Riešenie konfliktu pri kúpe falošných parfémov
Prosim viete mi niekto poradit? Kupila som cez bazar tri pafemy, pani som poslala na ucet 388 eur :((
Ide ma porazit, parfemy boli skutocne dobre urobene falzifikaty, rozbalila som ich a pani som predlozila dokazy ze su fejkove.
Nechce mi vratit platbu. Predaj falzifikatov je pritom trestny cin. Povedala ze ked jej len vratim novy zabaleny tovar spat len vtedy mi musi peniaze vratit. Za rozbaleny nie.
Viete mi poradit co robit? Prosiiim?
Nikdy by som cez bazár nekúpila nič. A nie ešte za toľko peňazí.
Nikdy by som cez bazár nekúpila nič. A nie ešte za toľko peňazí.
@anonym_ed851c vyzeralo to doveryhodne .. viem naletela som
Mam aj adresu pani co mi to predala len potrebujem vediet aky postup zvolit - lebo viem ze predaj fejkov je trestny cin.
@anonym_ed851c vyzeralo to doveryhodne .. viem naletela som
Mam aj adresu pani co mi to predala len potrebujem vediet aky postup zvolit - lebo viem ze predaj fejkov je trestny cin.
@anonym_autor lenze to si len myslis, ze je to fake, nemas ziadne odborne stanovisko, ktore by to dokazovalo
ak vieš že je trestný čin tak smer právnik.
Bez sance, za blbost sa plati...
musela by som poriadne padnut na hlavu aby som dala 400e za parfemy z bazaru, aj keby poslala originaly
@anonym_autor lenze to si len myslis, ze je to fake, nemas ziadne odborne stanovisko, ktore by to dokazovalo
@liz_lemon mam iba z parfumerie odfoteny original a moje. A lancome mi v maili potvrdil neoriginalitu podla sarze. Ine nemam ..
@liz_lemon mam iba z parfumerie odfoteny original a moje. A lancome mi v maili potvrdil neoriginalitu podla sarze. Ine nemam ..
@anonym_autor skús napísať tam, odkiaľ si objednávala, možno sa ešte niekto ozve...a viacerí podajte trestné, ak to presiahne sumu 700€. Skús sa ešte poradiť aj s nejakým policajtom, určite poradí, čo robiť
@anonym_autor skús napísať tam, odkiaľ si objednávala, možno sa ešte niekto ozve...a viacerí podajte trestné, ak to presiahne sumu 700€. Skús sa ešte poradiť aj s nejakým policajtom, určite poradí, čo robiť
@matik1 vidis toto ma nenapadlo dakujem krasne skusim napisat
@anonym_autor neviem, ale trestny cin nie je az vtedy, ked suma presiahne 700€?
@inom75 anoo mas pravdu do prcic, ale zase predaj fejkov je to
A to ked predavas fejk je samo o sebe ze trestny cin.
@anonym_autor držím palce. Určite to netreba nechať tak, bude okrádať ďalších
@matik1 ved pretoto aj chcem riesit...
Ja neviem,ale ked mas len tak 400e, aby si ich dala hocikomu bez dokladu cez bazar,to nemas na to,aby si ich kupila normalne v parfumerii,aj ked cez eshop,ale z overenej stranky? Optaj sa tu v skupine "pravne poradenstvo".
Ak to bola Betka421 z bazaru,tak nezmozes nic,ak je to nejaka firma,co inzeruje na bazari a predava fejky,tam by este sanca mohla byt. Mas doklad o kupe? Fakturu? Ci len tak si poslala 400e niekam na ucet?
ak vieš že je trestný čin tak smer právnik.
@anonym_d0bd38 tak som nasla ze predaj fejkov je trestny cin. Ze predavajuci vam musi vratit peniaze po predlozeni dokazov o neoriginalite a vy nemate povinnost ani vratit fejky spat. Len hladam ci niekto nema realnu skusenost
Dobrý deň,
na základe odborného posúdenia a viditeľných znakov ide o falzifikáty parfémov, čo predstavuje porušenie autorských práv a predaj nelegálneho tovaru. Predaj falzifikátov je podľa zákona trestný čin (§ 269 TZ – Porušovanie práv k ochrannej známke).
Upozorňujem Vás, že nepravdivé uvedenie, že ide o originál, a prijatie platby v sume 388 € môže byť kvalifikované ako podvod (§ 221 TZ). V prípade, že nevrátite peniaze, som pripravená podať trestné oznámenie a kontaktovať aj SOI.
Zároveň upozorňujem, že zákon nevyžaduje, aby bol falzifikát neotvorený – ak je tovar klamne vydávaný za originál, je podvodné konanie naplnené už samotným predajom.
Ak chcete vec riešiť v pokoji, žiadam o vrátenie platby do 48 hodín. Tovar Vám zašlem späť doporučene na adresu, ktorú uvediete.
S pozdravom,
[meno]
Toto jej pošli.
Ja neviem,ale ked mas len tak 400e, aby si ich dala hocikomu bez dokladu cez bazar,to nemas na to,aby si ich kupila normalne v parfumerii,aj ked cez eshop,ale z overenej stranky? Optaj sa tu v skupine "pravne poradenstvo".
Ak to bola Betka421 z bazaru,tak nezmozes nic,ak je to nejaka firma,co inzeruje na bazari a predava fejky,tam by este sanca mohla byt. Mas doklad o kupe? Fakturu? Ci len tak si poslala 400e niekam na ucet?
@iwesska bolo to cez mimibazar. Mimibazar zakazuje predaj fejkov, verila som, doplatila som...
Mam len komunikaciu, cislo uctu predajkyne kam som poslala peniaze. Mam aj jej adresu. Je to sukromna osoba, nie firma
Dobrý deň,
na základe odborného posúdenia a viditeľných znakov ide o falzifikáty parfémov, čo predstavuje porušenie autorských práv a predaj nelegálneho tovaru. Predaj falzifikátov je podľa zákona trestný čin (§ 269 TZ – Porušovanie práv k ochrannej známke).
Upozorňujem Vás, že nepravdivé uvedenie, že ide o originál, a prijatie platby v sume 388 € môže byť kvalifikované ako podvod (§ 221 TZ). V prípade, že nevrátite peniaze, som pripravená podať trestné oznámenie a kontaktovať aj SOI.
Zároveň upozorňujem, že zákon nevyžaduje, aby bol falzifikát neotvorený – ak je tovar klamne vydávaný za originál, je podvodné konanie naplnené už samotným predajom.
Ak chcete vec riešiť v pokoji, žiadam o vrátenie platby do 48 hodín. Tovar Vám zašlem späť doporučene na adresu, ktorú uvediete.
S pozdravom,
[meno]
Toto jej pošli.
@anonym_839a81 dakujeeem velmi moc, cize podla tohto by mal byt zakon na mojej strane.
Idem to sformulovat do mailu a poslem jej to. Som ochotna to riesit ako podvod. Dakujem Vam naozaj velmi pekne ze ste si nasli cas mi to takto napisat
@anonym_839a81 dakujeeem velmi moc, cize podla tohto by mal byt zakon na mojej strane.
Idem to sformulovat do mailu a poslem jej to. Som ochotna to riesit ako podvod. Dakujem Vam naozaj velmi pekne ze ste si nasli cas mi to takto napisat
@anonym_autor áno, ide o podvod, ale musíte si byť 100% istá, že ide o neoriginálne produkty + mať dôkazy. Začala by som emailom a ak by nepomohol, tak by som sa obrátila na políciu. Výhodou je, že viete o koho sa jedná a nebudete pátrať po anonymnom páchateľovi 👍🏻
@anonym_autor prezraď koľko by stál ten parfum keby si ho kúpila v kamennom obchode? Prečo nezverejnis autorku predaja? A skús navštíviť políciu podaj TO prinajhoršom ho zamietnu
@anonym_autor prosím ťa čo sú to za parfémy,keď si vyvalila toľké peniaze cez bazár 😯
@anonym_autor aké značky parfumov?
@anonym_autor aké značky parfumov?
@oliverceky
Lancome a Gucci dva - dokopy tri 100ml parfemy
@anonym_autor prosím ťa čo sú to za parfémy,keď si vyvalila toľké peniaze cez bazár 😯
@marryen Lancome La Vie Est Belle 100ml a Gucci Flora dva, tiez 100ml ... cena v kamennej predajni by za nebola 550 eur. A myslela som si ze tym ze nie su lacne ale zaroven usetrim budu originaly, a odžubala som sa ;((
@anonym_autor už len to, že 388e cez bazár za 3 parfemy od fyzickej osoby, je podozrivé.
@anonym_autor prezraď koľko by stál ten parfum keby si ho kúpila v kamennom obchode? Prečo nezverejnis autorku predaja? A skús navštíviť políciu podaj TO prinajhoršom ho zamietnu
@markusrasford neboli kupovane cez kona. Boli cez mimibazar.
Lancome La Vie Est Belle 100ml a dva Gucci Flora tiez 100ml - v predajni by stali okolo 550 eur. Tym ze neboli lacne ani na bazari no lacnejsie ako v predajni som naletela. Keby stal 30 eur viem ze ide isto o fejk. Takto mi to prisli este realne ta cena ach jaj moja blbost
a neskusala ze jej ich vratis a ona vrati peniaze?
@markusrasford neboli kupovane cez kona. Boli cez mimibazar.
Lancome La Vie Est Belle 100ml a dva Gucci Flora tiez 100ml - v predajni by stali okolo 550 eur. Tym ze neboli lacne ani na bazari no lacnejsie ako v predajni som naletela. Keby stal 30 eur viem ze ide isto o fejk. Takto mi to prisli este realne ta cena ach jaj moja blbost
@anonym_autor napr 100 ml LVEB cena 85 E
https://www.notino.sk/lancome/la-vie-est-belle-...
Do buducna treba hladat overenych predajcov, aj tu na MK su predajcovia, ktori predavaju originali a za super ceny.

prepáč, ale kupovať parfémy cez bazár ? to nemyslíš vážne.
o tom koľko e si zato vysolila ani nehovorím. úplna blbosť.
je dosť možné že e už neuvidíš. jedine žeby si oslovila ešte správcu stránky .