icon

Je elektrické auto vhodné na denné jazdenie?

18. apr 2026

Je elektrické auto vhodné na jazdenie cca 60 km denne? Ako často nabíjate batériu? Môžete mi odporučiť značku a model, niečo malé a nie drahé, ďakujem.

Strana
z2
anonym_7e7493
19. apr 2026
@anonym_82c66c

@anonym_autor Ja mám negatívny názor celkovo na elektrické autá a aj hybridy. Neodporúčam.

@anonym_82c66c nazor j jedno, prakticka skusenost je potrebna.

anonym_7e7493
19. apr 2026
@anonym_2c9a2d

@lanah

1. Nejazdite zadarmo, za tie tucne peniaze co ste dali do fotovoltaiky by ste mali tisice litrov paliva

2."auto vydrží cca 300 - 350 km v LETE, v zime klesá jeho dojazd na cca 200 - 250 km" -> to je ale ze ozaj ubohy doslova smiesny dojazd, normalny 2.0L diesel natankujes doplna a ma dojazd 1100 kilometrov

3. Pokym elektricke auto nebude mat na sebe navesene fotovoltaicke clanky, je to cisty nezmysel, nemci to testovali a kazdy den dalo taketo slnecne nabijanie +30 kilometrov ...

@anonym_2c9a2d FTV si nikto nemontuje len kvoli ekekroautu, to sluzi aj na ine. Douc sa a potom pis

marca12
19. apr 2026
@anonym_acb058

@anonym_autor jasné ak ti nevadí, že môže používateľovi spôsobiť rakovinu. Zamestnanci ktorí ich vyrábajú už teraz zomierajú na rakovinu. Ak ti neprekáža, že pri havárii ti začne horieť batéria, ktorá sa veľmi ťažko hasí a ty uhoríš v ňom.... Ak ti nevadí, že v zime sa rýchlo vybýja baterka, chceš v zime ísť niekam ďalej a nemôžeš vôbec kúriť, lebo by si tam ani nezašla. Ak ti je jedno, že tieto autá vôbec nešetria životné prostredie (problém s recikláciou batérii).

@anonym_acb058 Toto su take kecy ludi,ktori sa v elektro autach vobec nevyznaju. To v ktorom hoaxom platku ti predostreli,ze zamestnanci zomieraju na rakovinu? A to tvoje slovo reciklacia hovori za vsetko.

lanah
19. apr 2026
@anonym_2c9a2d

@lanah

1. Nejazdite zadarmo, za tie tucne peniaze co ste dali do fotovoltaiky by ste mali tisice litrov paliva

2."auto vydrží cca 300 - 350 km v LETE, v zime klesá jeho dojazd na cca 200 - 250 km" -> to je ale ze ozaj ubohy doslova smiesny dojazd, normalny 2.0L diesel natankujes doplna a ma dojazd 1100 kilometrov

3. Pokym elektricke auto nebude mat na sebe navesene fotovoltaicke clanky, je to cisty nezmysel, nemci to testovali a kazdy den dalo taketo slnecne nabijanie +30 kilometrov ...

@anonym_2c9a2d my sme davali fotovoltiku kvôli domácnosti, ked sa dvihali ceny energii, nakoľko mame dom s 360m2 nie pre elekto 😊 pani sa pytala na jazdenie na kratke trasy. Ja sa neplanujem s nikým hádať, stojí ma to čas a energiu. Jazdite si na čom chcete 😄 ja som spokojná so svojím životom, nepotrebujem sa s nejakým anonymom hádať na nete

lanah
19. apr 2026
@anonym_940cfd

@anonym_fc4ffb ja si kúpim elektrickú ak bude mat dojazd aspoň 2000 km, bude poriešena recyklácia batérii, a bude sa dať ľahko uhasiť. Ináč sú to len klamstvá o tom aké je ekologické kým nebudú splnené tieto tri podmienky

@anonym_940cfd vy asi neviete, že baterky v autach sú tvorené z člankov, keď jeden článok stratí vykon, tak ho vymeníte ako kartič v tlačiarni 😅

tilly
Včera o 07:43

Kočky a kde ste kupovali svoje elekro? Ja nové nechcem. Uvažujem, že pôjdeme pozrieť do nl alebo de. Máte skúsenosti s prihlásením tu na slovensku?

anonym_9638a4
Včera o 14:44

Bolia ma oči z toho,čo tu čítam...neexistuje recyklácia batérií? Predávajú sa ako použité,ak tebe batéria z nejakých príčin kľakne. Dokonca z havarovaných áut ich prerábajú na batérie k fotovoltike.
Pri nehodách nezačne batéria automaticky horieť. Dokonca ani pri požiari nemusí horieť.
A dojazd 2000 km? Akože prosím typ auta so spaľovacím motorom,ktoré to zvládne na 1 nádrž,inak to je len tliachanie ľudí,ktorí majú veľmi obmedzené videnie a elektromobil videli len na fotke.
Siete to vydržia,doma si spravíš wall box, ZSE drive ide spraviť sieť pozdĺž trasy BA-KE. Nové siete sú dimenzované na väčšiu záťaž.
Nové e-autá majú dojazd cez 600 km v závislosti od podmienok. VW dáva do výroby nové batérie s dojazdom 800 km.
Rakovina z používania elektormobilu? Aaaaale prosím ťa...ak v tých článkoch batérie nie je plutónium,tak je to na smiech.

lucinddas
Včera o 20:30
@tilly

Kočky a kde ste kupovali svoje elekro? Ja nové nechcem. Uvažujem, že pôjdeme pozrieť do nl alebo de. Máte skúsenosti s prihlásením tu na slovensku?

@tilly my máme v dražby v DE. Najazdené 7.000 km. Ako nové za 2/3 ceny.

tilly
Dnes o 05:08
@lucinddas

@tilly my máme v dražby v DE. Najazdené 7.000 km. Ako nové za 2/3 ceny.

@lucinddas aké sú tam podmienky? Je to náročné? Musíš tam ísť, alebo dražíš online?

Strana
z2