Nechcem stavať dom tam, kde mám stavebné povolenie
Dobrý deň
Už ste niekto vybavili stavebné rozhodnutie a potom vycúvali? Dali sme do toho pozemku cca do 5000e ale ja som si to rozmyslela tam staviať. Manželovi som o tom nepovedala určite ma odmietne s takou myšlienkou. Chcem začať riešiť iný pozemok ktorý je krajší a bližšie k mojej rodine- vybaviť ho bude na dlhšie. Mám strašné výčitky a plačem každý deň kvoli tomu že nechcem stavať na tom už vybavenom pozemku-manžel to riešil tak rýchlo že mne až teraz došlo že to bbolo zle rozhodnutie .svoju rodinu mám 15km od toho pozemku ale ja chcem stavať hneď za rodičovnskym domom. Čo by ste robili vy? Vzdy som si predstavovala že budem bývať blizko za nimi a starať sa o nich.
@veronika251 A sme doma.
"Moji rodičia ma každý deň volajú aby som prišla. Je im smutno že som odišla. Proste ma chceli mať pri sebe." Tieto svoje vety si citaj stale dokola, kym ti to nedocvakne.
Tvoji rodicia ta maju omotanu okolo prsta a ty skaces, ako oni piskaju, lebo ti ich je luto. Su to dobri manipulatori, lebo normalni rodicia takto vydatu dceru denne nevolaju a nevyvolavaju v nej pocit, ze "ak neprides, sme smutni".
Hovorim z vlastnej skusenosti, mala som to rovnako a tiez som to nevidela. Az ked sa nam s manzelom tak nastrbil vztah, otvorilo mi to oci. Ze to nie je normalne.
Teraz chodim k mame - uz je sama, otec nedavno zomrel - raz do tyzdna. Tiez byvam cca 15 km.
Ak si nechces nechat znicit manzelstvo, tak sa odstrihni. Rodicia si musia vystacit sami. Ty nie si ich majetok, aby si im robila program.
@viky173 ďakujem
Pokiaľ nechcete stavať na tom už vybavenom pozemku, tak to zmeňte. Dôležité je, aby ste boli spokojná a šťastná, tam kde budete bývať. A keď to pocitovo cítite, že by to tam nebolo ono. Treba zmeniť kým sa dá. 🙂
@magnetk ved to. Lenže manžel ma" zabije"
@veronika251 isto pochopí. 🙂
@veronika251 aj rodičia si musia zvyknúť veď nebudeš obliekať dieťa, cestovať a celé dni sedieť u nich.Chapem, že im je smutno, ale musia sa naučiť žiť aj bez teba veď čo by robili, keby si bola v zahraničí.Je to dosť škaredá mamipulacia
@veronika251 dookola si citaj, co pise
@walteaa .. dochadza ti to?
take vztahy zalozene na opicej a majetnickej laske rodica zvycajne vedu k jednemu, k zniceniu partnerskeho vztahu dospeleho dietata, ktore je vycitkami manipulovane do pozicie nevdacnika, lebo ved rodicia chcu len hento a tam to a je im len smutno a oni chcu len pomoct... pretoze toto maloktory partner zvladne z dlhodobeho hladiska. Ty nie si povinna rodicom vyplnat zivot a ver mi, ked pride dieta, casto uz ani nebudes chciet!
.. len mam taky pocit, ze ta uz maju, kde ta chcu mat.. ze zatvaras oci pred tym, akym nezdravym smerom sa to vyvija..
@veronika251 pupocnikovu snuru si neprestrihla ved si denne s rodicmi. Je im smutno? Su to dospelí ludia. Nech si najdu záľubu ak mi je smutno. Ty si zi svoj zivot a neries veci s ohľadom na rodicov/svokrovcov. Nedopadne to dobre.
15km od nich ten pozemok vyzerá aj ako koniec sveta
@veronika251 nechceš si to dať nijako vysvetliť. Tak rob ako chceš, ale za pár rokov tu nenariekaj, ako je všetko naprd.
@veronika251 a uz si sa opytala muza, ci on chce svokru cez plot?? Mozes tu filozofovat tyzdne, ked nepoznas jeho nazor...
15 km od rodičov je ako koniec sveta? A rodičia chcú, aby si bola s nimi každý deň. Ako sorry, ale niečo tak ***** som tu už dávno nečítala. Ženy žijú bežne stovky km od rodičov a bez ujmy na nich či na rodine. Sorry, ak chceš vychádzať rodičom v ústrety a byť s nimi každý deň, tak si si mala hľadať partnera, s ktorým toto budeš mať od začiatku ujasnené. Pretože 99,8% ľudí takto žiť nechce. V každom prípade, jedna vec je, ako tvoji rodičia nariekajú, druhá vec je, čo s tým urobíš. Ak si sa rozhodla, že chceš žiť na pozemku s nimi a byť s nimi aj fyzicky každý deň, tak to treba partnerovi na rovinu povedať čím skôr, aby vedel, či takto chce žiť, alebo nie. Myslím, že tu je viac rečí zbytočných, ty si ideš furt svoje, že 15 km je ďaleko a že musíš byť s rodičmi každý deň. Vekom si dospelá, ale mozoček ostal zaseknutý niekde v detstve.
Choď si za svojim, teraz to bude chvíľku náročnejšie, ale lepšie ako by ťa to malo celý život štvať 😉 Držím palce. ❤
Halo ludia. Nechcem byť s rodičmi kazdý deň. Ten pozemok 15km od nich je teraz cez zimu katastrofa. Haldy snehu ked to tam vidim chve sa mi revať ešte viac. Na jar tam bude ocean dufam ze do júna to vyschne. Nechcem cely život žit ppd snehom a potom na vode. Muž vedel ze ten pozemok je taky napriek tomu išiel ako rýchlik s tym vybavovaním. Ked časom vidím kde mám stavať tak radšej budem na byte ale to muž nechce. Chce rýchlo postaviť a asi mu je jedno lokalita hlavne lacno a rýchlo. Ja to chcem stopnúť. Čakať a vybaviť pozemok ktorý je aj lokalitovo lepši nielen preto že budem mať rodičov po ruke ..veľa ľudí tu aj píše že starí rodičia bývaju nápomocní pri vnúčatach. Ja to idem s nim prediskutovať aj ked viem že ma pošle do... keď sme vybavovali ten pozemok všetci čušali a tetaz všetci pindaju že by do takeho pozemku nešli. Ja si vycitam že som to mala stopnuť skor.bohužial došlo mi až teraz
@charlinka111 ďakujem
Proste odrazu moje vnutro začalo kričať že si neviem predstaviť tam žiť. A som z toho v sračke. Ja viem že tymto svojim spravnim ho zranim. Ale čo mam robiť čušať? A buchnuť ked bude hrubá stavba? Kiež by sa to odhalilo skoŕ ked tam nebolo ešte investovane
@veronika251 tvoje prispevky su totalne chaoticke...
najprv chces byt pri rodicoch, lebo im je smutno a aj teraz si tam kazdy den a 15km je pridaleko...
potom tam nechces byvat, lebo blizsie su svokrovci a do vsetkeho sa staraju a teraz vlastne je problem s pozemkom, je tam vela snehu..
Pozri, seba kludne presviedcaj do nemoty, preco chces byt rodicom za ritou, nam je to jedno. Tu ta len zeny varovali, ze to v drvivej vacsine pripadov dobrotu nerobi.. aby si este raz aj manzelstvo zufalo nezachranovala.
Tvoj zivot, tvoje rozhodnutia...
A neviem, co sa malo odhalit.. hadam si svojpravna zena a suhlasila si so stavbou na pozemku...
mne keby toto muz povedal po 6 m vybavovaciek a spolocneho planovania, moze si ist byvat k maminke sam....
@veronika251 tak sa s mužom konečne porozprávaj a uvidíš ako zareaguje a najlepšie to rieš hlave kvôli tej vode na pozemku - inak to si mohla spomenúť hneď - že sa bojíš ako to bude, nespomínaj ako je vám smutno s rodičmi lebo vážne to je ako keby si bola malé dieťa, to by ho mohlo nahnevať. A vážne je lepšie hľadať pozemok nie hneď vedľa svokrovcov a rodičov, presne pre to aby ste mali svoj kľud.
Inak čo sa týka pomoci s vnúčatami, tak na to sa radšej nespoliehaj, nemaj žiadne očakávania. My bývame na polceste medzi našimi rodičmi z jednej aj druhej strany - 10 min pešo, ale sme na všetko sami a to máme s mojimi rodičmi veľmi dobré vzťahy, jeho mama to je o inom, ale vnúčence rada má, ale nemá záujem nejako pomáhať. Hlavne, že vkuse mali otázky kedy konečne budú mať aj oni vnúčatá, ako sa už veľmi tešia ako budú chodiť kočíkovať, ako budú strážiť a tráviť s nimi čas...všetko len do času kým tie vnúčatá reálne nemali.
@veronika251 treba počúvať svoje vnútro a pocity. Šak tam budete bývať. Radšej teraz zmeniť, ako by ste sa tam mali každý deň zle cítiť. Už teraz ak máte pocit, že to tam nebude dobré, tak to dobré ani nebude. Zmeňte to tak, aby ste sa vy dobre cítila, tam kde budete bývať. Ešte nie je neskoro. Radšej teraz doma búrka zato, že to chcete zmeniť. Ako byť roky nespokojný už v tom dome na tom zle vybratom mieste.

Neni to o vysedavani u rodičov. Moji rodičia ma každý deň volajú aby som prišla. Je im smutno že som odišla. Proste ma chceli mať pri sebe. Chcu sa starať o vnúčatá. Muž chce rýchlo.ppstaviť leno.idú ceny hore. Mňa psychicky ide poraziť lebo.neviem čo je správne. Išla som.na byt takže pupočnikovu šnuru som asi prestrihla.mohla aom ostať byvať aj s nimi v jednej domácnosti ale neurobila.som.to.aby som.nepokazila vzťahy.