Vaňa alebo sprchový kút pre rodinu s deťmi?
Ahojte, pri návrhu kúpeľne máme miesto len na jedno z toho.
Čo by ste si vybrali dnes a neľutujete svoje rozhodnutie?
Máme dve deti, teda asi kým vyrastú by bola vaňa lepšia, ale praktickejší sa mi zdá kút. Vôbec sa nevieme rozhodnúť.
Vaňa
Dobré aj keď človek sa cíti zle-choroba, pohybové ustrojenstvo alebo len ked sa nechce človeku stáť 😅
Veľa krát ma zachranilo povymacat sa
A pre mňa jednoduchsie na údržbu pretriet vaňu ako pretierat sprchový kút a ešte ked sú sklá, no koniec tie kapance a medzery,kde hneď plesne
@anonym_autor urcite vana
@sissy27 tebe sa zrejme množia kvasinky v mozgu a máš z toho mozgovú hmlu, ak dokážeš niečo také " vypotiť "
Vieš o tom, že morská a epsomská soľ, esenciálne oleje.. majú silné protizápalové a antiseptické účinky?? Dokonca zmierňujú zápal kože - ekzémy, psoriázu, mykózy... pri problémoch s "mobilitou" bolesťami chrbtice... oceníš tieto kúpele na uvoľnenie stuhnutého svalstva...
Btw, po každom kúpeli je "rýchla sprcha" samozrejmosť, taká jednoduchá vec by ťa nenapadla, však??
@anonym_220573 koľko vás tu ešte je😀 ešte raz špeciálne pre teba a budem pomaly písať, lebo evidentne pomaly chápeš 😀 PRE MŇA je to nechutná aktivita, tak ako pre teba niečo iné, čo zas vyhovuje ďalším. Nepáči sa mi, nebaví ma, nechcem, je mi nepríjemné, nevyhovuje mi ležať v teplej vode aj keby si mi tam brilianty nasypala, proste nie 😀
@anonym_220573 koľko vás tu ešte je😀 ešte raz špeciálne pre teba a budem pomaly písať, lebo evidentne pomaly chápeš 😀 PRE MŇA je to nechutná aktivita, tak ako pre teba niečo iné, čo zas vyhovuje ďalším. Nepáči sa mi, nebaví ma, nechcem, je mi nepríjemné, nevyhovuje mi ležať v teplej vode aj keby si mi tam brilianty nasypala, proste nie 😀
@sissy27 evidentne nechápeš TY.
Mne je jedno, že uprednostňuješ sprchu, rešpektujem to, ale nepíš tu bludy o kúpaní sa vo vlastnej špine, množení baktérií, kvasiniek... a podobných hlúpostí. Každý slušne napísal čo preferuje, len ty sa tu vyjadruješ ako nesvojprávna.
@anonym_autor ja si bez vane neviem prestaviť život, ja sa tam mocim kľudne aj 3 hodiny 😀
@anonym_autor walk-in sprcháč. ak máš dostatok miesta, tak sprav priestrannejší, kam môžeš deckám položiť nafukovací bazén a môžu sa čľapkať.
Ale riadila by som sa preferenciami dospelých - ja som napríklad vyslovene sprchovací typ, nechápem čo tak ľudí fascinuje na tom ležaní v teplej vode vo vlastnej "špine" 😀 ja som si vaňu napustila tak 2x v živote a proste ma to nebaví, takže ja jednoznačne sprcháč. A keď príde na problémy s mobilitou, tak to tiež oceníš.
@sissy27 detom das nafukovaci bazen, tie sa mozu clapkat vo vlastnej "spine", ty vo vani nie? 🙂 Predpokladajme, ze sa clovek nesprchuje, nekupe raz za mesiac, ale kazdy den sprcha a obcas vana na relax, tak ziadne lezanie vo vlastnej "spine" sa nekona. Inak by si to kupanie musela rozsirit na vsetko, kde je nejaka voda a ty tam vlezies (bazen, wellness,..). Ja osobne radsej vlastnorucne umytu vanu, nez wellness, kde prave prebehlo 30+ ludi s vlastnou viacdennou spinou. 🙂
Plus vacsina ludi po vani sa este osprchuje na cisto.
Staci povedat, mna vana nebavi, to o vlastnej spine je uz od veci. 🙂
Pridavam sa k milovnikom vane a ani nie kvoli tomu, ze by som sa denne nakladala do teplej vody, ale sa mi tam proste lepsie vykonava kazdodenna hygiena, je to pohodlnejsie. Ja neznasam sprchove kuty, obzvlast tie male, lebo fakt nechapem, ako sa tam daju napriklad oholit nohy alebo umyt vlasy.
@akvi vlasy sa v sprche umyvaju blbo, to je pravda. Ja milujem velke sprchace, ale ideal so schodikmi, ze si mozem vylozit nohy...
Mali sme sprchovy, pri malej som do sprchoveho dávala detskú vaničku. Teraz mame aj sprchovy, aj vaňu. Kto chce kam, nech ide.😂

@sissy27 ježkovy oči, zas zdravotná mikróbová úderka na modrom koni a zas kvasinky. Jedna perie uteráky a rifle po jednom použití, lebo fuj mikróby a kvasinky, druhá vyčíta tretej tangáče, lebo z tangáčov dostane mykózy.
Každému je jedno čo je podľa teba nepohodlné a pohodlné, každý nech sa kúpe a sprchuje ako uzná za vhodné, nemusíš nám to 3x písať ako sa ty cítiš lepšie v sprche, stačí raz, áno, pani sissy má rada sprchu, vieme, vieme😉
@anonym_6f4d41 no ale plesnova uderka stále nikde , čo sa stalo 😂😂😂😂