Ako efektívne dojčiť pri refluxe?

imima
22. jan 2016

Ahojte, mozno tu uz ta otazka bola, ak spamujem tak sa ospravedlnujem.
Maly ma reflux a strasne sa dojci. Saje minutu mozno dve a odtrha sa od prsnika, precmukava (dudel, flasku nepozna), dam ho odgrgnut. Odgrgne si a takto sa kojime dalej pol hodku az 40 minut. Takto sa kojime dokolecka cely den, trva to uz mesiac. Vahovy prirastok mal za posledny mesiac 970 g, takze super. Ide mi vsak o to, ako ho efektivne dojcit, aby som nestratila mlieko, kedze niekedy si len cucne a potom uz aj polhodinu prso nechce. Robim to tak, ze mu nasledujuci hodku dve ponukam stale to iste prso, aby ho vyprazdnil, ale nie som si ista, ci konam spravne, aby som nestratila mlieko.
Dakujem za vsetky rady.

janaalzbeta
22. jan 2016

neviem ti poradiť skús vyhľadať laktačnú poradkyňu tá by mohla pomôcť.....alebo lekára,kt. sa špecializuje na reflux...............

zdena12345
22. jan 2016

nie som odbornik, fungovali sme rovnako... vecne cele dni len na ciciku... ked uz bolo moc plne, tak som dala odsavacku ale to sa stavalo zriedka. Nas teda ked sa kojil tak stihol viac menej to jedno vyprazdnit na kojenie, niekedy aj obe. podla toho ako dlho cely proces kojenia trval... zlepsovat sa to zacalo asi po 3 mesiacoch ked sa zacal viac hybat a bol mensi problem s prdikmi aj grckanim. inak reflux ma doteraz 18 mes ale je to neporovnatelne lepsie. neboj vsetko sa bude casom zlepsovat🙂

dorotka202
22. jan 2016

Moja mala reflux a tiez sme casto kojili.kazdu hodinu.aj castejsie.vela vyvracala.a velmi som sa bala aby neschudla alebo nepriberala malo.ale vzdy to bolo v poriadku.dala som kolkokrat chcela a pytala.kedze vzdy cast vyvracala.postupne sa reflux zlepsoval.ked ti maly tak pekne pribera znamena ze dobre pije a dost.tak nechapem preco by si mala stratit mlieko?reflux pomaly bude ustupovat.s prikrmami, vekom.moja ma dva roky a uz vobec reflux nema.asi do roka sa vytratil sam.

alicka850
22. jan 2016

My sme fungovali ako ty. Kedze pekne pribera,nie je problem. Ja som vyuzivala aj tzv.savciu polohu,skus pohladat na mamila.sk. Mna reflux dost potrapil,hoci som uz mala odkonenu dceru 2 roky, tiez som si s tym nevedela dat rady. Najlepsie je cez laktacnu poradkynu,ja som tiez vyuzila.

janka273
22. jan 2016

My sme tiež mali reflux , kojenie podobné ako ty - priberal za mesiac okolo 1, 5kg a raz 2kg, kojený bol do 3,5 roka...pri kojení postupuješ správne, najprv treba dopiť jedno prso / aj predné a j zadné mliečko/, a potom ponúknuť druhé prso....napr. 3x som ho najdojčila z jedného a potom na 4x už z druhého....prvé 3 mesiace boli asi najhoršie, potom sa to pomaličky začalo zlepšovať....nám však reflux trval asi do 2,5roka.

leydy
7. jún 2019

@imima áno je dobre keď mu dávaš z toho istého prsníka lebo ti potiahne nie len predné mlieko ale i zadné výživné 🙂 robíš to správne 👍🏼 A ak sa ti druhý naplní trocha odsaj aby ti nezatvrdol, ja to tak robím a všetko ok, mame tichý reflux.