Kde v okolí Bratislavy sa býva najlepšie?
Ahojte,
rozmýšľame nad presťahovaním do domu a v súvislosti s tým by ma zaujímali vaše skúsenosti. Aktuálne bývame v BA v Karlovke, takže všetko po ruke, veľa ihrísk, Líščie údolie, kaviarne...sme tu spokojní, ale predsa nás to láka skúsiť domček. Máme ročnú dcérku a časom plánujeme druhé. Viem si predstaviť, že pri dvoch deťoch môže byť dom so záhradou veľká pomoc, jedno dieťa sa hrá na záhrade a druhé vnútri spinká...kdežto v malom byte sa môžu rušiť čo sa týka spánku, keď chce ísť jedno dieťa vonku musíme ísť všetci...takže v tomto dom super. Ale mám predsa obavy odísť z mesta. Väčšinu vecí treba vybavovať autom. Trošku sa aj bojím, že zostaneme viacmenej doma, lebo tie dediny neponúkajú toľko možností...ja som taký ten typ, že rada stále niekam chodím. Ale bojím sa, že to bude komplikované, keď sa bude treba všade presúvať autom, radšej si to trikrát rozmyslím, či ísť s dvomi deťmi a ešte prerátavať či sa nedostaneme do zápchy...
No a tu nastáva moja otázka -- kde sa vám v okolí BA býva dobre?? Každý ma samozrejme iné nároky, ale už podľa vyššie spomínaného, hľadáme niečo s dobrou občianskou vybavenosťou najlepšie v čo najkratšom dosahu (takže dedina by mala byť dobre rozvinutá). Keďže ma čaká ešte takých predpokladám 4-5 rokov doma, tak ocením, keď je tam toho veľa pre mamičky s deťmi. Zápchy, to je kapitola sama o sebe, ale pokiaľ by to bolo miesto, kde je riešenie aspoň do budúcna je to plus.
Aktuálne máme možnosť kúpiť dom v Ivanke pri Dunaji, mohli by sme sa sťahovať začiatkom budúceho roka. Pokiaľ by sme sa rozhodli, že nie, ďalšia lokalita prichádza do úvahy až tak o rok a pol... Budem vďačná za vaše postrehy aj čo sa týka samotnej Ivanky, ak nejaké máte...
Píšem to na koníka, lebo sú tu maminy, ktorých pohľad ma zaujíma.
Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne, asi je z toho cítiť, že nevieme čo chceme, ale je to presne tak, sme nerozhodní 50/50, stále mi behajú po hlave plusy aj mínusy...
@maciatkolulu asi ano, zápchy su asi pred 9.00.
este kolegynka spominala, ze z Lozorna sa im dobre dochadza, ked nie je problem v tuneli Sitina, aj deti jej chodia do Bratislavy, pocitala s tym, ze kazdu chvilu bude musiet pisat ospravedlnenku, ze meskaju, ale zatial ze uplne v pohode je ranne dochadzanie do BA...tak mozno este ten smer skusit
@jumama vlak je super. ak nemeska 90minut :-/
Pochadzam zo Svateho Jura mne sa tam celkom paci ale asi ako vsade v okoli bratislavy zapchy do mesta a drahe nehnutelnosti..obcianska vybavenost je fajn .. teraz zijem vo Velkom Biely myslela som si ze z maleho mesta ked pridem sem nemoze tu toho tolko chybat ale ozaj tu nieje moc kam ist .. jedno male terno a este jedny mensie potraviny.. s kocikom ani poriadne nieje kde sa prechadzat rozbite chodniky atd. Ale zas ten klud mi vyhovuje .. keby si mam vybrat ja osobne isla by som skor smer zahorie blizko rakuske hranice po dialnici relativne kusok Ba..
Baby ako je to s mostom pri bratislave? Zapchy??
@ikissedagirl moja rec! 🙂 nedava to zmysel. Zapchy budu staale,ak ma pracu v Ba urcite sa netrepat mimo..do nejakeho zapadàkova
My mame tiez vrtulu v zadku. A sediet doma na malom ppzemku kukajuc na bazen ci kvetiny, uff
@stanzi suhlasim.. Vzdy lutujem ten premrhany cas v aute..drblo by ma :D
@zuzanka2411 nechodim tade, lebo som na zahori, ale kamoska sa ide zblaznit, hodina az hodina a pol v zapche

@domininka ja len k tomu scenaru: dieta spi vnutri, druhe sa hra na dvore. pises, ze casom chcete druhe. kym pride druhe, a bude tato situaciu aktualna,prve pojde uz do skolky. takze podla mna to nie je az tak dolezity faktor na rozhodovanie. A keby som ja mala byt sama s dvoma detmi v krasnom dome a muz denne 2hodiny v zapche cestou do/z prace, tak radsej budem v byte s muzom. a chodim do podunajskych na siedmu a su tam zapchy aj o takom case. nuz ale, stale dost ludi kupuje domy v satelitoch, tak asi existuju pre nich aj argumenty v prospech tohto riesenia...