Je reálne získať kuchyňu na mieru do 1500 €?
Dobrý deň, je prosím reálne aby niekto vyrobil kuchynu na mieru do 1500€ bez spotrebičov, drezu, batérie, iba skrinky.
-tvar L
-spodné skrinky (1x skrinka suflikova, 1x s dvierkami a 1 policou, 1x drezova skrinka s dvierkami, 1x skrinka na vstávanú umývačku, 1x vysoká skrinka s policami, 1x skrinka na varnú dosku a rúru 1x rohová skrinka)
-horné skrinky (3x dvierka do strán po strop s 3 policami, 1x skrinka na vstavaný digestor)
-farby podobné ako na foto (Kašmír a imitácia dreva)
Je mi jasné že nebudú použité najkvalitnejšie a nahrubšie materiály, len by som chcela vedieť či je to reálne aby mi to niekto spravil do tejto sumy, hlavne čo sa týka rozloženia skriniek. A teda bez spotrebičov a montáže…
Ak áno tak prosím kde? Mobelix? Ikea? Alebo nebodaj aj stolár?
Som úplne mimo? 😀😀 vďaka
ahoj, sestra si davala pred mesiacom robit. Nie na mieru, ale Ikea, ta vychadzala cenovo najprijatelnejsie. Je to kuchyna v tvare L, rozmery cca 1.9M x 2.4M. Cena bola do 4000 vratane spotrebicov, drezu baterie atd, bez montaze. Ak nepocitam spotrebice, tak asi 2500.
@anonym_autor skús Decodom ten najnižší rad, mne tak vyšlo v lete okolo 1700, aj keď teda nebolo to Lko
@anonym_87263b omyl. Pred 15 rokmi Oresi 3500e mini kuchyna.
@anonym_b9eb8b žiadny omyl, tú kuchyňu za 1500 e doma mám. Doteraz.
tiež rozmýšľam meniť.
@anonym_b9eb8b žiadny omyl, tú kuchyňu za 1500 e doma mám. Doteraz.
tiež rozmýšľam meniť.
@anonym_87263b v Ba? My mame malu kuchynu za 3500e. Je este vo vybornom stave.
@anonym_autor veď si zmeraj kuchyňu a nákup skrinky aké potrebuješ..úplne v pohode do 1000e
Nie. ANi ked si kupis hotove skrine napr ikea a pod, ta to asi tolko nevyjde.. skus si poskladat, navrhnut, najst skrine = pozriet ceny, objednat a montaz si tiez musis spravit svojpomocne...
u stolara aboslutne. my sme dostali ponuku na kupelnu za 5t eur.. :DDDD skoro som odpadla.. kupelna + detska izba 10t eur... to nevymyslis. Kuchynu pod 2-3t som nevidela nikde a aj to boli uplne jednoduche verzie (samozrejme bez spotrebicov)
Neviem odkiaľ si
Dá sa aj takto - nakresliť si ju, presne zmerať a dať vyrobiť ako pre stolára.
S tým, že prácu stolára - jeho skúsenosť, trpezlivosť, plus kopu kopu náradia sú zabezpečíte po svojom.
Práca a to náradie je cca polovica ceny.
Na priklad tu, takých firiem je viac.
@anonym_autor
Odpoviem priamo, na čo si sa pýtala... Áno, si úplne mimo s tou cenou. A nie, nedá sa. Ani obyčajná Ikea ti z toho nevyjde, podľa toho, čo všetko tam chceš. Možno max použitá, keď niekto chce meniť za novú.
Moj muz je stolar. Nerobi draho. Ale toto nehrozi za taku cenu
S odretymi usami za tych 1500, ak :
- to objednas ako porez dosiek s hranami za cenu ako pre stolarov
- nakupis sama panty a vysuvy
- zmontujes to doma sama, aj namontujes na stenu
Mna tak pred par rokmi vysla linka dlha 4m + pracovna doska na cca 1000 bez spotrebicov, plany a montaz moja praca. Potrebne naradie stoji 200 az 500.
Moj muz je stolar. Nerobi draho. Ale toto nehrozi za taku cenu
@anonym_107cb3 To nie je ani nakupna cena materialu ...
@anonym_autor
Áno je to reálne, pokiaľ človek nie je obmedzený pohodlnosťou, nesmrdí mu robota a má len jednu ruku ľavú. Pred piatimi rokmi sme si sami robili kuchynskú linku podľa vlastných predstáv, žiadne choré tredny, z kvalitných a dostupných materiálov. Má takmer 5 m na 2,70 m + potravinová skriňa 0,8 m+ nadstavba nad chladničkou. Dolná časť linky sú všetko vysokonosné plnovýsuvne šuplíky, stredná časť skrinky a horná časť posuvné dvierka. Korpus je z nábytkárskej preglejky hrúbka 1,8 cm, ktorá zvládne všetko, žiadne ofóliované piliny, ktoré sa rozpadajú už pri montáži, dvierka poctivý masívny bambus, ktorý je do kuchyne ideálny, úchytky sú nerezové, čiže nesmrteľné, Pracovná doska je taktiež masívna bambusová. Všetky rezy sú rovné hladké, bez frézovania a oblukov, drevo je ošetrené olejmi a voskom na to určenými, čiže údržbu je maximálne praktická a jednoduchá. Šuplíkové pojazdy, pánty, soklová lišta, posúvny systém pre najvyššiu časť linky, všetko sme vyberali tak aby to 100% slúžilo dlhé roky čiže fakt kvalitu. Celá táto sranda s tým, že sme si to spravili úplne všetko sami nás stála 1900€, zo zaujímavostí sme si to dali všetko naceniť u miestneho stolára presne v tomto vyhotovení tieto materiály, komponenty a práca 17 000€. Myslím to smrteľne vážne, takže, oplatí sa nebyť lenivý, kúpiť si náradie, ktorého cena sa už pri prvých kúskoch vráti a robiť si veci poctivo sám, postupne získavať zručnosti a tešiť sa čo človek dokáže. Všetko ide ak sa chce, v dnešnej dobe je dostupné všetko, materiály, náradie nie ako v časoch, keď nebolo ničoho a ľudia museli improvizovať.
@anonym_autor
Áno je to reálne, pokiaľ človek nie je obmedzený pohodlnosťou, nesmrdí mu robota a má len jednu ruku ľavú. Pred piatimi rokmi sme si sami robili kuchynskú linku podľa vlastných predstáv, žiadne choré tredny, z kvalitných a dostupných materiálov. Má takmer 5 m na 2,70 m + potravinová skriňa 0,8 m+ nadstavba nad chladničkou. Dolná časť linky sú všetko vysokonosné plnovýsuvne šuplíky, stredná časť skrinky a horná časť posuvné dvierka. Korpus je z nábytkárskej preglejky hrúbka 1,8 cm, ktorá zvládne všetko, žiadne ofóliované piliny, ktoré sa rozpadajú už pri montáži, dvierka poctivý masívny bambus, ktorý je do kuchyne ideálny, úchytky sú nerezové, čiže nesmrteľné, Pracovná doska je taktiež masívna bambusová. Všetky rezy sú rovné hladké, bez frézovania a oblukov, drevo je ošetrené olejmi a voskom na to určenými, čiže údržbu je maximálne praktická a jednoduchá. Šuplíkové pojazdy, pánty, soklová lišta, posúvny systém pre najvyššiu časť linky, všetko sme vyberali tak aby to 100% slúžilo dlhé roky čiže fakt kvalitu. Celá táto sranda s tým, že sme si to spravili úplne všetko sami nás stála 1900€, zo zaujímavostí sme si to dali všetko naceniť u miestneho stolára presne v tomto vyhotovení tieto materiály, komponenty a práca 17 000€. Myslím to smrteľne vážne, takže, oplatí sa nebyť lenivý, kúpiť si náradie, ktorého cena sa už pri prvých kúskoch vráti a robiť si veci poctivo sám, postupne získavať zručnosti a tešiť sa čo človek dokáže. Všetko ide ak sa chce, v dnešnej dobe je dostupné všetko, materiály, náradie nie ako v časoch, keď nebolo ničoho a ľudia museli improvizovať.
@lalilili Super, sikovnici. Vela pomoze a objednat narezane dosky v specializovanej firme, to sa ai dost dobre neda doma riesit, ked 1 doska je 2.7 x 2m priblizne a rezat je najlepsie na pocitacom riadenom stroji, kde sa len zaklikaju suradnice a vylezie hotovy dielec.
Pochybujem, nas kuchyňa pred 4 rokmi bez spotrebičov vyšla na 4500. Za 1500 len nejakú maličkú, ale nie na mieru
Skús Nika nábytok. Možno dačo vyskladas. V novembri som videla pár liniek už vyskladanych v ich výklade a otvárala som ústa keď ceny boli pod 1000. Komplet celá kuchyňa. Boli veľmi pekne. Človek by rád na mieru, sú nádhernéntie kuchyne.. Ale nie každý na to má. A zvlášť dnes,keď sa blíži obrovská kríza a za chvíľu nebude za čo si kúpiť jesť, keďže ešte mnohi prídu o prácu a budu krachovat firmy, by mal človek radšej šetriť na horšie časy. Pekná kuchyňa nás nenasyti
Skús Nika nábytok. Možno dačo vyskladas. V novembri som videla pár liniek už vyskladanych v ich výklade a otvárala som ústa keď ceny boli pod 1000. Komplet celá kuchyňa. Boli veľmi pekne. Človek by rád na mieru, sú nádhernéntie kuchyne.. Ale nie každý na to má. A zvlášť dnes,keď sa blíži obrovská kríza a za chvíľu nebude za čo si kúpiť jesť, keďže ešte mnohi prídu o prácu a budu krachovat firmy, by mal človek radšej šetriť na horšie časy. Pekná kuchyňa nás nenasyti
@nunkas Nizka cena = lacny material zlej kvality. 16mm korpus namiesto 18mm, zle fungujuce vysuvy bez tlmenia a zle panty. Povrchova uprava akasi tenucka folia. Za par rokov zrele na vyhodenie.
Nik nie je taky bohaty, aby si kupoval lacne veci. Nedaj sa oklamat na prvy pohlad.
@anonym_autor hod si do kalkulačky ikea..vsetko si tam vieš naklikat aj presne rozmery aj výber materiálov. Ja som si naklikala len pracovnú dosku a zastenu a cena vyšla 1200€ aj s montazou a dovozom..a teda tu najlacnejšiu pracovnú dosku.
@anonym_autor ahoj, mas moznost jedine si vyskladat sektorovu kuchynu. Potrebujes na to ale aspon trosku zrucneho manzela a trochu technicke myslenie... uz som si tak robila 2 kuchyne a v pohode som sa do tej sumy vosla s ovela vacsou kuchynou... nevyhody su ze sa s tym natrapis kym doladis vsetko hlavne panty na dvierkach ale stoji to za to... v podstate si najdes kuchynu ktora ti vyhovuje a kupis si presne skrinky ktore potrebujes, doma ich zostavis upraces na miesto primontujes pracovnu dosku a mas da sa povedat hotovu kuchynu. Mne manzel vyrezal aj otvor na umyvadlo a varnu dosku priamociarou pilou. Cela kuchyna ma vysla na 2000e uz aj s pracovnou doskou ale mam 17 skriniek. Kludne ak chces napis poslem ti foto
@anonym_autor Cosi. Uz len material aj najlacnejsieho prevedenia je drahy a kde je este cena prace? Pobehaj obchody s nabytkom a ked nie si narocna urcite nieco vyskladas.
Ako pisu za 1500nie,ale ja mam linku 4,20 z merkury marktu ,stilo, bielu matnu a nestala tolko.Ja som s nou spokojna nemenila by som,do druheho domu ju davam tiez.Mam ju dva roky.
Ako pisu za 1500nie,ale ja mam linku 4,20 z merkury marktu ,stilo, bielu matnu a nestala tolko.Ja som s nou spokojna nemenila by som,do druheho domu ju davam tiez.Mam ju dva roky.
@anonym_591a25 To je zenska odpoved ako na otazku "ake mas auto ?" : modre.
Dolezity je material korpusu, technologia spajania, pouzite panty a vysuvy, to definuje kvalitu.
@nunkas Nizka cena = lacny material zlej kvality. 16mm korpus namiesto 18mm, zle fungujuce vysuvy bez tlmenia a zle panty. Povrchova uprava akasi tenucka folia. Za par rokov zrele na vyhodenie.
Nik nie je taky bohaty, aby si kupoval lacne veci. Nedaj sa oklamat na prvy pohlad.
@patrike lepšie variť v oskretej kuchyni ale mať si za čo kúpiť jesť, ako silou mocou ísť do drahých kvalitných materiálov, aj keď človek na to reálne nemá, nabrať pôžičiek, a potom exekútor, hlad, možno ulica. Máme v byte 20 rocnu sektorovu kuchynu, obyčajnú, lacnú a ani po rokoch jej nič nechýba, a není ani v takom zlom stave ako hovoríš, ženy mala byt. A pritom by sme si mohli dovoliť aj kuchyňu na mieru, ale určite nie. Táto je funkcna, nič jej nechýba. Není taká prekrásna ako tie na mieru, ani možno taká kvalitná, ale nám to nevadí. Kvalitné nech si kupujú ti, čo ich chcú a aj na to majú. Prečo vnucovať niekomu kto má rozpočet iba 1500 eur kuchyne za niekoľko tisíc? Aký to ma význam?
@anonym_591a25 To je zenska odpoved ako na otazku "ake mas auto ?" : modre.
Dolezity je material korpusu, technologia spajania, pouzite panty a vysuvy, to definuje kvalitu.
@patrike odpovedala som presne na to na co sa pytala autorka.Pytala sa na möbelix,ktory ma rovnako kuchyne z polska ako merkury.Ty daj za kuchynu kolko chces, nemusis skakat do ineho cloveka za to,ze ma skusenost inu.Mojej mame vydrzala polska kuchyna 20rokov a bola stale pekna a nic sa na nej nekazilo.dovidenia.
Ja tak rozmýšľam že čo znamená že by sa kuchyňa zničila? Ako sa môže zničiť? Dvierka odpadnú? Alebo že sa materiál rýchlejšie doškriabe? Lebo predsa len s tou kuchyňou sa proste nerobia take veci že by nemala vydrzat aj lacnejšia… neviem možno sa mýlim
Ja tak rozmýšľam že čo znamená že by sa kuchyňa zničila? Ako sa môže zničiť? Dvierka odpadnú? Alebo že sa materiál rýchlejšie doškriabe? Lebo predsa len s tou kuchyňou sa proste nerobia take veci že by nemala vydrzat aj lacnejšia… neviem možno sa mýlim
@anonym_autor mne sa z poľskej po 7-8 rokoch začala odlupovat ta akoby fólia čo je na doskách.normalne platy aj na suplikovc aj v rohoch. Ale tiež si myslím že keď sa ku kuchyni chovas normálne nie ako prasiatko vydrží.je otázne či navždy 🤷😇známa má talianku kuchyňu velikánsky na mieru a keď som videla že sa jej po dvoch rokoch šupu všetky úchytky mala som dosť 🫣
@anonym_autor tenší materiál, takže sa rýchlo výkyvy pánty, folia sa odliepa a pod
@anonym_591a25 pozerala som ju tento tyzden. Stilo v merkury. Silne nad ňou rozmyšlam. Bol velky problem poskladat? Dodané to bolo v poriadku? Ďakujem za odpoveď.

Obrázok som dala kvôli farbám, skriniek by mala ako v popise, rozmer by bol cca 2,5m hlavná strana a druha 1,5m ale zrejme budeme musieť rozpočet mierne upraviť 🙈
@anonym_autor urcite nie, toto maximalne v sconte, mercury, mobelix, pripadne pozri kondela a siko, skor tie sektorove pozeraj, na mieru podla mna nie a ani v ikei podla mna za tolko nekupis, ja nebudem ani pisat kolko vysla nas nasa