Laminátová podlaha v kuchyni je problém. Čo robiť?
nikdy si nedavajte obycajny laminat ku linke!! ja krava som si nedala poradit kazdy mi hovoril daj tam dlazbu alebo aspon vinyl a ja ze neee chcem mat rovnaku podlahu v celom dome nech to opticky zvacsi priestor. jasne. staci ze mi vylete trochu vody z umyvacky alebo ked deckam padne pohar kym to utriem uz to nafuklo tie spoje. vyzera to hrozne hned po roku uzivania cele okraje su take osuchane a zdvihnute dvyha ma z toho kazde rano ked tam pridem varit. muz mi nadava ze koli mne budeme musiet vytrhat celu obyvacku s kuchynou lebo sa to uz neda opravit iba vymenit cele kusy a tie uz nemame lebo nam nezostala rezerva. prosim vas existuje daky tmel alebo nieco cim sa to da zamaskovat aspon docasne? nech ma muz nezozerie...
4 roky máme takú podlahu v kuchyni, kuchtia tam 3 deti a dvaja občas nešikovní dospelí a nič také sa nedeje. Jedine na mieste, kde rozbili veľký tanier ostala malá ryha, ale tú sme opravili tmelom na to a je to neviditeľné.
Ako to chceš urobiť keď nemáte už nič naviac a je to vyduté ?
Inak laminát sme mali 6 rokov na chalupe a okrem toho že bolo vidno škrabance od psích pazúrov keď sa rozbehol tak nič.
Teraz tam máme kompozit vodeodolný ( prerábali sme celý spodok )
Máme laminát v kuchyni (a v celom byte) a podlaha je stále pekná a to som tam mala rozliatu vyše hodiny aj celú myčku, keď mi odpadla hadica od odpadu 🙂. Doma 2 deti, ktoré behajú zvyčajne do celého bytu neutretí zo sprchy a podlaha je stále ok
Zdravím, aký typ podlahy ste kupovali ? Lebo my mame AC5 a tieto problémy nemáme🧐
@anonym_autor mne celú noc vytekala voda cez pididierku z deravého hrnca a nič nevidno. Neviem či ste kopuvali3tr podlahu ale za mňa bežné to nie je
co vam brani vyrezat a dat prec poskodenu podlahu v kuchyni a dat cisto do kuchyne dlazbu dodatocne?
Neviem,co si kupila,ale mame laminat v kuchyni aj na chodbe a nemame ziadne problemy o ktorych pises.
Tiež máme v kuchyni laminát a bežne je tam niečo rozliate. Muž vyleje, nevšimne si, až ja keď na to stúpim v ponožkách. Nemáme vydutu podlahu. A to máme relatívne lacný z Merkury Market.
@anonym_d014ef Nemám to nafotené, foto ilustračné, ale vyzerá to podobne :-/
@anonym_autor tak toto sme nemali ani keď sa mi vylial lavór s vodou
moja dcérka keď bola menšia mi poumývala laminát v celom dome tak, že tam stála voda a hodnú chvíľu, ale ani náhodou tá podlaha nevyzerala takto a to ani na jednom mieste veru. A to máme lamináty naozaj z tých lacnejších
Dobre že 90 % píšete o sebe a žiadne rady 😀
Ako vidis, na vlastnych chybach sa mudry pouci. V ziadnom pripade ti nepomoze oprava, ani vymena, aj keby si kdesi kupila rovnaky dekor a rozmery. Spravne uvadzas, ze laminat je nezmysel a jedine dlazba / vinyl / PVC v kuse.
Cize nech sa paci, vypratat kuchynu a polozit novu podlahu ineho druhu. Opravit sa to neda, tmelom uz vobec nie, ked je to vydute.
A ked dlazba nie leskla.Mame v kuchyni na zemi cierny lesk,a teda lesk uz neni,iba ked je mokra tak sa tam aj vidim,ale ako uschne zase matna.Takze aj toto su take poznatky z dlazby.
Mozno, pri polozeni,neboli dodrzane dilatacne medzery od steny a podlaha sa zdvihla.
Koberec kusovy a vybavené
mne vytieklo trochu vody z mrazničky,okamžite som to utrela a stalo sa mi to isté.
Ja teda neviem,čo to je za materiál,ale keď bol u mňa hodinový manžel,tak ma upozornil,nech ani robotický vysávač nepoužívam na mopovanie,že len ručne s mierne vlhkým mopom,skrátka veľký pozor dávať
@anonym_autor podla sa da vymeni za dlazbu, ponornou pilou sa odreze laminat tam kde chces aby koncil, najlepsie v strede lamely, druhy rez pod linkou za soklovou listou, netreba ani linku rozoberat. Laminat vyberies miesto toho das dlazbu s dilatacnou sparopu na prechode ale zial, uz sa nevyhnes prechodovej liste, ktora bude kryt dilataciu a vyriesi aj vyskovy rozdiel. Alebo nalepite vinyl, co tiez bez prechodovej listy nepojde ale tam aspon nebude rozdielna hrubka
Zalezi od kvality plavacky. My mame kvalitnu a veru je ok., ale teda, nestala 10 eur m2.
Dlazba je dlazba. Nemusime davat pozor, co vylejeme, netreba hned utierat, je nenasiakava, vyborne sa umyva, behame aj v topankach, neposkodia ju ani kamienky.... za mna TOP. Aj tu kvalitnu plavacku vyhadzeme a dame dlazbu, ako mame v inych domoch
@anonym_autor
To nie je chyba podlahoviny skor chyba v aplikacii

Daj foto