icon

Prečo miznú diskotéky v našich mestách?

1. okt 2025

ahojte, rozmýšľali ste niekedy nad tým že prečo sa všade rušia diskotéky? napr v našom meste ani v meste vedľa už žiadne nie sú. to sa mladý ľudia už vôbec nebavia alebo?

Strana
z3
katkaseiner
1. okt 2025

nezamyslam sa nad tym...
myslim ze vela ludi ma co robit aby peniaze zadelilo... cize skor sa stredne skupina priatelov u jedneho doma, daju si nieco co spolu kupili v obchode a nie predrazene vstupne a predrazene napoje z baru... to co sa este navyse ponuka mladym na diskoteke ani radsej nekomentujem....

biba_18
1. okt 2025

neviem, u nás diskotéky sú ...

jana_eyre_2
1. okt 2025

To som napríklad vôbec nevedela, že diskotéky miznú.. možno už mladi viac preferujú tie párty kde majú všetci sluchátka v ušiach a tancuje každý na vlastnú hudbu.. to môžu robiť aj doma zadarmo 🤪

lienka9
1. okt 2025

@anonym_autor ano rozmyslali sme aj my nad tym.v BA sa zrusilo velmi vela podnikov,ktore fungovali roky..viac menej vacsina nevydrzala pocas korony a pocas korony sa aj pomenili zvyky ludi,zacali preferovat asi iny typ zabavy.skor intimnejsie,menej ludi,mozno aj financie zavazia..ale to su len nase dohady.

anjelicek26
1. okt 2025

Dcera ma 19 a ona a jej snad 80% kamaratov v zivote do ziadneho baru ci diskoteky ani nohu nedali... stretavaju sa doma, po par kusoch, v pivnici, na zahrade, na chate, na poziarnickej stanici s kolegami, ale taketo podniky uplne vobec... piju uplne minimalne, nefajci ani jeden, tieto veci (suhlasim s prispevkom vyssie) - vdaka corone - proste vo veku, kedy by ich to tahalo ani nezacali a tie zlozvyky ani nemaju...

andrejka2424
1. okt 2025

Mňa okolo roku 2000-2005 naši púšťať ani nechceli na diskotéky a keď som dospela, tak ma to tam neťahalo. Radšej nejaká chata s ľuďmi , ktorých som poznala a mohli sme sa tam vyblbnúť bez svedkov -vďakabohu 😇 a súrodencov mám o dosť mladších odo mňa a tiež týmto veciam neholdujú, ani ich kamaráti. Zaujíma ich cestovanie, šport, zdravší spôsob života- vôbec ani nepijú a nefajčia, žiadne disko. Ja mám trochu pocit z okolia, že to už nie je také cool chodiť do barov a pod.

anonym_37b4d2
1. okt 2025
@anjelicek26

Dcera ma 19 a ona a jej snad 80% kamaratov v zivote do ziadneho baru ci diskoteky ani nohu nedali... stretavaju sa doma, po par kusoch, v pivnici, na zahrade, na chate, na poziarnickej stanici s kolegami, ale taketo podniky uplne vobec... piju uplne minimalne, nefajci ani jeden, tieto veci (suhlasim s prispevkom vyssie) - vdaka corone - proste vo veku, kedy by ich to tahalo ani nezacali a tie zlozvyky ani nemaju...

@anjelicek26 čo ty vieš, čo všetko robí a ty o tom ani nemusíš vedieť, je dospelá a celkom divné, že máš medzi najmladším a najstarším dieťaťom vekový rozdiel 18 rokov 🤦.

@anonym_autor mne to vyhovuje, nikdy som nebola toho zástancom.

anonym_4ac681
1. okt 2025
@anonym_37b4d2

@anjelicek26 čo ty vieš, čo všetko robí a ty o tom ani nemusíš vedieť, je dospelá a celkom divné, že máš medzi najmladším a najstarším dieťaťom vekový rozdiel 18 rokov 🤦.

@anonym_37b4d2 Divné je tvoje zmýšľanie, že riešiš vekový rozdiel JEJ detí. Fest divné.

anjelicek26
1. okt 2025
@anonym_37b4d2

@anonym_37b4d2 Nie je to snad jedno 😅 Pri najstarsej som mala 22 a pri najmladsom 39 a ver mi, ze sme ho chceli 😘

Dcera viem presne, co robi, pretoze mame dobry vztah a nemusi mi nic tajit, ma volnosti kolko potrebuje... len ma ine zaujmy ako diskoteku... si sa pytala, clovek ti odpovie, aj tak zle...

bomba36
1. okt 2025
@anonym_37b4d2

@anonym_37b4d2 čo konkrétne je na tom divné?

anonym_8182f2
1. okt 2025

Aj v našom meste sa zrušili 3, fungujú ešte 2.
Videla som mladých ako stoja pred a tam kecajú a majú svoje fľaše, ale dovnútra nejdú, vstup 8€, tak sa nečudujem

anonym_e5af29
1. okt 2025

U nás sú a dosť často sa robia aj retro párty a tak. Ja som nikdy nebola diskotékový typ, ani dcéra nie je, ale sledujem stránku mesta a tam vidím, že minimálne piatky a soboty sa vždy niečo deje.

oliviakatka
1. okt 2025

Občas mi vybehnú fotky z diskoték, akurát som minule hovorila, že úplne z diskoték vymizla kategória 18-25 (resp. aj mladších 😃) zato ľudia 35-45 idú bomby ako 'za mlada'🕺🏻👏🏼

derdia
1. okt 2025

@anonym_autor u nas nie su. A ak vystrija tak pytaju 20 eur za vstupne.

felixxs
1. okt 2025

Dost s tym zamaval covid, ludia si odvykli stretavat sa. Dalsia vec su peniaze. Europa pada ku dnu a ludia s nou. Opytaj sa ludi, co vlastnia restauracie, ako sa im dari.

autor
1. okt 2025

ďakujem za vaše odpovede, ja osobne mám 37 a mali sme stretávku zo strednej a rozmýšľali sme že po večeri by sme niekam vybehli. predsa len som nebola od detí už ani nepamätám. a celkom ma prekvapilo keď sme hľadali podnik že niekam pôjdeme všetko zrušené. tak ma tak zaujalo že kam chodia mladý ľudia. keď som bola ja mlada tak byvali diskotéky na dedinách, v mestách všetko plné... tak že kedy sa to stihlo zmeniť. tak dám asi ozaj len slúchadlá a pôjdem si niekde svoje😀😀😀😀

anonym_75d9fb
1. okt 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 môj a syn jeho kamaráti presne tak isto, keď už hudba, tak koncert, festival Pohoda a pos. ale diskotéka nikdy

avicii18
1. okt 2025

A viete si to predstaviť? Päť ľudí bude tancovať v strede parketu a zbylých stopäťdesiat bude čumieť do mobilu. Im stačia kvlaitné slúchadlá a majú diskotéku. Už za mojích čias to trvalo kým sa sála rozhýbala, nieto dneska.

anonym_75d9fb
1. okt 2025
@avicii18

A viete si to predstaviť? Päť ľudí bude tancovať v strede parketu a zbylých stopäťdesiat bude čumieť do mobilu. Im stačia kvlaitné slúchadlá a majú diskotéku. Už za mojích čias to trvalo kým sa sála rozhýbala, nieto dneska.

@avicii18 😀 máš pravdu

yosi
1. okt 2025

@anonym_autor Tiež si myslím, že miesto diskoték by malo byť viac striptízových barov

baskustek
1. okt 2025

Tak diskotéky už sú celkom dosť retro, ani tento názov mladí veľmi nepoužívajú. Skôr chodia na tematické párty, house, techno, koncerty, festivaly. Večer skôr posedávajú v podnikoch, už sa veľmi netancuje. Pre nás mileniálov zostalo zopár oldies párty 🙂

anonym_6539e0
1. okt 2025

Lebo sa prezili...generacia MTV uz je za zenitom a internetova ma ine starosti🗽 Mali sme obecnu oslavu a mladez sa bavila medzi sebou a medzi mobilmi. Hovorim sefinkovi hasicov,... vypal im tam Solo por ti, ci este maju nejaku krv v zilach, alebo len vodu. Ten to vzal s humorom a uviedol to - decka, dame si nieco, na co trsali vase babky a dedovia🤣kupodivu sa 2/3 zdvihli, lebo jeden ozajstny zabavac rovesnik ich strhol, a dali si plnokrvnu oldisku, uz len cakam, kde sa zjavi videjko tej bujaciny🌠

https://www.youtube.com/watch?v=50gwEFdwuCw
anonym_c2cd07
1. okt 2025

Na celom svete miznu tzv. third spaces - teda presne diskoteky, kluby atd. - miesta, kde sa ludia vedia zoznamit a stretnut mimo ulice, prace a skoly. Ano, je to covidom a tym, ze posledne generacie uz take miesta nevyhladava, jednak kvoli astronomickym cenam a za druhe uprednostnuju skor mensie privatnejsie stretavky. Tusim statisticky 2/3 takych miest odvtedy zaniklo.

anonym_46ede4
1. okt 2025

… keby to tak chceli zrušiť úplne. Klasicky prežitok 90 rokov a ešte k tomu sa tam teraz skôr pohybujú uchylní 40tnici … ja som nikdy na žiadnej nebola a tu som. Našťastie som si vedela nájsť iný druh zábavy ako tuto maximálnu zbytočnosť.

anonym_75d9fb
1. okt 2025
@anonym_46ede4

… keby to tak chceli zrušiť úplne. Klasicky prežitok 90 rokov a ešte k tomu sa tam teraz skôr pohybujú uchylní 40tnici … ja som nikdy na žiadnej nebola a tu som. Našťastie som si vedela nájsť iný druh zábavy ako tuto maximálnu zbytočnosť.

@anonym_46ede4 mňa to tiež nikdy nejako neťahalo, ale prečo by to mali rušiť úplne? Je to otázka ponuky a dopytu, kým tu budú ľudia, ktorí sa chcú baviť takýmto spôsobom, prečo nie, Teba to nejako obmedzuje? Niekto možno považuje za maximálnu zbytočnosť ten druh zýbavy, ktorý preferuješ ty. Ži a nechaj žiť

anonym_46ede4
1. okt 2025
@anonym_75d9fb

@anonym_46ede4 mňa to tiež nikdy nejako neťahalo, ale prečo by to mali rušiť úplne? Je to otázka ponuky a dopytu, kým tu budú ľudia, ktorí sa chcú baviť takýmto spôsobom, prečo nie, Teba to nejako obmedzuje? Niekto možno považuje za maximálnu zbytočnosť ten druh zýbavy, ktorý preferuješ ty. Ži a nechaj žiť

@anonym_75d9fb máš pravdu, pokiaľ ma to nijak neobmedzuje každý nech si robí čo chce 🙃

anonym_6539e0
1. okt 2025
@anonym_46ede4

@anonym_46ede4 aj ty si prezitok a tvoje dnesne videnie sveta, disco generacia ma aspon na co spominat...🌞🌞🌞

https://www.youtube.com/watch?v=WYX0sjP6Za8
anonym_46ede4
1. okt 2025
@anonym_6539e0

@anonym_46ede4 aj ty si prezitok a tvoje dnesne videnie sveta, disco generacia ma aspon na co spominat...🌞🌞🌞

@anonym_6539e0 🤣 sa spamataj a normalne príjmi niekoho názor … nemám čas na Tvoje videá, chod radšej na diskotéku

anonym_6539e0
1. okt 2025
@anonym_46ede4

@anonym_6539e0 🤣 sa spamataj a normalne príjmi niekoho názor … nemám čas na Tvoje videá, chod radšej na diskotéku

@anonym_46ede4 ty chod za uchylnymi 40.tnikmi

anonym_675dda
1. okt 2025
@anonym_46ede4

@anonym_46ede4 takže podľa teba sa už 40nici nemôžu baviť? Sa preber. Úchylná si jedine ty. Ty, prežitok.

Strana
z3