Koľko kaše na večeru 8 mesačnému?

edinka20
23. okt 2011

Ahojte ženičky... chcela by som sa spytať, malému 8 mesačnému synovi davame na večeru cca okolo pol osmej 50 gramov kaše zriedenej s cca 270 vody a pred spanim este trocha cicia okolo pol deviatej az deviatej. V noci si beze pyta jedlo, dostane vypiť okolo 150 ml kaše, lebo umele mlieko odmieta. kolko by sme mali dať kaše na večeru, aby nam vydržal do rana? pripadne ho nebolelo bruško? alebo nechať radšej takto rozdelené na dvakrat?

anjelicek26
23. okt 2011

@edinka20 - kasa sposobuje vela detom problem s travenim, hlavne po nej smädi - preto sa ti aj budi - nemusi to byt prave hlad. Moze sposobovat zapchu a bolenie bruska. Kasa na veceru nie je dobra alternativa. Ak ti nepije umele mlieka, skus sojove, ryzove, mandlove, akekolvek ine mlieko, ved mu hadam nejake zachuti. Aj ked teda UM je taaak hrozne vela, mozno by ste este nasli to spravne.

shira_
23. okt 2011

moj osobný názor- spánok dieťaťa nemusí vobec súvisieť s množstvom kaše na večeru ani celkovo s jedením a hladom. je tam spústa iných faktorov, ktoré nie sú ovplyvniteľné. treba len vydržať, 8 mes. nie je vek, kedy dieťa musí nevyhnutne prespať celú noc. bolo by to všetko príliš jednoduché, keby platila rovnica- tolko a tolko kaše=prespatá celá noc...

edinka20
autor
24. okt 2011

ahojte, dakujem za odpovede, tak ja neviem, aj včera v noci sme boli hore asi 10x z toho raz papal kašu, skušala som mu dat čaj, ale nechcel, bol hladny, potom sa točí v postielke, mam pocit, ze si nevie najst miesto.... 😖

moma
24. okt 2011

@edinka20 ja si tiez myslim, ze nie je hladny. Ja davam dcerke (9m.) cca 150ml kase s ovocim okolo 18tej, zaleje to 50-60ml vody, a potom o 20tej este kojim a vydrzi bez jedenia az do rana. Aj ked sa v noci zobudi, nikdy jej nedavam jest, a ona pekne zaspi znova. Mozno mu naozaj tolko kase pred spanim zatazi zaludok.

skeptik
24. okt 2011

@edinka20 Ja nerozumiem, z prveho prispevku som mala dojem, ze kojis? Pokial kojis, tak mu v noci nedavaj nic okrem MM, ved je este malinky, to je vek tak na max 2 prikrmy denne a to cez den, v noci sa nema jest "jedlo" typu kasa - to akurat zatazi travenie a zbytocne mu to budi pankreas, to skor ti potom nebude spat ako bude.

aliza
24. okt 2011

@edinka20 len taky detail, neodmieta nahodou mlieko kvoli kasi? ved kasa je urcite sladka a ked ju dostava 2x za den/noc vo flasi, tak sa necudujem, ze nechce 'obycajne' UM. A po tych dvoch davkach urcite nie je hladny, akurat moze mat tazky zaludok z tolkej kase. Moj maly kase vobec netravil, byvalo mu po nich tazko a tak sme ich po par razoch vyradili uplne, dodnes neje ziadne kase. A k spanku - niektore deti proste zle spavaju, tocia sa, prevaluju, putuju po postielke, sadaju si a nie je to hladom. mam takeho doma a v noci nepije od 3 mesiacov a urcite nie je hladny. Na tvojom mieste by som najprv riesila to mlieko, este je moc maly na to, aby nepil mlieko a spanok zatial neries, teda myslim to tak, ze nehladaj jedlo, ktore ho uspi na celu noc, take neexistuje 😎.

tinki
25. okt 2011

ahoj, ja mám tiež 8 mesačnú dcérku a dávam jej na večeru, ale nie až o pol ôsmej ale o pol šiestej, kašu. Ale viac mi nezje ako zo 120 ml vody. No a v noci sa budí asi 3 krát. V noci by som už nedávala nič ťažké. Neverím, že také malé dieťa môže v noci stráviť toľko kaše. Ja svoju v noci len kojím. Spí pri mne. Takže keď si zapýta, tak jej dám. Si si istá, že je hladný? Ja neviem, prečo si veľa ľudí myslí, že keď deti nespia, tak sú hladné. Možno chce byť len s mamkou. V takom veku sa vôbec deti často budia, pretože v noci sa im v hlavičke usporadúvajú myšlienky zo dňa.

edinka20
autor
3. nov 2011

Ahojte. Dakujem vam všetkym za odpovede a rady. Skušame s manželom všeliak časovo davať malému večeru, ale zatial sa stale budí v noci. Uvidíme dnes 🙂 Dnes sme mu zasa trocha pomenili režim a to tak,: o 12:00 tej obed, okolo 15:00 tej som mu dnes dala puding, o 17:00 banan, o 18:15 dostal vianočku s maslom a večer o 20:00 kasu. A hned za kašou zaspal, tak som zvedava, ako to bude dnes v noci. Potom dam vedieť ako to dopadlo. 🙂)

pimpulienka
3. nov 2011

My ešte stale papame kašu na večeru,. chuti nám a spapame 200 ml pred 18:00 a po hodinke ešte kojim 🙂 ale spinkanie nesuvisi s kašou a jej množstvom. Prespime celu noc od 9 mesiaca a kašu som začala davať až po roku..