5 mesačné dieťa odmieta prsník
mám 5 mesačné dieťa. Pekne papá príkrmy, ale trápi ma, že odmieta prsník. Cítim, že mám už málo mlieka a to som už skúsila senovku tab. a teraz skúšam feniklové kvapky, ale mliečka je stále menej - tak na jedno mini kŕmenie ráno (cca 10 potiahnutí) a jedno mini večer a jedno v noci. Mám prejsť na UM a dokrmovať ho ním, alebo tie mini kŕmenia a príkrmy stačia. Začali sme piť v týchto teplách aj čaj a vodu. Naša doktorka má dovolenku, tak sa obraciam na vás o radu.
prosim o info kde sa docitam o tom ze dojcene dieta treba prikrmovat od 17tyzdna???
@kokorunecka
@luci2012
a ako dlho je to najnovsia informacia? Ja zijem v tom ze dojcit, dojcit, dojcit a prikrmy az od ukonceneho siedmeho ci osmeho mesiaca...tak som postupovala pri synovi ktory sa narodil pred siestimi rokmi.
@luci2012 Určite to nevzdávaj..prikladaj,prikladaj a prikladaj na prsnik a .ako ti radia baby.keby som to vzdala nedojcim vobec mala som ploche bradavky a mala sa nevedela prisat aj ked mliecka bolo dost sestricky v nemocnici ju nakrmili s flase vsak to je pre deticky lahsie preto sa jej to pácilo lebo mliecko jej len stecie a pri prsniku musi tahat vela.ties som mala obcas pocity ze mám málo mlieka a uplne prázdne prsniky a malej som ajj UM ponukla ale len raz lebo vela plakala a dokazala mi byt na prsniku aj 3 hodiny a dudlat si a ostalo jej to doteras teras mam opacny problem ako ju odstavit cele noci je na prsniku inak mi ani spat nechce vela krat.a to uz v piatok ideme oslávit 2 narodeninky.rčite sa NEVZDÁVAJ aspon to skús.. 😉 😉 😉 drzym palce🙂) 😉 😉 🙂
@sissmiss 7.-8.???? 😲 😲 Blbosť... Uvádzalo sa, že max. výlučne dojčiť do ukončeného 6. mesiaca.
@kokorunecka zdroj? lebo bez zdroja je to nulova info. Ja som mala v tom case vsetko prestudovane, lebo som dojcila syna. Ty si to pred 6 rokmi studovala z akeho dovodu? mna by to bez dietata teda nenapadlo...
@luci2012
Kým sa ti ozve strapco, zacni si urychlene odsavat mlieko idealne kazde 3 hodiny elektronickou odsavackou. ta nahradi pitie mlieka od tvojho dietata a tvoje telo zacne produkovat mlieka viac.
My mame dojcensky strajk od 3 mesiaca (teraz mame 6,5 mesiaca a konecne pije dcera aj v bdelom stave a nielen v spanku).
ak chces do toho ist, obal sa velkou trpezlivostou - nevyriesis to za den ani za tyzden ci dva.
sumar co mas robit:
1. kontaktuj laktacnu poradkynu
2. odsavat kazde 3 hod cez den - v noci nemusis
3. dojcit v spanku co najcastejsie
4. brat senovku grecku, benedikt lekarsky, domperidon - ten tak lahko nezozenies ale najviac zabera
5. zober si dieta na noc do postele a dojci tam
6. skus dojcit po leziacky - u nas to zabralo ale nie zo dna na den
7. vyzlec seba aj mimco a tak dojci
8. obrn sa obrovskou trpezlivostou
9. ked to nevyjde netrap sa tym, nestoji to za tie nervy. mne kebyze dcera pije z flasky tak som uz davno na umelom mlieku.
Drzim palce nech sa rozhodnes hocijako.
@sissmiss Ak je to pre teba bez zdroja nulová info tak čo ja s tým akože teraz?? 😀 😀 😀
Ja to mám od pediatra z jeho brožúrok, ktoré som dostala, keď sa malá narodila.
@luci2012 vies moja u mna laktacna poradkyna bola nie raz a nepomohlo ☹ moj maly odmieta prsnik od narodenia este aj v nemocnici ☹ je pravda ze sa narodil v 34tt ale kopec mamiciek aj tak uspesne koji. no moj bud pri prsniku hned zaspal alebo vobec sa neprisal ... ked sa uz konecne prisal potahol 2-3 krat a koniec vestky body kt. by ho nejako zobudilo a prinutilo aby tahal skusala sestricka este v nemocnici vsak aj v noci chodili ku mne a potom domou laktacna nic ☹ po mesiaci mliecko som uplne stratila
ale urcite nie si zla matka! ja som starsne chcela kojit a ked sa mi niekto spytal ci kojim uz som myslela ze ho z...jem 🙂 skus este laktacnu za to nic nedas a ked sa to nepodari pozri moj je od zaciatku na UM a este klopem nebol chorucky a poznam mamicku co plne koji a uz jej bola mala 2 krat chora ..... kopec deti vyrastlo aj na UM a su tu. hlavne klud lebo aj ked si v strese mozes stracat mliecko aj preto ....
@kokorunecka bez zdroja je to nulova info nielen mna ale pre vsetkych a este aj podana dost...negativne.
@kokorunecka odkial mas ze od 4m? Na UM od 4m, ale dojcene od 6m, hoci moze aj skor. Ja som velmi pomalicky po 5m zacala, lebo nas je valibuk a aby si zvykal na chute.
je to stále o tom, ako sa luci2012 a každá iná mamina rozhodne, ked je problém s dojčením...1. chce dojčiť a urobí preto všetko, čo sa dá
2. vyberie si ľahšiu cestu a prejde na UM
Lebo tie ,čo su na UM tak si budú hovoriť stále svoje aké je to dobre a tie, čo dojčíme, logicky chceme pomocť, lebo tiež vieme, aké je dojčenie dobré a prirodzené. (minule som sa tak zamyslela, že mačka či fenka inú možnosť nemajú, len to, čo dostali od prírody a my tu dávame UM (netýka sa to toho 1% žien, ktoré naozaj nemôžu dojčiť) )
Ahojte, tak ja mám momentálne tiež problém...kojím už len z jedného prsníka a malému mlieko nestačí. Nakoľko začal odmietať skoro všetku stravu, okrem môjho mlieka, tak je hladný, jednoducho to vidím, vypije moje mlieko a stále je umrnčaný a nervózny. Spravím Um, vypije a je krásny usmievavý chlapček. Niekedy mu moje mlieko stačí, niekedy nie, ale som dosť vyčerpaná, pretože kojiť nonstop 10 mesačné dieťa a mať doma ďalšie 2 deti + toto neskutočné teplo je o hubu... Od stredy beriem Domperidon a zmenu nevidím, v posteli s malý nespím, nakoľko mi v tomto horku v posteli zavadzia aj manžel 😀, jednoducho neviem sa uložiť a zaspať tam s malým a nájsť si vhodnú polohu... navyše malý sa mi na prsníku vrtí, ťahá mi ho a celá bradavka ma bolí, takže mám chuť s tým praštiť, ale nedokážem to, lebo by ma hrozne mrzelo, že ho nekojím... stredného syna som kojila 22 mesiacov a nevedela som, čo je to málo mlieka a tiež do roka dosť zle papal tuhú stravu. Chcem kojiť aspoň toľko, čo stredného syna, ale neviem, či to zvládnem ☹
tiez sa trápime s podobným problémom. u nás to však možno vzniklo preto, že malý ako 4 a pol mesačný začal piť aj UM z fľaše, kedže dojčenie jeho hlad neuspokojilo napriek tomu že som dojčila na požiadanie a príkrmy tiež odmietal. Keď mal presne 5 mesiacov úplne odmietal prsník, reval len čo som mu ho ponúkla. keďže som bola rozhodnutá, že dojčenie nevzdám, tak som vymýšľala spôsoby ako ho prinútiť vrátiť na prsník. osvedčilo sa mi uspať ho a v polospánku nadojčiť. odkedy sa nám podarilo zaviesť príkrmy, odmieta piť mlieko z fľaše, ale ani prsník nechce v bdelom stave. takže ho dojčím len v polospánku a som "happy" že som dojčenie nevzdala aj keď proti UM nič nemám. Moja méta bola dojčiť aspoň 6 mesiacov a zdá sa že v dojčení budeme pokračovať aj dlhšie.
len tak ma napadlo este, ci pijete dostatok cistej vody, lebo v tychto horucavach treba urcite zvysit prijem a pit viac ako ked by bolo chladno
@luci2012
bod 3 - myslela som hlavne denny spanok. v noci ju nebud. v noci jej daj iba vtedy ked si sama vypyta. iba cez den ju uspi a nakoj ju v spanku bez zobudenia.
a kup si el. odsavacku - s tou odsajes viac ako rucne. a odsavaj aspon 5 minut z kazdeho prsnika. ja odsavam 10 minut. dovtedy sa mi vzdy spusti spustaci reflex a az vtedy natecie mlieko. Musis pockat na ten spustaci reflex a to ti rucne asi nepojde. Kup si odsavacku od medely mini electric - doporucujem.
tych 10 kvapiek mas len preto lebo neacakas na spustaci reflex. Ucinok by si mala zacat pozorovat pri liekoch po 4 dnoch pri odsavani po tyzdni.
Hovorim, chce to trpezlivost velikuuuuuuuuuuuuuuu
prikrmovanie mi dr. doporučila aj preto, lebo mala za 2 týždne nepribrala, a do polievok kázala pridávať trošku krupice - tak len poprášiť ( lepok). A asi aj odhadla, že keď kojím cca každé 2 hodiny s tými mojimi "nulkami", tak to malej nebude stačiť. Mala z prsníka dnes ťahá. Vytiahne tú trochu a je spokojná. Vydrží aj hodinu do príkrmu.
Mama ma "zvozila" , že čo hysterčím, keď je malá spokojná. Ona kojila iba 3 mesiace a potom nedávala ani UM a sme všetci zdraví. A ani žiadny lepok neriešila.
UM môžem podať z hrnčeka, aby si nezvykla na fľašu (pijeme tak vodu aj čaj ).
Lieky by som nerada brala ( nejde o peniaze, veď senovka a benedik ma vyšli drahšie). S tou odsávačkou tak to neviem či pôjde, lebo mne to nešlo ani keď som mala dosť mlieka. Mala som síce takú ručnú, ale najlepšie som vytlačila rukami.
Skúsim sa prinútiť ešte viac jesť, lebo ja zjem za celý deň iba 1 jogurt, 1 ovocie (jablko, marhuľa - čo babkina záhrada dá), polievku a 2 chleby s maslom
@luci2012 no, len tak zo zvedavosti som si hodila tu tvoju dennu stravu do tabulky...prijimas tri krat menej energie ako by mal clovek ktory sa nenamaha...pri malom dietati sa uz berie ze mas celkom slusny vydaj, plus dojcenie je namahave.... mala by si prijimat cca 3-4krat viac energie, zivin...
To som zabudla napísať, že popritom jem hodne čokolády. Jesť moc nestíham, lebo navariť, upratať a ešte prerábame, tak mám pocit, že stále len umývam a prenášam veci z jedného miesta na druhe, žehlievam aj 2 hodiny, každý deň s malou von aspoň na 2- 3hodinky ... A tie "návštevy bábätka". Veď to poznáte - niečo nachystať, to zaberie času. Večer som zas rada, že sem mrknem čo máte nové. Keď by som sa mala druhý krát rozhodnúť, tak idem za nevestu a budem bývať zadara a ešte ma bude svokra obskakovať (viď moja švagriná).
Snažim sa všetko urobiť, keď malá spinká (keď je hore, tak som stále pri nej. Už sa prevaľuje, pokúša sa plaziť, tak sa z nej vytešujem) a potom toho času na jedlo nie je.
@luci2012 ja by som na tvojom mieste teraz nasadila senovku a benedikt + upravila stravu, menje cokolady a viac ovocia a zeleniny, samozrejme nezabudat na bielkoviny a sacharidy.
Pozri aj sem https://sites.google.com/site/problemysdojcenim...
Mne osobne tato poradkyna velmi pomohla.
@sissmiss prosim ta, do akej tabulky si to hodila? mozes dat link?
@tinkerbell daj do googlu "chudnutie ako a tabulka" a vyhodi ti energeticku tabulku potravin. Co sa tyka doporucenych davok, tak tie su pisane uplne dole pod tou tabulkou
@sissmiss Dakujem

@barcelona94901 už druhý deň prikladám,prikladám, menim prsníky , ale mliečko sa nejak nepúšťa. Trochu vykvapká a dosť. Malá aj chce, ale nejde