Ako dlho vám dieťa v noci plakalo pri odúčaní od dojčenia?

qwer2019
12. máj 2022

Pri večernom zaspávaní, mi plakal 15 minút...
Dcéra ešte nespala, tak sa to dalo, ale čo z nocou?
Hlavne tie co ste mali ešte jedno dieťa.
Ako ste ho tíšili,keď chcelo prsník?
Ďakujem

ikonica
12. máj 2022

Neplakala, vysvetlovala som jej ze mliecko nie je, ze mam bobo, a prelepila som si bradavky leukoplastom... A tak som jej to vysvetlovala asi dve ci tri noci a potom uz nepytala ani sa nebudila... Odstavila som v 20 mes.

diamond007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
qwer2019
autor
12. máj 2022

Môj má 1r 8m a nejak to nechce pochopiť.

zitaje
12. máj 2022

@qwer2019 a je nejaký závažný dôvod, prečo sa nemôže dojčiť v noci? Je to malé dieťa... aj keď ho nebudeš odúčať, prestane samé, nebude sa dojčiť do školského veku. Mne všetky štyri deti skončili pekne pomaly postupne s dojčením samé v rozmedzí 2-3,5 roka.

qwer2019
autor
12. máj 2022

@zitaje už nechcem dojčiť, je mi to už nepríjemné, som z toho nervózna. A chcela by som už po vyše 3 rokoch na MD, si ísť niekam oddýchnuť bez detí.

zitaje
12. máj 2022

@qwer2019 Hej chápem, ale myslím si, že dieťa práve cíti z teba tento pocit a o to viac sa ťa drží... Ale nemám riešenie, teda len také, že prehodnotiť, snažiť sa užiť si tento neopakovateľný čas, lebo ubehne a nevráti sa - ale to asi počuť nechceš 😉

guiseppinka
12. máj 2022

@zitaje dakujem, je to ozaj uzasny cas, ked rano pri vstavani z postele rozmyslas, ze ci ta sekne hned teraz alebo budes este fungovat. Alebo ked v noci sa zobudis na to, ze v prirazenej postielke spis ty.

Najstarsia moc cirkusy nerobila a to som ju oducala v 1,5 roku u nasich v bytovke. Mladsia, tiez ten isty vek revala asi 15 min. Starsia sa nezobudila. Nedala som, zaspala a dalsiu noc prespala celu. Prcka uz tiez chcem odstavit, lebo ma zo mna vyslovene cumel, ale vyzera, ze mu lezu ocne, tak este tie zuby doklepem... On predpokladam, ze bude hukat najviac... Ci sa zobudia starsie? Neviem, uvidime.

orangiiina
12. máj 2022

@qwer2019 nemusíš odpovedať na otázky typu, prečo chces odstaviť. Každá vieme najlepšie, prečo to robíme.
Odstavila som syna v 2. rokoch. Mala som silne bolesti klbov už rok, pukanie v oboch kolenách, pred odstavením som nedokázala vstat z postele, držať syna na rukách. Výsledky som mala v poriadku, kolegom, vápnik a iné, nič mi nechýbalo. Ako som prestala dojčiť v noci, syn začal lepšie spávať a čuduj sa svete, su tomu 4 mesiace a začína mi byt lepšie. Nedostatok spánku mojmu telu ublížilo (syn bol príšerný spac aj cez deň od narodenia a v noci vedel byt hore aj 3x za hodinu).
Max. 3 noci. Ak je kontaktný, objímaj ho, ak ma obľúbenú pesničku, spievaj mu. Ja som prišla na to, čim ho ukludnim, takze odstavila som bez placu.

kornelies
12. máj 2022

@qwer2019 Ja by som to srdce nemala, nedat dietatu prsnik. Kazda sme ina, moje deti sa same odstavili v 1 roku a v 3 rokoch.

loliki
12. máj 2022

@qwer2019 Veď mu daj večer sýtejšie jedlo, v noci čajík, alebo umelé mlieko. Asi som nepochopila otázku. Ty nechceš dojčiť, teda chceš odstaviť. Alebo nechceš v noci kŕmiť?

basska_b
12. máj 2022

@qwer2019 Ja som.oducila rano. Rano som povedala, ze uz nebude (dcerka mala 1 rok aj 5 mesiacov). Venovala tomu asi minutovy rev, ale pochopila... v noci, kedze bolo horuce leto, uz aj tak preferovala cisto flasu s vodou ako horuci prsnik, cize v noci som len supla flasu s vodou a bol klud. Po lete uz ani len tu vodu v noci nechce, staci pomojkat a spi dalej.
Moja kamoska isla cestou vyrevavania a neprespanych noci, lebo sa rozhodla odstavit ani nie rocnu... nuz... a dalsia kamoska odstavovala rocnu, elebo otehotnela , tak noci boli dost peklo, nakoniec musela v noci prso dat. ,zaklad je odstavit najprv cez den, potom na noc. Aby za bdelehos stavu pochopil

ivangeline
13. máj 2022

Z prsa na flasu. V noci sa budili uz len raz. Okolo roka. Aj teraz tak planujem. A po 2rokoch uz len na zaspatie flasa a nebudia sa vacsinou (dvaja starsi).

qwer2019
autor
13. máj 2022

@loliki už chcem úplne odstaviť. Cez deň je to v pohode, to sa dá zvládnuť, len ten večer je ťažký. Včera som ho 1,5h uspavala. Ale noc sa dala zvládnuť. 3x bol hore, ale len raz sa kojil aj to len chvíľu, lebo mi už prsnik tvrdol

kris_tin257
13. máj 2022

Plynulo som prešla z dojčenia na fľašu (odsávala som mlieko do fľaše), vôbec nepostrehol a odstavila som keď mal 10 mesiacov

qwer2019
autor
13. máj 2022

A za aký čas ste asi prišli o mlieko

kristinka92
18. máj 2022

myslím že autorka tu nepotrebuje citat srdcervúce výčitky prečo nemá odstaviť… ma nato svoje dôvody a hotovo. snáď teraz nebude trpieť a citit sa ona sama pod psa keď už cíti že stacilo s dojčením, čo úplne chápem…nie každá potrebuje dojčiť až do škôlky a každý by sa mal starať sám o seba, aby sa sám cítil dobre. Az potom bude aj spokojne dieta - keď je spokojna mamka..

denda007
18. máj 2022

@qwer2019 ja mam rovnaky problem, ked dojcim normalne citim ze mi az stupa adrenalin. Maly to tiez nechce pochopit. Uz som zufala

qwer2019
autor
18. máj 2022

@kristinka92 ďakujem

qwer2019
autor
18. máj 2022

@denda007 presne tak, hlavne keď sa to nechce v noci odtrhnut. A teraz keď cez deň nemá cecok, tak v noci akoby chcel dobiehat, ho musím na silu odtlacit preč. Ale samozrejme reve. Ale fľašku si nechce brat odomna. Večer ešte ôk, pred spaním, vypije fľašu a zaspí, ale v noci? To sa ide dotrhat, že chce cecok

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz