Koľko stupňov máte v obývačke?
Koľko stupňov máte doma v obývačke?
21
My mame 24-26. Doma nam musi byt teplo, neviem si predstavit si davat svetre, ponozky a mikiny..a to ze doma teplo a deti vonku hned ofukne a su chore je blbost, to zavisi od imunity,stravy, pohybu a spanku a nie od teploty. Prave naopak pod 20°C prechladnu kosti a potom sa ti ludia cuduju co ich v starobe tak bolia..
22.5
@siimonella aj my máme 23-24 ja idem umrieť od tepla celu zimu, a môj muž v mikine sa zmrzina,,, najradšej by mal aj 30,,
Máme tak cca 19,8. Keď tam pracujem pri počítači, pri tej teplote mi je zima, takže si zakúrim na tých 21, to je mi tak komfortne. Večer, keď pozeráme film, už nekúrime, aj tak sa radi zababušíme do diek.
Inak tí čo máte 19-21 stupňov čo máte oblečené? Dlhé rukávy, papuče alebo v pohode dávate v krátkom tricku? Ja som doma najradšej v tielku a leginach bosá bez ponožiek,,ale aj tak mi je niekdy pri tých 24 teplo
A že niekto kúri na 27 stupňov je pre mňa nepochopiteľné. My máme byť na juhozápad, je tam už od jari hic ako v zadku, potím sa už pri 25 stupňoch, 27 mi je už nepríjemných a keď je v horúčavách vnútri 30, tak idem zomrieť. Takže v zime si aj užívam, že nemám chuť sa zvliecť z kože, ale naopak, môžem si obliecť mikinu a tepláky.
20,5-21,5 °C
cca 21-22. Ale keď zakúrime v kachľovej peci cez víkend tak cca 24. Obývačku máme na juh, tak nám to pekne preteplí aj slniečko.
@jarmilka86 je pre mňa neprirodzené byť v zime v tielku a kraťasoch. Mám dlhý rukáv, a rifle. samozrejme papuče. Ak upratujem , varím, mám krátky rukáv.
@jarmilka86 Tepláky alebo legíny, krátke alebo dlhé tričko podľa nálady, mikina, šľapky. Môj muž bez mikiny len v krátkom tričku, tomu je teplo vždy. A malý si mikinu alebo vestu stále vyzlieka, že sa potí. Od jari do zimy chodíme bosí len v ponožkách, ale teraz sa to nedá. Ale mne sa v zime ani nežiada chodiť po byte v kraťasoch.
@jarmilka86 dlhý rukáv aj mikinu, máme 19-19,5
19 a mám tepláky ponožky a natelnik z dlhým rukávom dolu je dlažba tam nosím aj šľapky tie nosím celorocne
Bývam v bytovke, nekurim. Teplota + - 20 °C.
23
21.5 cez den. V noci nekurime
@jarmilka86 21 stupnov leginy , kratky rukav, ponozky. A papuce ani nemáme, ani deti .... mame podlahove kurenie a parkety, pocitovo je to iné teplo ked ide z dola( aspon pre mna)
24 stupnov, nesetrime a presne teraz je rok od posledneho nasho pravidelneho odpisovania stavu spotreby a kurenie -700kwh (tepelne cerpadlo) a bezna elektrina - 500kwh v porovnani s predchadzajucim obdobim. Obetou vo vlastnom dobe nemienim byt. Skusali sme redukovat kurenie na 20 stupnov, bola nam zima. Sme vsetci ale velmi stihli, co je tiez zavazny faktor. Ludia s nadvahou nepotrebuju vysoku teplotu v byte.
@zuzanockamt 27? To vazne??
Min.22.5 C ale ak kurime v krbe tak min.26 C.
Je to asi individuálne a každý má v živote iné priority.
Ako je pre mňa nemysliteľné doma chodiť v teplých ponožkách a teplej mikine,prípadne pozerať telku v bunde,tak pre iných je nemysliteľné byť na gauči v trenkoch,tielku a mať 25,2 ako mám napr ja teraz.
21,5 az 22 stupnov
@lacibo Áno, úplne vážne. Bežne v dome, keď kúrime krbom je 25, keď potrebujem teplejšie, tak sa viac prikúri a mávam 27, no nie všetkým to vyhovuje, tak ja sedím tesne pri krbe a hrejem sa, keď frflú, že je teplo. A pri tejto teplote 25 stupňov nosím dlhý rukáv. Zimu nenávidím a veľmi trpím, vonku ma trasie a je mi až fyzicky zle, samozrejme hneď mám modré pery a nechty.
Ono záleží aj kde máš teplomer/termostat a Aky je. My máme nad sebou 2 termostaty (starsi a novsi) a rozdiel co ukazuji je 4.5 stupna. A ak by bol na stene este ukazuje o 6-7 stupnov menej.sme krajny a spodny byt, nezatepleny, (babky v dome nesouhlasia) a strasne rychlo sa být vychladí 🤷. A je úplně na tebe Aku teplotu si nastavis, dolezite3aby si sa cítila ty a tvoja rodina prijemne (aj finančně). My máme 24 (ten vyšší)
Ja tých 22-23. Ale som ťažký anemik a je mi stále zima. Kúrime tak, aby som nemala ľadové ruky 🙂. Nechcem v dome chodiť zabalená do deky, ale úprimne nechápem ani to, keď si niekto doma vypeckuje teplotu až tak, aby mohol chodiť oblečený ako v lete 🫣.
@nepic takto to má vyzerať 👌👍👌👍

21