icon

Skúsenosti s dlhodobým užívaním montovaného drevodomu

1. jan 2024

Ahojte, ste tu niekto, kto má postavený montovaný drevodom, ale ideálne už dlhšiu dobu? Uvažovali sme nad klasickým murovaným domom, no ceny sú brutálne a nemôžme si dovoliť s platmi v našom regióne platiť vyše 1000€ len za hypo. Uvažujeme teda nad možnosťou drevodomu, no som dosť na vážkach, na internete som čo - to prečítala, no stále som trochu skeptická, bojím sa veľmi najmä jeho životnosti, prípadných záplav, škodcov, alebo napr ma desí aj zemetrasenie aké bolo v októbri okolo Prešova, čo popukali riadne ešte aj murované domy. Uvádzajú síce záruku 30 rokov na statiku, no nerada by som pár rokov pred dôchodkom skončila bez bývania 😬
Ceny sú veľmi priaznivé, za tu cenu človek ledva kúpi vybývaný niekoľko desiatok starý dom v pôvodnom stave.

Strana
z12
mirka_a_hrasok
25. mar 2026

@silvusias To je stará fotka ešte z procesu, okná ešte neboli osadené, už máme všetko hotové, už bývame dlhšie... 🙂
@marcelik88 Do dvoch mesiacov sme to mali skompletizované.

marcelik88
25. mar 2026

@mirka_a_hrasok to je ale parádne rýchlo. To som naozaj nečakala, ja že to bude tak 4-5 minimálne 😲

petranelkova
26. mar 2026

Pri montovaných domoch je to rýchlovka. Tie samotné povolenia trvá dlhšie vybaviť.

pannama1
26. mar 2026

@ratira lebo sme len v stadiu rozhodovania sa😂 k výberu sme sa este ani nedostali. ale pozitivne je, ze to netrva dlho, teda podla toho co som tu citala. inak ja by som povedala, ze prave povolenia pri takychto domoch bude rychlovka.

mirka_a_hrasok
27. mar 2026

No jasné, všetko má určité štandardné postupy, takže aj pri montovaných domoch to platí. Veľká časť práce je pripravená v dielni, takže na mieste to ide fakt rýchlo. To každý deň bol vidieť nejaký posun, najhoršie bolo to čakanie, kým sa vôbec mohlo začať niečo robiť. 🙈

silvusias
29. mar 2026

@mirka_a_hrasok jéj super, tak sa pochváľ aj aktuálnou fotkou 😉 Ale riadne rýchlo to postavili, to je užasné.

Strana
z12