Keď budem mať druhé dieťa, nebudem ho kojiť
Ahojte baby, zakladám tuto diskusiu len prosím vyhnite sa nejakému osočovaniu, hadaniu a podobne. Jednoducho ma to zaujíma. Rozmýšľala som nad tym ze ak by som mala druhé dieta, nechcem už kojiť. Vôbec. Mam na to svoje dôvody to je moja vec prosím nerozoberajte to. Zaujíma ma ako to je potom v pôrodnici. Myslím ze lekári z toho budú asi na prášky a sestry zrejme tiež ak budú musieť prikrmovať. A co robiť aby sa mi vôbec nerozbehlo mlieko? Dakujem
Ved ked nechces, tak nedojci, sestrickam to bude jedno, nevoem preco by z toho mali ma prasky ako pises, maju ine starosti a ubepecujem ta ze nie si jedina co sa rozhodla nedojcit. Moju malu tiez hned v prikrmovali flasou, doma som v tom pokracovala. Mozes si vypitat aj lieky na zastavenie laktacie.
A kde si rodila ? Ja v Galantskej , tam to nikdo neriesil asi dva krat prisla sestricka a ukazala mi ako prilozit malu to bolo vsetko.A malu som si dokrmovala aj sama, len som si chodila vypitat flasu s mliekom. A preco sest dní, boli nejake komplikacie ?
Ja cakam druhe babo,prve som nekojila z dovodu ze som brala dlhe roky take lieky ktore neboli odskusane kolko idu do mlieka tak som nala papier od neurologa ze hned ma musia delaktovat,stahovali mi prsia v nemocke a tabletky aby mlieko sa netvorilo.teraz uz tie lieky mam vysadene ale este 2 druhy liekov beriem,s nimi vraj kojit zena moze len ja rozmyslam ze nechcem kojit lebo aj tak pojdy tie lieky do mlieka dietatu .tiez som zvedava ako zahlasim v porodnici ze nechcem kojit,nezelam si aby mi dieta pilo mlieko v ktorom budu rozpustene tabletky a este dalsi dovod mam ked citam v skypibke aku maju sou do teraz mamicky ktore koja ze deti sa stale budia a chcu prsnik a nie ze hladne ale ako cumel,aj moja mama segru kojila skoro do 3 rokocg ale ked si spomeniem mesiac sa trapila s kojenim a potom zas dieta pranik malo ako cumel nonstop a nikde ist lebo naviazana na prsnik,plus hocico nemohla jest sestru hned brusko bolelo tak mama az chudla.tak ja toto neprosim.
Keď pôjdem do Dubaja, nezakryjem si ani kolená ani ramena>:D<
@uzanka16 úplne chápem, jednoducho berieš lieky tak nechceš nič podceniť. Ale o tom spaní kojeného dieťaťa je to rozličné, niektoré deti spia celú noc aj keď sú kojene a naopak.. Ide o to , že kojace mamičky si naučia deti spať v posteli spolu s nimi a zaspavat pri kojeni. Pokiaľ sa mamička drží pravidla nakojit a šup do postielky tak sa to dá naučiť.
@katie303
Pre boha a ty si z ktorej hornej malikovej?! Kojenie ročného dieťa je úchylka? To ako myslíš?! Keby si ešte povedala že nepotrebné, alebo neviem čo, tak ok, beriem každý názor ale toto je už moc ... Fuj O.o urážať ročné deti že sú úchylné alebo ich matky, za to že ich dieťaťu ponúknu najprirodzenejší a najlepší spôsob výživy , tak to je grc. Naozaj. Neviem kde žiješ, ale my tu v civilizácii deti kojíme a nemá to z oblizovaním pŕs nič spoločné a svoje večerné chúťky si nechaj pre seba ty prasa !
Asi zle citam. V inych temach sa dusuje ako to Je Na Slovensku v zdravotnictve super, ako sa krasne rodi, aka top poporodna starostlivost a tu sa ludia idu po...t z toho, ze nechcu kojit a nevedia co povedat v nemocnici. To sa mi asi sniva! Normalne poviem, ze kojit nemienim a bodka, Nie ste dlzne ziadne vysvetlenia, Nie Je potrebne hladat vyhovorky. Nosenie termosiek, kanvic, flias, um do nemocnice a tajne dokrmovanie? To Je uz uplne chore, nenachadzam slov, co mate 10 rokov?
Mimochodom som zastanca kojenia, Na poziadanie a ako dlho to matke a dietatu vyhovuje, ale o tomto tato tema Nie Je, to Len Na okraj, aby si ma niekto nepriradil do zleho "tábora" 😁
@niky21 - to je paušalizovanie - každé dieťa je iné, každá matka je iná. NIektoré deti sa nenaučia spávať v postieľke nikdy (iba za cenu vyplakania), niektorým to vyhovuje hneď - nesúvisí to primárne a výhradne s kojením, takisto ako zaspávanie - tieto veci ovplyvňuje mnoho ďalších faktorov, navyše sa vekom môžu (ale nemusia) meniť.
Sú deti, ktoré na prsníku nezaspia nikdy, také, ktoré sa inak ani uspať nedajú, a také, ktoré by sa aj dali, ale je to pohodlnejšie pre obe strany 😉
Ja mám doma 2 "exempláre", a každé úplne, ale úplne iné - snaha o rovnaký prístup, ale "exempláre" dostali proste do vienka rozdielny matrix (v ich prípade doslova opačný) - takže vidím, že nič sa nedá zovšeobecňovať, dojčenie a zaspávanie už vôbec nie 😉
@uzanka16 - sa dostala k informáciám zo strany mamičiek, ktoré riešili uvedené problémy. Možno keby som jej povedala, že moje deti sa v pôrodnici prisali hneď bez problémov, dojčili sa v pohode obe, dcérka mi od narodenia spávala okrem 1 prebudenia na kojenie celú noc, na prnsíku nezaspávala (nezaspala proste), zaspávala vo svojej postieľke a odstavenie bolo úplne priam ideálne, bez plaču - mala by iný názor. Ale mohla by som jej aj story s mladším synom porozprávať 😀
@sisaka - slovenský systém výchovy sa podpísal na asertivite žien, bohužiaľ, je to tak ☹ Ono toto sú podľa mňa rokmi nahonobené veci v ženách, z detstva, zo školy a pod. - takýto obranno-útočný systém reakcií. Ženy samy seba stavajú často do pozície obete (nie je to úmysel, je to proste podvedomá reakcia nejaká), zdravotníckemu kolosu podriadenej bytosti. Ono by stačilo si v mnohých prípadoch len otvoriť ústa a úplne bežne si vykomunikovať svoje veci (netreba ani útočne, ani obranne, len vysvetliť, povedať slušne a otvorene vlastnú predstavu, vedieť argumentovať a aj prípadne prijať odmietnutie s dobrou a kvalitnou argumentáciou). Len to je taká ťažšia cesta pre mnohé ženy - lebo by museli okrem zháňania výbavičky a kočiara pracovať aj na sebe počas tehotenstva. A nie je to napísanie si pôrodného plánu - to je len vrcholček celej tej práce. Možno som to drsne povedala, ale proste to takto vnímam, že ženy akoby tým, že sú tehotné, strácali nejakú schopnosť (alebo ju možne ani nemali) komunikácie a vyjadrovania svojich požiadaviek a prianí v tej pôrodnici.
Stávajú sa akýmisi čakateľkami na "milosť a nemilosť" personálu, plus akoby aj úplne mali nejakú inú optiku toho, čo im protistrana hovorí a stávali sa viac také vzťahovačné (nemyslím v zlom, len neviem nájsť iný pojem) - že jednoducho bežnú informáciu od personálu, nemyslenú negatívne, útočne, ani nijak, len proste bežná info - berú ako útok na seba a svoje práva, a nevedia reagovať.
Ale ako vravím, to je dlhodobo zakorenené asi v ľuďoch tuto, lebo sme roky mali takéto niečo potláčané a vlastne možno ani v reálnom živote nevieme správne reagovať a komunikovať a presadzovať sa, takže sa to dá pochopiť. Len ja nechápem tú pasivitu ľudí, že sa to akoby ani nesnažia zmeniť. resp. zmeniť seba a pracovať na sebe hlavne. Potom tu vznikajú takéto diskusie - čo mám kedy komu a ako povedať, aby mi neurobil to a hento a pod. A plné stránky o hroznom personále v nemocniciach na Slovensku. Osobne neverím, že väčšina personálu v slovenskom pôrodníctve je neschopná, arogantná, drzá a neochotná - lebo keď čítam diskusie, nabádalo by ma to myslieť si to. Iste, všade sa nájdu aj takíto - ale to je proste prirodzené, lebo takí ľudia existujú (aj to je jasné, že by takí byť nemali) a nájdu sa všade - bolo by naivné si myslieť, že absolútne všade je to dokonalé - nie je. Ale nie je to ani také otrasné všade. Stále len čakáme, že niekto to vyrieši za nás - no nevyrieši.
@rebeka83 dobrý. Ja som mala papier od lekárky že nemám kojit kvôli spánkovej deprivacii,ale má kamoška presvedčila nech to skúsim,tak som skúsila teraz má 18 mesiacov a zavislak na cicke.vsimla som si tam že chcú silou mocou aby žena kojila, najhoršie bolo že mnanto extrémne bolelo ,krv na bradavke a majú tam laktačnu a tá stále že je dobré prisatý,doma som kojila s revom stále,tak som si zavolala riadnu laktačnu a bol predsa zlé.prisaty.

@slimstar Kde som ta ja urazila nejakymi detskymi nadavkami?!