý základ nepomôže nič iné ako estetická chirurgia. Všetko ostatné je marketing, veľmi výnosný ako pozerám.
@martinka17 100% súhlasím.😉
ak sa naucis spat na chrbte, tak ziadny protivraskovy vankus potrebovat nebudes 😀
Hodvab a spat na chrbte. Ale mam to zmaknute len teoreticky 😂
@lubka_001 proti vráskami ti vankúš nepomôže vrásky prídu vrásky budú budeš sa musieť s nimi zmieriť dá sa pomôcť krémom w10
ja mám jeden protivráskový.A neviem si to vynachváliť.Len mi trvalo zvyknúť si naň a hlavne mať hlavu v tom výreze 🙂A mne náhodou velmi pomohol lebo spávam na bruchu a na boku a teda netvoria sa mi už na lícach tie ryhy. Vždy som sa zobudila taká dokrčená,domuchlaná a teraz mám tvár v normálne.Tu máš link na článok tam sú podelené a vysvetlené rôzne varianty tých vankúšov.Dostaneš aj na allegro alebo amazone možno aj ebuy alebo aj v našich obchodoch https://ifashion-sk.decorexpro.com/podushki/ot-...
@komplikovana no to je u mňa problém keďže najlepšie na bruchu 😀 ale šak čo neurobím.ne aj na chrbte sa naučím kvôli tomu budem stukať pár dní ale snáď 😀
@nynia chápem rešpektujem no ja čo som sa sledovala možno som iný človek ale práve tým nesprávnym ležaním mám hlbšie niektoré vrásky na dekolte a aj na tvári snažím sa cvičiť tvarovu jogu aj pestrá strava viac vody piť aj kozmetiku som inú skúsila no skúšam.a prišla som na to keď na mňa vyskočila reklama že je taký vankúš mňa aj krčna pobolieva tak veď uvidím ale ďakujem.aj za váš názor
@lubka_001 ked si myslis, ze to je len lezanim tak si ho kup ale na uz vzniknute vrasky to nebude mat efekt. To moze mat efekt ako prevencia spolu so starostlivostou o plet ale na uz vzniknute vrasky okrem botoxu alebo vyplnenia s kys.hyaluronovou ti to nepomoze a pokial nebude tvoja koza hydratovana a elasticka tak nebude sa ti ani menej vrasok tvorit ani to nespomali tvorbu vrasok.
Alebo sa skus naučiť spat na chrbte;) tiež mam niektoré vrásky práve z lezania na bruchu..
ja ho mám a vidím obrovský rozdiel, keď spím na ňom a keď na obyčajnom vankúše. Neviem sa naučiť spať na chrbte, raz sa mi to na chvíľu podarilo, potom som otehotnela, kojila a vrátila som sa k pre mňa pohodlnému spaniu na boku. 😒 Mne hneď vyskočia nasolabialné vrásky, keď spím na bežnej povliečke. Mám aj hodvábne obliečky na bežnom vankúši, ale v tom tvarovam vidím ešte väčší rozdiel. Pre mňa to malo zmysel, možno pre teba nebude 🙂
@oceanahory prirodzené starnutie nevieme zastaviť, ale vieme ho spomaliť. Čiže pre niekoho bude mať zmysel spanie na vankúši a starostlivosť, aj keď áno, nie je to gro, lebo to je genetika 🙂 a verím tomu, že mnohé ženy po zákrokoch aj spia na týchto vánkušoch.

@lubka_001 Teda ja len pridavam taky moj nazor...ak by nieco take naozaj fungovalo, tak by zeny nechodili na esteticke zakroky 🫣.