Čo pomôže na popraskané bradavky?
co by ste poradili na popraskane bradavky?pouzivam masticku multi-mam-ale mam pocit ze som uz odolna.skusila som aj kalciou mast.mala ma sem-tam uhryzne a hned mam ranku-ktora sa mi velmi dlho lieci..za vsetky odpovede vopred dakujem 🙂
masticku Bepanthen, nemusi sa ani umyvat pred kojenim 🙂
ja pouzivam tiez materske mlieko a ked som doma tak nenosim podpsenku, aby sa tie ranky mohli dobre vysusit a na vecer si natieram Bepanthen.
Lansinoh lanolin..najlepsi..nemusi sa umyvat pred dojcenim..mne strasne pomohol
Ja takisto jednoznačne odporúčam mastičku na bradavky z DM od Babylove, lacná a výborná. A to som mala bradavky v katastrofálnom stave. Vdaka nej som mohla zit 😀 poskúšala som toho vela a nic ine mi tak nezabralo 🙂
Mne jednoznačne pomohli náplaste MULTI-MAM, účinok viditeľný a citeľný za 24 hodín.
ahoj, mne veľmi pomohol bepanthen extra mastička..mala som ich v hroznom stave,.teraz úplne super.. 😉 🙂 🙂
Neviem ako dlho kojite, mozno aj mala zmena polohy pri kojeni by pomohla. Mala som rovnaky problem ako vy. Do casu som pouzivala aj klobuciky na bradavky. Potom som si nechavala na bradavke zaschnut par kvapiek materskeho mlieka a kremovala ich Bepanthen Extra mastou na doporucenie lekara. Vyskusajte. Mastit aj po kazdom kojeni.
spociatku som pouzivala klobuciky, vtedy boli bradavky v poriadku, ked sa vsak malinky naucil papat bez nich, mavala som ich popraskane, natierala som si ich bepanthenom extra, ktory mi ich pekne premastil a hydratoval, vyhodou bolo, ze pred kojenim - co bolo kazde 2 hodiny- som si ho nemusela zmyvat. 😉
prosim vas a za aky cas boli bradavky ok? ako dlho sa babatko bolestivo prisavalo?
@sensen12 bepanthen po kazdom kojeni. Nemusis ho umyvat, je super. Man vlozky do podpry, namszem slusnu vrstvu a fungujem. Chvilu trva, kym sa zahoja, ale nie je to nic strasne. Hlavne treba zmenit techniku prisavania. Ak bolia a praskaju bradavky , dieta je zle prisate. V buducnosti to moze sposobovat slabsie priberanie a zbytocne skore odstavenie. Na mamila.sk su obrazky a navody spravneho prisatia. A insk prvy tyzden bradavky bolia aj druhorodicku, druhy tyzden to prechadza a treti tyzden pokoj. Popraskana bradavka - 1-2 dni a je pokoj.
@katkakovac no som zvedava co mi povie laktacna,ale taku agresiu chytam,ze ubijem celeho kona aj laktacnu,ked mi povie niekto,ze medzi kojeniami mam robit cooorooo mooorooo nad deckom,aby nevrieskalo po nakojeni,ze jej ho dam,nech ho corooo moooruje ona,taku pomoc za 20 e nepotrebujem,prisava sa dobre,akurat silno ako moj prvy a toho som potom kojila 24 mesiacov az sme skoncili lebo sa uj...l na tom,ze jeden prsnik v ustach a druhy mi zmolil rukou a rehotal sa ako 2 rocny na tom,jak ma to boli a potom sme skoncili a bolo
Mne pomohlo z Oriflame "vajíčko" ten hojivý zázrak. To premasťuje riadne. Odporúčam.
hojivy zazrak pouzivam na pery a suche miesta, na bradavky som neskusala, ale je dobry asi skor pre nedojciace maminy, nakolko si ho musis utierat, ja som s bepanthenom extra bola spokojna a umyvat som ho nemusela pri dojceni.
odporucam bepanthen. mne velmi pomohol. je to neprijemna vec. drzim palce, aby sa to rychlo zahojilo.
mne zo začiatku nepomohlo nič, nejak som musela prežiť prvý mesiac-dva (raz bolo lepšie raz horšie ale proste kojenie bolelo) no na ranky alebo nejaké suché miesta mi pomohol bepanthen care, používam ho synovi na zadoček, tak som aspoň nemusela kupovať ďalší krém 🙂
Bepanthen pomoze fakt 🙂
100%lanolin, ja som mala uz krvacajuci stav a toto mi pomohlo. A neskodi to ani babatku. Kupite v lekarni je to drahsia masticka ale co uz je v dnesnej dobe lacne.
lansinoh..sterilna vazelina,nezmyje sa slinami a neskodi babatku..jednoznacne😉
urcite bepanthen care ten nie je potrebne si pred kojenim ani umyvat.
Ja som tiez mala problem s bradavkami. Volala som laktacnu. Ta mi poradila ako spravne prilozit maleho. U nas bol problem ten ze mal uzdicku pod jazykom a museli sme mu ju dat strihnut lebo sa jazykom nevedel dostat na dvorec a drazdil bradavku. Kazdy mi radil na bradavky nieco ine. Hojivy zazrak ruzovy, borovu vodu, laktacna mi radila gencianku a olivovy olej. Ja som pouzivala bepanten no nepomohol... Az mi muz doniesol masticku z lekarne, presny nazov neviem Lanshon alebo tak nejak sa vola...tak ta mi pomohla...s tym ze som tyzden odsavala a nekojila...a odvcera pouzivam aj univerzalnu masticku...kojenie teraz a predtym sa neda porovnat. Som happy, ze som to nevzdala a vydrzala. Drzim prsty 😘
Dobry den,
neviem si vybrat teda, ktory krem by som mala kupit (na popraskane bolave bradavky pri dojceni, na vsetkych troch je napisane, ze sa nemusi zmyvat a je bezpecny pre babatko): Avent, Lansinoh alebo Bepanthen ? Ktory by ste mi odporucili? Dakujem za rady 😉😉😉

Tak,najlepšie je materske mliečko a nič na prsia 🙂 lacné a zároveň tak vzácne 😉