icon

Sú Toyoty skutočne spoľahlivým výberom pre rodinu?

22. jún 2026

Pozeráme druhé auto do rodiny.
Všade čítam, že sú to spoľahlivé bezporuchové autá, ale v rodine nikto nemá.
Zaujíma ma, či je to naozaj taký rozdiel oproti ostatným značkám?

martinmmartin
22. jún 2026

Kazde auto sa kazi a kazde auto bude stat peniaze aby sa udrzalo na ceste. Auto je spitrebny tovar a talezi aj od toho ako sa pouziva.

anjelicek26
22. jún 2026

Bezporuchove auto neexistuje.. .% vozidiel na cestach vs pocet poruch, vyjde ti to dost rovnako... pri toyote ale dost dlho cakas na nahradne diely, taku skodovku nahradne diely mas prakticky hned...

monro
22. jún 2026

Mám toyotu corollu cross, 3 roky a zatiaľ všetko ok. Ale tak, je to v podstate nové auto.

anonym_6c7406
22. jún 2026

Viem o taxislužbe,kde vo vozovom parku prevažujú Toyoty práve kvôli relatívnej bezporuchovosti.Samozrejme, bežná údržba sa nedá odflaknut/ale to na žiadnom aute/

tundra
22. jún 2026

Jazdim na toyotach velmi dlho a ano v porovnani s ostatnymi znackami,su na tom toyoty vyrazne lepsie.Ale,su modely,ktore su tiez horsie,napr.Avensis s motorom 2,2.
Benzinove motory VVTI,su super a pri spravnej udrzbe,vydrzia roky.V poslednych rokoch si toyota pohorsila v testoch spolahlivosti,hlavne pri hybridoch,kde casto odisla st.bateria a auto zostalo nepojazdne.

madeincssr
22. jún 2026

Pokial si u aziatov (Toyota, Suzuki, Honda, ale aj Hyundai/Kia...) vyberies konzervativny jednoduchy benzinovy motor (casto atmosfericky, casto s rozvodovou retazou), tak spolahlivost je ich silnou strankou. Slabsie stranky su tensie plechy aj plasty, niekedy zvlastne dizajny zvonku aj zvnutra, po nehode drahsia oprava, niekedy horsia dostupnost, cena a najma oznacovanie nahradnych dielov priamo na nich, u niektorych nachylnost na koroziu niektorych casti (v minulosti Mazda). V mensich azijskych autach sa casto vyskytuje automaticka prevodovka typu CVT (Continuous Variable Transmission), ktora nema prilis velku zivotnost (ale prveho majitela od nova to netrapi).

madeincssr
22. jún 2026
@anonym_6c7406

Viem o taxislužbe,kde vo vozovom parku prevažujú Toyoty práve kvôli relatívnej bezporuchovosti.Samozrejme, bežná údržba sa nedá odflaknut/ale to na žiadnom aute/

@anonym_6c7406 ano, vsimajme si vozidlovy park taxikarov. Povedzme na Viedenskom letisku pri cakani: Mercedesy, Toyoty a coraz viac Skody.

lukbe
22. jún 2026

Mame starú, mozno 16 ročnú. Ide ako osa😉.

wiwi28
22. jún 2026

Máme obe autá tejto značky. Ako nové sme najpr kúpili Auris hybrid a o 2 neskôr do mesta starú Yaris. Za 8 rokov sme okrem nehody nemali nič vážnejšie na servis. Samozrejme okrem klasických udržiavacích servisov. Zatiaľ sme obaja s mužom spokojný a pri výbere pôjdeme primárne do zn. Toyota. Mali sme predtým VW Golf a ten bol častejšie v servise.

anonym_8ec0e2
22. jún 2026

@anonym_autor ja 20 ročný Hyundai Getz a stále prechádza STK a hlavne sa nakazí, len hrdzavie

anonym_8ec0e2
22. jún 2026
@anonym_8ec0e2

@anonym_autor ja 20 ročný Hyundai Getz a stále prechádza STK a hlavne sa nakazí, len hrdzavie

@anonym_8ec0e2 *nekazí

ivicatolic
22. jún 2026

@anonym_autor známa, šoférka autobusu, má novú cca 3rok, bez poruchy samozrejme - zatiaľ 😆😀😆, servis platí okolo 800€ 🤣👍

danielahamar
22. jún 2026

Čo sa týka predaja náhradných dielov na toyotu, asi tak 0,0 nič😉, tiež by som išla do Toyoty, ak by som mala navyše

anonym_12b534
22. jún 2026

mam 20 rocny Auris, brzdy a CVT prevodovku menila som minuly rok, uz neznasala zapchy v horucavach) okrem toho vsetko je v top stave, mozno este 20 rokov posluzi)

anonym_1d975f
22. jún 2026
@anonym_12b534

mam 20 rocny Auris, brzdy a CVT prevodovku menila som minuly rok, uz neznasala zapchy v horucavach) okrem toho vsetko je v top stave, mozno este 20 rokov posluzi)

@anonym_12b534 kolko priblizne stala vymena variatora CVT (kludne aj s tymi brzdami)? Kolko mal Auris vtedy najazdene? Dolezita info pre rozhodujucich sa kupit ojazdeneho aziata s CVT automatom.

anonym_12b534
22. jún 2026
@anonym_1d975f

@anonym_12b534 kolko priblizne stala vymena variatora CVT (kludne aj s tymi brzdami)? Kolko mal Auris vtedy najazdene? Dolezita info pre rozhodujucich sa kupit ojazdeneho aziata s CVT automatom.

@anonym_1d975f výmena prevodovky okolo 900 eur, ale všetko robím v servise Toyoty, možno by sa to dalo niekde urobiť lacnejšie. najazdene mal 90 tis

anonym_1d975f
22. jún 2026
@anonym_12b534

@anonym_1d975f výmena prevodovky okolo 900 eur, ale všetko robím v servise Toyoty, možno by sa to dalo niekde urobiť lacnejšie. najazdene mal 90 tis

@anonym_12b534 tá cena nie je až taká hrozná, ale tých 90 tis.km je pramálo. Čiže kto jazdí veľa, asi by nemal voliť CVT ani od nova.

anonym_ff1dac
22. jún 2026

Mám Toyotu a za mňa najlepšie auto, aké som kedy mala. V rodine máme wv, opel, škodu a audi. Autá si podľa potreby striedame, ale tá Toyota je moja aj dcérina srdcovka.

markus444
26. jún 2026

@anonym_autor
@anonym_autor žiadne auto není sto percentne spoľahlivé, ale Toyota aj Lexus sú 99,99% možnosť ak hľadáš spoľahlivé auto , Lexus je ale na Tom lepšie ako Toyota