Dávať cumlík pri dojčení: Je to bezpečné?
Ahojte mamičky,
chcela by som sa opýtať, či je tu nejaká taká, čo mala podobný prípad ako mám ja. Mám trojtýždňové dievčatko, dojčím, avsak mame občas problém s prisavanim, kedze som mala bolestivé bradavky a ja som ju zle prikladala. Teraz niekedy čakám, kedy plačom otvorí veľké usta a vtedy jej dám prsník, prisaje sa, avsak cítim jej horné podnebie ako poriadne zatne do dvorca. Takéto mame prikladanie. Momentálne by chcela byt veľmi na prsníku, stále, až vracia, vzdycky sa prepapa. Stále si dáva palčeky do úst aj keď je prejedena a potrebuje sa niečim ukľudniť. Moja otázka je, či môžem dávať cumlík v tomto prípade na ukľudnenie. Ako ste to mali vy?
A prečo by si nemohla dávať cumlík? Samozrejme že môžeš
Na to ti nikto z nas neodpovie. Musis to vyskusat. Bud das cumlik a bude to uplne v pohode, alebo das cumlik a problematicke prikladanie sa este skomplikuje. Su aj take deti, aj take. Vyskusaj. Ja osobne poznam viac takych, ktore bud cumlik ani nechceli alebo im to problem pri dojceni nerobilo.
@iveta5482 obe deti som kojila, kým sa samé neodstavili (do jedného roka) a obe boli závislačky na cumloch. U nás problém nebol. Dokonca v začiatkoch som používala pri oboch na kojenie klobúčiky, aj tých sme sa po čase zbavili a papali napriamo. No každé dieťa je iné a tvoje môže reagovať inak. Nevyskúšaš, nebudeš vedieť.
@iveta5482 riešila by som to prisatie. Keď bude väčšia a mať väčšiu silu, nebodaj skoro zúbky, tak to bude utrpenie pre Teba ako Ti bude ničiť bradavky. Ten cumel nemusí uškodiť. Môže aj pomôcť.
Prva chcela iba prso.druha prso dudel aj flasu bez problemov.musis iba vyskusat kazde babetko je ine.
Ono treba dbat na to prisatie. Ale tiez som to mala pri prvom. On chcel byt nonstop na prsniku. Len tak. Pritom mlieko islo. A on ho zbytocne vygrcal lebo-vela.
On ale cumel odmietal.
Dalsie deti mali cumel chceli. Tak som im dala. Ale zas sme nemali absolutne ziaden priblem s prisatim.
@iveta5482 ja mam tiez podobny problem a to ma mala uz vyse 2 mesiacov ... ale nejak sa stale bojim dat ten cumel bo uz s tym prisavanim a kojenim nie ke tolko bolesti (vacsinou) a kebyze si to "sama pokazim" tym ze jej dam dudel tak ma asi slak trafi ... ale niekedy som uz na nervy z toho bo ona sa pyta na cicik aj ked je jej zle a boli ju brusko ..chapem to a snazim sa ju tym uklidnit ked sa da ale ona mi vtedy do toho prsa vyslovene kuse a to sa donekonecna neda vydrzat ... potom mam zase stres z dalsieho kojenia/krmenia (bo stale dokrmujem cez cievku)

Veď si stlač prsník keď jej ho vkladáš do pusinky