icon

Skúsenosti so žalúziami: Investujte múdro!

7. jan 2025

Akú máte skúsenosť so žalúziami? Bývame na byte zo 5 rokov....v jednej izbe ich máme celoročne vytiahnuté, keďže tam máme tmavý záves, ktorý na noc postačí zatiahnuť ...
No v ďalších izbách ich takmer denne vyťahujeme, na niektorých oknách radšej nevytahujeme, lebo sú dokazene a veľmi zle to potom ukáže, keď to vytiahneme hore ...máme také klasické , samozrejme, vnútorné žalúzky...do akých zainvestovať? S čím máte reálne dobrú skúsenosť? Ďakujem za vaše postrehy

viestta
•
7. jan 2025

Postupne rusim vsetky zaluzie a vymienam ich za latkove rolety na cele okno namontovane na preklade. Proti slnku a prehrievaniu v lete su svetle rolety lepsia alternativa oproti hlinikovym zaluziam, ktore funguju ako radiator ak ich slnko cez sklo vyhreje. Zatemnenie nepotrebujeme, pred pohladmi zvonka dostatocne funguju zaclony.

autor
•
7. jan 2025

Hruza...ukážka

deti95060810
•
7. jan 2025

na nete kúpiš a vymeníš aj sama doma resp. manž.
my sme tak pred rokom spravili ... za necelých 150 e do celého domu ...

autor
•
7. jan 2025

@viestta ďakujem, veď tiež rozmýšľam, že tieto dokazene kusy, ktoré ani neviem ako sa pokazili (deti s nimi nerobia) ..dáme celé dolu, keďze takto sú nevytiahnutelne...že jednoducho záves postačí ...len domyslieť ešte kuchyňu mi treba ....tam záclona z môjho pohľadu nepostači...keď sme večer v kuchyni

autor
•
7. jan 2025

@deti95060810 ste šikovní 👍 a tie nové dobre slúžia? Nekazi sa to opäť?

autor
•
7. jan 2025

@viestta mohli by ste prosím pridať aj fotku tých latkových roliet aj to ako je to tam umiestnené? Pekne ďakujem

avanka
•
7. jan 2025

Pravidelne mi ich mení manžel,nie je to nič ťažké. Nám sa od slnka trhajú aj silony aj tie stuhy,aj to si vymenil sam. Látkové deň a noc by som neriešila, lebo teda neviem si predstaviť ich čistiť, máme veľmi prasny byt. Nové sú fajn,ale po čase to je vidno.

viestta
•
7. jan 2025

V kuchyni nemame ziadnu zaclonu aj ked mame panelak oproti. Nebavilo ma kazdu chvilu ju prat a este tam mame balkon, tak to bolo cele od drzku aj ked tam boli vitrazkove zaclony. Nerobime nic take, z coho by som mala mindraky ak by ma susedia videli, teda ak by vobec videli nieco viac ako pohybujuce sa postavy, vsak su daleko. Tam nemam ani roletu, v zime netreba a v lete zatahujem zaves na balkone ak tam pecie slnko.

michaela329
•
7. jan 2025

Nemám...v novom dome som to nechcela. Vždy všade a bez ohľadu na kvalitu som ich nenávidela. Izbu riadne nezatemnili, umývať to od prachu bolo o hubu, a vlastne sa mi to ani nepáčilo. Momentálne máme záclony a zatemnovacie závesy - tie zvesim a operiem a mám klud. Rodičia prešli zo žalúzií na rolety deň a noc a mama už vymýšľa, že zruší aj tie - ešte horšia údržba.

viestta
•
7. jan 2025

mame ich upevnene ako su na prvom obrazku, tesne nad oknom priskrutkovane do prekladu
https://rolmajster.sk/obchod/produkt/roleta-nas...

autor
•
7. jan 2025

@viestta ďakujem pekne, zrejme takto poriesime kuchyňu 👍🙂

autor
•
7. jan 2025

@michaela329 ďakujem 👍

jumama
•
7. jan 2025

@viestta Preklad znamena ten murik okolo okna? Popravde mna zaluzie uz tiez dost hnevaju, vymiename co dva roky, lebo vzdy sa na slnku absolutne vysusia tie lanka a potom sa polamu a je po rolete, opravit to oknar nechce, to nam rovno nove preda... tak tiez premyslam, ci dajake rolety by neboli lepsie.

autor
•
7. jan 2025

@viestta môžem ešte otázočku ...ako ich udržiavate? To sa perie?

katulienocka999
•
7. jan 2025

My teraz pozeráme firmy ale zas na vonkajšie žalúzie kvôli teplu. Ak máš problém aj s horúcavou odporúčam vonkajšie, vnútorné nepomôžu. Ak nemáš problém s teplom tak tiež odporúčam tie látkové, lacné a plus sme ich my svojpomocne mame montovali pred par rokmi a pekne držia doteraz 🙂

autor
•
7. jan 2025

@katulienocka999 ďakujem a dá sa to normálne prať potom?

viestta
•
7. jan 2025

@jumama to okolo okne je ostenie, preklad je ten kus mura nad dierou pre okno.

viestta
•
7. jan 2025

Autorka, tie nase su polyesterove, maju sa dat prat, zatial este taka potreba nebola, mame ich len od vlanajsej jari, ale ak vyvstane, tak ich vycvaknem a osprchujem nad vanou