icon

Sú ceny za služby v kaderníctvach prehnané?

romana_h2000
Včera o 06:04

Ahojte. Poslednú dobu evidujem podľa mňa fakt prehnané ceny za úkony v kaderníctvach.. čistenie vlasov 100-120€, melir alebo balayave od 160€ dokonca kludne niekde až po 350-400€. Ja všetko chapem že všetko ide hore, najom odvody , kazdy si chce zarobit co najviac ale ruku na srdce kto si na druhej strane moze dovolit kazde 3 mesiace zaplatit 350€ za nejaky melir ? Áno, nie je to nevyhnutnosť, je to nadstandard, ale myslim si ze je to neskutocne vela. Dokonca niekedy aj rozmyslam, ci si kadernicky s takymi sumami dokazu aj vyplnit kazdy jeden deň. Hlava mi to neberie😁Ako to vnimate vy ?

Strana
z4
anonym_60ceea
Včera o 14:22
@anonym_7c9548

@anjelicek26 nie, také ceny sú napríklad aj v Trenčíne, Novej Dubnici 🤦‍♀️ a to sú teda malé mestá. Melìr 170 až 300 eur, kozmetika viac ako 100. Choré.

@anonym_7c9548 to kam chodíš? Ja som naposledy platila u kaderníčky v ND 70 eúr.
Na kozmetiku nechodím,tak to neviem

anonym_60ceea
Včera o 14:26
@biba_18

proste - ak na to nemám, tak si nedám melír 😒
najdôležejší na vlasoch je strih - ak ťa kaderníčka ostrihá tak, že si s tým spokojná - tej sa drž...
nejaké melíry, farby, balayage, čistenia - sú nič, ak nemáš dobrý strih ...
v živote by som nedala 350€ za niečo na hlave, v živote...

@biba_18 no nemáš pravdu,ja som si dala melír preto,lebo mi velmi zredli vlasy,mám ich tmavé a biela pokožka velmi presvitá spod vlasov,melír mi opticky tie vlasy zahustil,aj sa mi menej mastia,aj sú poréznejšie a viac našuchorené,dokonca sa mi brčkavejú,inak moje vlasy sú veľmi jemné,nič mi na nich nedrží,žiadny účes,ja by som už nemohla existovač bez melíru,jedine potom parochňa

anonym_60ceea
Včera o 14:28
@anonym_500caf

Odpovedala si si. Za mna je kadernicka (a hlavne farbenie atd) kazde 3 mesiace proste nadstandard. A nemyslim si o tych sumach nic. Chod do hocijakych inych sluzieb. Co je lacne? Autoservis? Ramovanie? Salon pre psy?
Vsetci ti ludia maju vacsinou nabite, takze asi ludia ochotni zaplatit su. Ja im zelam, ak odvadzaju dobru robotu, nech maju dobre zarobene aj mali podnikatelia.

@anonym_500caf nadštandart ako pre koho.Ja nemám nechty,mihalnice,napichané pery...nič....nemám 50 kabeliek ani 200 párov topánok,jediný môj nadštandart v živote je kaderníctvo

papaya308
Včera o 14:29

Teda ja akurát včera mikromelir a farba, vlasy pod lopatky podstrihnut a 55eur, PB
Z tých cifier 200 a vyššie by ma viezli

nikoletta1712
Včera o 16:00

@romana_h2000 Ja chodím na melír do Rakúska a tam platím 110€…Keď som tu na Slovensku platím za mikromelír 120€…Mám ale nadpojené vlasy a keby si vedela, koľko tie stoja spolu s robotou🤦‍♀️

nikoletta1712
Včera o 16:01
@silvia2013

Košice melir 80€, strih 30€ kde beres 300€? za 300€ nove napojene vlasy !
V londyne som platila 400€ .

@silvia2013 Ale bez vlasov-len čisto robota…Ak máš pravé európske vlasy, samozrejme…

anonym_08dc52
Včera o 16:06

@romana_h2000 ceny budu take ake su, alebo este pojdu hore, dokial bude dostatok ludi ochotnych to platit

anonym_7535f0
Včera o 16:10

Baby to si robíte prdel s tu sumu ? Som z kysuc a tu za vlasy krátke 40e ďalšie 50e melír bez strihania

marca12
Včera o 16:10

Balayage trva niekolko hodin. Farbenie,melir tiez nie je hodinova zalezitost. Tie ceny su mozno prestrelene,ale keby nebol dopyt,nebola by ani ponuka.

anonym_74392e
Včera o 17:18
@anjelicek26

Tie sumy ratam asi hlavne mesto ze? To sa ti oplati sadnut do auta pol hodinu vybehnut do mensej dediny ci mestecka a cenu mas tretinu nizsiu.. Ja platim za strihanie a melir 130-140e a to som v Nemecku, ale vidiek, pani chodi domov.. chodi kazdych 8 tyzdnov, mne velmi rychlo rastu vlasy..

@anjelicek26 to sú sumy aj na východe Slovenska

lenka_vi1
Včera o 17:24

@romana_h2000 samozrejme že je to veľa ale vidieť že ľudia sú stále ochotní toľko zaplatiť.

michaelam2
Včera o 18:28
@anonym_fbed94

@michaelam2 dáš aj konkrétne miesto?ja hľadám

@anonym_fbed94 v devinskej kadernictvo gzl

anonym_d9e019
Včera o 19:13

Moja berie 40 za dofarbenie korienkov a strih, 25 za podstrihnutie končekov, umytie a fúkanie, 10 pánsky strih, krajské mesto. Asi jej budem ruky nohy bozkávať keď tu vidím tie sumy

anonym_7c9548
Včera o 19:31
@abbey1

@zuzubb007 A nezabudni, že kaderníčka nemá fén z Kauflandu za 29 eur a nevydrží jej 20 rokov ako nám doma. Ale to tu nevysvetlíš.

@abbey1 tak zas nerobme tu z kaderníčiek nejaké chudery. Mne minule moja hovorila, že má nožnice za 60 eur a 15 rokov ich ani nebrúsila. Pritom nájom za 300 eur. To ona vyrobí za pol dňa. Nech rátam ako rátam, za týždeň ma zarobené na všetky náklady aj.mzdu. Mnohé ani blok z kasy nedávajú. Nie sú až také chudery

anonym_288c81
Včera o 19:40
@anonym_7c9548

@abbey1 tak zas nerobme tu z kaderníčiek nejaké chudery. Mne minule moja hovorila, že má nožnice za 60 eur a 15 rokov ich ani nebrúsila. Pritom nájom za 300 eur. To ona vyrobí za pol dňa. Nech rátam ako rátam, za týždeň ma zarobené na všetky náklady aj.mzdu. Mnohé ani blok z kasy nedávajú. Nie sú až také chudery

@anonym_7c9548 Poznam kadernicku od nas z maleho mesta, kde ani neplati velky najom a zarobi mesacne v cistom okolo 4000€ po odratani nakladov. Ale niekedy ked je treba tak aj v sobotu rano k nej idu ludia na ucesy na oslavu. A nie je draha. A hlavne snad vsetke kadernicku kozmeticky a spol beru peniaze bez bločku, čize nacierno, na daniach platia uplne malo minimum.

slavomira236
Včera o 20:02
@anonym_7c9548

@anonym_7c9548 vetsinou bloky nedavaju kadernicky..takze pekne zarobia nezdania. Cudzim zakaznickam blok da samozrejma ale stale zakaznicky ktore poznaju bez bloku...

anonym_90cc13
Včera o 20:11
@anonym_172292

@romana_h2000 nedala by som tolko za kadernicku, a je mi fuk cim by to obhajovali. Vysoke cenu su mna prijatelne pri nadpajani vlasov a proste fakt "prplackach" s vela materialom... nie bezny melir, nie bezna starostlivost. Potom pride ku mne, chcu spracovavat uctovnictvo, ci SZCO, ci sro a fnukaju mi tu, ze ako je to vela... a tam clovek sadne za dve hodky necha viac ako maju oni platit, niekde za bez urazky kvalifikovanejsiu pracu. Su aj normalnejsie ceny, takze by som vycestovala inam.

@anonym_172292 Asi tak. Ani ja by som nedala nehoráznu sumu. A to akože ona zaplatí za mesačné spracovanie účtovníctva menej ako jna vypýta za účes? Dobre som to pochopila?

anonym_172292
Včera o 20:29
@anonym_90cc13

@anonym_172292 Asi tak. Ani ja by som nedala nehoráznu sumu. A to akože ona zaplatí za mesačné spracovanie účtovníctva menej ako jna vypýta za účes? Dobre som to pochopila?

@anonym_90cc13 jasne.. a toto riesime roky a s viacerymi profesiami(napr aj majstri, remeselnici, aby som len na zeny nezalovala).. kedysi napr aj nechtarky... 4 sanony papierov mala jedna, roky dozadu to je, vela jej bolo vsetko, neviem ci 50-70eur vtedy nemala fa mesacnu, JU sa viedlo riadne... Samozrejme ked tam isla kolegyna na nechty, tak to boli ine sumy. To bolo asi poslednykrat, co sme vobec diskutovali o cenach, preto mi to tak "utkvelo" v pamati. O tom, ze co nemusia= neblokuju, faktur za material ale maju kopu, dane platia tym padom samozrejme minimalne... nemusim ano hovorit. A potom zacnu lamentovat a prepocitavat naklady tak mi je do smiechu 😂 kazdy ma naklady, co podnika...

anonym_90cc13
Včera o 20:37
@bg92

treba chodit ku takej kadernicke, na aku mas a nie sa povysovat nad tym, ze aky debil da 300e za vlasy a ze kadernicky su nenazrane.
su rozne salony s roznymi cenami pre roznu klientelu (a s roznymi nakladmi). a tak je to spravne. to, ze ty by si za to neplatila je uplne irelevantne, kedze aj tieto drahe kadernicky su vybokovane (len inou klientelou).
ja ano, platim za melir v hlavnom meste 300e a sedim tam 4-5 hodin. kadernicka robi skvelu pracu, ktoru sa nenaucila na youtube ani u tetky Helenky, ale chodi na platene skolenia pravidelne. produkty mi nenicia vlasy kedze tiez su kvalitne. plus naklady - najom, energie, odvody, atd. a navyse to nie je jej kadernictvo- zarobit musi aj majitel aj ona. a salon je nadherny - ano u mna aj to zavazi, ze tych 5 hodin sedim v peknom prostredi na masaznom kresle a popijam kavicku a limonadu. a aj to treba zaplatit. a nevadi mi to, pri mojom prijime uplne akceptovatelna suma... ak by som nemala 300e kvartalne na vlasy tak proste nejdem a najdem si lacnu kadernicku v mensom meste alebo nejdem vobec. to je to iste ako keby si sa zamyslala, ze ako sa to ze sa niekto vozi mercedese ked ty mas len na fiatku (a ze mame nenazrane automobilky).
to ze pre niekoho je kadernicka zbytocnost tiez chapem. napriklad pre mna je zbytocnost chodit na nechty a kozmetiku, ale chapem, ze niekto si na to potrpi a chodi aj kazdy mesiac.

@bg92 povyšovať? Skôr pozastavovať. O povyšovaní sa hovorí v úplnom kontexte. Povyšovanie je, že ja si môžem dovoliť lepšiu kaderníčku pre "inú" klientelu.
Ľudia sa pozastavujú nad tými sumami a nie povyšujú.
Osobne si nemyslím, že sa hocijaká kaderníčka učila na youtobe, alebo u tetky Helenky.
Moja kaderníčka tiež pravidelne chodí na rôzne kurzy a má perfektnú prácu. V krajskom meste pýtala 200 Eur za melír, teraz v menšom meste berie 70€. A tiež má pekné prostredie. A ja sa teda nepovažujem za " inú klientelu". Čo to znamená "inú".

anonym_90cc13
Včera o 20:48
@anonym_172292

@anonym_90cc13 jasne.. a toto riesime roky a s viacerymi profesiami(napr aj majstri, remeselnici, aby som len na zeny nezalovala).. kedysi napr aj nechtarky... 4 sanony papierov mala jedna, roky dozadu to je, vela jej bolo vsetko, neviem ci 50-70eur vtedy nemala fa mesacnu, JU sa viedlo riadne... Samozrejme ked tam isla kolegyna na nechty, tak to boli ine sumy. To bolo asi poslednykrat, co sme vobec diskutovali o cenach, preto mi to tak "utkvelo" v pamati. O tom, ze co nemusia= neblokuju, faktur za material ale maju kopu, dane platia tym padom samozrejme minimalne... nemusim ano hovorit. A potom zacnu lamentovat a prepocitavat naklady tak mi je do smiechu 😂 kazdy ma naklady, co podnika...

@anonym_172292 To je teda riadna sila. Že 4 šanony spracovť za 70€ za mesiac. A ona toľko zoberie možno za 2 zákazníčky, čo má 3 h práce.
A tie náklady na materiál kam išli?keďže nemala toľko blokov? Materiál sa vyparil 😉

anonym_90a08a
Včera o 22:04

@romana_h2000 Treba hľadať normálne kadernícky/ kaderníkov, ktorím ešte nepreplo. Ja mám cca 4 roky jednu ozaj zlatú a šikovnú pani v Košiciach - kaderníctvo Cyklamen, pani Eva, vie poradiť, prispôsobiť účes každej žene individuálne, a čuduj sa svet, za melír, dofarbenie odrastov, podstrihnutie, umytie, vyfukanie berie 30 - max.40 e. A neodstrihne vám polovicu vlasov, ako 90 % kadernicok, keď chcete len konce. Inak toto je téma sama o sebe, ja vravím, že 90 % kaderníkov je slušné povedané retardovaných, lebo chcete strihnut len konce a odfaklia vám pol hlavy, a ešte im za to máte zaplatiť. Kým som nenašla túto šikovnú pani, xy krát sa mi toto stalo v akože nóbl kaderníctvq

anonym_7c9548
Včera o 22:07
@biba_18

proste - ak na to nemám, tak si nedám melír 😒
najdôležejší na vlasoch je strih - ak ťa kaderníčka ostrihá tak, že si s tým spokojná - tej sa drž...
nejaké melíry, farby, balayage, čistenia - sú nič, ak nemáš dobrý strih ...
v živote by som nedala 350€ za niečo na hlave, v živote...

@biba_18 aj keď na to mám, nebola by som ochotná dať za návštevu kaderníctva 300 eur. Takú sumu neplatíš ani za vyšetrenie v súkromnej ordinácii. To už kus preháňajú v tých službách nemyslíš?

anonym_7c9548
Včera o 22:08
@sosana123

To isté v Banskej Bystrici. Pred dvoma rokmi som platila 60 eur za niečo, čo teraz stojí 200 eur.

@sosana123 len či tak šli platy hore v Banskej Bystrici. Pochybujem

stanislavao
Dnes o 04:43

@romana_h2000 za melir na kratke vlasy platim cca 25e, strihanie 10e. je to kadernicka, kam chodim dlhe roky v dedine na ZS. Bratislava je zrejme draha, ale v inych mestach sa daju najst aj za normalne ceny.

zana124
Dnes o 05:11

@romana_h2000 jasne, ze su prehnane. Nie nadarmo sa hovori, ze remeslo ma zlate dno. 😌 Bud rada, ze nevies, kolko stoji elektrikar, plynar, kurenar, dobry tesar ci murar…. 😆 A vraj, ze ked sa chces mat dobre, studuj a dorabaj si vysoke skoly. 🤭 Uz to davnejsie neplati.

anonym_b15bb0
Autor odpoveď zmazal
evkatk
Dnes o 07:30

Asi sú prehnané. Na východe umytie vlasov, strihanie, vyfúkanie, učesanie stojí 18 Eur. Minule jedna stará pani si dávala robiť trvalú a platila 27 Eur. Muži platia 10 Eur.. A to všetko už po zvýšení cien. Konkrétne v Sečovciach, v salóne .... Samotná majiteľka sa divila, prečo v KE sú tak vysoké ceny - strihanie 50 Eur,... Oplatí sa mi cestovať za káderníčkou nie pre cenu, ale pre kvalitu jej práce, s ktorou je každý spokojný a dochádzajúcich má veľa.

ivicatolic
Dnes o 08:00
@stanislavicenka

@ivicatolic za.mna je dolezite aj to, co ma saa.kadernicka na hlave😉

@stanislavicenka napríklad 😊👍

biba_18
Dnes o 08:26

@anonym_7c9548 preto som písala že v živote by som nedala toľko za kaderníčku. nie som mechom udretá…

biba_18
Dnes o 08:28

@evkatk ktory salon v sečovciach?

Strana
z4