icon

Čo pomôže na popraskané bradavky?

dankapap
11. nov 2012

co by ste poradili na popraskane bradavky?pouzivam masticku multi-mam-ale mam pocit ze som uz odolna.skusila som aj kalciou mast.mala ma sem-tam uhryzne a hned mam ranku-ktora sa mi velmi dlho lieci..za vsetky odpovede vopred dakujem 🙂

Strana
z2
viktoria2011
18. feb 2013

Tak,najlepšie je materske mliečko a nič na prsia 🙂 lacné a zároveň tak vzácne 😉

ducci
22. feb 2013

masticku Bepanthen, nemusi sa ani umyvat pred kojenim 🙂

milota164
30. apr 2013

ja pouzivam tiez materske mlieko a ked som doma tak nenosim podpsenku, aby sa tie ranky mohli dobre vysusit a na vecer si natieram Bepanthen.

marwa
30. apr 2013

Lansinoh lanolin..najlepsi..nemusi sa umyvat pred dojcenim..mne strasne pomohol

henriett19
30. apr 2013

Ja takisto jednoznačne odporúčam mastičku na bradavky z DM od Babylove, lacná a výborná. A to som mala bradavky v katastrofálnom stave. Vdaka nej som mohla zit 😀 poskúšala som toho vela a nic ine mi tak nezabralo 🙂

sofil
30. apr 2013

Mne jednoznačne pomohli náplaste MULTI-MAM, účinok viditeľný a citeľný za 24 hodín.

maykaaa1122
17. apr 2016

ahoj, mne veľmi pomohol bepanthen extra mastička..mala som ich v hroznom stave,.teraz úplne super.. 😉 🙂 🙂

lili007
30. apr 2016

Neviem ako dlho kojite, mozno aj mala zmena polohy pri kojeni by pomohla. Mala som rovnaky problem ako vy. Do casu som pouzivala aj klobuciky na bradavky. Potom som si nechavala na bradavke zaschnut par kvapiek materskeho mlieka a kremovala ich Bepanthen Extra mastou na doporucenie lekara. Vyskusajte. Mastit aj po kazdom kojeni.

lilu74
1. júl 2016

spociatku som pouzivala klobuciky, vtedy boli bradavky v poriadku, ked sa vsak malinky naucil papat bez nich, mavala som ich popraskane, natierala som si ich bepanthenom extra, ktory mi ich pekne premastil a hydratoval, vyhodou bolo, ze pred kojenim - co bolo kazde 2 hodiny- som si ho nemusela zmyvat. 😉

sensen12
29. aug 2016

prosim vas a za aky cas boli bradavky ok? ako dlho sa babatko bolestivo prisavalo?

ali08
29. aug 2016

@dankapap ja som používala pri kojeni klobúčiky pokiaľ sa syn naučil papať a nebolelo to tak.krem som používala kalciovy a natierala som si to vlastným mliekom.hl.vtedy som nekojila lebo mne to vedelo veľmi peknú a krvácať

katkakovac
29. aug 2016

@sensen12 bepanthen po kazdom kojeni. Nemusis ho umyvat, je super. Man vlozky do podpry, namszem slusnu vrstvu a fungujem. Chvilu trva, kym sa zahoja, ale nie je to nic strasne. Hlavne treba zmenit techniku prisavania. Ak bolia a praskaju bradavky , dieta je zle prisate. V buducnosti to moze sposobovat slabsie priberanie a zbytocne skore odstavenie. Na mamila.sk su obrazky a navody spravneho prisatia. A insk prvy tyzden bradavky bolia aj druhorodicku, druhy tyzden to prechadza a treti tyzden pokoj. Popraskana bradavka - 1-2 dni a je pokoj.

sensen12
2. sep 2016

@katkakovac no som zvedava co mi povie laktacna,ale taku agresiu chytam,ze ubijem celeho kona aj laktacnu,ked mi povie niekto,ze medzi kojeniami mam robit cooorooo mooorooo nad deckom,aby nevrieskalo po nakojeni,ze jej ho dam,nech ho corooo moooruje ona,taku pomoc za 20 e nepotrebujem,prisava sa dobre,akurat silno ako moj prvy a toho som potom kojila 24 mesiacov az sme skoncili lebo sa uj...l na tom,ze jeden prsnik v ustach a druhy mi zmolil rukou a rehotal sa ako 2 rocny na tom,jak ma to boli a potom sme skoncili a bolo

lulinka81
2. sep 2016

Mne pomohlo z Oriflame "vajíčko" ten hojivý zázrak. To premasťuje riadne. Odporúčam.

lilu74
8. sep 2016

hojivy zazrak pouzivam na pery a suche miesta, na bradavky som neskusala, ale je dobry asi skor pre nedojciace maminy, nakolko si ho musis utierat, ja som s bepanthenom extra bola spokojna a umyvat som ho nemusela pri dojceni.

maykaaa1122
5. okt 2016

odporucam bepanthen. mne velmi pomohol. je to neprijemna vec. drzim palce, aby sa to rychlo zahojilo.

lubka3232
22. sep 2017

mne zo začiatku nepomohlo nič, nejak som musela prežiť prvý mesiac-dva (raz bolo lepšie raz horšie ale proste kojenie bolelo) no na ranky alebo nejaké suché miesta mi pomohol bepanthen care, používam ho synovi na zadoček, tak som aspoň nemusela kupovať ďalší krém 🙂

phulakova
22. sep 2017

@dankapap multimam náplaste? mne tie pomohli. alebo kalciovka. MM mi nepomohlo...šak tieklo a nehojilo ;)

kikundela
22. sep 2017

Bepanthen pomoze fakt 🙂

miricaaa
22. sep 2017

100%lanolin, ja som mala uz krvacajuci stav a toto mi pomohlo. A neskodi to ani babatku. Kupite v lekarni je to drahsia masticka ale co uz je v dnesnej dobe lacne.

diablikovci
22. sep 2017

Mne pomohlo toto

mia407
22. sep 2017

lansinoh..sterilna vazelina,nezmyje sa slinami a neskodi babatku..jednoznacne😉

lilu74
15. nov 2017

urcite bepanthen care ten nie je potrebne si pred kojenim ani umyvat.

mon8821
17. nov 2017

Ja som tiez mala problem s bradavkami. Volala som laktacnu. Ta mi poradila ako spravne prilozit maleho. U nas bol problem ten ze mal uzdicku pod jazykom a museli sme mu ju dat strihnut lebo sa jazykom nevedel dostat na dvorec a drazdil bradavku. Kazdy mi radil na bradavky nieco ine. Hojivy zazrak ruzovy, borovu vodu, laktacna mi radila gencianku a olivovy olej. Ja som pouzivala bepanten no nepomohol... Az mi muz doniesol masticku z lekarne, presny nazov neviem Lanshon alebo tak nejak sa vola...tak ta mi pomohla...s tym ze som tyzden odsavala a nekojila...a odvcera pouzivam aj univerzalnu masticku...kojenie teraz a predtym sa neda porovnat. Som happy, ze som to nevzdala a vydrzala. Drzim prsty 😘

roselyn
10. mar 2018

Dobry den,
neviem si vybrat teda, ktory krem by som mala kupit (na popraskane bolave bradavky pri dojceni, na vsetkych troch je napisane, ze sa nemusi zmyvat a je bezpecny pre babatko): Avent, Lansinoh alebo Bepanthen ? Ktory by ste mi odporucili? Dakujem za rady 😉😉😉

letfenixa
10. mar 2018

@roselyn Jednoznacne lansinoh.

zuzana247
Autor odpoveď zmazal
zuzana247
10. mar 2018

@roselyn naplaste Multi Mam a lanolin od nich. Ja som s nimi bola riadne spokojna.

zuzana247
10. mar 2018

@sensen12 @sensen12 u mna aj z ragádami hojenie trvalo 3mesiace. Pouzivala som naplaste MULTI MAM,tie su fakt ze zazrak. To bolo ako vykupenie ked som si to prilozila na tie rany.

zuzana247
10. mar 2018

@sensen12 hahaha. Akurat som si precitala preco si dokojila prve dieta 😂😂😂😂😂😂

sticker
Strana
z2