icon

Kojenie bábätka po jednej hodine

merry27
24. máj 2014

ahojte mam mensi problem, mam 1 tyzdnove babätko a budi sa skoro kazdu hodinu po kojeni, niekdy sa stane ze spi aj styri hodiny ale to je zriedka kedy, neviem cim to bude ale ked ho kojim tak zaspi na prsniku a po hodine je hore zase ho nakojim a on zase spi na hodinku, neviem ci si dost nenataha mliecka alebo v com je problem.
vopred dakujem za rady

Strana
z2
dankariska
25. máj 2014

U nas je to podobne, ze pije kratko a potom je skorhladna. Podla vazenia v nemocnici to vyzera tak, ze za kratku dobu si este nenataha tolko mliecka kolko by ju malo zasytit. Cize kedze mame este len tyzden a mala skoro zaspi na prsniku, tak viem, ze nie je taka syta aby dokazala spat dlho. Raz za den jej odstriekam mliecko a dam na flasu a vtedy aj dlhsie spi a viem ze sa najedla do sytosti. Tymto ale neodporucam mamickam dokrmovat flasou. Dnes napriklad tak dlho pila z prsnika, ze teraz spinka jedna radost a tvrdo. Ja som to spozorovala aj na mliecku. Na zaciatku pitia som si vsimla ze je mliecko biele a po dlhsom piti zlte. To je to hustejsie mliecko - zadne, ktore zasyti. To predne je hlavne od smadu.

iwet7
25. máj 2014

babatko je este velmi malinke, tie intervaly su normalne. my sme mali takyto rezim asi 3-4 mesiace, potom sa to same upravilo. vela zien, maminiek tu koji tak male deticky, resp. aj vacsie kazdu hodinu, nie je to nic zvlastne. treba chvilku vydrzat, casom sa intervaly budu skracovat

yollanda
25. máj 2014

@merry27 nezabudaj, ze dojcenie nie je len jedlo. ty mu tym davas pocit ochrany, pocuje tvoje srdiecko, chce sa pomojkat, ukludnit, takze ked pyta, tak daj

eri150
25. máj 2014

@merry27 Ahoj, musíš vydržať, ja mám 4mesačnú dcérku, tiež som jej dávala každú hodinu, keď bola vo veku tvojho bábatka. To prejde, je ešte malinká, buď rada, že jej chutí 😉 Asi ešte nevie veľa vytiahnuť a preto si pýta častejšie. A tebe sa aspoň zvýši množstvo mlieka v prsníkoch a rozdojčia sa 🙂 Potom by sa to malo upraviť, neboj 🙂

merry27
autor
27. máj 2014

@eri150 prosim ta nevies nahodou mozem pocas kojenia jest slnecnicove jadierka?

potworka33
27. máj 2014

nič si z toho nerob nášho malého som tak kojila až do pol roka každú hodinu keď ti priberá a rastie tak má dosť mlieka

merry27
autor
27. máj 2014

@potworka33 pribera od stredy do nedele sme pribrali 200gr. a nevies ci mozem jest slnecnicove jadierka

potworka33
27. máj 2014

@merry27 myslím si že áno, keď som malého kojila tak som jedla úplne všetko ovocie, zeleninu kapustu proste úplne všetko ale malého nebolievalo bruško síce som pila veľa féniklového čaju tak možno aj preto ale tak keby som videla že by bol problém z nejakou potravinou tak by som vylúčila

eri150
27. máj 2014

@merry27 Kludne si daj. Ja by som si dala, ale v ten den by som uz nejedla ziadnu takuto "novu" potravinu. Ak sa ti nevyhadze, tak mozes jest.

merry27
autor
30. máj 2014

chcem sa opytat ked mam horuce prsia mam si mielko odsavat alebo nie maly my spinkal v noci od 9 do 3 tak ma pali lavy prsnik, neviem ci mu mam z neho mliecko davat alebo kojit ho z toho druheho a z tohoto si odsat

emocia
30. máj 2014

@merry27 ahoj, píše ti laktačná poradkyňa. Dobré je vedieť, že dieťaťu nejde iba o dojčenie, teda príjem jedla. Ide mu, ako normálnemu mláďatku, druhu "cicavec" – cítenie matky. O blízkosť s matkou. Ani naše životy, nás dospelákov, nie sú iba o jedle... Sú podstatne o vzťahoch. Všetci gravitujem k osobám, ktoré máme radi, s ktorými nám je dobre. Tak aj tvoje dieťa. Chce ťa cítiť. Tvoje teplo, vôňu, blízkosť. Chce sa môcť prisať na požiadanie, t.j. aj niekedy aj po 10 minútach. A to, že by poťahal chvíľku a pootm spal v tvojom objatí je normálne. Máš normálne dieťa s normálnymi potrebami, buď spokojná 😎 Radím ti obstarať si šatku a naviazť si ho. Bude tak spokojný. Bude ťa cítiť, tvoje milujúce telo s plnými prsníkmi. Raj na zemi!! 😀 Milá merry27, umožni svojmu dieťaťu byť šťastný! Dieťa naložené do šatky na mamu je dieťa na správnom mieste. A tak je šťastné 😀 Dojčí sa bez námahy z Tvojej strany a prisáva sa, kedy potrebuje. Lebo ono potrebuje prisatie ako dôkaz o prijatí a bezpečí, takisto z podstaty cicavca a až nakoniec kvôli jedlu... Neuveriteľné? Je to veru tak 🙂 Srdečne poradkyňa Alena BA

emocia
30. máj 2014

@merry27 prepáč... ja som tento tvoj príspevok zbadala až po odoslaní mojej odpovede. Aby si predišla zápalu, ktorý sa u teba štartuje ☹ – potrebuješ viac dojčiť, viac vyprázdnovať prsníky. ODSÁVANIE NIČ NERIEŠI, NAOPAK. Začni dojčiť čo najčastejšie, maj ho pri sebe! Daj si ho teraz na svoje telo. Pre viac info, volaj, tel. č. nájdeš dole na mojich weboch. Nedávaj ho v noci do postieľky, spi s ním. Daj si ho teraz k sebe, nebude spať tak strašne dlho. Obstaraj si čo najskôr šatku, ako píšem vyššie. Maj ho stále pri sebe, prikladaj čo najčastejšie. AK CHCEŠ, ZAVOLAJ MI NA KONZULTÁCIU, USMERNÍM ŤA ŠIRŠIE. Alena poradkyňa BA

emocia
30. máj 2014

@dankariska prepáč... ale podávaš veľmi zmätočné interpretácie. DIEŤAŤU NEJDE IBA O JEDLO. Dôležité je byť s ním v blízkosti, aby sa mohlo prisávať čo najčastejšie, to môže iba, ak cíti matku. Ak je za rohom kdesi v postieľke, vedia spať aj 3-4 hodiny aj dlhšie! Ak aj teraz ti to "funguje" tak ako popisuješ a vysvetľuješ, žiaľ, nemusí to tak aj ostať. Dieťa matky, ktorá má dobrú tvorbu mlieka, ale prisáva iba raz za nejakú časovú jednotku, teda menejkrát za deň, môže začať po pár týždňoch byť nahnevané, pretože má málo príležitosti sať naprázdno, t.j. dudlovať. A nepoučená matka potom rieši "slabé" mlieko, "predné" – "od smädu" mlieko alebo iné podobné zmätočné teórie. PODSTATÉ JE VEDIEŤ, ŽE DIEŤA NIE JE ŽIVÉ IBA JEDLOM. Potrebuje cítiť matku, prisávať sa čo najčastejšie – môcť sa tak nielen napapať kedy si chce dať hlt, ale si tak aj posať naprázdno. Dudlovanie (nenutritívne sanie) je legitímna potreba dieťaťa. Je to cicavec 🙂 a túto potrebu musí mať saturovanú, inak vznikajú celé série problémov. Srdečne radím šatkovanie!! 😀 🙂 😀 Tam sa zväčša všetko upokojí, porieši. Pozdravuje poradkyňa Alena BA

dankariska
30. máj 2014

@emocia hmm suhlasi, ale co ak mam 2tyzdnove babatko ktore sa mi zial nedokazalo prisat, aj napriek tomu ze som v nemocnici pre to robila maximum. Kontakt koza na kozu po porode, aj okamzity rooming som ziadala, ale nevyhoveli mi pre pozorovanie babatka z dovodu obav moznej nastupujucej infekcie. Po polhodinovom placi sme zvolili klobucik. Teraz sme uz doma a ucime sa bez klobucika, celkom to ide. Ale malicka este nie je schopna aby sa napriklad sama v noci prisala. Musim jej pomoct drzat prsnik. Preto ani satkovanie si neviem predstavit.

bibisk
5. jún 2014

Zienky, co zabera na podporu tvorby mliecka? Inac, prvu dcerku som zo zdravotnych dôvodov nekojila, teraz druhu ano, ale aj odsavam a este prikrmujem, lebo pila velmi malo, skoro nic nevytahala z prsnika. Teraz sa to zlepsilon ale aj tak ma malo a place a nevydrzi pospinkat ani hodinku. Vkuse hlada prsnik. a cumlik odmieta. Niekedy mam pocit ci ju uz neprepchavam a neboli ju z toho mnozstva brusko, lebo uz cely den dnes nekakala, pritom dni dozadu po kazdom jedeni. Bojim sa uz cokolvvek zjest. Coho ste sa vzdali v jedle?

luba41
5. jún 2014

@bibisk skontaktuj sa s nejakou laktačnou poradkynou, tá Ti vysvetlí, ukáže , poradí ohladom dojčenia... http://www.mamila.sk/pre-matky/poradna-dojcenia/
bábätko je ešte maličké, sanie je pre neho prirodzené, takže preto vkuse hladá...dojčenie nie je len o jedení, ale plní mnoho ďalších funkci...jesť môžeš všetko, tak ako si jedla v tehotenstve / bábo je už z bruška zvyknuté/..ak plače, nespokojné, nespí-to je väčšinou všetko spôsobené nesprávnou technikou dojčenia..odporúčali by som Ti obstarať šatku na nosenie / nakolko sa určite musíš aj venovať staršej dcérke/-tak budeš mať voľné ruky na práce doma, na venovanie sa staršej, na "dojčenie za jazdy", vychádzky a pod.. nosenie a intenzívny stály kontakt bábätka s matkou napomáha stimulovať tvorbu MM..poštuduj stránky http://www.mamila.sk/ / ak máš čas / je tam veľa informácii..

bibisk
5. jún 2014

@luba41 Dakujem velmi pekne. Urcite prestudujem

bibisk
6. jún 2014

Zienky pisete tu o tej Senovke greckej na podporu tvorby mliecka. To kde zozeniem? Len cez net? Dakujem

Strana
z2