icon

Dojčenie predčasniatka a víno

26. máj 2023

Dobrý večer mamky ktoré máte predcasniatko a kojite ho tak kedy ste si prvý krát dali pohár vina?

lenkakravcova
26. máj 2023

Ľudia by mali svoje problémy vedieť vyriešiť aj bez vína aj bez antidepresiv..
Nemyslím si, že je vhodné piť alkohol pri dojčení.
Je vedecky preukázané, že alkohol zabíja nervové bunky. Malému bábätku sa nervové bunky ešte len vyvíjajú, a potom ich takto zrušite.. A nervové bunky sa regeneruje len veľmi ťažko, takže tým pitím alkoholu a súčasným dojčením mizete svojmu dieťaťu dosť obmedziť budúcu inteligenciu a rozvoj vedomia.
Ale je to len a len vaša voľba. Len pri tom myslite na to, že máte za tu malú bytosť zodpovednosť.
Keď už tak dajte bábätku umelé mlieko prosím. 🙏

pribinak
26. máj 2023

@majlo1234 u nás v rodine nikto nepije, stačí nám vidieť ľudí okolo čo to dokáže narobiť s psychikou nielen toho čo pije, ale i okolia.

Myslím že sú aj vhodnejšie spôsoby ako sa odreagovať, psychicky uvoľniť, ale ani, pre mnohych je alkohol rýchla voľba a ani nemajú záujem o iné možnosť
Veď pit je take jednoduché

Žiaľ na Slovensku mame veľmi pozitívny vzťah k alkoholu a sme veeeelmj tolerantní k pitiu celkovo

beata_k
26. máj 2023

Och aka drama z pohara vina u rocneho dietata. 😃
Autorka: To sa ti ani do krvi nedostane, nie ze do mlieka 🥂😉

majlo1234
26. máj 2023

@pribinak s tvojou poslednou vetou absolutne suhlasim

majlo1234
26. máj 2023

@lenkakravcova zas by som ale nestrasila poharom vina. Ja som si dala aj poldeci vynimocne🤨 a decko mam celkom kognitivne zdatne

beata_k
26. máj 2023

@pribinak To si este nebola v Dansku 😄

mamamasama
26. máj 2023

@pribinak ty si dobra trubka. Jasne, ze si moze dat vino. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Zisti si fakty

pribinak
26. máj 2023

@mamamasama trúbka si ty a poriadna

mamamasama
26. máj 2023

@autorka nazdravie. Pravdaze si mozes dat pohar vina. ♥️To ti povie kazda normalna laktačna. Brala som aj lieky, keď bolo treba. Konečne jedla sushi. Všetko ok. Tie zastarale nazory, ze sa nic nesmie ma bavia. V tehotenstve nepoviem, ale pri dojčení už mozes s mierou uplne vsetko 🙂

anna2305
26. máj 2023

PAneboze dievčatá , vy ste tu niektoré tak frustrované , tak zatrpknuté zakomplexované že to až boliiiiiii . Sa spamätajte . Autorka keby chcela slopat od rana do večera si myslite že tu bude vecer písať s malou dušičkou otázku , či nezaškodí pohár vina ???? Ani by nevedela o existencii modrého koníka a už by mala druhu flasu v sebe . Lenže tu sa neoplatí niečo slušne sa spýtať . Ja som tu dostávala priania smrti ….. nechcela by som vás mat doma tie čo tu vypisujete somariny ohľadom toho že nevie vydržať ????? Sama jasne píše má chorého muža , má dieťa a chce si dať pohárik vina ????? Sa spamätajte fakt a nebuďte take zazerajuce nasrate raspuše ale radšej si dajte ten pohár vina a usmejte sa alebo dokonca poteste svojich mužov .

Autorka daj si kľudne ten pohár vínka , odreaguj sa .

A fúrie klidek , stále je čas byt milsimi osobami 😘

pribinak
26. máj 2023

@beata_k bola som vo Svedsku, tam sa tiež kvalitne chlasta, ale mne je to jedno, ak chce nech chlasta

mamamasama
26. máj 2023

@pribinak fuuu. No čítam tvoje zvyšné komentare 😅👌 Ženska. Ty máš seriózny problém sama so sebou 😅

mamamasama
26. máj 2023

@majlo1234 lenka je moslimka. Tam je celkovo alkohol tabu.

autor
26. máj 2023

Dakujem dievcata že ste reagovali 🥰 aj tebe ďakujem @pribinak Vdaka tebe viem, že stále treba pomáhať ľudom ako si ty👌

mikitilik29
26. máj 2023

Však tá ukrižujú za takú otázku dojčiace matky 😂

kristina2412
26. máj 2023

Ja som dojčila prvú dcéru 2 roky a 3 mesiace , mladšiu takmer 3 a ano počas týchto rokov boli sem tam príležitosti, keď som si dala pohár vína či šampanského . Nikomu to neublížilo. Môj názor je, že radiť mi môže, len ten, kto si sám prežil... Od niekoho,kto dojčil 3 mesiace aj s cestou rady a názory neprijímam..

matabb73
27. máj 2023

Ženy to naozaj veríte tomu, že alkohol sa nedostane do mlieka alebo tým len chcete ospravedlniť vlastné pitie? Faktom je, že do mlieka sa dostane a keďže nikto presne nevie aké množstvo je pre dieťa bezpečné, ideálne je nepiť vôbec. Keď už bez toho nedokážeš vydržať, tak si to načasuj tak, aby si potom nekojila minimálne dve hodiny. Je mi ľúto tvojej situácie, ale upokojovať sa alkoholom nie je dobré riešenie. Môžeš si takto vybudovať závislosť. U žien stačí aj jeden pohár denne. Dojčila som viac ako dva roky. Ku koncu som si už pohár vína dala po večernom dojčení, ale u mňa to bolo výnimočné, ak sme mali nejakú oslavu a nadojčila som ju potom až ráno aby som mala istotu, že žiaden alkohol tam už nebude. Ak nezvládaš stres, viac by ti pomohol psychológ.

cervenaruza123
27. máj 2023

Ja som niekde citala, ze detom sa vytvara enzym na odburavanie alkoholu v 3.mesiaci zivota. Strucne povedane, dovtedy aj minimum alkoholu dietatu velmi skodi, neskor si s tym uz vie poradit do istej miery. To len pre info.
Ak by sme mali porovnavat vino a antidepresiva... Ak su potrebne, lepsie su podla mna predsa len antidepresiva, lebo ak by slo o naozajstnu depresiu, tak antidepresiva ju pomahaju zvladnut, vino ju moze prehlbit, resp. viest k alkoholizmu. Naopak, aj male mnozstvo alkoholu moze byt liekom, ale musi byt uzivane rozumne.
Autorka, vidis, ze su rozne nazory, dokonca aj studie su take aj take, co podporuju taky ci opacny nazor. Ale viacere zeny su po porode a dlhsej abstinencii citlivejsie na alkohol, preto uz ked, tak zacat mensim mnozstvom.

bejbypd
27. máj 2023

Prosím ta ,daj si pohár vina ,krásne si ho vychutnaj a pripi na zdravie seba a svojich blízkych.. dobreze z teba nespravili macochu a alkoholicku.. Mňa koník fascinuje ,nikto tu nepije,všetci zarábajú od 3000 tisíc vyššie,každej manžel doma ešte aj okná za ňu umýva, nikto nefajčí a samozrejme nenadava, dokonalá stránka..
Internet znesie veľa .
Drz sa v tvojej životnej situácii

h2
27. máj 2023

@bejbypd Prečo si použila slovo macocha? A že nikto tu nepije?! Veď len podľa tohto príspevku tu pijú takmer všetky. Ja som macocha, nepijem, nefajčím, nezarábam 3000+, dokonca ani 2000+, dokonca ani môj muž. Nadávam, občas. Môj muž síce okná neumýva, to robím ja. Ale robí toho doma celkom dosť a ak by tie okná umyl, v živote by mi nenapadlo, že to urobil "za mňa". Čo sú to len moje okná?

danusa63
27. máj 2023

@autorka Matka, žena, čo má doma malé dieťa a muža s rakovinou sa pýta, či si môže dať pohár vína? Really? To by bolo posledné na či by som myslela, keby som bola v tvojej situácii............

svetlonos
27. máj 2023

Vobec, az ked som nekojila už. Kamosky si daju, koja dlho - aj 3 roky. Ja si tiez velmi rada dam aj pocas kojenia dobre vino 🙂 ale bez alkoholu!
Chut rovnaka, pokial je kvalitne, trebars z vinárne a pod, ziadne dedske sampanske.
Ono je bez stipky alkoholu, chutovo sa absolutne vyrovna tomu s alkoholom. Toto bez by som ani detom nedala, koli rovnakej chuti, nech si nezvyknu. Ak chces napis spravu. Poslem ti foto vín, ake pijem ja ako tehotna 🙂 Okrem inych benefitov ma menej cukru ako dzus 😂

bejbypd
27. máj 2023

Bolo to len prirovnanie ,okna ako aj zvyšok domácnosti patrí všetkým, ktorí v nej žijú samozrejme..ale áno ja napríklad som ešte pomerne mladá aspoň tak si to hovorím..A rada robím ženské práce, som žena..dokonca milujem byť v kuchyni a variť pre svoju rodinu, takisto si okná rada umyjem sama..
Slovo macocha som použila vo význame, že sa do nej pustili ako keby ide dietatko otráviť preboha..11 mesačne dieťa, to mam 3 predpokladam nemá dojčenie ako základ stravy už..možno sa mýlim..ú nás od roka mali deti už len klasickú stravu mlieko nechceli už vôbec..takže nevidím dôvod prečo by si kočka nemohla dat pohár vinka raz za čas..praktizuje to kopec žien aj mužov dokonca si večer k telke dajú pohár vínka spoločne..A nie nevidím v tom problém s alkoholom ..vyrastala som s alkoholikom ,viem čo je problém s alkoholom..

majlo1234
27. máj 2023

@matabb73 do mlieka sa vstreba az z krvi. Ja mam cez 70 kg momentalne, ked si dam pohar vina a najem sa, dokonca ked si dam aperitiv a najem sa, mam v krvi 0 promile.
Vsetko ke o celkovej perspektive.
Proste rozumiem aj tomu straseniu, lebo je pravdou, ze na slovensku sa pije bezmedzne. Preto nemame ani ziadnu povolenu mieru za volantom(ako je bezne v inych krajinach) a preto sa takto strasi, a aj tak to vacsinou nepomoze.

danusa63
27. máj 2023

@bejbypd No presne ako píšeš, vyrastala si s alkoholikom, tak tvoja miera tolerancie je posunutá. Ja som vyrastala v rodine bez alkoholu a pre mňa je to 0 tolerancia.

diewcatqoo
27. máj 2023

Ach jaj, z jedneho pohara takato drama 🙄

bejbypd
27. máj 2023

@danusa63 skôr si myslím, že moja tolerancia by mala byť nulová..ale ja nezvyknem robiť z komára somara ..sama som sa 4 roky nedotkla alkoholu ani prípitok na oslavách ci svadbách..áno teraz si prípitok dám,dokonca si dám keď mám kľud a napustim si vanu aj ten pohár vinka ..vôbec nie pravidelne ..sama som nefajčiar z nefajčiarskej rodiny a kto fajčí mi nevadí, nesudim, každého život..
A kopec ďalších príkladov..
A nemám chuť ani tendenciu ľudí strašiť hneď tým najhorším..
Ani ich ponižovat

h2
27. máj 2023

@bejbypd Tu ani tak nejde o to, ako ublíži pohár vína 11 mesačnému dieťaťu. Ale že si ho ona potrebuje dať, aby sa upokojila, lebo je vyčerpaná a vystresovaná. Čiže chce alkoholom riešiť problém. A to je cesta k alkoholizmu, lebo časom jej bude treba na dosiahnutie rovnakého efektu stále väčšie množstvo.

divokykonik
27. máj 2023

@h2 Jj, každý, čo si dá raz za čas víno kvôli stresu je hneď alkoholik. Prosím ťa, už sa nesnaž ukázať za každú cenu, že máš pravdu.

h2
27. máj 2023

@divokykonik Ja som nikde nepísala, že je alkoholik. Ale že týmto to začína.