Môžem jesť pizzu počas dojčenia?

4. aug 2023

Mamicky prosim vas mozem si dat pizzu ak dojcim obycajnu salama syr ?

bolarazjedna
4. aug 2023

A prečo nie?

mandzula
4. aug 2023

Pecivo, paradajky, salamu a syr jes?

januska12323
4. aug 2023

Môžeš ale nezabudni ju aj upiecť.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
10zabka
4. aug 2023

máme tu ďalšieho adepta na Žltého sloníka

cubo2
4. aug 2023

Nemala by si. Po zjedeni pizze ti ingrediencie z nej prejdu do materskeho mlieka, tie sa potom babatku mozu usadit v tele a v mozgu a potom neskor ti dieta z toho moze zacat rozpravat po taliansky..

guudy
4. aug 2023

ja len tolko k otazke - 🤦🏼‍♀️

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankare
4. aug 2023

Samozrejme, všetko jedz v primeranom množstve.

mikadooo
4. aug 2023

Môžeš 🙂

mamkalentedkova
4. aug 2023

Tak ,ak si nedáš priamo nejakú feferonovu ,extrémne pikantnú,nevidím dôvod prečo nie .

stanulienkat
4. aug 2023

Pomóoooooooóooooooooooc. Iq testy pred otehotnenim si nerobila? Alebo si robi srandu nejaky komik?

stellarstar
4. aug 2023

Nie nesmieš a je veľa iných veci čo nesmieš jest ...
Dúfam že túto otázku nemyslíš vážne 🙈

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tiika
4. aug 2023

Toľko vtipných odpovedi, pobavila som sa 😀 Nuž ale možno je mamička fakt zo všetkého v strese, mohli by sme mat viac pochopenia.
@autorka pri dojčení môžeš jesť všetko, čo priamo tebe nerobí zle. Mlieko sa tvorí z krvi nie z tvojho obsahu žalúdka. Nesmieš piť akurát tvrdý alkohol; víno, pivo v malom množstve. Odporúča sa max 2 kávy denne, nepit vela bublinkovych napojov a mlieko (pokial by malo bábätko problémy, lebo bielkovina z kravského mlieka prechádza i do MM). Cigarety a drogy sú tabu.

cubo2
4. aug 2023

a aby som nezabudol, rovnake riziko plati pre madarsky gulas, francuzke zemiaky, spanielsky vtacik a ruske vajce.

jana564
4. aug 2023

Ja by som sa nesmiala...mne pediatrička tvrdila, že môžem len vyvar, ale nemôžem z neho zjesť kaleráb... a žiadne paradajky a vlastne len zemiaky, ryžu a mäso na šťave by som mala jesť... radšej som jej nehovorila, že ľadu ladujem všetko zaradom čo mi príde pod ruky, lebo by ešte socialku na mňa zavolala. Pritom to nie je nejaká stará lekárka ... čiže ako sa nečudujem takejto otázke, keď ma podobnú lekárku

cervenaruza123
4. aug 2023

Smejete sa, ale tolko sa toho narozprava o dojceni, ze clovek fakt nevie co sa moze a co nie.
Za mna, pizzu vseobecne mozes, ale su deti, ktore na to citlivo reaguju, hlavne ak maju len par mesiacov. Ja som robila tak, ze som skusila trochu a som sledovala. Kamoska nemohla vobec kysnute cesto, ja som mohla, ale nie privela naraz, inak dcerku bolelo brusko.

lubkovaandrejka
4. aug 2023

Niektori sa tu rehocu, ale poviem ti. Malicka, kedmala 3m. dala som si pizzu. No to bol cisty des,ta noc. Bolenie bruska,niekolkohodinovy plac. O tyzden som skusila znovu. Ci to bolo isto z pizze. Scenar bol rovnaky. Povedala som si,ze nikdy viac. Pizza bola normalna,sunkova,nic extra pikantne ci palive. No uz ked mala vyse roka a dala som si pizzu,bolo to ok. Asi na to nebol tak skoro jej traviaci system pripraveny.

tamta
4. aug 2023

@lubkovaandrejka Tak ale na to neexistuje univerzálna odpoveď. To, že tvoje dieťa malo problém s pizzou neznamená, že s ňou budú mať problém všetky deti. Musí postupne skúšať jesť jednotlivé potraviny a uvidí, ktoré robia drobcovi zle.

Autorka, sú rôzne stránky aj na IG, ktoré odporúčajú, čo so stravou počas dojčenia, riadila by som sa tým, ale nič nepreháňať a sledovať svoje bábätko.

mamusa123456789
4. aug 2023

Ja som pri syncekovi nemohla nič z kysnuté ho cesta, ani strukoviny, vždy sme boli celú noc hore, lebo ho bolelo bruško a mňa tiež ani pár lyžíc na ochutnanie, ale ak ješ pečivo a nemá s tým problém, tak kľudne si pizzu daj, samozrejme vynechaj feferónky a tomu podobne veci

nevenka
4. aug 2023

@jana564 hej a potom mamicky nedojcia, len 2-3 mesiace, zrazu "mlieko odislo" 🙄. No bodaj by nie z takej stravy.
Ja som mala na Vianoce tyzdnoveho novorodenca a jedla som kapustnicu, hriby, salat a udene maso, lososa. A maly he tu, zivy a zdravy.
A 1 dceru som mala priserne kolikovu, ale zistila som, ze cim viac si davam pozir stravu, tym horsie.

sabina19933
4. aug 2023

Uz 4 roky kojim a jem vsetko na co mam chut. Samozrejme s mierou. A deti su zdrave.

lubkovaandrejka
4. aug 2023

@tamta jasne,uplne s tebou suhlasim. Preto nerozumiem tym posmeskom na adresu autorky, lebo je pravda,ze jednemu dietatu nie je nic z jedla a druhe ma take problemy.

tamta
4. aug 2023

@lubkovaandrejka tak vieš, ja myslím, ze to preto, ze autorka to rieši uz vopred, pričom samozrejme pizza nepatrí medzi 'zakázané' jedlá vo všeobecnosti. To uz musí každá mamička si vyskúšať na vlastnej koži, ci jej babatko bude po konzumácii pizze v poriadku. Samozrejme súhlasím, na výsmech to nie je.
Ako prvorodicka mam pre autorku pochopenie, tiež som v tehotenstve viac uzkostliva, nez som myslela, ze budem, ale snažím sa zachovať si stále zdravý rozum a triezve myslenie. Niekedy je to vsak ťažké, cize v tomto sa snažím autorku pochopiť, ze sa o dieťatko boji a radšej sa radi..

cubo2
4. aug 2023

@lubkovaandrejka chcel som byt trochu vtipny na odlahcenie temy, ale ano. Trochu sme sa zasmiali, ale ked dame humor bokom, v zasade suhlasim, niektore bezne potraviny naozaj nemusia robit babatku dobre. Konkretne, ked nasa mala bola babatko, manzelka zjedla grilovany hermelin a to bola chyba, malu (pravdepodobne) z toho bolelo brusko a preplakala celu noc. Cize ano, da sa odsledovat metodou pokus-omyl a vyradit niektore potraviny, ktore robia zle, ale urcite netreba drzat prisnu dietu ako pred nejakou operaciou. Kazde dieta je ine.

xsuzannex
4. aug 2023

Zalezi od dietata. Mam tri deti a pri prvom a tretom som mohla naraz aj kravu zjest a pri druhom dokopy nic. Revala den noc kvoli kolikam do stvrteho mesiaca..

autor
5. aug 2023

@xsuzannex lebo v stredu som zjedla 3 trojuholniky pizze a do teraz m ak plačka tak aj s ruckami ako keby skrabala silno .... :(

xsuzannex
5. aug 2023

Tak od stredy daleko, to uz isto nie z toho

lubkovaandrejka
5. aug 2023

@cubo2 tvoja odpoved bola jedna z tych vtipnych,uznavam 🙂 ale boli tu aj neprijemne,vysmesne odpovede ci odpovede typu - ci si robila IQ testy,zas nemusime byt taki zli..som za,ze to treba robit stylom pokus-omyl a neostat na suchych rozkoch a vode :D