icon

Ako prestať prikrmovať UM a iba kojiť?

zuzka0601
27. jan 2020

Ahojte mamičky 🙂
Chcela by som radu ohľadom kojenia 🙂 kojím na požiadanie, no vždy musím prikrmit UM :( veľmi ma to trápi a neviem co robiť :(
Maličký mi stále plakal, bol hladný :( na tvorbu mliečka som skúšala/ a stále skúšam snáď všetko.. Jem milión vitamínov, polievky, mlieko, snažím sa nemať stres atď.. Prikladám malého co najviac... Snažím sa veľa aj odsavat aj v noci. Aby som ho nenechala hladného musela som začať prikrmovat UM. Najprv to bolo len pred spaním no každým dňom sa množstvo prikrmov zvyšovalo až teraz musím vždy najprv nakojiť a potom dat fľašku :( snažím sa co najviac mojim mliekom ale to sa mi podarí raz dva krát za deň inak UM, keďže mam malo mlieka. Na prsníku sa ho snažím udržať co najdlhšie, vypije mi ich tak ze keď odsavam sa mi nepodarí za pol hoidinu odsat skoro nič.
Chcela by som veľmi kojiť a co najdlhšie :( poraďte mi prosím co mam robiť. Prikrmovat ho prestať nemôžem potom plače veľmi od hladu a moje mliečko mu vôbec nestačí :( prejsť z prsníka na fľašku a potom zase na prsník zatiaľ problém nemá.

Strana
z2
lucia147852
9. júl 2020

Hold nie každý dokáže kojiť ako to furt niekto rad hovorí. Tiež sme sa trápili, mala bola veľké diéta ja mlieka malo. Furt rúcala doslova hladom. Po mesiaci som začala prikrmovať umelým ale ešte stále som sa nervovala prsom až do polroka. Potom bola na umelom a už prvých príkrmoch a bolo to najlepšie rozhodnutie ake som mohla urobiť. Ja na cievky a hovadiny so striekačkami teda nie som. Kamoska sa cievkou trápila 3 mesiace, jedla všetky blboviny na tvorbu mlieka a mlieko sa nedostavilo. Takze nie každá žena kojiť nedokáže. Bohužiaľ. Odvšadiaľ furt počúvame ako je kojenie top, že kto nekoji je lenivý... a potom mame depky a nervy a pocit neschopnosti keď to nejde. Ale je to blbosť. To či žena dojčí alebo nie neukazuje či je alebo nie je dobrá matka. Takze hlavne kľud. Pre dojčenie robíš všetko čo vieš. Ak to nejde si rovnako dobrá matka ako iné. Hlavne je šťastne dieťa s plným bruškom a šťastná matka.

zuzka0601
autor
9. júl 2020

No tak z mojej vlastnej skúsenosti kojila som 5 mesiacov a vždy dokrmila UM - fľašou. Problém nebol, ani žiadny štrajk... Prestala som po 5 mesiacoch ale z dôvodu že malému bolo stále mali, stále sme museli dávať viac a viac umelého, trápila som sa kvôli tomu, že sa mi nedarí čiže sa mi aj málo mliečka tvorilo. Potom som prešla len na umelé. Ale je pravda ze drobec čím ďalej tým mal viac odmietal prsník... Niekedy chcel len moje mliečko a niekedy len umelé. Možno keby som ešte zabojovala kojime dodnes ale nechcela som trápiť seba a vôbec jeho. Ale je zdravý, šťastný aj na umelom mliecku 🥰

zuzka0601
autor
9. júl 2020

@lucia147852 presne moje slová ❤️ 5 mesiacov som sa trápila, považovala som to za dáke zlyhanie že nedokážem kojiť atď.. Ale prestať bolo najlepšie rozhodnutie... Malému nič nechýba.. A od vtedy nám je spolu super ❤️

zuzka0601
autor
9. júl 2020

@lucia147852 tvoje slová by sa mi hodili pár mesiacov dozadu.. Možno by som si to uvedomila skôr 🙂

Strana
z2