Ako odnaučiť dieťa od kojenia?
Mam malo mlieka v cici preto potrebujem naučit malu princeznu na flašu ale nechuti jej mliečko z flaše a tiež sa budi v noci že jej to nestači to kojenie s cici..Ako poradte my prosim ..Potrebujem aby si zvykla na flasu z milekom .Prosim dajte my radu ako postupovat ..Budem Vam vdačna za vase odpovede ..
@ivkadracova 😊 Ake tiež sa nebudem s vegetariánmi hádať, nech si každý je, čo chce. Ja si mäsko dám rada.😊
@petruska1212. Nasa ma kravske mlieko rada hlavne ked jej spravim krupicu alevo puding alebo bananovy koktejl na vecer aby pekne spala.Potom uz sa len budi na cicku tak nemam problem jej dat.A inak ranajky spapa pekne vjeden den ma jogurt s vianockou a dzemom a vduhy den roztek s maslom a sunkou a ktomu vyzivu a chuti malej. No a na obed ma polievocku brokolicovu a druhy obed kuracie sote so zem.kasou snazim sa stale varit tak aby aj my sme sa najedli aj mala cize rozne aby skusila vsetko.Ved raz to aj tak vsetko ochutna. No nie?
@jaruska8 Ja sa s tebou nehadam. Ja tiež nie som pravý vegetarián, len behem to akože mäso v tváre salam, parkov,... Ale mäso principiálne k životu človek nepotrebuje. Vegetarián veľmi dobre vie, ako nahradí potrebné živiny. Reagovala som len v zmysle, se vegetarianske deti nie su o nič ochudohnene. Moja dcéra si to vybrala dobrovoľne.
@anika151
Kuracia šunka
Kuracie prsia (60%), Pitná voda, Zemiakový škrob, Sójová bielkovina, Dusitanová soliaca zmes / jedlá soľ (e250), Zahusťovadlá (karagén, tara guma), Emulgátory (difosfáty, trifosfáty), Hroznový cukor, Stabilizátor kyslosti (citrát sodný), Živočíšna bielkovina, Antioxidant (d eritroaskorbát sodný), Zvýrazňovač chuti (glutaman sodný), Arómy, Farbivo (karmín)
pestre a vyvazene 😀
Ked si uz davame tie recepty 🙂
Vyrábaná špeciálne pre Starého Otca. Skutočný skvost medzi dusenými šunkami, s 95% obsahom mäsa, vhodná aj pre celiatikov.
Zloženie: bravčové stehno bez kosti 95%, rýchlosoľ 2%, pitná voda2%, zemiakový škrob 1%
Bez lepku: áno ; Výrobca: Hevron, Senica
Ak niekomu vadia 2% rychosoli tak potom musi mat v dome kazdy den absolutne cisto, 4 sluzky, vsetko pradlo stale vyzehlene, jeste iba domace produkty, ziadne z obchodov, ani nedoveryhodneho trhu a pod : ) .. domace mesko, proste svoju biofarmu.
Ale opat : ) proti gustu ziaden disputat.
treba postupne. zo dna na den sa to neda, zbytocny stres pre malu a bolesti pre tvoje prsia. malej daj vyskusat niekolko umelych mliek. my sme skoncili pri stvrtom - sunare. sara mala nutrilon a chalani si oblubili sunar. kazde dieta je ine. treba skusit.
@ivkadracova
Zdrava sunka jednoducho neexistuje, s tym sa treba zmierit a podla toho sa zariadit. Jedine ak domaca sunka bez tej rychlosoli, ale potom by nebola ruzova ale siva alebo kvalitne susene sunky (parmska, prsut, prosciutto a pod.)
Dospely rychlosol obcas v malych davkach moze ... ale davat vedome produkt s rychlosolou rocnemu dietatu je dost velka hlupost, lebo u deti sa nepriaznive ucinky dusitanov prejavuju najsilnejsie (aj vzhladom na ich velkost tela) .. nehovoriac o inych prisadach ktore sunky obsahuju (separat, zvyraznovace chuti, farbiva ...)
Riesenie je vcelku jednoduche, sunku malemu dietatu jednoducho nedavat, rovnako ako salamy, parky ... je to sice rychly sposob ako vybavit ranajky ci veceru, ale velmi nezdravy. Normalna alternativa je kus mäsa uvareny, upeceny, poduseny.
Pre vacsie deti a dospelych je tiez najlepsie sunky a vsetky udeniny vyrazne obmedzit a davat ich iba obcas ... lebo suvis medzi rakovinou hrubeho creva a tymito produktami je dobre preukazany.
mam otazku: kupujete zeleninu, alebo mate vlastnu?
@meluela @abbey1 @katiehotmess
@ivkadracova V maximálnej možnej miere sa snažím o ovocie a zeleninu z domácich overených zdrojov. Bohužiaľ, nie vťdy je to možné. Tak sa aspoň snažím kupovať čo najkvalitnejšie výrobky a hlavne v zmysle "čistých" výrobkov. Teda mäso, nie mäsové výrobky: paštéta, párky,... A hlavne vyhýbať sa zbytočným konzervantom a iným aditívam.
@abbey1 to je ok, ale zaujimala ma prave zelenina a ovocie..
a co je to overeny zdroj? kde nakupujes zeleninu z overeneho zdroja?
@ivkadracova Od kamarátov zo záhradky. 😉
@ivkadracova My nakupujeme 90% potravin v rakusku. Raz do tyzdna sa vyberieme na velky nakup, ja si robim dopredu jedalnicek na cely tyzden takze vsetko co potrebujem kupime, vacsinu potravin kupujeme v bio kvalite. Sortiment u nas sa s tym rakuskym neda bohuzial porovnavat. U nas ked chcem bio tak musim ist do speci obchodu, v rakusku ide clovek klasicky do billa, eurospar a ma nakupene, rovnako kozmetika, plienky, prasky, cistiacie prostriedky vsetko kupujeme v bipa. Zivot v bratislave ma v tomto vyhody.
Ja obdivujem a velmi zavidim tym, co si vedia dopestovat, dochovat, musi to byt uzasne. Moja aj muzova rodina pochadzaju z bratislavy takze nemam ine zdroje ☹ . Ale to sme my, samozrejme si nemyslim, ze len bio je kvalita a zarucene zdrave... Mam tu moznost a nejake presvedcenie, tak stravu riesim takto. Do restik chodime samozrejme tu takze my dospelaci mame aj nie bio stravu 😀, ale teda kuracie som si v restike neobjednala uz roky rokuce. Kazdy robime podla svojich moznosti, ale tu sunku naozaj netreba, aj ked je kvalitna, naco to jest? Mam chut na masko tak si podusim, nakrajam na tenke platky a sup na chleba. Lepsie ako akakolvek sunka.
Skodlivost dusicnanov sa zvysuje ich mnozstvom. Ked dieta zje v jeden den x dusinanov v zelenine a nasledne y dusicnanov v sunke, napcham do neho x+y dusicnanov. Ked zje x dusicnanov v zelenine, stale je na tom lepsie ako dieta ktore zjedlo x+y dusicnanov.
Podobne ked si dam rezen, tak som na tom este stale lepsie nez ked si dam rezen s majonezovym salatom. A aj to je stale lepsie nez ked to zapijem colou/pivom.
(to len na ilustraciu toho preco je bezpredmetne riesit obsah dusicnanov v zelenine ktoru nakupujem tam kde predpokladam najmensiu skodlivost, vacsinou rakusko)
@meluela ano, pochopila si ma : ) a dala si mi vycerpavajucu odpoved, a v podstate suhlasim.
No podla Tvojho matematickeho vzorca, ked budem mat zeleninu iba zo zahradky, tak sunku mozem jest 🙂 (ber to s humorom.. viem co su dusitany, aj aky maju vplyv na cloveka, stale si vsak myslim, ze platok sunky raz za cas nikoho nezabije, ani nesposobi rakovinu, bavime sa tu vsetci normalni ludia, verim ze tu nie je ziadny extremista, ktory dietatu dava kazdy den sunku s vianockou a nie pestru stravu)
@ivkadracova Prepac, ale otazku ohladne "veku" tych autorov - lekarov - odbornikov, nemyslis vazne, vsak? Alebo si myslis, ze vsetky poznatky ohladne racionalnej zivotospravy a vplyvu na ludsky organizmus pochadzaju z pera cerstvych absolventov a datuju sa maximalne od roku 2010, ci ako?
Ked niekto uprednostnuje zdravsie potraviny a dokaze selektovat v celej tej "pestrej ponuke" je etxremista? Mmmm, rozhodne nie! 😉
@katiehotmess Aj ja som dakedy nakupovala v Rakusku. Ale zmenila som velmi postoj. Mam to nase Slovensko rada, uz som sa sem niekokokrat vratila. Snazim sa nakupovat Slovenske vyrobky, daju sa naozaj najst aj kvalitne, netreba sa vyhovarat. Chcem tych nasich malych aj velkych vyrobcov podporovat a budem to takto robit aj nadalej, a kazdemu to odporucam.
Priklad: Sabi jogurt, Jogurt s Oravy, masokombinat Rimavska sobota, Humenske mliekarne, Nitrianske.. Lokalni pestovatelia ovocia a zeleniny, Slovenske vina, atd .. spustu veci, ktore postupne miznu z BA, to je taka skoda.. Ja sama potraviny produkovat nebudem, tak chcem aby bolo menej dovozu a viac snazivich slovenskych podnikatelov (nejdem rozoberat okolnosti ani politiku).
.. Dokonca som nasla plienky z Roznavy, nejdem rozoberat ake su, ale su, snazia sa, podporila som ich

@jaruska8 mne este po tataraciku nebolo zle 🙂 ani po susenej klobaske surovej..