Periete bielizeň podľa druhu alebo podľa farby?
Ahojte. Chcem sa spýtať, ako periete bielizeň. Podľa farby, alebo podľa druhu? Teda biele s bielym, farebné s farebným, čierne. Alebo gaťky zvlášť, uteráky zvlášť, tričká...., Mne sa vlastne nikdy jeden druh bielizne nenazbiera, väčšinou periem biele, farebné a čierne .
Ja podľa farby, akurát teda uteráky, utierky, to mi je jedno aká farba to periem spolu. U nás sa skôr farba nazbiera ako keby som mala zvlášť ponožky a nohavičky a tričká a neviem čo.
@tani777 ja mam sice kopu oblecenia, ale postarala som sa, aby priatel mal oblecenie na 2 tyzdne a to uz uplne staci. Sice priatel nema denne 1 nohavice ako ja, ale mat 14 triciek, boxeriek, ponoziek mi nepride az tak vela. A tych veci staci realne aj ovela menej, kedze tmave/farebne perieme kazdu chvilu (nosime hlavne tmave farby). Tie 2 tyzdne su len pre moj klud, aby som sa nestresovala pranim a ked nevyjde, mohla prat o par dni neskor. Ale poloprazdnu pracku neperiem nikdy. A sportove potom miesam s vecami na 30, tym gel na sportove nijak neublizi 🙂
@bubbinaa asi tak nejak ako ty, no spotrove veci este periem zvlast, lebo tam kvoli funkcnemu materialu davam iny prasok akurat
Tak ja sa natriedim a naperiem - delim na biele, svetlejsie - sive/ modre, dievcenske - ruzove/cervene/zlte, tmavsie - hnede/ cierne. Osobitne este podla toho, ci periem na 30 (sportove, softshell, membranove), 40 (natelniky, tricka...), 60 (spodna bielizen, ponozky, postelne atd. ) Samostatne idu rifle, flisky (syntetika).... Manzelove veci zvlast. Tiez je nas viac, tak to sa nazbiera.
Triedim podľa farby, materiálu. A žehlím. Ale ja mám 2 ekzematikov. Tam bol iný režim od malička.
Ja periem vsetko spolu :D :D nazbiera sa kos a cele to tam hodim :D teraz nechodim do roboty, tak nemame skoro nic biele :D
Netriedim nič, periem všetky farby aj materiály spolu. Biele veci nenosíme, väčšina nášho oblečenia je obyčajná bavlna, žiadne blúzky ani košele. Nič sa mi nepofarbilo, nezničilo a ak by sa aj, kvôli nejakému jednému tričku si nebudem robiť totálnu nadprácu. Periem cca 5 práčiek týždenne.
@lubka261 no neviem...pre mna je rezim hygiena dat si denne na seba ciste veci. Tricko kde sa otlacil antiperspirant aj keby som sa hned nespotila...vcelku fujky. A podla toho aky je den, niekedy sa clovek stiha prezliect do domaceho alebo ide do sprchy a este vecer niekam ale niekedy sa nahana cely den v tom jednom tricku, a to si ho akoze das aj na druhy den?
Biele.cierne.fqrebne..postelne zvlast a najmensiemu perem zvlast ked sa mu nazbierq na plnu pracku
Triedim =
Biele - prášok
Svetlé farebné - prášok
Tmavé - gél či kapsuly
Uteráky, utierky -prasok
Posteľné prádlo-prasok
Svetre- gel
Spodné prádlo ponožky podprsenky zvlášť.Uteraky osušky utierky spolu na 60 stupňov.Obliecky spolu zvyknem naraz dať aj naše aj detské na 60 stupňov a potom farebné spolu.Deky spolu tie ale len 40 stupňov
@hermanoval -spodné prádlo zvlášť
- Farebne zvlášť
- Čierne zvlášť
- Biele zvlášť
Aj čo sa taký navlečiek,uterákov zvlášť
@hermanoval aj aj. Čierne, biele, tmavé farby, svetle farby. A samostatne k tomu uteráky a potom spodné prádlo a ponožky. Utierky najprv vytváram a potom ich ešte dám na dlhší program. A zvyknem keď sa nazbiera aj rifle samostatne.
Netriedim podľa farieb nič akurát periem spolu moje a manželove veci a zvlášť synive a zvlášť dcerine ale to keď sa im nazbiera plný kos. Akurát posteľné periem osobitne
A hlavne neriešim co na koľko stupňov bud periem rýchlo na 30tke alebo bežne na 40tke ale ja všetko čo vyperiem musim sušiť v sušičke

Ešte teda musím dodať že ja nemám veľmi čierne oblečenie okrem legín a neobľubujem všeobecne tmavé farby hlavne kvôli tej chémii v ktorej sú napustené. Dieťa má len svetlé farby a tam keď periem na 60tke, nepúšťa nič. Jediné čo mi pustí sú rifle a čierne ponožky, no ponožky periem len s riflami na 60tke.