Ako prestať dojčiť 14 mesačnú dcérku?

emka87
16. jan 2011

Vie mi niekto z vas poradit ako mam prestat kojit moju 14 mesacnu dcerku.Je na tom zavisla a ostatne jedlo viac menej ignoruje,...inak prospieva a je zdrava...len sa mi aj 5x za noc zobudi na hlad....dakujem 😔

strapco13
16. jan 2011

@emka87 pokial ti nepapa dobre prikrmy..tak asi najhorsie co mozes urobit je odstavit ju..tak strati vsetok prijem
skus si prestudovat http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/14/ked-di...
kedze pises, ze prospieva..tak ma v tvojom mliecku vsetko, co potrebuje 😉
ponukaj jej prikrmy, skus davat kusky do ruk...nech sa s jedlom pohra
niektore deti, ked idu zubky a kym idu zubky tak proste tuhu stravu nechcu..bolesti dasienok

slavenap
17. jan 2011

ahoj...ja som malemu dala rano flasu mlieka,a musel byt spokojny,potom som robila tak,ze cez den,ked som ho mala kojit,tak som mu dala caj,vzdy namiesto prsnika som mu dala flasu caju...
potom som ho kojila len vecer,a v noci,ale taktiez som mu jeden vecer namiesto kojenia dala flasu mlieka,
obcas si aj poplakal,ze chce prsnik,ale jednoducho postupne pochopil,ze uz prsnik nedostane...

anjelicek26
17. jan 2011

Ked prestanete kojit, zacne viacej papat, aj u nas to tak bolo... dovtedy si mala vycicala vsetko z prska, co potrebovala. Aj ona bola tazky zavislak, v 1,5 roku sme uplne zrusili kojenie cez den, ostalo len nocne a ranne, aj vecer uz mala prikrm a nie prso... UM ale nemala nikdy..

miskap
17. jan 2011

Myslím si, že to nočné budenie nie je o hlade. Nie je to jediné dieťa, čo sa často v noci budí. Dieťa potrebuje citiť matku a potrebuje pomôcť, aby mohlo znovu zaspať. A dojčenému dieťaťu stačí dať prsník a zaspí. Horšie je to s nedojčeným. Možno by pomohlo spať s dieťaťom alebo priraziť postieľku bez bočnice k tvojej posteli.
Ak ju naozaj chceš odstaviť, určite je lepšie odstavovať postupne, aby si aj tvoje prsníky zvykli a znížili tvorbu mliečka. Skús ponúknuť jedlo v nejakej zaujímavej forme, alebo to, čo má rada, prípadne jesť s inými deťmi. Možno jej zachutí.

lenca30
18. jan 2011

ahojky. mam 14 mes dceru a tiez vobec nechce papat. kojim ju cez den aj v noci spolu aj 8 krat. ma 81 cm a 10 kg, co nie je malo ale nechapem odkial to berie ked malo papka. niekedy cely den nic len MM. pred 5 dnami som sippovedala ze ju odtavim od nocneho kojenia, cez den mi to nevadi ale v noci zacala vymyslat a hrat sa s bradavkou a ani uz poriadne nesala.prestahovali sme sa s mm do inej izby aby mala pooj a 1 noc zaspala o 20h samozrejme na prsniku ako vzdy, zobudila sa o 23,50 isla som k nej , pytala si mliecko ale hladkala som ju a drzala za rucku ale este viac sa vynervovala tak som odisla, plakal hodinu potom zaspala. o 3 sa zobudila isla som k nej pohladkala a za chvilku spala, o 6 sa zobudila to som ju nakojila a spalal do 8.
2. noc zaspala o 20h a zobudila sa az o 4 zamrnkala si chvilku a spala az do 6 kedy som ju nakojila.
3. noc sme spali s nou v izbe ale zobudila sa o pol noci a 2 hodiny bola hore, ale kludne lezala v postielke len som ju musela drzat za rucku. uz som potom nevladala a lahla som si , chv ilku plakala a zaspala.
4. noc zobudila sa az o 3h a zas len aby som bola pri nej povedala som si ze nie plakala 45 min potom zspala do 6.
5. noc zase sme spali v inej izbe zamrnkala o 4 a spinkala dalej o 7 kojenie a o 8,15 budicek a to isla spinkat o 19,30.
nykdy som ju vevybrala z postielky na ruky ale ona sa yni nepytala a nechcela ani mliecko, vzdy som ju polozila ked si sadla alebo sa postavila. skor zaspi ked ju necham chvilku samu poplakat ako ked pri nej stojim a hladkam ju.
som zvedava na tuto noc. tak drzim palce.
cez den este budem kojit cca do 18 mes ale potom asi ukoncim razne pretoze u nas postupne odstavovanie neprichadza do uvahy, skusila som vynechat aspon obedne kojenie ale nepodarilo sa , musi mat mliecko vzdy ked si vypzta lebo inak je nervozna kym jej nedam a nicim ju nezaujmem.

lienok1
20. jan 2011

Čiao...ja mám takmer dvojrončnú dcérku a kojíme stále.Cez deň,vždy keď dostane chuť a v noci i 5x.Občas mám však pocit,že v noci má prsník len miesto cumlíka,lebo my cumlík nepoznáme.Ale napočudovanie zasa papá všetko.Spočiatku inú stravu odmietala,ale začali sme papávať z obrázkových mištičiek.Vždy sa tešíme,keď všetko spapáme,aký obrázok sa objaví...Alebo krmime aj mackov,bábiky-to ju baví.Ona sa už naje v pohode sama.Tiež už pomaly odstavujeme prsník,lebo by som rada aj do roboty.Cez deň sa jej snažím niekedy prsník vymeniť za fľašu s mliekom,ale umelé mlieka tiež nepoznáme.Preváram jej plnotučné.

angelblue
10. okt 2011

Pekný dník...my máme skoro 13.mesiacov a neviem si rady....dcérka nechce poriadne papať a ako ste už písali ma prsník namiesto cumlíka...ak jej ho vytiahnem začne plakať až tak,že sa skoro nenadýchne...a v noci je to najhoršie najradšej by stále spala s prsníkom v ústach...a najhoršie je že sa mi zobudí aj 20x keď cez deň nič poriadne nezje....ja už neviem....poradťe prosím.... ☹

adrioska
11. okt 2011

@angelblue No ja by som jej ten prsnik dala, moj bol taky isty. V 13 mesiacoch mu zacali rast stolicky, pokazilo sa mu jedenie aj spanie. Vtedy som si precitala, ze to moze byt z toho, ze sa pripravuju tie stolicky. Trvalo 4 mesiace, kym vykukli. Potom sa to zlepsilo. Dieta asi vie, co potrebuje. Tie dasienka ich musia velmi boliet, ked rastu zubky. A ked ich kojenie ukludni, tak preco nedat. Viem, je to narocne, najma v noci, ked sa nevyspis, ale aj to obdobie prejde. Podla mna jej daj, ked si pyta...urcite ju to ukludnuje. 😉

angelblue
11. okt 2011

@adrioska No ja jej stále dám...lebo nedokážem ju nechať plakať...len to že ona má 7 zúbkov a niekedy ma tak kusne,že už myslím,že ani bradavku nemám 😵 .... no uvidíme....čo ako to ďalej pojde....lebo ani päty z domu nemôžem vytiahnuť 😀

domushka20
28. okt 2011

@angelblue tak toto poznam veelmi dobre a som taka ista 🙂

angelblue
31. okt 2011

@domushka20 No je to ťažké z jednej je dobré,že kojíme ale všetko má svoje pre aj proti...tak už len keď sa rozhodeme odučiť naše bábätká tak to bude riadny kríž..lebo už teraz keď niekam idem alebo tak...a malá ma zbadá tak mama didi... a už to je =) 🙂

jajarka
6. nov 2011

ja som mala s mojou dcerkou trapenie hned na zaciatku, co sa tyka dojcenia. Nepila, ked som si ju prilozila, bala som sa, ze nebude prospievat, ze nepapa nic, tak som zasla za odbornickou a poradila nam umele mliecko. Skusili sme bebu. Tak ze nedojcim, ale tiez musi byt stale flaska po ruke, lebo sa inak spusti krik. Skusala som cez den prikrmovat s rozmymi kasickami a pomletymi polievockami so zeleninkou a mliecko uz len rano a vecer. V noci, ked mala plakala zobrala som si ju k sebe a dostala jednu davku mliecka a potom zaspala. Na dalsiu noc som skusila pri jej placi len sa prihovarat a nechat ju v postielke. Ale asi tomu treba nechat cas, aby si malinke zvyklo v noci spinkat a nepytat si papat.