icon

Ako odučiť dieťa spať na prsníku?

ivica_v
1. aug 2011

Ahojte, mame takyto problem, nase 3-tyzdenne babo nechce cez den dlhsie spat. Vzdy place a cmula si ruky ako keby malo hlad - dam ho na prsnik - vidno ze pije, po chvili vsak intenzita pitia klesa az malicky zaspi na prsniku. Z casu na cas si este pocucka a po chvili akoze spi - len co ho vsak prelozim do postielky alebo dam na postel a lahnem si k nemu - do 5 minut je hore a zase place ze chce jest. Takto to ide dookola cely den! niekedy nespi dlhsie ako hodinu skoro 10-12 hodin. Podvecer je uz asi tak unaveny a konecne nasyteny ze zaspi aj na 3-4 hodiny, v noci sa naje poriadne tak ako to ma byt a zase zaspi na 2-3 hodiny a nad ranom tiez. A potom, zhruba od 7-8 rano zacina zase cirkus - dookola chce jest, akonahle je na prsniku - spi, atd. Takto fungujeme uz asi tyzden, prve dva tyzdne to bolo v pohode - 2 hod. sme sa trapili kym sa napil ale potom 2-3 hod. v pohode spal. Az ked som zacala kojit v polohe poleziacky - zacali tieto problemy ( cca po dvoch dnoch kojenia poleziacky - mala som bolave bradavky a tato poloha mi najviac vyhovovala ). Teraz kojim posediacky - pouzivam masticku na bradavky takze uz nie su tak bolestive a mozem kojit aj v kresle. Vie mi niekto poradit co by som mala spravit aby sa nam ten rytmus aspon trosku upravil? Dik...

Strana
z9
prsky
19. aug 2011

@vavrenka v hociktorom, staci ho uviazat tak, aby bol pristup k prsniku 😀 ale kolisky su pohodlnejsie na dojcenie, lenze kedze mate silny reflux, vhodnejsie je viazat vertikalne..ja pouzivam kriz s kapsou vnutri, ten sa dotahuje uz s dietatom na tele, takze nemam problem vybrat a vlozit babo s5. a v manduce staci povolit bedrovy pas (nie rozopnut), dieta sa zosuchne nizsie a cucka - ale to sa da uz skor s vacsim dojciatkom, ktore drzi hlavicku a vie sa spolahlivo spravne prisat

31majka12
21. aug 2011

Ahojte u nas je to skoro tak isto...babatko ma 7 dni...a tiez zaspava naprsniku...kojim ho v leze ...nakolko som po cisarskom a zatial mi vyhovuje jedine tato poloha...
Nas trapi zas ten problem ze maly papa asi tak 5-10 min a potom zaspi na prsniku...ked ho prelozime do postielky...tak sa zobudi a pyta papat...uz 4 noci som sa nevyspala...
Je mi luto manzela ze chodi do prace a nemoze sa vyspat..ja to nejako prezijem...ale do 3 mesiacov ak sa to ma upravit...tak to prideme obaja o nervy...len maly bude spokojny...
Ste si isty ze to tak ma byt? 😠

zvonkohra
21. aug 2011

@31majka12 preco myslis ze do 3 mesiacov sa to ma upravit hm?kto ti take povedal???? 😕 😀 mne mala takto zaspava uz rok a pol a spi na posteli s nami....postielku mame pri posteli a bocnicu dole cize ako keby spala na jednej posteli s nami a cici ma k dispozicii 😲

strapco13
21. aug 2011

@31majka12 je velmi skoro aby si od tak maleho babatka chcela samostatnost
9 mesiacom si ho nosila pod srdieckom, citilo ta kazdou bunkou svjho maleho telicka a ty zrazu chces aby bolo same a nepomozes mu aby sa dokazalo osamostanit ked bude na to pripravene...7 dnove babo nie je pripravene zit samostane, bez mamy
ak sa chces vyspat, spi s babatkom v jednej posteli, bude ta citit, nakojis ho, a uspis..nemusis stracat cas prekladaim do postelky, uspavanim
a ze manzel nie je vyspaty...s tym mal ratat ked ste dietako plodili 😅

bubelko
22. aug 2011

@31majka12 strapco ma pravdu, je to malinkate babatko a nie je pripravene zit bez teba.
a co sa muza tyka - moj spaval v spalni do pol roka sam. tak skuste takuto variantu 😉

bubu100
3. sep 2011

Dobry vecer, citala som si niektore prispevky. Nas maly ma uz vyse 5 mesiacov, ale prezivala som presne toto iste. Vecer som ho uspavala niekedy aj do 22 hodine az som od unavy vedla neho zaspala v posteli. Rano zobudili a bola v pyzame niekedy aj do 13 hodiny, nic nestihala, ale nakoniec sa to upravilo same, treba trpezlivost. Malemu pomohlo po vecernom napapani zaspanie na mojom hrudniku (bol ako taka opicka) pockala som 10-15 minut pomalicky preniesla, drzala chvilku este rucicku alebo pohladkala a hajal 🙂 potrebuju maminu citit ved 9 mesiacov, tlkot nasho srdca a hlas pocuvali. Drzim palce

pampilampi
13. sep 2011

Dietatko ma 8 mesiacov, je dojceny a spi len s pesnikom, ked ho nema v ustach budi sa a reve. Som zufala.

strapco13
13. sep 2011

@pampilampi nepis velkymi pismenami..blbo sa to cita 😅
napis nieco viac o dojceni..ako vyzera, ako sa maly sprava po nadojceni, vahove prirastky, ako ho uspavas..proste napis viac..z jednej vety neviem poradit

pampilampi
13. sep 2011

dojcim ho od 4mesiacov lebo nechcel prsnik teraz nechce flasu aj vodu pije z hrnceka nechce ani dudlik vaha je vpoho aj papka kasicky len ten spanok je len na ciciku budi sa ze ho nema v puse

strapco13
13. sep 2011

@pampilampi a ked ho nakojis a ma spat..co urobis..nechavas ho zaspat a az ked pusti sam prsko sa odtiahnes alebo sa to snazis urychlit?

bubu100
14. okt 2011

@pampilampi nejdu mu nahodou zubky?

sisi4
11. jún 2012

@ivica_v Ahoj, Ivica. Aj ked je tento tvoj "problem" starsieho data, prosim ta, ako to dopadlo, ako ste si poradili, ako ste to vyriesili? U nas je presne taka ista situacia s tym, ze ja som si lahla na kojenie kvoli tomu, ze som sa bala, ze od unavy zaspim a dieta mi vypadne. Skusala som davat cumel - vobec ho nechce, moj prst by aj cuckala, ale to nechcem, svoje prsteky ju nezaujimaju....A v kociku robi takisto randal :(

lencika
23. mar 2013

Ja si myslim ze ten recept ako oducit deti ani snad neexistuje aj ja som skusala vsetko. nic bradavky v hroznom stave notmalne stres esteze existuju kremy mne pomohol bepanthen fakt spokojnost, mne sa to vlastne ani nepodarilo ju oducit ani neviem ako to cele prebehlo az som ju proste prestala v roku kojit ale aj tak mame problem so zaspavanim ci naobed civecer ale dufam ze aj toto nejako prejde

tehoska
10. sep 2013

Prosim o radu, mam rovnaky problem, nasa 10 mesacna dcera by tiez chcela byt v noci nonstop na prsniku, inak je hore kazdych 10 min, aj ked je so mnou v posteli. Tuto noc dala prvy dlhsi spanok az od tretej,inak v kuse prso..som z toho na nervy,to fakt nie je normalne kojit dieta celu noc..ako sa to podarilo vam?

Strana
z9