Ako často periete?
V priemere tak kazdy druhy den jednu az dve pracky 🤦♀️ Niekedy viac
ja som si konecne nasla system. Pondelok moje a manzelove veci. V stredu synove ( v detskom prasku ) a v piatok uteraky, utierky a co sa nazbiera nevyhnutne. A takto kazdy tyzden.
Raz do týždňa, max 2x ked periem posteľné a závesy. Idu naraz 2-3davky. Dvaja dospelí a jedno ročné dieťa.
to je ako otazka typu ako casto si holim nohy ci kupim sparglu. No vzdy ked treba, ci ked mam chut
Ja periem kazdy den, aj 2 pracky. Dvaja mali chlapci, jeden vo faze odplienkovavania, pri jedeni sa este casto umazu.. Dookola detske, detske na von, nase, uteraky, obliecky.. ked si myslim, ze na druhy den nebude co prat, tak sa v novi pocika a uz to ide, plachta, chranic, spaci vak 🤦♀️ nonstop periem
Vacsinou kazdy den nieco. 4 dospeli, 1 teenagerka. Tmave bavlnene, svetle bavlnene, jemne pradlo, sportove veci, uteraky, kazdy tyzden niekomu postelne pradlo a potom cyklicky raz za cas podla potreby koberceky z kupelni, deky, obliecky z vankusikov, zaclony, obrusy, zavesy....
dnes už ide tretia práčka...ešte zo dve budú. Neprali sme asi týždeň a to sme v domácnosti 6-ti... Radšej periem keď je pekné počasie. Keď je dážď musím dávať do sušičky ...
Čo je ťa do toho?
Sme 2 dospelí a 1 teenagerka a periem 3x do týždňa. Čierne,biele a farebné.
Max dvakrat do tyzdna
Raz za tyzden dve az tri pracky. 2dosp dve deti
Sme 4 (2 dospeli, 2 skolkari). Periem 3-4 pracky do tyzdna - svetle, tmave, farebne, uteraky, resp. oblecenie po vikende. Samozrejme, ked prezliekam postele alebo periem bundy, tak este aspon jedna pracka ide.
Aj 1-2 krat za den ,2 dospeli,2 deti
Každú sobotu.
2 dopelaci a dve male (4r,5m) deti. Babatku periem oddelene, inak oblecenie spolu. A kazdy den veru periem aj 2 pracky. Veci po noseni uz do skrine nevraciam, takze ked sme 2krat denne vonku, tak mame 2 outfity za kazdeho plus domace oblecko co sa nakopi za den.. uz sa tesim na leto, ked toho bude objemovo menej. raz za tyzden este uteraky, postelne pradlo, obdobne raz za cas je aj dostatok utierok,kupelnovych kobercov... mam pracku na 6kil, skor u mna problem je susenie a miesto.
Tie, co periete iba 2-3x do tyzdna, mozem sa opytat, co robite s uterakmi a postelnym pradlom? Periete ho s ostatnymi vecami, teda s oblecenim? Pytam sa iba preto, lebo si neviem predstavit prat menej casto, hoci by som chcela, kvoli ekologii a spotrebe vody a elektriny. Je jasne, ze castost prania zavisi aj od poctu ludi a velkosti toho oblecenia - taka mikina na 2 rocne dieta ma mensi objem ako na 15 rocne... A zrejme zavisi aj od teploty, na akej periete. Napr. ja bezne oblecenie periem na 40ke, ale postelne pradlo na 60...
Na čo tá otázja? Každá domácnosť si perie podľa vzniknutého špinavého prádla, počasia, času a nálady....
@simsalabim Uteráky periem spolu s posteľným na 60. V našej domácnosti preferujeme len niektoré farby textilu,takže skoro všetky veci máme modré,sivé alebo béžové,a tie môžem kľudne prať dokopy. Biele plachty samozrejme samostatne.
@simsalabim Bežné oblečenie na 40,šaty a blúzky iba na 20.
Ja periem piatok a sobotu. Niekedy aj 6 praciek naraz 😀 ale mám sušičku čiže keď ráno začnem tak mám večer všetko suché v skriniach.
Podľa toho, ako sa mi chce a ako treba 😅 mam dvoch synov, chodime často von, chodia do školy a škôlky. Ked k tomu prirátame obliecky, osusky, bundy a pod... Cize niekedy periem denne aj dve pracky, niekedy dvakrat za týždeň. Ale toto by si mala precitat naša suseda, ktorá je dôchodkyňa a žije sama - perie raz za mesiac a ma nervy z mojej pracky 😂😂
@simsalabim postelne pradlo a vsetko biele periem aj s uterakmi na 60, samozrejme ked je syntetika to biele tak zvlast ale takych veci mam minimum. Postelne kedze nas je ,5 je jedna pracka raz za mesiac, resp podla potreby. Ostatne na 40, mam preto 8kg pracku aby som v nej neprala 10 veci a iba vynimocne periem castejsie ako dvakrat do tyzdna.
kazdy den tri pracky. mam tri deti. keby som neprala denne utopime sa v haboch
@pininka1 ja mam na 7kg, ale aj tak by sa mi to nepomestilo... kazdy z nas ma osusku a uterak, plus sa nazbiera niekolko uterakov na ruky z wc-iek, kopec utierok a plna pracka 🤷♀️ Postelne pradlo by som tam uz nenapchala ani z jednej postele. Ale je fakt, ze ked treba, periem na polovicnu davku - ako dnes postelne zo synovcovej postele.
kazdy den
Za deň aj 3x a takto každý deň 😀👍🏼
Štvrtok, piatok, sobota periem, nedeľa pondelok zehlim. Počet pracok podľa potreby.
Vacsinou kazdy den, dvaja dospeli a dve male deti.

Ked sa mi chce. 😅 Cca 4-5x do týždňa, niekedy postupne, niekedy naraz. Ono asi dosť zalezi koľko je ľudí v domácnosti, veľkosť práčky, či je susicka a pod.