Mala som teploty a mám málo mliečka

rencika8
16. máj 2014

Ahojte,veĺmi prosim o radu. Minulú stredu som mala zvyšenú teplotu ,do toho som dostala zimnicu a od štvrtka rana sa trapime s kojením. Keď maleho priložim po chvilke sa začne vrtiet,zlostiť a za chvilku plače. Ked som si potom skušala odsať tak tam toho bolo veľmi málo. Berem na to aj senovkua pijem denne niekoľko čajov pre dojčiace matky. Poradte čo mam robit? Už to trvá vyše tyždna ,myslite že sa mi mliečko ešte vrati? Je pravda že som z toho už aj v strese a nie raz som si kvoli tomu už aj poplakala.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rencika8
autor
16. máj 2014

@anetkaadamko neviem prečo z ničoho nič som dostala zimnicu a potom som si merala teplotu a mala som 38. Praveže nekrvacam ani vtedy som už skoro vobec nie len troška keď som malého kojila.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja34581
16. máj 2014

Teplota sťahuje tekutiny z tela. Treba doplniť hoc aj čistou vodou, čajom...Treba sa ukľudniť, veľa oddychovať s malinkým si poležať. Ak trvá teplota treba ísť k lekárovi. On cíti nervozitu z mamičky.

valy
16. máj 2014

@rencika8 ahoj, este by si mohla skusit kupit si hroznovu stavu a tu pit, ci sa produkcia mlieka nezvysi, mne to pomaha. da sa kupit must vo flasi. hovori sa, ze aj vinea je dobra. ak mas stale zdravotne problemy, tak to asi ries s lekarom.

rencika8
autor
16. máj 2014

@valy ahoj,teplotu užnemam tu som mala len tu stredu. inač zaujinave je ze maleho som pred dvoma hodkami dokrmila umelou a teraz mi uz hodinku spinka na brušku ale ako nahle ho položim vedĺa tak jedo 5minuthore.čim to može byť???

valy
16. máj 2014

@rencika8 je este velmi malinky, u Teba sa citi bezpecne, predsa pozna Tvoj tlkot srdca a vsetko. nevracia sa mu mlieko? aj kvôli tomu sa moze budit. mozes ho skusit dat na sikmu podlozku, aby mal vrch tela vyssie.

rencika8
autor
16. máj 2014

@valy mliečko sa mu nevracia a na tu šikmu podložku ho davam pravidelne

luba41
16. máj 2014

@rencika8 nekaz si dojčenie fľašou a UM..nesleduj kolko odsaješ, to Ťa stresuje a nič to nehovorí o tom, kolko mliečka máš..ukludni sa a prestane myslieť na to, že je nejaký problem.. mliečko nezmizlo, výnimočne mohla poklesnúť tvorba..asi malý reaguje na slabší tok mliečka...lahni si malým, mojkajte túlte sa, vela sa noste cez den a ponúkaj mu..to že si prikrmila asi fľašou-zbytočne mu rozťahuješ a zaťažuješ žalúdok..z fľaše mu natieklo rýchlo-tak teraz musí "tráviť"....prípadne si zavolaj laktačnú.. 😉

zk3
16. máj 2014

Ahoj,mne v utorok vybehla teplota na skoro 39,a do stredy vecera som skoro vobec nemala mlieko.ale velmi mi pomohli kapsule Benedikt lekarsky a Senovka grecka,mlieko mam a normalne sa kojime,aj ked mame cela rodina virozu.co viem ja,caje su slabe,skus si zohnat tie kapsule.beriem ich 3 benedikty a 3 senovky 3 x denne.nedostat ich v kazdej lekarni,radsej predtym zavolaj,ci maju.napr v kosiciach sa predavaju len v jednej.a vela vela pit vody.plus z tej senovky a benediktu sa clovek trosku viac poti.pozri tiez www.mamila.sk

emocia
16. máj 2014

@rencika8 ahoj, píše ti laktačná poradkyňa. Popíš presne: koľko týždňov má bábo, ako často dojčíš, vždy je to takto po priložení? či len občas počas dňa? Koľkokrát za deň dojčíš? či podľa dákeho časového rámca?Používaš cumlík? Nosíš dieťa v nosiči? Spinkáva v postieľke počas dňa? A ak, tak ako dlho? Používaš zavinovačku? Používaš stláčanie prsníka pri dojčení? Je prisatie dieťaťa v poriadku, široké? PREČO BOLA TEPLOTA? Si prechladnutá? Som tu už iba 30 min, potom až večr, ale môžeš mi volať. Alena poradkyňa

rencika8
autor
17. máj 2014

@emocia ahoj malý mal včera 3týždne,ten problem neni stále napr.vo štvrtok v priebehu dňa sa krasne napapal a spinkal ,problem sa začal v noci a vcera v priebehu celeho dna. Skusala som si mlieko aj odsat ale skoronič tam nebolo aj prsia som mala na dotyk hrozne mäkke a tak som ho najskor prilozila a keď sa zacal zlostit tak som ho dokrmila umelov. V nosici ho nenosim,spava vačšinou snami v posteli pretoze ako nahle sme ho položili do postielky v tu sekundu bol hore.snažim sa ho krmit kazde 2hod,ked aj place tak natahujeme cas,použivame cumlík aj zavinovačku,stlacanie prsnika som skúšala ale nepomohlo. Teplotu som vtedy dostala z ničoho nič od vtedy mi nič nebolo. Možem zavolat aj dnes? Bola by som nesmierne vdačna keby si nam pomohla lebo ja som z toho uz naozaj na nervy mala som doma aj laktacnu por.ale velmi nam nepomohla☹

emocia
17. máj 2014

@rencika8 prepáč... viedla som dnes kurz, tak toto vidím o 20.30 h. Zajtra skoro ráno idem preč, potom po návrae musím dať obed, potom pokojne volaj, po 14 h. A.