3-týždňové bábätko sa chce stále dojčiť

1. dec 2023

Maminy, mam 3tyzdnove babatko, ktore je stale hladne. Snazim sa dojcir na poziadanie, ale fakt to znamena, ze v tom pripade moze pytat aj kazdu hodinu? Hlavne ak nezaspi po dojceni, tak o hodinu znovu pyta, a potom znovu. Mam pocit akoby sa za ten cas nestihlo vyrobit tolko mliecka, lebo najprv pije a potom sa jeduje, odtahuje a nasledne prisava opat.
Muz mi tu uz hovori aby som ho prikrmila, no ja neviem, ci to je dobry napad
Pritom pribera, kaka aj cika, vsetko ok.

selena_luna
1. dec 2023

Neprikrmuj, mliecka mas dost. Babo si vytiahne kolko potrebuje a castym prikladanim ti stimuluje tvorbu mlieka, takze o to pokoj, neboj sa. Nezabudaj, ze ty nie si len "mliecny bar" ale aj ostrov pokoja. Aj take dudlovanie ked nesaje, alebo saje uplne minimalne je velmi dolezite. Potrebuje tvoju blizkost, aby si utriedilo pocity a citilo sa v bezpeci. Teda: pytat si prsnik po hodine je ok. Robis to dobre, neboj sa. Ak pribera, cika, kaka tak to robis na jednicku. Viem, ze muz to mysli dobre a nechce aby dieta bolo hladne, ale zislo by sa mu trochu si o kojeni precitat.

34katka34
1. dec 2023

Ja som zo začiatku dojčila každú polhodinu, mala som pocit, že celý deň len dojcim 😂

nikpa
1. dec 2023

Ako dlho je prisaty? A koľko z toho reálne aj pije mlieko a koľko len dudluje naprázdno? Vieš to rozoznať? Mne malý reálne pil, že som videla že aj preglga asi prvých 10min z jedného prsníka a potom rovnako z druhého. Ale ďalšiu pol hodinu bol schopný len dudlovat a oblizovať. A takto si to dožadoval asi každu 1,5 hod. On hladný nebol, nedojcil sa každú 1,5 hod ale chcel si proste len tak podudkat. Takže treba rozoznať či sa aj kŕmi alebo nie a či si ochotna mu robiť aj cumlík zo seba. Je ešte maličky, potrebuje tvoju blízkost len toto je dvojsečná zbraň, mne sa po čase ozvali kríže a musela som to seknut takmer z hodiny na hodinu a to bol boj lebo malý už bol na to naučený.

beata_k
1. dec 2023

Daj si do googlu velkost zaludku takeho babatka a uz ta to nebude prekvapovat. Plus nie je to len o dojceni, ale aj o pocite bezpecia s matkou. Mlieka je dost, o to sa neboj 🙂

nevenka
1. dec 2023

Ja si pamatam, ze 3 z mojich 4 deti boli taketo, najviac si pamatam tretie dieta, narodil sa tyzden pred Vianocami a cele Vianoce stravil na prse, muz so starsimi detmi robili salat, rybu, krasne to bolo. On sa krmil aj hodinu, potom prestriedal, dalsie prso a takto, noc-den. Este sme sice pouzivali klobucik, ale za 6 tyzdnov sme aj ten odburali. Davala som mu, kolko chcel, mal silnu zltacku a okrem toho este pil aj cierne uhlie, chuda. Tak si napraval chute asi potom...🥰 .
Neboj, tie intervaly sa budu predlzovat a vypozorujes, ci potrebuje papat, ukludnit sa, trochu napit...aj Ti to bude chybat. Tiez som si niekedy myslela, ze mam malo mlieka a obcas sme aj dokrmili, nevadi...lebo nasi mapi aj koliky a ked mali bolesti, tak sa prave nechceli prisat a v klude napit. Tak mali sem tam aj flasku. Dojcila aom kazde do cca 2 rokov. Teda posledne zatial 11 mesiacov.

babulkomale
1. dec 2023

Mamilacky ma ukamenuju, ale skoro vsetky kamosky, co uspesne dojcili, tak deti mali aj cumel a nenarusilo im to dojcenie. Viem ze teoria je ina, aj som sa cudovala, ale bolo to proste tak.
Dojcili vacsinou do cca 2 rokov.

anavixy
1. dec 2023

Je to uplne ale uplne normalne, aj castejsie/dlhsie, kedze dieta nie je na prsniku len kvoli papaniu. Dojcenie kazdu hodinu mi pride este celkom fajn. Dokrmovanie sa neposuduje podla toho ako casto dieta papa ale ako prospieva, pokial bude dobre priberat, nie je absolutne ziaden dovod dokrmovat. Mlieko sa ti stiha vyrobit, v prvych tyzdnoch sa ho dokonca robi este viac nez je treba, o to sa absolutne neboj. Vsetko je presne tak ako ma byt a vsetko sa casom ustali, dieta nebude stale na prsniku, ale v tomto obdobi je to naozaj pren to najdolezitejsie. Nedokrmuj, oddychuj, dojci, nepocuvaj nikoho kto ti hovori ze to nie je normalne, pokial to tebe vyhovuje, nie je dovod nic menit. Hlavne vzdy dojci v pohodlnej polohe, dieta mas prikladat k prsniku, nie prsnik k dietatu.

tetapetra
1. dec 2023

@babulkomale môj nemal cumel nikdy, napínalo ho z neho.
@anonym musíš vydržať tiež som dávala každú hodinu, aj v noci 🤦🏻‍♀️. Dokonca som bola za detskou lekárkou, a tá, nech vydržím. Vydržala som 2,5r🤣

maryetta
1. dec 2023

Vsetko sa ustali. Aj tvorba mlieka. Aj intenzita dojcenia.
Kazdopadne prsnik nie je iba jedlo. Teda mlieko.
Je to aj od smadu. Aj od upokojenia. A casto je to prave preto ze dieta si chce len pocmulat-obzvlast chlapci- a ide im mlieko. A su z toho nervozni lebo sak oni nechcu jest chcu sa iba upokojit pri maminke 😉

autor
1. dec 2023

Joj maminky dakujem, upokojili ste ma. Je to unavne, ale chcem zostat pri dojceni.

@nikpa Ano toto vidim, zozaciatku vzdy pekne preglga, niekedy sa az dusi, co tak rychlo pije… a potom ano, dudka a az ked ho posteklim, chcem vybrat prso, alebo sa pohnem, zacne znovu tahat. Potom mam pocit ze je nenajedeny, lebo akonahle mu prsko zoberem, znovu hlada a pyta, ak teda pri tom celom dudkani nezaspi.
Ale ano viem, ako tu aj pisete, krasne napisane ze ostrov pokoja @selena_luna 😊, je mi jasne ze to je aj na upokojenie, no prislo mi skor ze akokeby sa malo najedol..
Ale dakujem vam, tak verim ze to ma zmysel, aj ked som unavena, viem casom sa to meni 😊
@maryetta aaaa fakt myslis? Ze kvoli tomu sa jeduje, ze si chce len podudkat a jemu ide mliecko? 😄😄😄 sranda tieto babatka

maryetta
1. dec 2023

Urcite. Pripadne ze ide prilis silny tok-to zvykne byt prave u tych najmensich deti kedy je prsnik este vydatne naliaty.
Ale ano aj toto. Ze proste chce sa upokojit. Pocmulat(obzvlast deticky ktore nechcu cumel) a im tam tecie a oni nechcu.

nikpa
1. dec 2023

Nám ešte pomohlo keď sa malý jedoval počas dojčenia dávať ho odgrgnut aj počas jedenia nie len po ňom. Ale neviem teda či to je aj váš problém, no môžeš vyskúšať keď to bude robiť stále.

sono2
1. dec 2023

Áno aj každú minútu.

ahhola
2. dec 2023

Jeden docent popisoval prípad, podobný tvojmu a zvolal, neprikrmovat UM, to sú pečene holuby do huby.
Potom tu kolovali článok, ako tiež dusili mladú matku, ktorá mala podozrenie, ze nestíha valibuka vyzivovat, nedala na svoj správny inštinkt a nechala sa ohucat, ze to chce čas, ze to bude dobre a dopadlo to teda najhoršie, ako mohlo. 👶

eviann
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annamivo
2. dec 2023

@babulkomale môžem potvrdiť, kojim 3 dieťa zatiaľ 11 mesiacov a má cumlík. Starší dvaja malí cumle tiež a kojení boli do 2 r . Syn bol dokonca prvé 3 týždne aj dokrmovany lebo nevládal sať tak som mu odsavala .

andovka007
2. dec 2023

@eviann myslíš ze mama co si "chcela" uľahčiť život ľúbi menej svoje dieťa lebo mu dala fľašku? Myslíš ze dieta ktoré vyrástlo na flaske, nepovie svojej mame maminecka ľúbim ta? Starší syn mi povie milión krát denne ako ma ľúbi a predstav si od 3 mesiacov mal fľašku lebo ako píšeš chcela som.si to "ulahcit". TIe 3 mesiace pekla keď som sa všemožne snažila aby to vydrzalo, 3 mesiace plaču nervov stresu, placuceho dieťaťa. Obeta taka, ze možno pri svojom dojčení si ju ani nevieš predstaviť. Každá matka sa obetuje a je jedno ci dojci alebo nie.

lucia147852
2. dec 2023

@eviann prepáč, ale toto je tak stupídny komentár že až. Za prvé, nie každá žena dokáže dojčiť, za druhé aj za čo nechce, robí pre svoje bábätko čo považuje za najlepšie a miluje ho rovnako. Laska nevzniká dojčením, alebo nedojcenim. Vychvaľovať sa, že si sa nevyspala, lebo si sa strašne obetovala? No ehm. Ja mám prvú od 5 mes čisto na flaši, bohužiaľ, keď to nejde tak to nejde. Je tu, ziva a zdravá, každý deň mi xkrat hovorí ako má lubi. Takéto porovnávanie, som lepšia matka lebo som dojčila je mimo. Keď si to tu prečíta nejaká prvorodička, ktorá nemôže dojčiť akurát z toho dostane depresiu.

selena_luna
2. dec 2023

@eviann veru, niektore zeny kojit nemozu. Ja som mala to stastie ze sa mala prisala a odvtedy sa nepustila. Ale sestra bojovala, nedalo sa. Nakoniec si odsavala vlastne mlieko a davala ho malej vo flaske. jedno jej kojenie trvalo 2 a pol krat dlhsie ako moje. A co mamky, co v noci vstavaju a ohrievaju UM. Mne stacilo pohodlne ibe polorozlepit oci, prekutulat malu ku mne z jej postielky a bolo. Aj oni sa obetuju a ako. A UM zachranil tolko detskych zivotov! To je podla mna jeden z najzasadnejsich vynalezov nasej doby. Ano, kojenie je uzasna vec, ale kazda matka, nech krmi babo akokolvek, ak nie je hladne, robi to dobre. My zeny by sme sa mali navzajom viac chapat a podporovat, ako sutazit.

eviann
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eviann
Autor odpoveď zmazal
Zobraz