Dlhodobé dojčenie a odstavenie

laurinka1113
28. apr 2016

Maminky, mam takmer 3rocneho syna, ktoreho sa snazim ostavit, trva to uz viac ako tyzden, ale je to stale horsie.... Je strasne agrasivny, hlavme kumne, ze nedostane, co chce, nechce zaspavat, ma z toho uplne strach...ked poviem ze sa ide spat...uplna hysteria, naobed nezaspi vobec, vecer s revom, prestal cikat, vobec nejde sam na zachod. Myslela som si, ze to pojde lahsie, ale ja uz neviem ako s nim dalej... Aj cez den je velmiplaclivy, nervozny, agresivny, bojimsa ze ak mu zase dam, ze sa nenauci sam zaspavat ani v skolke / lebo doma zaspaval len s didkou/ a to uz vela casu do septembra nemame! Ma niektora maminka taku skusenost? Ako ste to riesili? Dakujem za kazdu radu.

kubobubo
28. apr 2016

Moj syn chodi do jasli na 3 dni od 17 mesiacov. Doma zaspava pri dojceni, v jaslach normalne. Ine miesto, bez mamy, neriesi to. Obcas ked nie som poobede doma, zaspi aj s muzom. Teraz ma 2 roky. Ked ho chces odstavit, tak v pohode. Ale ked to robis ako pripravu na skolku, tak netreba.

pribinak
28. apr 2016

Do septembra mate mrte casu. Chce tolen cas, cas a cas. Ideálne by bolo aby ho vecer na spánok ukladal ocko
Ked pýta prsník, daj mu piskotu ci hrozienka a zábav ho, aby si odpútala pozornosť
Hlavne ty si musis urovnať svoj postoj v hlave, lebo zrejme cíti tvoju nervozitu a tak je nervózny aj on

sabina1975
29. apr 2016

Mam 2,5 rocnu bola kojena do dvoch rokov 5.11 mala 2roky vecer pytala mlieko povedala som ze neni minulo sa pytala este asi dva dni potom uz nie proste musis byt razna nie postupne ale naraz nie je a hotovo a ze je zly agresivny a podobne vidi ze ty sama nie si stotoznena tak samozrejme pyta ale ak mu povies ze nie je a ani mu nedas tak to velmi rychlo pochopi

vejula
29. apr 2016

@laurinka1113 môj syn bol dojčený 4 a pol roka a od 3 a pol roka chodil do škôlky. Nemal problem so zaspavaním. Takéto velké detičky najviac pýtaju mlieko, ked vidia maminku. Ked ju nemaju v dohlade, často si na mlieko ani nespomenu.. Takže ja by som to nesilila, ked vidiš žee na to ešte nieje pripravený 🙂

sue
29. apr 2016

@laurinka1113 u nás sa to riešilo tak, že malý išiel na prázdniny na 3 dni...

emarekova
29. apr 2016

@laurinka1113 u nas nepomohlo uspavanie otcom,ani ked som bola mimo. Pri oboch detoch,ako ma zbadali,isli zo mna vsetko strhnut. Najprv som odstavila cez den a to tym,ze som si potrela bradavku octom alebo cesnakom. Potom aj vecer a v noci to iste. Bol rev,muz bol ten cas v inej izbe aby sa vyspal do roboty,ale trvalo to asi tyzden. A obidve som kojila 2roky.